Kalat omilta vesiltä ja villiyrtit takapihalta - monella tapaa ainutlaatuinen PLATS tarjoaa "todellista lähiruokaa"

Hanasaaressa sijaitseva PLATS ei ole vain ravintola - se on pohjoismaisen taiteen, designin ja gastronomian kohtauspaikka.

Kuva: PLATS
  • Mikä: Pohjoismainen ravintola upeassa miljöössä
  • Missä: Hanasaarenranta 5, Espoo
  • Mitä: Lähiruokaa ja puhtaita makuja
  • Milloin: Ma-la klo 17-22

Espoon Hanasaaressa, vain kuuden kilometrin päässä Helsingin keskustasta, sijaitsevalla suomalais-ruotsalaisella kulttuurikeskuksella on ikää pitkälti yli 40 vuotta, mutta edelleen tämän paikan olemassaolo tulee monelle täytenä yllätyksenä.

Jos et vielä ole tutustunut Hanasaareen, asia kannattaa korjata pikimmiten! Taideaarteiden ja upean designin lisäksi Hanasaari kätkee nimittäin sisäänsä todellisen ravintolahelmen - Lukas Hemnellin luotsaaman ravintola PLATSin.

Ravintola PLATS sijaitsee Espoon Hanasaaressa vain 6 km päässä Helsingin keskustasta.
Ravintola PLATS sijaitsee Espoon Hanasaaressa vain 6 km päässä Helsingin keskustasta. Kuva: PLATS

Tässä ravintolassa voit nauttia uskomattomista makuelämyksistä lähes yhtä uskomattomien merimaisemien äärellä. Uskomatonta, vai mitä?

Todellista lähiruokaa omilta kalastusvesiltä

Lähiruokaan panostava PLATS on kenties Suomen ainoa ravintola, jossa Nuuksiosta poimitut sienet toimitetaan paikan päälle bussilla. Lisäksi ravintolalla on oma kalastaja, Christer Hackman, joka hankkii saaliinsa soutuveneellä Hanasaaren niemeä ympäröiviltä kalastusvesiltä, joihin Hanasaarella on yksinoikeus.

Annoksissa hyödynnetään aina mahdollisuuksien mukaan myös saaren omia raaka-aineita, kuten villiyrttejä. Ravintolan pääkokki Lukas Hemnellin sanoin PLATSin erottaakin muista ravintoloista se, että tarjolla on “todellista lähiruokaa”.

Hummerikeitto a´la PLATS
Hummerikeitto a´la PLATS

“Vaikka pyrimme saamaan kaikki raaka-aineet mahdollisimmat läheltä, olemme kuitenkin pohjoismaalainen ravintola ja käytämme jonkin verran myös muita pohjoismaisia raaka-aineita. On mukava saada mukaan esimerkiksi Ruotsin länsirannikon ja Norjan hienoja raaka-aineita, kuten kuningasrapuja ja kampasimpukoita”, Hemnellin kertoo.

“Pyrimme kuitenkn käyttämään myös niin sanottuja roskakaloja, kuten särkeä. Niitä tulee meidän vesiltä paljon ja ne ovat niin hyviä raaka-aineita, että olisi hullua jättää niitä hyödyntämättä."

Ravintolan kalat pyydystetään omilta kalastusvesiltä.
Ravintolan kalat pyydystetään omilta kalastusvesiltä. Kuva: PLATS

Hävikkiajattelu kaiken a ja o

Ravintola PLATSin tarkkaan mietitty ala carte -lista vaihtuu neljä kertaa vuodessa, ja lisäksi tarjolla on viiden ruokalajin maistelumenu, joka vaihtuu jopa päivittäin raaka-aineiden saatavuuden mukaan.

“Meillä hävikkiajattelu ei ole vain ilmastohömpötystä, vaan kaiken a ja o ja taloudellinen fakta. On turha heittää mitään roskiin, jos se on mahdollista käyttää ja hyödyntää”, Henmell toteaa.

Lukas Hemnell tiimeineen haluaa tarjota asiakkaille kokonaisvaltaisia elämyksiä.
Lukas Hemnell tiimeineen haluaa tarjota asiakkaille kokonaisvaltaisia elämyksiä.

Jos ruoka on lähellä tuotettua, niin on myös juoma. Herkullisen ruoan kanssa maistuu PLATSin oma olut SOPPA, joka lähti liikkeelle keittiömestari Henrik Österbergin intohimoisesta olutharrastuksesta. Koko tiimi innoistui kokin kotona keittelemistä herkullisista olutnäytteistä ja ryhtyi pohtimaan, voitaisiinko PLATSissakin ryhtyä samaan.

“Teimme puoli vuotta töitä sen eteen, että hioimme reseptin juuri meidän ravintolaamme sopivaksi, ja nyt tosiaan meillä PLATSissa oma olut", Hemnell iloitsee.
 

Lähde nauttimaan kaikin puolin ainutlaatuiseen ravintolaan ja varaa pöytä alta löytyvän painikkeen kautta.

 

1 kommentti

SaraPepp

16.12.2021 01:06

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi