O'Learys Bakers - muutakin kuin sporttibaari

Bakersin kulmaan viime viikolla auennut sporttiravintola O'Learys yllättää monipuolisuudellaan.

Ruotsalainen Jonas Reinholdsson sai 1980-luvulla Yhdysvalloissa sporttibaarissa istuessaan idean: irlantilaisamerikkalainen urheilulle omistettu pubiravintola on saatava myös Ruotsiin. Bostonissa ollessaan hän tapasi myös Anne O'Learyn, naisen, joka antaisi ravintolaketjulle nimensä ja Reinholdssonille sydämensä. Ja tapahtui vuonna 1988, että ensimmäinen O'Learys avattiin Göteborgiin.

Tänä päivänä O'Learys on kansainvälinen ketju, jolla on yli 100 ravintolaa ympäri maailmaa - uusin niistä on O'Learys Bakers, jonka Restel avasi Helsingin keskustaan viime viikolla. Jokainen O'Learys on paitsi urheilun tyyssija, myös pala Bostonia maailmalla, ja jokaisen seinät on vuorattu bostonilaisjoukkueille omistetuilla matkamuistoilla. Jääkiekkoa edustaa Boston Bruins, baseballia Red Sox, amerikkalaista jalkapalloa Patriots ja koripalloa Celtics. Pelipaitojen, mailojen, kypärien ja räpylöiden lisäksi O'Learys Bakersin seinillä on noin 1400 kuvaa, ja o'learyslaisen perinteen mukaisesti yksi kuvista on aina ylösalaisin (City ei yrityksistä huolimatta onnistunut löytämään kuvaa).

Uusi O'Learys sai lisänimekseen Bakers, sillä tänä vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta siitä, kun Bakers-ravintola avattiin Mannerheimintien ja Kalevankadun kulmaan. Vakiintunutta Paakarin kulmaa tai Bakersin kulmaa ei haluttu muuttaa, ja toisen kerroksen uumenissa toimii edelleen Bakers Night -yökerho. Vanhasta ravintolasta säilytettiin myös aulassa roikkuva kristallikruunu.

Vaikka kulmabaarista löytyy yli viisikymmentä urheiluruutua, ei O'Learys kuitenkaan ole mikään tavallinen sporttibaari. Hyvien oluiden ja viskien lisäksi listalta löytyy klassisia ja modernejakin cocktaileja (ja myös yksi kabinetti, jossa ei ole yhtään telkkariruutua). Ovet halutaan pitää avoimina ja kynnys matalana kaikille kävijöille. Lisäksi ruokaa tarjoillaan moneen makuun, ravintolaan voi tulla lasten kanssa ja sieltä saa myös lounasta. Poikkeuksellista sporttibaarille on, että O'Learys haluaa panostaa erityisesti lounaalla laadukkaisiin ja monipuolisiin kasvisruokavaihtoehtoihin. 

A la carte -ruoka on O'Learysin filosofian mukaan fun foodia: sormiruokaa, ribsejä, pihvejä ja purilaisia. Listalta löytyy muutama salaatti ja yksi pasta-annos. Testiruokailussamme pärjäsivät erityisesti teryakimaustetut kanansiivet ja juustohampurilainen. Ruokajuomana toimii parhaiten perustaja Reinholdssonin itsensä valitsema Brooklyn Breweryn IPA, joka on harvinaisen kevyt ja pehmeä (eikä sitä saa mistään muualta). Miellyttävää ruoka-annoksissa on myös kastikkeiden monipuolisuus ja se, että ne tehdään itse. Niin kertoo ainakin auliisti palveleva O'Leary's Bakersin toisen kerroksen hovimestari, supervisor Ben Nguyen, joka lienee itsekin yksi ravintolan parhaita yksityiskohtia. Hovimestari on asiakkaan paras kaveri, ja Nguyen rupatteleekin mielellään kaikkien ruokailijoiden kanssa. Lentokentän O'Leary'sissä aiemmin työskennellyt Nguyenin mielestä ravintolassa parasta ruoan jälkeen on rento meininki - emmekä me ole eri mieltä. 

P.S. Restel avaa toisen, vielä suuremman ja monipuolisemman O'Learysin Selloon lokakuussa. 

O'Leary's Bakers, Mannerheimintie 12. Avoinna ma-to 11-02 (keittiö 23), pe-la 11-04 (keittiö 02), su 12-24 (keittiö 22).

2 kommenttia

trandivie2

9.6.2022 08:25

The USPS Customer Satisfaction Survey allows every USPS guest to share all about their visit experience. https://takesurvey.onl/usps-customer-satisfaction-survey/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi