Viisikulmaa vuosikaudet hallinnut Primulan talo on kokenut muutoksen tuulahduksen. Vanha kunnon Old Skippers – tuttavallisemmin Skibu – on saanut väistyä uuden Primulan tieltä. Omistaja on toki sama, mutta muuten muutos on ollut melkoinen. Hiukan deekiksellä olleesta merimieskapakasta on kuoriutunut tyylikäs punavuorelainen kortteliravintola. Pursimiehenkadun kulmasta päästään kahvilan puolelle, ja Laivurinkadulta varsinaiseen ravintolaan. Takassa palaa iloisesti tuli, vanhoja tiiliseiniä koristavat Primulan historiasta kertovat valokuvat ja katossa roikkuvat upea vanhat valaisimet.
Nopea lounaskäynti antoi paikasta niin hyvän kuvan, että kulkumme johti sinne joulukuisena loskailtana nälän yllättäessä. Paikka on selvästi löytänyt asiakaskuntansa, sillä tiistai-iltana ovat lähes kaikki pöydät varattuja. Ruokalista on monipuolisesti suunniteltu. Pitäisi olla kuudennen tason fennofruitariaani, ettei tältä listalta löytäisi mieleistään. Seuralaiseni iskiessä silmänsä sinisimpukoihin (10,80e/17,20e), päätin itse kokeilla aurajuusto-valkosipuligratinoituja etanoita (9,20e). Annoksiin kuului leipäpöytä, joka olikin primulamaiseen tyyliin melkoinen. Tosin ensimmäinen pieni miinus napsahti heti siitä, että viinilistan ainoa skumppa oli puolikuiva Cordoníu 4,70e/27e). Samppanjaa olisi tosin ollut saatavilla myös laseittain, mikä on aina bonusta.
Sinisimpukoiden valkoviiniliemi ei ollut aivan niin raikas kuin olisi voinut toivoa, mutta etanani olivat kerrassaan erinomaisia. Pääruoka olikin sitten vähän kinkkisempi juttu. Saimme nimittäin odotella alkuruokien jälkeen kana-katkarapupastaamme hummeri-sahramikastikkeella (13,80e) sekä pariloitua naudanmaksaamme (14,40e) kelloni mukaan neljäkymmentä minuuttia. Annokset olivat tosin reilun kokoisia, ja maksa sai aivan erityiskehut verenhimoiselta seuralaiseltani, mutta arki-iltana soisi keittiön toimivan huomattavasti ripeämmin. Myös naapuripöydässä venailtiin pitsoja yli puoli tuntia.
Kiitämme
- annosten kokoa
- paikan fiilistä
Moitimme
- palvelun hitautta