Ääni keittiöstä: Lukas Hemnell – Ravintola Johannes

Hanasaaren Ravintola Johanneksen keittiöpäällikön ruokamuistoissa maistuu avotulella paistettu ahven luonnonkauniissa saaristossa.

Lukas Hemnellin ruokafilosofia on tehty loistavista raaka-aineista, puhtaista mauista ja intohimosta.
Lukas Hemnellin ruokafilosofia on tehty loistavista raaka-aineista, puhtaista mauista ja intohimosta. Kuva: Ravintola Johannes

Ääni keittiöstä -juttusarjassa tutustumme yhteistyökumppanimme TableOnlinen ravintoloiden henkilökuntaan.

Hanasaaren Ravintola Johanneksen keittiöpäällikkö Lukas Hemnell päätti jo kuusivuotiaana, että hänestä tulee kokki. Hemnell kertoo ajatuksen syntyneen hänen valmistaessaan päivällistä yhdessä äitinsä kanssa, ja sillä tiellä hän on vieläkin.

Parhaaksi ruokamuistokseen hän nimeää avotulella grillatut ahvenet Ulko-Tammion luonnonkauniilla saarella itäisellä Suomenlahdella.

“Yksi ruokien tärkeimmistä mausteista on itse ruokailuhetki ja seura”, Hemnell toteaa.

Mikä on suosikkiraaka-aineesi?

Peruna. Loistava monipuolinen raaka-aine, joka on ikävästi kaltoinkohdeltu.

Mitä valmistaisit siitä?

Kesämökkini kesätorilta ostettu Löparö siikli keitettynä tillin kanssa, voita ja juuri ongittua ahventa paistettuna. Mausteena lämmin kesäilta ja rakas perhe.

Kuvaile ruokafilosofiaasi?

Loistavat raaka-aineet, puhtaat maut ja intohimo.

Onko ravintolallanne jokin omaleimainen piirre tai erikoisuus?

Se on pala saaristoa kivenheiton päästä keskustassa.

Mitkä ovat ravintolanne vahvuusalueet?

Loistava ruoka ja kova meininki. Mistään ei saa yhtä hyvää silliä ja silakkaa.

Millaisista ravintoloista itse pidät?

Tykkään tilanteesta riippuen kaikenlaisista ravintoloista, kunhan tuote on kohdillaan.

Mitkä ominaisuudet tekevät ravintolasta hyvän?

Intohimo tekemiseen.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi