Essi Tammimaa kirjoitti kirjan insestileikeistä ja haluaa ihmisten jättävän häpeän

Isän kädestä esittelee valtavirrasta poikkeavaa seksuaalisuutta.

Kuva: JIRINA

Seksuaalinen vallankumous tarkoittaa sitä, että ihan kaikesta voi puhua. Häpeä ja kieltäminen eivät kuulu siihen. Kirjailija Essi Tammimaan romaani Isän kädestä ilmestyy 3. toukokuuta. Se on seksipositiivisuuden ilosanomaa julistava kirja, joka jättää harmaan sävyt kauas taakseen. Isän kädestä kertoo kahden aikuisen välisestä seksileikistä, jossa toinen leikkii isää ja toinen tyttöä.

“Kirja kertoo siitä, miten vaikeaa on naisena tunnustaa itsellensä oma seksuaalisuutensa, etenkin, jos se ei ole valtavirtaa. Se kertoo siitä, miten vaikea on olla feministi tässä ajassa, jos haluaa alistua. Se on seksuaalinen tutkimusmatka siihen, mikä tuntuu täysin kielletyltä”, Tammimaa kuvailee.

Kirja kertoo suhteesta, jossa toinen osapuoli dominoi ja toinen alistuu. Näitä suhteita kutsutaan D/S-suhteiksi. Siihen voi kuulua myös lyömistä ja muuta sovittua kivun tuottamista. Kirjan juonenkäänne on, kun sen päähenkilö tajuaa haluavansa leikkiä pikkutyttöä kumppaninsa seurassa. Tämä tapahtuu molempien osapuolten täydessä suostumuksessa ja kaikesta on sovittu etukäteen.

“Kunhan se on konsensuaalista, kahden aikuisen välistä, niin kellään ei ole mitään siihen sanottavaa. Kirjan nimi tulee siitä, että isän kädestä tulee yleensä rangaistus. Isä on auktoriteettihahmo, jolla on kaikki valta suhun, eikä sulla ole mitään valtaa”, Tammimaa kertoo.

Insesti ei ole kenenkään lempiaihe edes keskustella. Ajatuskin lähisukulaisten kanssa vehtaamisesta kuvottaa ja se on auttanut meitä selviytymään. Tammimaa näkee, että tämä on yksi kielletyimmistä aiheista, siksi siitä pitää juuri puhua. Ihmiset, jotka haluavat leikkiä tällaisia leikkejä, eivät halua panna oikeasti perhettään. Kielletyt asiat ovat kiihottaneet ihmisiä läpi historian. Opettaja rankaisee oppilasta, lääkärileikit ja niin edelleen.

“Jos ei pysty tunnustamaan omaa seksuaalisuuttaan ja tarpeitaan, se aiheuttaa suunnatonta kärsimystä. Se on kansanterveydellinen ongelma. Ei kukaan voi muuttaa seksuaalisuuttaan päättämällä”, Tammimaa sanoo.

Feministisessä alistuspornossa näytetään usein alkuneuvottelut ja loppuhaastattelut. Se kuvaa sitä, että ihmiset voivat nauttia konsensuaalisesti esimerkiksi kivusta. Tammimaan kirjan henkilöt käyvät neuvotteluja jatkuvasti ja se ei ole helppoa. Seksuaalikasvatuksessa ei ole annettu ohjeita, miten keskustellaan siitä, jos haluaa kuristaa toista.

“Ihmiset tekevät myös asioita, jotka ovat pelottavia, ahdistavia ja inhottavia. Mä hyväksyn sen kaiken, mutta ei ihmiset kysy mun hyväksyntää. Ei ihmisen seksuaalisuus ole toisten määrättävissä, kun ei ole omakaan. Se, että insestileikit ällöttävät, johtuu siitä, että meihin on niin syvälle rakennettu se, että se on kiellettyä. Suurinta osaa ihmisistä kiinnostaa kielletty”, Tammimaa kertoo.

Kuva: JIRINA

Jos eläisimme seksipositiivisen vallankumouksen jälkeistä aikaa, aikuisten ihmisten välisiin sovittuihin ja etukäteen neuvoteltuihin leikkeihin ei kenellekään tulisi olla mitään sanottavaa. Tammimaasta tuntuu jopa jälkijättöiseltä, että jotkut tuomitsevat toisten seksuaalisuutta. Hän on huolissaan niistä suhteista, joissa ei neuvotella mitään. Tavanomaisissa seksi- ja parisuhteissakin olisi syytä keskustella siitä, mitkä asiat kiihottavat ja mitä haluaa seksiltä. Näin ei kuitenkaan ole.

“Perustaso on se, ettei puhuta mistään. Sitten kun mukaan tulee kinkyelementtejä, molemmat hajoilee ihmisinä. Ketään ei saa satuttaa, mutta mä kuitenkin haluan satuttaa. Mua ei saa satuttaa, mutta mä silti haluan sitä”, Tammimaa kuvailee.

Isä ja tytär -leikissä tabu on viety äärimmilleen. Jos näille rooleille annetaan eri nimet, kuten opettaja ja oppilas, ei kovin moni edes mieti asiaa sen pidemmälle. Valta-asetelmilla leikittely on osa monen seksielämää. Kinkyksi identifioituminen ei ole ihmisten mielissä, vaikka sängyssä piiskataan ja revitään tukasta mennen tullen.

“Kaikessa seksuaalisuudessa pitäisi olla neuvottelu ja after care. Ei pelkkää vartin halailua seksin jälkeen. Toiselta voi kysyä vaikka viikon päästä, että millainen olo sulla on. Hylätyksi tulemisen tunne voi tulla tavallisestakin seksistä. Käsittele niitä asioita sen ihmisen kanssa, joka on siinä sun vieressä ja teki ne asiat sun kanssa”, Tammimaa sanoo.

2 kommenttia

Viracocha

23.4.2018 21:01

No sillälailla!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Huitzilopochtli

30.4.2018 23:26

Just tällälailla!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi