Tapaslajitelma
- 1 kpl 5,50 e
- 3 kpl 13 e
- 4 kpl 17 e
- 5 kpl 21e
Maailmaa muutama vuotta sitten kiertänyt tapaszeppeliini ylitti Suomen korkealta vain pari hassua välilaskua tehden. Espanjalaisen baarisnackkulttuurin ja kotimaisten raaka-aineiden rakkauslapsena syntyi kyllä sapas, mutta varsinaisia spanskihenkisiä tapaspaikkoja ei juurikaan katukuvaan ilmestynyt. Lieneekö sitten syynä suomalaisten mieltymys kolmen kattauksen tekniikkaan vai laadukkaiden raaka-aineiden hinta.
Kauppatorin kulmille, Jugendsalin kylkeen ilmestyi vuosi sitten omaleimainen ja hauska perheyritys Copas y Tapas. Tiistai-ilta on hiljainen ja pöydän saa valita vapaasti. Toisin kuin voisi olettaa, ei ravintolassa ole sijainnistaan huolimatta kuin yksi turisti. Ruokalistoja ei ole, vaan hyvin keikkansa hoitava tarjoilija tiedustelee mieltymyksiämme sekä mahdollisia allergioita, ja pian eteemme landaakin lajitelma päivän raaka-aineista.
Copas y Tapas on vahvimmillaan viineissä, jotka ovat lähes kaikki Torresin tuotantoa, sekä juustoissa. Heikoimpana lenkkinä ovat itse tapakset, jotka loisteliaista raaka-aineista huolimatta ovat melko epätasalaatuisia. Viinivalikoima on poikkeuksellisen hyvin rakennettu ja brenkkua myös osataan myydä. Bleu des Basques, Tomme de chèvre ja 12 kk vanha manchego muodostavat oivan lopetuksen mukavalle illalle. Loppulasku, 140 euroa, kirpaisee silti hieman.
Plussat
- juustovalikoima
- viinituntemus
- omaperäisyys
- lämmin tunnelma
- laadukkaat raaka-aineet
Miinukset
- korkeahko hintataso
- varhainen sulkemisaika
- epätasalaatuisuus tapaksissa
- halpa lattiamateriaali
- syrjäiset WC:t