Tampereelle avautuu uusi jazzklubi

Levy-yhtiö Eclipse Music laajentaa toimintaansa elävän musiikin areenoille tänä syksynä.

Kuva: Andrey Burmakin / Fotolia

Tampereelle avataan uuden, elävän jazz- ja progressiivisen musiikin näyttämö. Eclipse Jazz Club aloittaa toimintansa kolmen konsertin sarjalla syyskaudella 2016, näyttämönä aivan kaupungin sydämessä sijaitseva Tampereen Ylioppilasteatteri, joka tunnetaan jo hyvin Stand Up -klubien ja laadukkaan harrastajateatterin näyttämönä..

"Jazzmusiikki on kansainvälisesti uudessa nousussa oleva musiikkityyli, josta ovat viime aikoina ottaneet paljonkin vaikutteita suuretkin maailmantähdet kuten vaikkapa David Bowie viimeisellä levyllään. Suomessa jazzmusiikin osaamisen ja innovatiivisuuden taso on kovaa luokkaa myös globaalissa vertailussa", kertoo klubin taiteellinen johtaja Tapio Ylinen.

"Tampere on kuitenkin jäänyt hienoa Jazz Happeningiä lukuunottamatta hieman pääkaupunkiseudun ja Turun varjoon tämän musiikkigenren osalta, ja esimerkiksi monet viimeaikaiset Jazzliiton kiertueet ovat jääneet Tamperelaisilta näkemättä. Osasyy tähän on sopivan kokoisten tilojen vähyys. Ylioppilasteatteri on kuitenkin juuri oikean kokoinen. Eclipse Jazz Club pyrkii tuomaan vakituista jazztarjontaa Tampereelle, jossa varmasti innokkaita musiikinystäviä löytyy", Ylinen jatkaa.

Eclipse Jazz Club käynnistyy avajaiskonsertilla 15. syyskuuta, ja seuraavat konsertit pidetään 6. lokakuuta Lost in Music -festivaalin yhteydessä. Vuoden viimeinen konsertti soitetaan 15. joulukuuta. Näistä konserteista on luvassa lisätietoja pian. Kevään 2017 konserttiaikataulusta tiedotetaan syksyn aikana.

Eclipse Jazz Club, Tampereen Ylioppilasteatteri (Itsenäisyydenkatu 12-14) 15. syyskuuta alkaen.

1 kommentti

tulkaakatsoon

4.6.2016 19:22

Ei tamperelaiset juntit tämmöistä ymmärrä. Eppu Normaali, Popeda ja Yö edustaa täällä korkeakulttuuria.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi