Helteet ovat saaneet sinilevän kukkimaan runsaammin

Rannoilla kannattaa olla valppaana.

Uimaan ei kannata lähteä, mikäli sinilevä on selvästi silmin havaittavissa.
Uimaan ei kannata lähteä, mikäli sinilevä on selvästi silmin havaittavissa. Kuva: Christian Fischer/Wikimedia Commons

Ympäristö.fi kertoo tiedotteessaan, että sinilevän määrä on lisääntynyt huomattavasti Suomen lounaisilla ja eteläisillä merialuilla. Tämän lisäksi sisävesillä esiintyy runsaasti sinilevää.

Sinilevään on suhtauduttava varovaisuudella, sillä pahimmillaan se voi aiheuttaa muun muassa erilaisia iho- ja silmäoireita, pahoinvointia, flunssan kaltaisia oireita, kuumeilua tai allergisia reaktioita. Etenkin lapset ja lemmikit kannattaa pitää poissa sinileväisestä vedestä.

Helsingin kaupungin mukaan meriveden pintalämpötila on kohonnut tällä viikolla 18-21 asteeseen. Koska merivesi on lämmennyt ja tuuli tyyntynyt, on sinilevien määrä Helsingin edustalla runsastunut. Mikäli helle jatkuu vastaavana, sinilevän määrä jatkaa kasvamistaan.

Helsingin kaupunki tiedottaa edelleen, että vähäinen sinilevämäärä, joka ei ole silmin havaittavissa, ei kuitenkaan estä uimista. Uimarantojen levätilanteen voi tarkistaa osoitteesta ulkoliikunta.fi sekä uimarantojen ilmoitustauluilla on nähtävillä uimavesinäytteiden viimeisimmät tulokset.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi