Youtube astumassa Suomessakin ammattimaisempaan suuntaan – luvassa rakennusohjelmaa ja nuorten aikuisten live-ohjelmaa

Videopätkät muuttuvat ohjelmiksi ja tuotantoyhtiöt ottavat askelia Youtuben suuntaan.

Karoliina Tuominen ja Ilaripro.
Karoliina Tuominen ja Ilaripro. Kuva: Janita Autio

Suomalainen komediaryhmä Biisonimafia julkaisi 28. maaliskuuta ensimmäisen jakson Youtube-sitcomia, jollaista Suomessa ei ole ennen tehty. Kahdeksanosainen Listapäälle-sarja yhdistää komediaa ja remontointia. Listapäälle toteutetaan yhteistyössä nettirautakaupan Taloon.comin kanssa ja se julkaistaan Biisonimafian Youtube-kanavalla.

Sarjassa nuoripari Mikko ja Minna ovat ostaneet 80-luvulla rakennetun omakotitalon, joka remontoidaan aivan oikeasti sarjan kuluessa. Pari palkkaa avukseen TMI Työruccanen Kari Ahvan, kavereiden kesken Kahva. Remonttia yhtenään avustamaan saapuu myös Minnan velipuoli Jari-Jukka. Yhteentörmäyksiltä, ikimuistoisilta hetkiltä ja raivonpurkauksilta ei voida välttyä.

“Mehän ollaan rahoitettu koko meidän filmiuran alku omalla rakennusfirmalla. Tosin me keskityttiin enemmän purku-urakointiin. Toisaalta tuskin se remontointi nyt kauhian hankalaa on? Rakentaminenhan on periaatteessa sama asia kuin purkaminen, mutta takaperin”, kertoo Biisonimafian perustaja Kaitsu Rinkinen.

Myös huipputubettajat Karoliina Tuominen ja Ilaripro ryhtyvät hommiin live-ohjelman myötä, joka alkaa 5. huhtikuuta. Visio on uudenlainen nuorten aikuisten ohjelma, jossa käsitellään ajankohtaisia aiheita mutkattomalla otteella. Tekemisessä yhdistyy tubettajien rosoinen ote, laadukas tuotanto sekä ajankohtaiset aiheet ja artistit. Uudenlaisen ohjelman takana on kotimainen YouTube-videoverkosto Troot Network sekä TV-tuotantoyhtiö Rabbit Films.

“Tällaista ei ole koskaan tehty Suomen YouTubessa. Alustana Tube mahdollistaa meille reagoimisen yleisöön ihan huikealla tavalla. Lähetykselle ei esimerkiksi ole asetettu ihan tarkkaa kestoa vaan elämme tilanteen ja fiiliksen mukaan”, kertoo Ilariprona tunnettu jalkapallotubettaja Ilari Hakala.

“Jos juttua riittää, niin eihän me haluta lopettaa! Ja jos yleisöllä on jotain tärkeitä aiheita, niin me saadaan reagoida. Ohjelmassa me käsitellään ajankohtaisia, kaikki nuoria aikuisia tavalla tai toisella koskettavia aiheita kuten ihmissuhteita, ulkopuolella jäämisen pelkoa ja kuluttamista”, täydentää Tuominen.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi