Cantina West lopettaa – Legendaarisen ravintolan irtaimisto huutokaupataan

Suomen ensimmäisen texmex-ravintolan hautajaisia juhlitaan näyttävästi.

Cantina Westin sisustuksen on suunnittellut Sakke Järvenpää.
Cantina Westin sisustuksen on suunnittellut Sakke Järvenpää. Kuva: Ravintolakolmio

Kun Ravintola Cantina West avattiin vuonna 1990, texmex-ruoka oli suomalaisille uutta ja ihmeellistä. Henkilökunnallekin piti kädestä pitäen opettaa tacojen, burritojen ja fajitasten ero, ennen kuin ravintolan ovet voitiin avata yleisölle.

Texmex-tunnelmaa ravintolaan toivat myös Sakke Järvenpään suunnittelema persoonallinen sisustus, tequilashotteja tarjoilevat slammer-tytöt sekä jenkkibändit. Juomapuolella myös mansikka-, mango- ja limemargaritat tekivät kauppansa.

1990-luvun loppupuolella konsepti alkoi kallistua bilepaikasta enemmän koko perheen ravintolan suuntaan, kun ravintola siirtyi Ravintolakolmion omistukseen ja ruokapuoleen alettiin panostaa yökerhotoimintaa enemmän.

Remontin jälkeen tulossa uutta

Nyt lähes 30 vuoden jälkeen Cantina West on tullut tiensä päähän. Tilalle on kuitenkin tulossa jotain uutta.

“Tulevan kiinteistöremontin myötä ravintolatilat muuttuvat merkittävästi parempaan suuntaan tämän päivän ja tulevaisuuden ravintolatrendejä silmällä pitäen. Samalla kuitenkin tilojen luonne muuttuu niin paljon, että Cantina Westin tuntema sokkeloisuus ja rosoisuus poistuu, eikä Cantina West olisi enää se Cantina West, jona se muistetaan”, Ravintolakolmio-konsernin kentän johtaja Joonas Keskinen sanoo.

Legendaarisen ravintolan hautajaisia juhlistetaan viimeisenä aukioloviikonloppuna 14.–16. kesäkuuta, jolloin lavalla nähdään Cantina Westin entinen house band Whistle Bait. Lauantaina lauteille hyppää Knucklebone Oscar.

Irtaimisto huutokaupataan

Cantina Westin saaga päättyy 16. kesäkuuta, jolloin ravintolan irtaimisto huutokaupataan.

”Haluamme tehdä hautajaisviikonlopusta mahdollisimman aidon muiston niille, jotka ovat Cantina Westissä 29-vuoden aikana tanssineet, syöneet, bilettäneet, slämmänneet, tavanneet kumppaninsa tai muutoin viettäneet ikimuistoisen illan vieraanamme”, Keskinen sanoo.

Cantina Westin tilalle tulevasta paikasta Keskinen ei hiisku tässä vaiheessa mitään. Tilan remontti tulee kestämään noin vuoden, joten uutta ravintolaa saadaan vielä odottaa.

Cantina West, Kasarmikatu 23

Tsekkaa myös: 

Taquería El Rey sai isommat tilat – luvassa meksikolaista brunssia ja lisää vegevaihtoehtoja
Meksikolaisen keittiön mestari Manu Torchio tekee odotetun paluun leipälajinsa pariin – Frida’s avataan maaliskuussa
Uudistunut Amarillo tuo MadMex-tunnelmaa Mummotunneliin

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi