Mat Distrikt takaa, että Tehtaankatu 12 pysyy Helsingin ravintolakartalla

Huippuravintoloitsijoiden uutuus avaa ovensa tammikuun 13. päivä pihviravintolan tiloihin.

Uutusravintolan taustalta löytyy monelle tuttuja nimiä.
Uutusravintolan taustalta löytyy monelle tuttuja nimiä. Kuva: Mat Distrikt
  • Mikä: Rennon ilmapiirin illallisravintola ja vermuteria
  • Missä: Tehtaankatu 12, Helsinki
  • Mitä: Kestävästi kasvatettua lihaa ja sesongin kasviksia
  • Milloin: Ovet auki 13.1.2022

Etelä-helsinkiläiset saavat tällä viikolla uuden kantapaikan, kun Tehtaakadulla toimineen pihviravintola Amigon tilalle avautuu huippuravintoloitsijoiden Mat Distrikt. Uutuusravintola on suositun Albina & Alexisisin omistajien, Teemu Auran, Antti Paasosen, Riku Stenrosin, Janne Ahola ja Maiju Åstedtin taidonnäyte.

Käsityö, tunne ja henkilökohtainen palvelu luovat ainutlaatuisen tunnelman ravintolaan ja vievät kohti yrittäjien yhteistä tavoitetta: rakentaa Helsingistä yhä halutumpi ruokakaupunki.

Dry Aged – raakakypsytettynä, kiitos!

Keskiviikkona 13. tammikuuta ovensa avaava Mat Distrikt on rennon ilmapiirin omaava illallisravintola, josta löytyy tekemisen meininkiä.

Mat Districtin ruokalista elää sesonkien mukaan, ja ravintolan keittiössä luotetaankin raaka-ainelähtöisyyteen, sesonginmukaisuuteen ja käsillä tekemiseen. Mat Distriktin ruokasalin keskiössä on raakakypsytyskaappi, jossa ravintolassa tarjottavat lihat lepäävät keittiömestari Aholan sanoin ”todella kypsiksi”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mat Distrikt (@matdistrikt)

Vaikka laadukas ja vastuullisesti tuotettu liha onkin menun keskiössä, silti on sanomattakin selvää, että kasviksia ei ole unohdettu. Ravintola lupaa jatkaa jo Albinasta tututuksi tullutta ennakkoluulotonta lähestymistä kauden kasviksia kohtaan; niistä rakennetaan uusia makupareja, kuten grillattua kaalia, hasselpähkinää ja herkkutattia.

Viiniä vai vermuttia?

Viinimies Antti Paasonen huolehtii ravintolan tiheään vaihtuvasta viinilistasta nojaten vahvasti ravintoloitsijoiden omaan maahantuontiin tai tuttuihin pientuottajiin.

”Meille on tärkeintä tuntea ne pienet tilat, joista meidän viinit tulevat. Kun tietää, että maanviljelijän kantavana ajatuksena on vuosi vuodelta parantaa maan laatua sen sijaan että viinin viljely köyhdyttäisi sitä, ei lopputuloksena voi olla muuta kuin hyvää viiniä.”

Antti Paasonen vaalii laatuviinejä ja haluaa tuoda ne kaikkien ulottuville.
Antti Paasonen vaalii laatuviinejä ja haluaa tuoda ne kaikkien ulottuville. Kuva: Mat Distrikt

Kiinnostavasta viinilistasta huolimatta Mat Distriktin erikoisuus on Vermuteria, joka tarjoaa laajan listan pientuotettuja vermutteja kaikille hyvän juoman ystäville.
 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi