Lähetä yksityisviesti

MAgrippa

Perustiedot

Sukupuoli
Mies
Sijainti
Vantaa

Taustatiedot

Harrastukset
Harrastukset: Tietokirjallisuus, extreme, retkeily, kalastus. Kiinnostuksia: Historia, taiteet, sota/rauha ja maanpuolustus, markkinointi, ruoka, tekniikka, +100 muuta.

Tarina

Arvoni ovat: Liberte, Egalite: Vapaus, Tasa-arvoisuus.

Minussa on kaksi puolta: kulttuurinystävä "bisnesmies silkkisolmiossa" (:D) ,
ja sotilasmainen äijä (ou yeah).
Nämä ovat näköjään symbioosissa, joka on toisinaan huvittavaakin.
Olen työskennellyt kolmella eri alalla ja aina tunnun päätyvän jotenkin poikkeuksellisiin hommiin olin elämässäni sitten pohjalla, tai joskus harvoin huipulla.

Harrastuksista päällimmäinen on edelleen tavaton tietokirjojen (ja muunkin) pikaluku, ja ulkoilmaextreme, kaikki retkeily, kalastus ja piknik vetävät myös.
Lähes kaikki taide/arkkitehtuuri/muotoilu kiehtoo ( koko skaala baletista muotiin ja koruihin), viime aikoina manga ja machinima.
Viihdyn yleensä paremmin nuorempien parissa ja he minun, koska kaikki uusi kiinnostaa ja koetan pysyä ajassa.
( Jos olet löytänyt pienen sisäisen airasamulinisi, sitten iälläsi ei ole väliä! )
Olen olemukseltani tyyni. Koetan nähdä ympäristössäni humoristisia puolia, sillä se on alituisen lukemisen lisäksi ainoa kevennys elämääni, jossa ulkomaanmatkojen ja töiden lisäksi tapahtuu hyvin vähän mitään mistä viitsisi panna päiväkirjaan. ( Kts kumminkin kuviani! )

Olen feministi eli hyvin vankasti tasa-arvon kannalla. Naiseus kiinnostaa joka tavalla. Maailmankatsomukseni on "sekulaari stoalainen humanisti" : Liberte, Egalite, Fraternite!

Asun pk-seudulla, avioliitossa, ei lapsia. Nykyaikana lienee tarpeen lisätä että olen hetero. ;-) Alkoholia käytän geenirasitteeni takia vain kokkaamiini gourmet-ruokiin (entinen ammatti), joskus tipan cappuccinooni, jota yritän täydellistää. :D

Ranskalainen "viininlipitys" ei haittaa minua, mutta kännistä toiseen eläjistä en tykkää, se on tylsää. Juon seuraksi sentin pari jos on oikein juhlat.

Musiikki:
75-95 funkkidisko ja muu musta, deep house, triphop, psyketrance, ambient, chill, lounge,vocal house, tikiexotica, cumbia, soca, suomiragga, sqwee ja muu uusin konemusa, Händel + Philip Glass = neroja, Lully, Bachit, renessanssi.
(Rockista tosi harvat, mutta skaala on Little Richardista ACDCn ja Rammsteinin kautta deathmetalliin ja Anaal Nathrakiin, viimeksi posthardcoreen ja trancemetalliin. )
Radioasema on Basso.

TV:
"Kurjat kuppilat" (johdon konsultoinnin ja markkinoinnin oppitunti + henkilödraamaa) ja muu Ramsay, selkäänpuukottamattomat positiiviset tosi-tv:t, seikkailu-, historia- ja Amazondokkarit. Madventures ja Miami Vice, farssit.

Leffat:
VAIN pitkänä Cameronin versiona "Abyss" jossa on Scifi-Hitech, feminismiä, rakkautta, actionia, kaikki samassa.
http://www.nationalgeographic.com/field/explorers/sylvia-earle.html

Tremors. (Suom. "Väristyksiä". Elokuvahistorian hulluin hirviö)
Lystikäs kirjeenkantaja. (Tatin hauskaa nostalgiaa)
"Ratatouille" (Animaatio: viemärirotta haluaa gourmet-kokiksi, hähh?)
"True Lies" ( Paras Bond + romanttinen komedia + 9/11 -ennustus samassa paketissa)
Kathryn Bigelow: "Tyrskyn ratsastajat" (Actionia mielimangani Gunsmith Catsin henkeen.)

Farssit, Bollywoodit, nyyhkyttömät chick flickit naisen kanssa katsottuna, historialliset vyörytykset eli Ben Hur (kilpa-ajot Caesareassa!) yms.
Realistiset sotaleffat (ovat vähissä, Das Boot, Armadillo?)

Taide:
Klassinen kuvanveisto, impressionistit, prerafaeliitat, Suomesta Marcus Copper, renessanssi- ja barokkimaalaus, kaikki arkkitehtuuri, baletti ja muukin, kuten tietsikkamaalaukset ja webdesign.

Sarjakuvat:
Modesty Blaise (ja kirjat!)
Gunsmith Cats!
Franquinin tuotanto.

Blogit:
Takkirauta; se on suosikkini vaikken ihan kaikesta samaa mieltä olekaan kirjoittajan kanssa. Sukulaissielu kumminkin.

Oudoimmat innostukset:
Oman huoneen sisustaminen Miami Streamline Art Deco -tyyliin. Oman Amazon -leffan koepätkien filmaaminen, Suomessa! Yksin. UT:n eksegetiikan lukeneisuus. Temppeliherrojen salaisuudet. Karpinkalastus. Siis kalastus, jossa mennään äärimmäisen pitkälle, jotta kala voi jatkaa menettämättä suomuakaan...vain valokuva jää! n.1 kalakuva vuodessa, weird hobby, huh?

Ihailen: Anita Roddick, Ayaan Hirsi Ali, Lee Kuan Yew, Sylvia A. Earle, Marie Curie

Inhokkini ovat tylsät näköalattomat mielikuvituksettomat jämähtäneet ihmiset, joiden jutut ovat kliseiden ja iltapäivälehtien otsikoiden variointia.
Myös vuosia - tai kymmeniäkin - samasta elämän kolhusta ruikuttajat, sillä ei se p###a vatkaamalla parane.
Pahinta ovat sellaiset miehet, jotka koettavat pönkittää egoaan alistamalla minua sanallisesti ja lopulta nyrkein. Voitan aina (hätävarjelun jatketulla liioittelulla) mutta en pidä konflikteista enkä haluaisi vankilaan.

Sukulaisten, työtovereiden ja liiketuttavien ym. pakosti tavattavien mukaan en ole epäsosiaalinen, vaan seuramies, jolta eivät jutut lopu. Ja aina on jotain uutta kiinnostusta ja projektia.

Ihanteeni miehenä on jämäkkä toiminnallinen herrasmies, jolla läppää lentää ja tarvittaessa tapahtuu. Mannerheimilla oli virheensä, mutta lähes dandymainen sotasankari on uljas idea. Nykykolleille sanoisin että katsokaa Arman Alizadia, siinä on fiksu peloton keikari.
Richard Branson on tunnetumpi kova sana, brändikehityksen kuningas ja extremetempauksia. Rimani on korkealla, itse hypin aivan alhaalla... :-)