Miia Magia - nainen vetoketjukorun takana

Maagisia, mutta järkeviä koruja, joista innostuvat myös tyypit, jotka eivät normaalisti käytä koruja.

Rauhallisen eteerisestä habituksesta on vaikea uskoa miten monta rautaa tällä naisella on tulessa. Miia Magia, eli Miia Uusimäki, on korusuunnittelija, dj ja meikkitaiteilija. Mutta nyt puhutaan koruista.

Miia Magia korunäyttelynsä avajaisissa Salon Noirissa
Miia Magia korunäyttelynsä avajaisissa Salon Noirissa Kuva: Behi Assadi

Miia teki sen mistä monet haaveilevat. Jätti päivätyönsä ja alkoi yrittäjäksi. Päätös ei ollut helppo, tulot eivät enää olleetkaan vakaat ja korujen suunnittelu sekä valmistus vie aikaa. Vaikeuksia kohdattuaan, Miia on kuitenkin sitä mieltä, että kaikki on ollut sen arvoista, eikä hän kadu mitään. ”Rohkeutta ja intohimoa, niitä on oltava", Miia sanoo.

Miia suunnittelee korut ja myös valmistaa ne itse alusta loppuun. Tämä ei suinkaan ole itsestäänselvyys korualalla. Kaikki korut ovat kotimaista käsityötä.

”Parasta on se odottava tunne, kun on saanut korun valmiiksi, on niin ylpeä siitä kuin perfektionisti vain voi olla ja pääsee julkaisemaan sen.”

Miia Magia Design
Miia Magia Design Kuva: Behi Assadi

Miia Magia Design on ajattomia, kestäviä ja tunteita herättäviä koruja. Korut pukevat kaikkia, mutta erityisesti avarakatseiset tyypit innostuvat ja Miian omien sanojen mukaan ”naiselliset miehet ja miehekkäät naiset”. Miehen naisellisuus tai naisen miehekkyys ovat piirteitä jotka eivät välttämättä ole fyysisiä, ne ovat asenteissa ja tavassa kantaa itsensä. Miia Magia Design -korun kantajalla on särmää!

Yksi ensimmäisistä koruista on ”Sibelius.” Sibelius syntyi, kun eräällä yöklubilla, jossa Miia soitti levyjä, putosi katosta peilipallo. Tästä pirstaloituneesta näystä Miia sai vision ja ”Sibelius” onkin nähty esimerkiksi Emma Gaala 2012:sta juontajan päällä.

"Sibelius" ja mallina Miia itse
"Sibelius" ja mallina Miia itse Kuva: Heli Hirvelä

Inspiraatiota Miia saa materiaaleista, jotka eivät ole perinteisiä korusuunnittelussa.

"Sparkbling", mallina Nanna Grundfeldt
"Sparkbling", mallina Nanna Grundfeldt Kuva: Tinttu Henttonen

"Going Nuts!"
"Going Nuts!" Kuva: Miia Magia

Kauniit ja persoonalliset ihmiset ja asiat ovat myös suuria inspiraationlähteitä.

"Tirette", eli vetoketjukoru Dj Milla Lehdolla
"Tirette", eli vetoketjukoru Dj Milla Lehdolla Kuva: Timo Torvikoski

Miia haluaisi suunnitella korun Skunk Anansien Skinille, koska hän edustaa samaa tyyliä kuin Miia Magia Design. ”Androgyyni, voimakas ja minimalistinen.” Mutta myös laulaja Lana del Reylle, koska hän edustaa tietynlaista vastakohtaa. ”Naisellinen, hipahtava ja retro.” Ja tämä toisi haastetta.

”Suomessa suunnittelijat tukevat toisiaan ja kilpailu tapahtuu pääsääntöisesti oman itsensä kanssa”, Miia kertoo ja uskoo, että kaikilla on vahva oma tyyli, eikä kukaan halua matkia toista.

P.S. Miian lempipaikat Helsingissä ovat: ”Cafe Regatta, tietysti mbar, Kaivopuiston rantatie ja oma parveke!"


Miia Magia Design -koruja saa Helsingistä Kiasma-Kaupasta, Design Forum Shopista, Kaapelin kaupasta, Tohonosta ja Oulusta Non Boutiquesta.

Koruja ja tilaustöitä saa myös suoraan suunnittelijalta itseltään.

1 kommentti

Mikämerkki

27.5.2013 12:16

Jes, lisää näitä muttereista ja valmiskivistä ja -ketjuista valmistettuja "designkoruja". Liimalla yhteen ja hintalappua kehiin. Tajuaakohan porukka, mikä näissä on tehty ja mikä ei? Jokainen toki tavallaan, mutta jotenkin sitä sietäis näkevän enemmän sitä alusta loppuun asti visiolla suunniteltua ja toteutettua käsityötä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi