Uudet brunssit

Pirittan uusi brunssi tarjoilee seisovasta pöydästä perinteistä aamiaista.

Pirittan brunssi starttaa isänpäivän jälkeen 19.11.
Pirittan brunssi starttaa isänpäivän jälkeen 19.11.

Uudet brunssit

Pirittan uusi brunssi tarjoilee lauantaisin ja sunnuntaisin seisovasta pöydästä perinteistä aamiaista puuroineen, munakokkeleineen, leipineen ja leikkeleineen. Jälkiruokapöytä lupaa herkkuja hedelmäsalaatista kekseihin. Viidentoista euron hintaisen buffetin päälle à la carte -listalta on myös mahdollista tilata brunssin "lounas"-osa. Lautasannoksina tarjoiltavissa lämpimissä ruoissa on tarjolla englantilaisen aamiaisen tyylinen lihavaihtoehto, 4-5 eri kalaa sisältävä kala-annos, ja vegaaneillekin sopiva kasvisannos. Kaupungin muita brunssiuutuuksia ovat Club Silkin sunnuntainen samppanjabrunssi, Dylanin Dylan Pink, joka on uusi versio suositusta alkuperäisestä brunssista, sekä Kokomon tyylilleen ominainen brunssi.
Cafe Piritta, Eläintarhantie 12

Brooklyn Cafe avaa

Fredrikinkadulle avaa muun muassa bageleita, vohveleita ja pirtelöitä tarjoava Brooklyn Cafe. Aamiaispainotteinen kahvila palvelee asiakkaita jo puoli seitsemästä alkaen.
Brooklyn Cafe, Fredrikinkatu 19

Zetor 20 v

Harva ravintola saavuttaa yhtä kunnioitettavan iän kuin Zetor. Zetorin pitkän iän salaisuutena pidetään vahvaa uskoa siihen, että jokaisessa jupissa asuu pieni maalainen. Alusta asti listalla ovat olleet Traktorimiehen pihvi ja Orimattilan kana. Zetor juhlistaa merkkipäiviään jokavuotiseen tapaan 6.12. koko päivän kestävillä kakkukahveilla. City onnittelee!
Zetor, Mannerheimintie 3-5

Namu avaa

Sedu Koskisen Namu avaa Makkarataloon. "Namu Food & Loungen estetiikka rakentuu makkaran päälle kaupunkilaisesta betonista ja perisuomalaisesta koivusta värien, valojen ja näköalan avulla", kertoo Koskinen. Neljästä osastosta koostuvan lähes tuhatneliöisen ravintolan, baarin ja loungen yhdistelmän avajaisia vietetään 11.11.
Namu Food & Lounge, Kaivokatu 6

Pastaa nam, ei karppaajille.
Pastaa nam, ei karppaajille.

Vuoden ruokakirja

Saku Tuominen teki sen taas, Vuoden Ruokakirjan. Basta! on italialaisen ruokakulttuurin abc nimeltään ja sisältää kiitos Siiri-tyttären myös muutaman pastareseptin. Saku on sisäistänyt saapasmaan mammojen vuosisataisen perinteen ja unohtaa resepteissään modernin kikkailun. Aivan aloittelijalle ei kirjaa hyppysmittoineen voi suositella, mutta sen hyödyntäminen ei edellytä Michelin-tähteä kotikeittiössä.

Alkusanoissaan kirjoittaja painottaa kuvailevansa omaa Italiaansa, mutta osuu naulankantaan myös lukuisien muiden makuhermoissa. Raaka-aineiden laadukkuutta ei voi liikaa painottaa, ja Helsingissä oppien vaaliminen onnistuu parhaiten kauppahalleissa ja erikoisliikkeissä shoppailemalla.

Purilaisviinit

Kotikokki grillaa maittavat hampurilaiset ja nauttii niiden kanssa täsmäpunkkua. Niitä löytyy uutuuksissa kaksin kappalein. Molemmat puhkuvat maussaan mustikkaa. Espanjalainen Muruve Crianza (9,92 e) tulee mustaherukkaisuudessaan nousevalta Toron alueelta, argentiinalainen Trapiche Zaphy Malbec Syrah Cabernet Sauvignon (9,28 e) on kaiken lisäksi luomua.

Tukholman muistolle

Abraham Rydberg oli ruotsalainen liikemies, joka ei tiettävästi koskaan nauttinut mukaansa nimettyä fiinimpää pyttipannua. Perhon rydbergin pihviä (16 e) eli naudan sisäfileetä, perunaa, maustekurkkua, sipulia, punajuurta ja munankeltuaista pääsee sitä vastoin nauttimaan kuka tahansa. Kyytipojaksi sopii 14.11. alkaen tummanpuhuva Perhon Jouluolut (5 e).
Perho, Perhonkatu 11

Kahden tähden joulu

Kahden Michelin-tähden joululounas katetaan Chez Dominiquessa keskiviikosta 16.11. alkaen. Hans Välimäki joukkoineen kokkaa kolme vaihtoehtoa kolmesta viiteen rättiin (59-99 e). Viimeksi mainittu sisältää tsukemonoa, misoa Dominique, kuhaa ja meren makuja, poroa sekä lämmintä suklaamoussea.
Chez Dominique, Rikhardinkatu 1

Kappeli avasi

Kappeli avasi ovensa jälleen, ja suurin muutos on tapahtunut kulissien takana. Klassiselta listalta löytyy mm. sillileipää (12 e), savustettua lohta (28 e) sekä pariloitua maksaa (19 e). Kahvila ja baari jatkavat tutuilla paikoilla, kellari tilausravintolana.
Kappeli, Eteläesplanadi 1


Klubit

Jukebox

Sean Brosnanin top 3.
Sean Brosnanin top 3.
  1. DJ T feat. Cari Gloden: City Life (Maceo Plex Remix)
    "Uskomattoman emotionaalista housemusiikkia. Rakastan tyyliä, jossa kahdeksankymmentäluvun boogien elementtejä yhdistyy teknoon."
  2. Mario Basanov: We Are Child Of Love (Mario’s Redub)
    "Mariolla on niin monia ideoita, että hän varmaan pystyisi tekemään kymmenen remixiä, mutta meidän täytyi lopettaa kahteen. Tulossa pian."
  3. Orthy: Suenos
    "Ei tanssilattiamusaa, mutta yksi lempibiiseistäni tällä hetkellä. Uusi artisti Amerikasta, joka kuulostaa paljolti sielukkaalta Animal Collectivelta."

Sean Brosnan Ahjossa 3.12.

Orkidean omat bileet

Orkidea juhlistaa uutta albumia ja kirjaa kiertämällä Suomea muun muassa Alex Kunnarin ja Tabin kanssa. Kulkee nimellä Orkidea: 20 Years of DJing & Album Release Tour.
The Circus 12.11. 12 e

NeON bileet Circuksessa

John "00" Fleming saapuu soittamaan Helsinkiin. Britti-dj’n lisäksi illan aikana levyjä pyörittävät mm. Astrix ja Skazi.
The Circus 19.11. 25 e

Afterpartyt

NeON Circus-ilta saa arvoisensa jatkot, kun illan päätähti John "00" Fleming saapuu myös Kutoselle soittamaan. Luvassa kolmen tunnin setti. Bileet kestävät aamuviidestä yhteen.
Kuudes Linja 20.11. 10 e

Abdulla Rashim Helsinkiin

Tukholman kasvatti, omaa levymerkkiään pyörittävä Abdulla Rashim saapuu Suomeen. Kaksi vuotta sitten musiikin tekemisen aloittaneen Rashimin kanssa levyjä soittavat Juho Kusti ja Mekaanikko.
Bassment 11.11. 8 e

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi