Roihupelto koristellaan viikonloppuna graffiteilla

Graffititaide piristää kaupunkikuvaa ja edistää kaupunkikulttuuria.

Kuva: igor / Fotolia

Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus, Kaupunkikulttuurien tuki ry ja Helsingin rakennusvirasto värittävät kaupunkia jälleen eläväisemmäksi yhteistyössä graffititaiteilijoiden kanssa.

Maali lentää ensi viikonloppuna 30. lokakuuta - 1. marraskuuta, kun graffititaiteilijat maalaavat Helsingin Roihupellossa siltaelementteihin suuria muraaligraffiteja. Teoksia on tekemässä 15 Suomen eturivin graffititaiteilijaa.

Sahaajankadun sillat valikoituivat maalattavaksi sijaintinsa, ympäristönsä ja kokonsa vuoksi. Yhteensä maalataan neljä erillistä sillan betonista elementtiä. Maalattavat teokset tulevat olemaan perinteistä graffiti-ilmaisua, jossa käytetään amerikkalaistyyppistä fonttimaalausta.

Helsingissä on viime aikoina tehty jo useampia graffitityylisiä muraalimaalauksia yhteistyössä kaupungin kanssa. Niiden tavoitteena on piristää kaupunkikuvaa ja lisätä luvallisia maalauspaikkoja jo olemassa olevista betoniseinistä.

Ammattimaiset maalaukset vaativat huolellista suunnittelua ja pitkää kokemusta. Sahaajankadulla 15 graffititaiteilijaa osallistuu noin 300 neliömetrin alueen maalaamiseen. Työskentelyaika on kolme päivää, yhteensä 24 tuntia. Pohjamaalia kuluu noin 100 litraa ja spraymaalia noin 400 purkkia.

Maalaustyöt toteuttavat graffititaiteilijat yhteistyössä Kaupunkikulttuurien tuki ry:n kanssa. Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus ja rakennusvirasto ovat toimineet taustatukena mahdollistaen muun muassa lupa- ja liikennejärjestelyt.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi