Mene: Tutustu Brakun kenttää piristävään katutaiteeseen

Brahenkentän katutaiteeseen tutustutaan opastetulla kierroksella 21. marraskuuta.

Kuva: Maikki Rantala

Lisää katutaidetta Helsinkiin -projekti järjestää ohjatun katutaidekierroksen Brahenkentän ympäri maanantaina 21.11 klo 18 alkaen. Kierrosta vetävät projektin tuottaja Maija Pulkkinen sekä kentän ympäristöön teoksiaan maalanneet katutaiteilija Essi Ruuskanen ja Taiteen edistämiskeskuksen läänintaiteilija Marjaana Jaranne. Taiteilijat kertovat teoksistaan ja avaavat keskustelua katutaiteesta yleisemmin.

Noin tunnin mittaiselle kierrokselle ovat tervetulleita kaikenikäiset. Luvassa on myös muuta ohjelmaa: ennen kierrosta klo 17.30 baletti Brahe esiintyy leikkipuisto Brahen tiloissa sisätiloissa. Aleksis Kiven koulun luokka 9A myy riisipuuroa ja lämmintä juotavaa. Puistosta voi myös etsiä piilotettuja kuvia.

Brahen kentän teokset ovat osa Brahen taidekenttä -projektia, joka lähti käyntiin tammikuussa 2016 päiväkoti Tapion toiveesta saada lisää väriä pieneen, harmaaseen pihaansa Kaarlenpuistikossa. Kesällä 2016 kentän ympäristö sai 30 teosta G-REX-katutaideryhmän ja -verkoston ammattitaiteilijoiden ja kaupunkiaktivistien maalaamana.

“Katutaide voi muuttaa ympäristöä paljon. Täällä sen huomaa etenkin nyt pimeänä vuodenaikana”, sanoo tuottaja Pulkkinen.

Teoksia maalattiin mm. kenttää ympäröiviin seiniin, sähkökaappeihin, pieniin piharakennuksiin ja yhden taloyhtiön seinään. Lisäksi syyskuussa järjestettiin kaksi osallistavaa nuorten katutaidetyöpajaa yhteistyössä Settlementtiliiton Tyttöjen talon ja Aleksis Kiven koulun kanssa. Teokset ovat saaneet positiivisen vastaanoton alueella ja jatkoa projektille on jo kyselty.

"Palautetta saa usein jo silloin, kun teosta on vielä tekemässä, kun asukkaat pysähtyvät juttelemaan", Essi Ruuskanen kertoo.

Brahen kentän katutaidekierros on osa Kallio Kipinöi -viikkoa. Kierroksen takana on Yhteismaa ry:n ja katutaideryhmä G-REXin yhteisprojekti Lisää katutaidetta Helsinkiin, joka elävöittää Helsingin kaupunkikuvaa katutaiteen avulla. Projekti on toteuttanut Helsinkiin muraaleja mm. Roihuvuoreen ja Kannelmäkeen. Lisää katutaidetta Helsinkiin toteuttaa katutaideteoksia yhteistyössä eri julkisten ja yksityisten tahojen sekä yksityisten taloyhtiöiden kanssa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi