Helsingin parhaat hampurilaiset

City testasi kaupungin parhaat burgerit.

Suomalaiset rakastavat burgereita ja se näkyy myös katukuvassa. Hampurilaisilta osataan vaatia jo laatua, ja uusia premiumburgerpaikkoja on perustettu viime vuosina tiuhaan tahtiin.

Valikoimme toimituksessa Helsingin burgeritarjonnan parhaimmiston. Testiin valikoitui sekä käsin syötäviä katumallin burgereita että ravintolatyylisiä lautasannoksia. Burgereita ei ole rankattu paremmuusjärjestykseen, sillä jokaisessa on omat hyvät puolensa.

Tällä kertaa keskityimme perinteisiin lihaburgereihin, mutta ei syytä huoleen, aiomme perehtyä myöhemmin myös kaupungin kasvishampurilaistarjontaan.

Social Burgerjoint: Bronx Burger

Kurvin piskuiskessa Social Burgerjointissa burgerit vedetään ronskisti käsin, eikä täytteiden suhteen hienostella. Testikierroksemme suurin pihvi saa makunsa hiiligrillistä ja loppusilaus viimeistellään glaseerauskastikkeella. Myös Burger Lovers Finland on noteerannut paikan tarjonnan kaupungin parhaaksi, eikä suotta.

Roslund: Rosburger

Roslundin Rosburger on testimme legendaarisimmasta päästä. Tätä herkkua on tarjoiltu hyvällä menestyksellä jo viiden vuoden ajan Teurastamon Portin lihakaupan kupeessa. Rosburgerissa paksu pihvi saa seurakseen pekonia, juustoa, coleslawia ja suolakurkkua ja on täytteidensä puolesta kierroksemme runsain burgeri.

Bronda: Cheese burger

Brondan cheese burger on testimme hienostuneimmasta päästä ja se näkyy myös hinnoittelussa. Brondan valttikorttina on Levainin arinauunista tulevat tuoreet sämpylät sekä keittiön iso grilli, joka antaa lisämakua pihveihin. Burgerissa todella maistuu tuoreus ja laatu, ja taidolla tehdyt kastikkeet viimeistelevät kokonaisuuden.

Friends&brgrs: Classic brgr

Friends&brgrs edustaa testimme pikaruokaosastoa. Classic brgr on pieni ja kompakti, mutta tyydyttää pienemmän nälän nopeasti. Ketjun valttikortti on tasalaatuisuus. Raaka-aineet ovat aina tuoreita ja lisäaineettomia, sämpylät leivotaan paikan päällä ja jopa pihviliha jauhetaan itse. Friends&brgrs ei ehkä loista autenttisuudellaan, mutta tarjoaa oivallista premium-pikaruokaa.

Bites: Standard

Vallilan teollisuusalueen uumenissa sijaitsee burgerifanien pyhiinvaelluskohde Bites, joka erottuu edukseen simppelillä mutta toimivalla konseptillaan. Perusburgerin ainekset valmistetaan maustekurkkuja myöten itse, ainoastaan cheddar on tuontitavaraa. Bitesin burgerissa riittää kokoa ja makua, joten ei ihme että asiakaskunta on löytänyt paikan hankalasta sijainnista huolimatta.

 
powered by Typeform

1 kommentti

Abdullah K

19.6.2019 07:09

Väitän: vielä kovempaa kamaa löytyy Kalasatamasta, Wesq’s bbq & sausagesta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi