Tubeconiin rakentuvassa TubeCityssä koulitaan tulevaisuuden tähtiä

Kahdeksatta kertaa järjestettävä Tubecon keskittyy tänä vuonna tubettajien ja heidän seuraajiensa tarinoihin sekä osallistavaan toimintaan.

Tuure Boelius tapasi fanejaan viime vuoden Tubeconissa.
Tuure Boelius tapasi fanejaan viime vuoden Tubeconissa. Kuva: Mika Alavesa

Hartwall Arenalta Messukeskukseen tänä vuonna siirtyvä Tubecon on Suomessa alansa suurin tapahtuma, jossa tubettajat ja heidän seuraajansa tapaavat toisiaan. Ohjelman suunnittelevat tubettajat itse ja Tubeconissa on luvassa kokonainen TubeCity teemakortteleineen. Inspiraationsa TubeCity saa yöllisestä Tokiosta.

Merkittävin uutuus kaksipäiväisessä tapahtumassa on Tube-Akatemia, joka kouluttaa tulevaisuuden tähtiä alalle. Tube-Akatemiaan pääsevät sekä tubettajat että erillisen Tube-Akatemia -lipun ostaneet. Työpajoissa neuvotaan käytännön asioita kalustosta videoeditointiin ja valaistukseen. Kiinnostuneille selvitetään myös tekijänoikeudet sekä tarinankerronta. Näkökulmana on tubettaminen ammattina, kannattavuus ja oma julkisuuskuva.

Tubeconista ei tekeminen lopu. Suositussa peliluolassa pelataan uutuuspelien lisäksi retropelejä. Lisäksi Tube-Cityn henkeen sopien Messukeskus jakautuu erilaisiin kortteleihin: nähtävää riittää niin muoti-, ruoka- ja vauhtikorttelissakin. Isossa osassa tänä vuonna ovat myös paneelit, joissa käsitellään tärkeitä aiheita kuten some parisuhteessa, itsetunto, minäkuva ja HLBTQ.

Myös isot kansainväliset tubenimet kuten yhdysvaltalainen Disney-laulu -parodioija Paint eli Jon Cozart, thaimaalainen Softpomz ja venäläinen pelivideoiden tekijä ShadowPriestok tähdittävät Tubeconia. Kansainvälisellä Tubecon World Meetillä pyritään yhdessä ulkoministeriön ja Helsinki Marketingin kanssa luomaan positiivista Suomi-kuvaa ja globaalia videoyhteisöä.

Tubecon Messukeskuksessa 17. -18- elokuuta 2018.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi