Suomen 50 parasta ravintolaa listaus on taas täällä: Tee varaus suosituimpiin paikkoihin!

Viisi Tähteä listasi Suomen 50 parasta ravintolaa, joista 20 löytyy TableOnlinesta.

Basbas hallitsee listan toista sijaa
Basbas hallitsee listan toista sijaa

Viisi Tähteä on jälleen julkaissut perinteisen Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2023 -listauksen. Listaus perustuu ravintola-alan ammattilaisten valtakunnalliseen äänestykseen.

Kaikki listalle mukaan päässeet ravintolat pääset lukemaan täältä.

Listalla peräti 20 TableOnlinen ravintolaa!

Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2023 -listalta voi bongata jälleen lukuisia pöytävarauspalvelu TableOnlinen ravintoloita. Jos etsit taatusti hyvää ruokaa, juomaa ja palvelua, pöytävaraukset kannattaa ehdottomasti laittaa tulille.

 

Sijalla 2: BasBas

Listan toista sijaa hallitsee vuodesta toiseen Baskeri & Basso - tuttavallisemmin BasBas. Seka asiakkaiden että ammattilaisten arvostusta nauttivan ravintolan suosio perustuu lämpimän bistrotunnelman lisäksi rentoon ja laadukkaaseen asiakaspalveluun, joka kulkee käsi kädessä herkullisen ruoan kanssa. BasBas on elämys, joka kannattaa ehdottomasti kokea itse - jos vain onnistut nappaamaan pöydän!

 

Sijalla 3: Kaskis, Turku

Turkulaista osaamista edustaa vuonna 2014 perustettu Kaskis, jonka ruokalista nojaa vahvasti sesonkiajatteluun, lähiruokaan ja kasviksiin. Vastuullisuus onkin vahva osa Kaskiksen identiteettia, ja esimerkiksi monet menusta löytyvät raaka-aineet ovat itse kerättyjä.

 

 

Sijalla 4: Bardot

Laajalti hehkutettu Bardot on rento bistro-brasserie, johon voit lähteä nauttimaan niin mereneläviä, kasviksia kuin laadukasta lihaa herkullisia drinkkejä unohtamatta.

Merenelävät ihastuttavat Bardotissa.
Merenelävät ihastuttavat Bardotissa.

 

Sijalla 5: Vinkkeli

Ruoka- ja viiniravintola Vinkkelin suosio perustuu sen rehtiin, kodikkaaseen ja mutkattomaan tunnelmaan - ravintolaan voi poiketa niin pikaiselle lounaalle kuin illalliselle pitkän kaavan mukaan. Asiakkaiden lautasille valmistetaan maailman keittiöiden klassikkoannoksia ja laseihin kaadetaan sommelierien ammattitaidolla valitsemia viinejä.

 

Sijalla 8: Grön

Listan sijalla kuusi on lukuisilla eri titteleillä palkittu Grön, jonka suosio ei ota hiipuakseen. Tässä ravintolassa pääset nauttimaan sesonkeihin, villituotteisiin ja luomuun perustuvasta ruoasta, joka tarjoillaan rennolla, mutta asiantuntevalla otteella.

LUE LISÄÄ GRÖNISTÄ: 10 pointtia, jotka tekevät Grönistä yhden Suomen menestyneimmistä - ja herkullisimmista ravintoloista

 

Sijalla 10: Alexanderplats

Alexanderplats on korkeatasoinen brasserie, jonka ruokalista perustuu ajattomiin klassikkoannoksiin. Selkeitä, parhaista raaka-aineista valmistettuja annoksia ja laadukkaita juomia. Mitä sitä muuta voisi ihminen toivoa?

Alexanderplats keskittyy klassikoihin.
Alexanderplats keskittyy klassikoihin.

 

Sijalla 16: Bona Fide

Bona Fide on helsinkiläinen kortteliravintola, joka sijaitsee perinteisessä kruununhakalaisessa ravintolatilassa. Talon kekseliäs ruokalista on kuluttajaystävällisesti hinnoiteltu.

 

Sijalla 20: Demo

Michelin-tähdillä palkittu Demo on lähes 20 Helsingin ravintolakentällä toiminut klassikko, jonka laatu on ja pysyy. Korkean laadun lisäksi näyttävät annokset ja persoonallinen palvelu tekevät tästä ravintolasta yhden Suomen parhaista.

 

Sijalla 21: Mami, Turku

Palan Keski-Eurooppalaista tunnelmaa Turkuun tuo kortteliravintola Mami, joka tunnetaan etenkin laadukkaasta ruoasta ja rennosta palvelusta. Mami on takuuvarma luottoravintola, johon hyvän ruoan ystävät palaavat kerta toisensa jälkeen.

Mami on turkulaisten ravintolafanien rakastama suosikki.
Mami on turkulaisten ravintolafanien rakastama suosikki.

 

Sijalla 27: Wellamo

Ikoninen klassikkoravintola Wellamo on noussut uuteen loistoon uusien omistajien voimin. Wellamossa keskitytään suuriin makuihin, herkullisiin viineihin ja cocktaileihin sekä kodikkaan rentoon tunnelmaan.

 

Sijalla 30: Paulette

Ranskalaisuuttaan sykkivä Paulette on tunnelmallinen kortteliravintola, jossa ruoka ja viini ovat intohimo.

 

Sijalla 34: Aito

Aito on pieni ja intiimi kortteliravintola Helsingin Töölössä. Vieraille tarjotaan puhtaista ja tuoreista raaka-aineista valmistettua konstailematonta ja rehtiä ruokaa.

Aito elää sesonkien mukaan.
Aito elää sesonkien mukaan.

 

Sijalla 37: Kakolanruusu, Turku

Ravintola Kaskiksen kanssa yhteistyössä toimiva Kakolanruusu on yksi Turun puhutuimmista ravintoloista. Mahtavan ruoan lisäksi Kakolanruusuun kannattaa lähteä maistelemaan paikan omia, Kakola Brewing Companyn, oluita.

 

Sijalla 38: VÅR, Porvoo

Ravintola VÅR on kumarrus porvoolaiselle gastronomialle, perinteille ja vieraanvaraisuudelle. VÅR tarjoaa sesongin mukaista modernia suomalaista ruokaa, joka pohjautuu paikallisiin raaka-aineisiin ja alueelle ominaisiin makuihin.

 

Sijalla 40: Bistro O Mat Tapiola, Espoo

Pohjoismaisen ja ranskalaisen keittiön perinteisiä valmistustapoja kunnioittavaa ruokaa tarjoava Bistro O Mat on todellinen helmi kauppakeskus Ainoan sydämessä.

Tapiolan Bistro O Mat sijaitsee kauppakeskus Ainoassa.
Tapiolan Bistro O Mat sijaitsee kauppakeskus Ainoassa.

 

Sijalla 41: LiV, Tampere

Helmikuussa 2018 Tampereen Laukontorille avautunut LiV on pieni, tyylikäs ja viihtyisä eurooppalaiseen ruokakulttuuriin keskittyvä ravintola, jossa on loistava viinivalikoima ja kohtuulliset hinnat.

 

Sijalla 44: Plein

Plein on lämminhenkinen kortteliravintola Puu-Vallilan reunalla. Tiivis ja monipuolinen sesonginmukainen menu suosii luomua.

 

Sijalla 45: Spis

Tunnelmallinen ravintola Spis palvelee Helsingin keskustassa Kasarminkadulla. Spisin keittiössä syntyy suomalaisen keittiön herkkuja pohjoismaisella twistillä. Annoksissa tutut raaka-aineet tuodaan esiin yllättävin tavoin.

 

Sijalla 48: Ragu

Ludviginkadun Ragu saa inspiraationsa skandinaavisen keittiön puhtaudesta ja kekseliäisyydestä. Intohimona ravintolassa ovat Italian ruokaperinteet, viinit ja upeat raaka-aineet.

 

SIjalla 50: Viinibaari Apotek

Suojellun jugendapteekin tiloihin rakennettu viinibaari Apotek tunnetaan upeasta oman maahantuonnin viinivalikoimasta. Viinibaarin keittiöstä saa sesongin raaka-aineista rakennettujen annosten lisäksi viinin kanssa maistuvaa pikkupurtavaa: huolella valittuja juustoja, leikkeleitä ja pateita.

 

2 kommenttia

lissaren3465

28.6.2023 13:19

Thanks for share it's looks so yummy !!!! targetpayandbenefits

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi