Helsingissä nähdään taide-esitys, jossa osallistuja voi päästä toteuttamaan seksifantasioitaan “nukkuvan” ihmisen kanssa

Sleeping Beauty kokeilee taiteen rajoja.

Baltic Circle -teatterifestivaalin tämän vuoden ohjelmistoon kuuluu osallistava Sleeping Beauty -esitys. Se lähestyy seksuaalisuutta valta- ja roolileikkien keinoin. Esityksessä on mahdollisuus toteuttaa fantasioita “nukkuvan” eli passiivisessa roolissa olevan ihmisen kanssa. Osallistuja voi itse valita, haluaako olla “nukkuja” vai vierailija.

”Esityksessä on kyse seksuaalifantasioista, valtaleikeistä ja aistimisesta. Se lähestyy seksuaalisuutta ja seksuaalista kokemusta osallistavan esityksen keinoin, nostaen samalla esiin kysymyksiä niihin liittyvistä mahdollisuuksista, rajoista ja tabuista. Sleeping Beauty tapahtuu fantasian ja toden, julkisen ja yksityisen rajapinnoilla”, kertoo esitystaiteilija Julius Elo.

Esityksen alustana toimii festivaaliklubi, jossa on tavattavissa esiintyjiä, tai pikemminkin “hahmoja”, joiden kanssa on mahdollista neuvotella itseään kiinnostavista seksuaalifantasioista. Jos yhteisymmärrykseen päästään, voidaan siirtyä rauhalliseen tilaan, jossa kohtaaminen tapahtuu. Hahmo voi myös kieltäytyä katsojan ehdotuksista, jolloin esitys ei jatku neuvottelua pidemmälle. Esitys on mahdollista keskeyttää koska tahansa, joko esiintyjän tai osallistujan toimesta.

“Osa Sleeping Beautysta on esitystä ja osa aitoa kanssakäymistä kahden ihmisen välillä. Niin kuin oikeassa elämässäkin, ensimmäisessä kohtaamisessa intuitiolla on iso rooli, joka määrittää sen, miten haluaa kohtaamisen jatkuvan ja mihin suuntaan”, esityksen toinen taiteilija Xana sanoo.

Sleeping Beautyssa on kuusi esiintyjähahmoa, jotka ovat harjoitelleet nukkumisleikkiä etukäteen. Se on passiivisen seksileikin ilmentymä, joka tuodaan ensimmäistä kertaa Suomessa esitystaiteen muodossa katsojien ulottuville. Esitys on Elon mukaan myös seksipositiivista aktivismia, sillä se juhlistaa seksuaalisuuden monimuotoisuutta ja ihmisen vapautta määritellä oma seksuaalisuutensa. Esityksen keskiössä on seksuaalisuuden etiikka, suostumus ja vapaaehtoisuus.

“Esityksen inspiraationa on ollut nukkumiseen liittyvät seksuaaliset fantasiat ja fetissit. Nukkumisleikissä korostuu valta ja antautuminen, luottamus ja suostumus. Se tuo esiin sen, kuinka paljaana, haavoittuvaisena ja herkkänä ihminen on seksuaalisessa tilanteessa toisen kanssa. Se herkistää aisteja, jolloin ei tarvitse tapahtua paljoakaan fyysisesti, mutta ihmisen sisäinen kokemus aktivoituu”, kuvailee Elo.

Miten hahmon kanssa pääsee toteuttamaan seksuaalifantasioitaan?

“Jos sinusta tuntuu, että joku hahmo on kiinnostava, voit toivoa, että pääset toteuttamaan esitystä hänen kanssaan. Kummatkin ovat yhtä haavoittuvaisia, vaikka esiintyjällä on enemmän tietoa esityksen kulusta”, Xana kertoo.

Esiintyjä ja osallistuja sopivat yhdessä roolit ja sen mitä tulee tapahtumaan. Sen jälkeen nukkuja saatetaan ensin esitystilaan ja vierailija tuodaan perässä, sitten esitys voi alkaa. Liput maksavat 12/17 euroa, eikä niitä voi ostaa tai varata etukäteen.

Ti 14.11. 21:00–, To 16.11. 21:00–, Pe 17.11. 22:00–, La 18.11. 22:30– / Cirko / Kaasutehtaankatu 1 / K-18

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi