Social Food Burgerjointissa tehdään kaikki itse

Kun hamppareita tehdään tosissaan, ne tehdään hyvin.

Social Food Street Burgerjoint on vuoden 2012 Master Chef -voittaja Mika "Pikkis" Tuomosen burgeriravintola, joka avattiin tammikuussa 2017 Kallioon. Pikkis aloitti ensin tapahtumissa katuruokateltalla, ja buumista innostuneena hankki ruokarekan vuonna 2014. Aluksi Social Food -rekasta myytiin kaikenlaista katuruokaa, mutta pian homma keskittyi burgeriin. Kohta kysyntä nousi niin korkeaksi, että oma paikka piti panna pystyyn. 

"Kauppa on käynyt tapahtumissa aika hyvin ja hyvää palautetta on tullut paljon. Toimin käytännössä yksin viime kesään asti, ja sitten kysyin Master Chefissä tapaamaltani Volasen Herkolta, että haluatko lähteä kimppaan tekemään burgeria tosissaan."

Nyt pikkuruisessa liiketilassa Sörnäisissä paistetaan hamppareita minkä ehditään – puuhiiligrillissä, tietenkin. Kunnioitusta herättävä grilli tuo ruokaan lisää aitoa, käsintehdyn ruoan makua, muttei täysin ongelmitta. Grilli savuttaa runsaasti.

"Se on toi tila. Meillä on ollut todella paljon haasteita alusta saakka, ja meidän on pitänyt laittaa paljon rahaa savuongelman hoitamiseen. Olemme hankkineet ilmalämpöpumpun ja tilkinneet reikiä. Katolla on huippuimuri, tehokkain, mitä voi olla ja sekin on jo kolmas", kertoo Pikkis. 

"Teemme kaikkemme, että täällä olisi mukava syödä. Grilli on ihan pirun siisti vehje. Sillä on kiva tehdä ruokaa", sanoo Burgerjointin keittiömestari Jani Räsänen.

Burgerjointissa tehdään kaikki itse briossisämpylää ja ketsuppia myöten. Ruoka ei ole kevyttä, mutta se ei ole burgerin tarkoituskaan. Bronx-hamppari on mehukas pläjäys: 200 gramman pihvi on herkullisen paksu ja sisältä oikeaoppisen vaaleanpunainen. Välissä on juustoa, punasipulia ja majoneesia, eikä muuta kaipaa varsinkaan, jos lisukkeena on myös vihreää. Tarjolla on Bronx-juustopurilainen, Wall Street -deluxejuustopurilainen, Greenwich-vegehamppari ja Brooklyn, vegaaniburgeri. Ranskalaiset ovat muhkeat ja rapeat, ja etenkin itse tehty ketsuppi vie kielen mennessään. Vihreänä lisukkeena tarjoillaan grillattua ja suolattua sydänsalaattia. 

Social Food Street Burgerjoint on kerännyt kunniaa avaamisestaan lähtien. Ravintolan seinällä killuu parikin parhaan burgerin plakaattia, eikä suotta. 

"Eihän tätä plakaattien takia tehdä, muttei voi kieltää etteivätkö ne tuntuisi hyvältä. Meidän tavoite on tehdä jokaiselle asiakkaalle sellainen elämys, että hän lähtee tyytyväisenä ovesta", Pikkis kertoo.

Lounaalla pökö irtoaa lisukkeineen 11 eurolla, lounasajan ulkopuolella hampparit maksavat 9-11 euroa ja runsaat lisukkeet 3,50 euroa. Lisäksi Social Foodin rekkoja voi edelleen löytää erilaisista tapahtumista. City suosittelee lämpimästi!

Social Food Street Burgerjoint, Kulmavuorenkatu 4. Avoinna joka päivä. 

1 kommentti

Lohkis

2.8.2017 11:57

Loistavaa MTT, stadin = maan paras burgeri

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi