Kansainväliset huippukokit ravintola Nollan vierailevina tähtinä – haasteena hävikkivapaa illallinen

llallissarjan aloittaa Portugalin tunnetuimpiin kokkeihin kuuluva Ljubomir Stanisic.

Ravintola Nollan tiimin tavoitteena on muuttaa koko ravintola-alaa kestävämpään suuntaan.
Ravintola Nollan tiimin tavoitteena on muuttaa koko ravintola-alaa kestävämpään suuntaan. Kuva: Ravintola Nolla

Ravintola Nolla on yksi maailman ensimmäisistä zero waste -ravintoloista. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ravintolan toiminta ei tuota juuri lainkaan hävikkiä. Kaikki raaka-aineet hankitaan uudelleenkäytettävissä pakkauksissa, ja ravintolan takahuoneessa kompostoitu biojäte palautetaan viljelijöille uusiokäyttöön ravintorikkaana humuksena.

Nolla haluaa näyttää esimerkkiä myös muille alan toimijoille käynnistäen ainutlaatuisen “Nolla – cooking without waste” -illallissarjan. Nolla kutsuu ravintolaansa ulkomaisia huippukokkeja ja haastaa heidät valmistamaan hävikittömän illallisen suomalaisista raaka-aineista.

Ensimmäinen illallinen järjestetään Nollassa 6. elokuuta. Silloin kauhan varressa on yksi Portugalin tunnetuimmista kokeista Ljubomir Stanisic kansainvälisesti palkitusta 100 Maneiras -ravintolasta. Hänet tunnetaan myös Terroir-kasvisravintolan perustajana, Master Chefin tuomarina sekä Portugalin “Kurjat Kuppilat” -sarjan juontajana.

Illallissarjan aloittaa Ljubomir Stanisic.
Illallissarjan aloittaa Ljubomir Stanisic. Kuva: Fabrice Demoulin

Nollan kokit Luka Balac, Carlos Henriques ja Albert Franch Sunyer työskentelivät aiemmin
Michelin­-ravintoloissa miettien jatkuvasti kehitysideoita, kuinka viedä ravintola­-alaa kestävämpään suuntaan. Keskivertoravintola tuottaa viikoittain yli tonnin jätettä, ja he halusivat tehdä asialle jotain.

Kun Nolla avattiin vuoden 2018 helmikuussa, hävikin minimointi huomioitiin niin sisätilojen suunnittelussa kuin ruoassakin. Nollalaiset ovat aktiivisesti levittäneet kestävämmän ravintola-alan ilosanomaa myös kansainvälisellä tasolla, sillä heidän tavoitteenaan on muuttaa koko ravintola-alaa kestävämpään suuntaan.

Ravintola Nolla, Liisankatu 2
 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi