Sushibuumi sen kun jatkuu: Uusia sushiravintoloita avautuu tiuhaan pääkaupunkiseudulle

Sushiystäviä hemmotellaan nyt oikein olan takaa. Pääkaupunkiseudulle on avautunut tai avautumassa useampikin uusi sushimesta.

Kuva: Freesh

Oletko sinäkin hurahtunut sushiin? Et ole ainut! Omaa kieltään sushin suosiosta kertovat myyntitilastot, jotka paljastavat sushin myynnin lähteneen ruokakaupoissa räjähtävään nousuun. S-ryhmän tilastojen mukaan sushin myynti on kasvanut +1853 %, ja viimeisen kahden vuoden aikana kauppojen yhteyteen on avattu lähes sata uutta sushin myyntipistettä.

Toinen selvä merkki sushin suosion kasvusta ovat uudet sushiravintolat, joita avautuu nyt tasaisin väliajoin ympäri pääkaupunkiseutua. Kokosimme yhteen neljä vastikään avannutta, tai pian avaamassa olevaa sushiravintolaa.

Nämä kannattaa jokaisen sushinystävän painaa mieliin!

4 uudet sushiravintolat

Mashiro

 • Missä: Teollisuuskatu 21, Helsinki
 • Mitä: Sushibuffet

Mashiron uusin ravintola keskittyy pelkästään sushiin.
Mashiron uusin ravintola keskittyy pelkästään sushiin. Kuva: Mashiro

Töölön, Vallilan ja Jätkäsaaren toimipisteistään tunnettu Mashiro on avannut uuden sushiravintolan Teollisuuskadulle Konepajan alueelle. Toisin kuin Mashiron muissa toimipisteissä, uusi ravintola keskittyy vain ja ainoastaan sushiin. Lounas- ja iltabuffetin lisäksi kokit valmistavat ilta-aikaan sushia myös suoraan tilauksesta, ja annoksia voi noutaa tietenkin myös mukaan.

Mashiron taustalla on japanilainen perheyritys, joka haluaa tarjota asiakkailleen mieleenpainuvia, mukavia ja ennen kaikkea herkullisia ravintolaelämyksiä. Tässä tavoitteessa on selvästi onnistuttu, sillä Googlen arvosteluissa tämä sushiravintola on saanut asiakkailtaan täydet viisi tähteä kerta toisensa jälkeen.

PS. Teollisuuskadun ravintolassa vietetään paraikaa avajaiskarnevaaleja. Tarjoukset ovat voimassa 18.2. saakka.
 

Freesh Kalasatama

 • Missä: Työpajankatu 6, Helsinki
 • Milloin. Helmikuun puoliväli

Freeshin käsityönä valmistettua sushia saa pian Kalasatamasta.
Freeshin käsityönä valmistettua sushia saa pian Kalasatamasta. Kuva: Freesh

Sushiravintola Freeshin tarina sai alkunsa kahdeksan vuotta sitten, kun pääkokki Ying valmisti ensimmäiset sushinsa. Pienestä porvoolaisesta sushibaarista täysiveriseksi ravintolaksi kasvanut Freesh on avaamassa helmikuun aikana toisen Helsingin ravintolansa Kalasatamaan.

Tavoitteena on saada noutopalvelu auki jo helmikuun puolivälissä, itse ravintolan avajaisia tullaan todennäköisesti juhlimaan maaliskuun alussa.

Freesh haluaa panostaa ennen kaikkea tuoreisiin raaka-aineisiin ja hyviin makuihin - kaikki tuotteet valmistetaan käsin paikan päällä. Sushielämyksiä naapurustoihin tuovan Freeshin voit löytää myös Munkkiniemestä, jossa sushia saa niin lounasbuffetista että tilauksesta.
 

Konnichiwa Tikkurila

 • Missä: Väritehtaankatu 8, Vantaa
 • Milloin: Avajaiset 11.2.

Tikkurilan uudesta Konnichiwasta löytyy sushia jokaiseen makuun.
Tikkurilan uudesta Konnichiwasta löytyy sushia jokaiseen makuun. Kuva: Konnichiwa

Suomen kahdeksas, monipuolisesta sushibuffetistaan tunnettu Konnichiwa-ravintola avaa pian ovensa Vantaan Tikkurilaan.

LUE MYÖS: Onko Vantaa uusi musta? Suosikkiravintolat laajentavat nyt Tikkurilaan

Sushiravintolan valikoimiin kuuluu päivittäin peräti 30 erilaista sushia aina klassista herkuista astetta erikoisempiin makyhdistelmiin. Lisäksi buffetin hintaan sisältyy myös aasialaisia lämpimiä ruokia, sashimia ja miso-keittoa - jälkiruokia unohtamatta.

Lounas- ja iltabuffetin lisäksi sushia ja muita herkkuja voi tilata myös erikseen ruokalistalta.
 

Neko izakay

 • Missä: Kulmavuorenkatu
 • Milloin: Maaliskuussa

Nekossa keskitytään pieniin jaettaviin annoksiin.
Nekossa keskitytään pieniin jaettaviin annoksiin. Kuva: Neko izakaya

Tapasbaari japanilaisittain. Muun muassa näillä sanoin voidaan kuvailla Neko izakayaa, joka tarjoilee asiakkailleen jaettavia annoksia herkullisten juomien kera tunnelmallisessa miljöössä.

Ravintolan taustalla on Kokoro Suhista tuttu jengi, joka on kokeillut uutta konseptiaan useampaankin otteeseen jo viime vuoden puolella. Loppuun varatut pop upit selvästi vakuuttivat tekijänsä, sillä nyt Kokoro Kalliota ollaan paraikaa muuttamassa Neko izakayaksi, ja uudistetun ravintolan on tarkoitus avata ovensa maaliskuussa.


Muista myös nämä:

Sushibar+Wine Iso Omena

 • Missä: Iso Omena, 1. kerros
 • Mitä: Vastuullista ja käsityönä valmistettua sushia

Sushibar+Wine löytyy nyt myös Iso Omenan kivijalasta.
Sushibar+Wine löytyy nyt myös Iso Omenan kivijalasta. Kuva: Sushibar + Wine

Lokakuussa Espoossa riemuittiin, kun suosittu Sushibar+Wine avasi ovensa kauppakeskus Iso Omenaan. Ekologisuuteen, eettisyyteen ja tuoreuteen panostavaan ravintolaan vot lähteä nauttimaan niin lounasta kuin illallista.

LUE LISÄÄ: Ylistetty sushiravintola laajenee Espooseen: “Vihdoinkin on tähdet oikeassa asennossa”

Koska ravintola haluaa minimoida ruokahävikin, myös lounaalla annokset valmistetaan aina tilauksesta, joten voit olla varma siitä, että lautasellesi päätyy aina tuoretta sushia.

Gari by Latitude 25

 • Missä: Bulevardi 19, Helsinki
 • Mitä: Laatusushia lounaalla ja illallisella

Gari by Latituden menusta voit löytää harvinaisia raaka-aineita.
Gari by Latituden menusta voit löytää harvinaisia raaka-aineita. Kuva: Gari by Latitude 25

Supersuositun Latitude 25 Omakase -ravintolan erillinen sushibaari Gari by Latitude haluaa tuoda laatusushiaan helpommin saataville. Tämä ravintolan ruokalistalta voit löytää peräti 14 erilaista merenelävää, jotka taitavat kokit taikovat makuelämyksiksi, jotka ovat vertaansa vailla.

Ravintolalla on myös oma lounasmenunsa.

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi