Ravintola Corso: aitoa Italiaa rennolla otteella

Passion sisarravintola Corso on italialaisravintola, josta ei saa pizzaa.

Korkeavuorenkadulla on uusi italialaisravintola, joka avasi ovensa toukokuussa. Corso on mutkaton, mutta korkeatasoinen ravintola, joka ei ole ravintoloitsijan, Jussi Hukkasen, ensimmäinen. Hukkanen on myös Kalevankadun ravintola Passion ravintoloitsija.

“Oli oikea aika avata uusi paikka, kun Passio on ollut kolme vuotta pystyssä. Meillä alkoi olla hiukan katu-uskottavuutta ja sopivasti kanta-asiakkaita.”

Corsossa on muutakin Passiosta tuttua, nimittäin keittiömestari Jesse Vottonen.

“Jesse on ollut mulla mukana nuoresta pojasta lähtien, Savonlinnasta saakka. Rupesimme jokin aika sitten miettimään, että Helsingistä puuttuu oikeasti hyvä italialainen, joka ei ole pizzaravintola”, Hukkanen kertoo.

Niin syntyi Corso. Hukkanen rakastaa italialaista keittiötä, ja suosikkialue on tällä hetkellä Piemonte. Ravintolaan napsitaan aitoutta Italiasta, mutta puristeiksi ei ryhdytä.

“Eihän tämä ravintola sinänsä oikea italialainen pyri olemaankaan. Meillä ei soi Eros Ramazzotti. Mutta ruokatuote on aitoa italialaista”, Hukkanen sanoo ja naurahtaa.

Epäitalialaista on muun muassa se, että pasta-annoksien pääosassa ei ole pasta, vaan pääraaka-aine. Pastat tehdään kuitenkin keittiössä käsityönä itse, kuten kuuluukin.

Jussi Hukkanen.
Jussi Hukkanen.

Kuva: Corso

Ravintolan tunnelma muistuttaa niin ikään Passiosta: sisustus on yksinkertaisen tyylikäs ja tummanpuhuva. Hauskana yksityiskohtana mainittakoon, että Corson viinilista on painettu etiketteihin viinipullojen kylkiin. Viinit tulevat Hukkasen oman maahantuonnin kautta.

Ruokalista saa veden kielelle. Italialaiset alkupalat eli antipastot, juustot ja kinkut, joita ennen pääruokaa Italiassa on tapana napostella, myydään Corsossa painon mukaan 10 euroa per 100 grammaa. On miellyttävä ajatus, että kinkkua, oliiveja tai pecorinoa voi tilata kuten irtokarkkeja: kympillä mozzarellaa, ja kahdella kympillä salamia, kiitos. Risotto- ja pasta-annokset irtoavat 20-30 euron hintaan, pizzaa ei listalta löydy, ja jälkkäriksi on tietenkin vaikkapa tiramisua tai italialaista jäätelöä. Kaikki jälkkärit maksavat kympin. Tarjolla on myös kolmen tai neljän ruokalajin menut, 42 ja 47 euroa. Lounas on kesällä tauolla, mutta palaa jälleen elokuussa.

“Syödä voi myös sisäpihan terassilla”, Hukkanen vinkkaa.

Niin voikin – myös silloin kun sataa. Terassilla on isot aurinko -ja/tai sateenvarjot.

Corso, Korkeavuorenkatu 45.

1 kommentti

jupet89

19.7.2017 13:54

Ruoasta ei ollut nähtävästi paljon kerrottavaa mutta täältä ainakin löytyy http://suustasuuhun.fi/corso-uusi-italialainen-tuttavuuteni/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi