Rosterin tilalle Ravintola Espa – Menulla Savoyn ja Palacen ravintoloitsijoiden lempiruokia

Ravintola Espa avataan lokakuussa perinteikkääseen Apteekin kulmaan.

Espan taustalla olevan Financier Groupin omistajia ovat Jyrki Sukula, Eero Vottonen, Saku Tuominen ja Helena Puolakka.
Espan taustalla olevan Financier Groupin omistajia ovat Jyrki Sukula, Eero Vottonen, Saku Tuominen ja Helena Puolakka. Kuva: Financier Group

Pohjoisesplanadilla Havis Amandaa vastapäätä toiminut perinteikäs ravintolatila siirtyy Helena Puolakan, Eero Vottosen, Jyrki Sukulan ja Saku Tuomisen pyörittämän Financier Groupin alaisuuteen.

Lokakuussa aukeava Ravintola Espa tulee olemaan Financier Groupin muita ravintoloita Palacea ja Savoyta arkisempi, ja listalle nousee ravintoloitsijoiden omia suosikkiruokia ja -juomia.

“Istuimme alas ja listasimme keskenämme noin sata ruokaa, joita ihan oikeasti valmistamme itsellemme kotona. Niiden pohjalle muodostuu Espan ruokatarjonnan ydin. Luotamme siihen, että jollain muullakin on samankaltainen maku kuin meillä”, sanoo Jyrki Sukula.

“Emme halua kikkailla millään osa-alueella. Kaikkea toimintaamme ohjaa omistajien rakkaus hyvin tehtyä ruokaa kohtaan. Tavoitteemme on, että jokainen annos olisi sellaista ruokaa, jota itse haluamme syödä useita kertoja viikossa. Se tarkoittaa sitä, että hintatasonkin pitää olla maltillinen”, sanoo Saku Tuominen.

Espan menu paljastetaan syyskuun puolivälissä. Ruokalistalle mahtuu monenlaisia ruokalajeja kaikkialta maailmasta. Myös kasvisvaihtoehtoja on paljon, viinit ovat käsinpoimittuja, ja alkoholittomiin juomiin, kuten itse tehtyihin mehuihin, on panostettu.

Ravintola Espa avataan entisen Rosterin paikalle.
Ravintola Espa avataan entisen Rosterin paikalle. Kuva: Financier Group

Espan keittiömestarina toimii muun muassa Salutorgetissa ja Postresissa aiemmin työskennellyt Toni Leskinen. Ravintolapäällikkönä aloittaa Lontoon Skylonissa Helena Puolakan kanssa työskennellyt Karolina Hannonen.

“Listamme annokset kuulostavat ja näyttävät erittäin yksinkertaisilta. Kikkailun sijaan keskeistä on maku. Olipa kyseessä lihamureke, kasvistaco, lohisashimi tai farrosalaatti, haluan että ne ovat maultaan kaupungin parhaita”, Leskinen sanoo.

Ravintola Espa on avoinna maamnantaista lauantaihin lounaalla sekä illalla. Alakertaan avataan 60-paikkainen yksityisravintola Downstairs at Espa, jota voi varata yksityistilaisuuksiin.

Lue myös: Kolmen tähden ravintolaa luotsannut Helena Puolakka aikoo nostaa Savoyn uudelle tasolle: “Tämä on maailmanluokan mesta, jonka pitää olla maailmanluokan tasolla”

Ravintola Espa, Pohjoisesplanadi 17

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi