Ulos syömään: 7 ruokaterassia Helsingissä

Auringon tai varjon alla maistuu paitsi juoma, myös ruoka. Terassikesä, anna parastasi!

Ulos syömään? Siis ihan oikeasti paitsi ravintolaan, myös ulkoilmaan syömään? Poimimme helsinkiläisistä terasseista joukon sellaisia, joilla voi viihtyä myös vatsaansa täyttäen. Kivoja ruokaterasseja Helsingissä, olkaa hyvät!

Krog Madamella on kaksi terassia: parklet ja sisäpiha.
Krog Madamella on kaksi terassia: parklet ja sisäpiha.

Krog Madame

Krog Madamessa ei välimerellistä tunnelmaa voi välttää: söpölle parklet-terassille ravintolan edustalle tekee ohi kulkiessa mieli istahtaa virkistävälle viinilasilliselle tai vaikka kesäcocktailille. Ravintolan sisäpihalla piilee toinen terassi, italialaistunnelmainen, katettu sisäpiha, joka on kuin lomamatka Etelä-Eurooppaan, ja ruokalistakin on välimerellisen monipuolinen. Psst! Terassilla on myös lämpölamput.

Cantina West on Suomen ensimmäinen tex mex -ravintola.
Cantina West on Suomen ensimmäinen tex mex -ravintola.

Cantina West

Arki-iltapäivisin legendaarisessa tex mex -ravintola Cantina Westissä vietetään siestatunteja after work -hengessä. Maanantaista perjantaihin kello 14-18 terassilla (ja tietenkin myös sisätiloissa) saa oluen, siiderin tai viinilasillisen huokeaan neljän euron hintaan, ja diiliin kuuluu, että tex mex -henkisiä tapaksia saa syödä juoman kyljessä niin paljon kuin jaksaa.

Eatoksesta saa meksikolaista ruokaa ja teemaan sopivia cocktaileja.
Eatoksesta saa meksikolaista ruokaa ja teemaan sopivia cocktaileja.

Eatos

Olitpa sitten menossa lounaalle, pitämään fiestaa tai halajamaan salsaa, Eatos palvelee sinua. Ruokalistalta löytyvät muun muassa mausteiset burritot, rapeat tacot ja perinteiset meksikolaiset quesadillat. Ruokaa tarjoillaan lounasajasta iltaan saakka, joten pikkutarkasta aikataulusta ei tarvitse huolehtia. Yhdellä Helsingin aurinkoisimmista terasseista paistaa aurinko aamusta iltaan.

Coloradon terassilla voi syödä rouheaan jenkkityyliin.
Coloradon terassilla voi syödä rouheaan jenkkityyliin.

Colorado

Colorado painottaa Yhdysvaltain etelävaltioiden keittiöiden makumaailmaa: listalta löytyy meheviä ribsejä, tulisia chicken wingsejä, tex mexiä ja burgereita. Kasvissyöjiä ei ole unohdettu, vaikka lista onkin lihaisa: menu tarjoaa vaihtoehdoiksi esimerkiksi burgerin grillatulla munakoisolla ja kesäkurpitsalla, tex mexiä kasvisvaihtoehdolla, tai mango-avokadosalaattia.

Kapsäkistä saa myös pientä naposteltavaa.
Kapsäkistä saa myös pientä naposteltavaa.

Kapsäkki

Kapsäkin kesän iltamenusta saa muun muassa lämpimiä voileipiä ja keittoa. Osa Kapsäkin raaka-aineista tulee vain muutaman askeleen päästä: ravintola kasvattaa itse oat yrttinsä ja herneensä. Lähialueen puistoilijoille Kapsäkissä on tarjolla take-away piknik-kori, joka sisältää leivän, pienen salaatin, kahvin, virvoitusjuoman ja muffinssin. Piknik-kori lähtee matkaan 15 euron hintaan.

Linnanpihalla voi astua vapaana vankilaan.
Linnanpihalla voi astua vapaana vankilaan.

Linnanpiha

Ruoka ja juoma ovat terassipäivän paita ja peppu, ja se tiedetään Katajanokan vanhan vankilan terassilla Linnanpihallakin. Vaikka lounas on kesäisin tauolla, sen korvaa paikan oma kesämenu, josta löytyy kalalautanen, pihviä ja lämmintä raparperipiirasta. Unohtamatta paikan klassikoita, kuten Vankilan Keisarin ceasar-salaattia ja prime time -burgeria, jonka saa halutessaan myös itsetehdyllä vegepihvillä.

Rosterissa voi tilata palan painikkeeksi vaikka raikkaan cocktailin.
Rosterissa voi tilata palan painikkeeksi vaikka raikkaan cocktailin.

Roster

Rosterin ruokatarjonta on laadukasta, mutta rentoa. Turha pikkutarkkailu on jätetty pois. Listalta löytyy muun muassa chipotlea, valkokalaa, mustekalaa ja lammasta. Lounas on tarjolla arkisin 11:30-15 ja sen lista vaihtuu joka keskiviikko. Sunnuntaisin vietetään Sunday Roastia, jolloin kello kahdesta kymmeneen on saatavilla erillinen roast-menu. Bonusta siitä, että terassilla voi seurailla Kauppatorin satamatunnelmia!

Kerro meille kommenteissa, mikä on oma suosikkisi kaupungin ruokaterasseista!

Nämä ja koko liudan muita terasseja löydät Cityn legendaarisesta Terassioppaasta

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi