Espoon ykkösravintola lopettaa - Rionin tarina jatkuu kauppakeskuksessa

Georgialaisten ravintoloiden suosio ei ota hiipuakseen.

Rioni muuttaa uusiin tiloihin syyskuussa.
Rioni muuttaa uusiin tiloihin syyskuussa. Kuva: Rioni
  • Mikä: Georgialainen ravintola
  • Missä: Avautuu kauppakeskus Lippulaivassa
  • Mitä: Rakkaudella valmistettua georgialaista ruokaa

Helmikuussa 2018 Espoon ravintolakentässä tapahtui merkittävä käänne, kun Sini Salmisen ja Nika Nikuradzen georgialainen ravintola Rioni avasi ovensa Haukilahteen. Georgialaiset maut ja tuoreista raaka-aineista valmistetut annokset löysivät nopeasti tiensä asiakkaiden sydämiin, ja Rioni nousikin nopeasti Tripadvisorissa Espoon ykkösravintolaksi.

Nyt suosikkiravintolan historiassa kääntyy uusi lehti, sillä Rioni on ilmoittanut sulkevansa esikoisravintolansa.

“Esikoisen sulkeminen on kovin haikeaa; täällä aloitimme yrittäjien kesken käytännössä kahdestaan, pienellä Finnveran lainalla ja hartiavoimin remontoimalla. Monet illat tuli jäätyä paikallisten asiakkaiden kanssa juttelemaan sulkemisajan jälkeen”, ravintoloitsijat kirjoittavat Facebookissa.

Kuva: Rioni

Rionin tarina Espoossa ei suinkaan tule päätökseen, sillä autenttista georgialaista ruokaa tarjoileva ravintola avaa uusissa tiloissa Espoon Lippulaivan toisessa kerroksessa. Ravintolatilan lisäksi Rionin yhteyteen avautuu myös reilunkokoinen terassi.

“Haluamme jatkossakin tuoda perheyrityksen lämminhenkisyyttä asiakkaillemme; nyt vain uusissa tiloissa.”

Autenttisella georgialaisella ruoalla pääsee herkuttelemaan myös Rionin Helsingin, Turun ja Tampereen ravintoloissa.

Georgialainen ruokakulttuuri kiinnostaa

Ennen kuin Georgian House (nykyisin Georgian Vibe) ja Ville Haapasalon Purpur avasivat ovensa Helsinkiin vuonna 2016, georgialaisten erikoisuuksien makuun ei päässyt edes pääkaupunkiseudulla. Nyt tilanne on kuitenkin täysin toinen!

Georgialaisia ravintoloita on avautunut kaupunkiin tiuhaan tahtiin, ja kiinnostus tuhteihin ja mausteisiin ruokalajeihin erikoistunutta ruokakulttuuria kohtaan elää vahvana.

Ville Haapasalo on tuonut hatsapurin suomalaisten lautasille.
Ville Haapasalo on tuonut hatsapurin suomalaisten lautasille. Kuva: Purpur

Georgialaisilla erikoisuuksilla pääsee herkuttelemaan edellä mainittujen ravintoloiden lisäksi esimerkiksi Albertinkadulla sijaitsevassa Georgian Kitchenissä. Osa tämän ravintolan ruoista valmistetaan kuuluisan 1800-luvulla eläneen, kokkina, kirjailijana ja naisoikeuksien puolestajana tunnetun Barbare Eristavi-Jorjadzen reseptien mukaan.

LUE MYÖS: Muutakin kuin tuoppeja tiskiltä! Ruokaan ja palveluun panostava Beaky Basterd uudistaa korttelibaarien genreä

Yksi uusimmista gerogialaisista tulokkaista on Munkkiniemeen helmikuussa avautunut Lia. Pieni 25-paikkainen ravintola tarjoaa asiakkailleen autenttisia georgialaisia ruokaperinteitä kunnioittavia annoksia. Tässä ravintolassa georgialainen kulttuuri ei rajoitu ainoastaan ruokaan, vaan ravintola huokuu tunnelmaa aina sisustustusta ja viinilistaa myöten.

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi