Holhoojat

Suomalaisen holhouksen pahimmat ylilyönnit tältä vuodelta.

Aurinko hyväili Pori Jazzissa, vaikkei virkamies hyväillytkään.
Aurinko hyväili Pori Jazzissa, vaikkei virkamies hyväillytkään. Kuva: Uupi Tirronen / Pori Jazz

Alkoholilaki

Kuva: Riccardo Piccinini

Valvira paalutti kesällä, että Pori Jazz on jo vuosikymmeniä rikkonut lakia alkoholikäytännöllään, jossa festarikävijät saivat siemailla omia juomiaan Kirjurinluodolla huippubändien esiintyessä. Sille oli saatava piste. Sillä, etteivät omat alkoholijuomat ole aiheuttaneet ongelmia festareilla, ei ollut mitään merkitystä.

Pori Jazz panikoi jouduttuaan huomion kohteeksi ja kielsi ensin kaikkien juomien tuomisen. Pillimehu-kohu raukesi siltä osin, kun festari korjasi linjaustaan ja vain alkoholijuomat kiellettiin.

Miten uudenlainen järjestys toimi? Porin poliisi raportoi viikonlopusta muhkeita lukuja: 40 kiinniottoa alkoholin takia ja tehtäviä yhteensä 400. Yle Satakunta raportoi, kuinka kokeneet jazzvieraat kertoivat alueella olleen vahvasti päihtyneitä henkilöitä enemmän kuin miesmuistiin.

Kananmuna

Kuva: Jake Wasdin/Flickr

Kokki halusi hyvälaatuisia pihakanan munia, jotka maistuivat hänen asiakkailleen. Lähiseudulta löytyi pientuottaja, jolta munia irtosi. Sitten terveystarkastaja puhalsi pelin poikki. Direktiivin mukaan leimaamattomia ja painoluokittelemattomia munia ei saa myydä suurtalouskeittiöön. Yli kahdenkymmenen kilometrin matka ilmeisesti saastuttaa kananmunat täysin käyttökelvottomaksi.

Toimittaja-viljelijä Kirsi Haapamatin kolumni aiheesta kiersi elokuussa netissä. Kun City uutisoi asiasta, aihe kirvoitti kommentin Eviran pääjohtajalta Matti Aholta. Hänkin tuskaili tarkoituksettomia sääntöjä ja sitä, miten huonosti jotkut lait sopivat säätelemään 500 miljoonan ihmisen arkea. Aho kuitenkin lupasi tehdä parhaansa sen eteen, että “byrokraattinen niuhotus” pidetään aisoissa.

Taksimerkki

Kuva: Marko Knuutila/Flickr

Helsingin katukuvaan ilmestyi elokuussa avoautotaksi, joka törmäsi hankaluuksiin ensimmäisenä päivänään liikenteessä. Taksiyrittäjä Hannu Laine kertoi Helsingin uutisille kuinka taksitarkastaja oli kehoittanut häntä poistumaan, “ei pelkästään taksitolpalta, vaan koko taksiliikenteestä”.

Perusteet olivat absurdit: avoauto ei sovi taksiksi, koska sääntöjen mukaan taksikyltti pitää olla auton katolla. Se on aika helvetin hankalaa autossa, jossa ei ole kattoa. Avotaksin kuski kieltäytyi poistumasta tolpalta muuten kuin käsiraudoissa. Asiaa tarvittiin selvittämään liikennevirasto Trafi ja poliisi, mutta kumpikaan ei osannut ottaa kantaa, voiko avoauto olla taksi.

Taksikuski, joka lupasi, että auto nähdään taksina jatkossakin, epäili, että kyseessä on kateellisen kollegan alulle pistämä kiusanteko.

Aurinkoenergia

Kuva: il-fede / Fotolia

Aurinkoenergiaa oli suunnitteilla Suomeen täksi vuodeksi enemmän kuin aiemmin oli rakennettu yhteensä. Erikokoiset suomalaisyritykset halusivat rakentaa aurinkopaneeleita tukeakseen energiantuotantoaan ja/tai kiillottaakseen imagoaan.

Sitten saatiin Tullin antama verotusohje: tietyn tuotantomäärän ylittävistä aurinkopaneeleista joutuu maksamaan veroa, vaikka kaikki energia olisi tarkoitettu omaan käyttöön. Tämä siksi, että aurinkopaneelit kytkeytyvät yleiseen sähköverkkoon eikä siksi voida varmistaa, että kaikki energia menee omaan käyttöön.

Aurinkopaneeleita toimittavan Areva Solarin mukaan kaikki tilaukset tippuivat kooltaan alle verorajan sen jälkeen, kun Tulli antoi ohjeistuksensa.

Kauppahalli

Kuva: Poco a Poco

Kesän helteet kuumensivat Helsingin kauppahallit äärimmilleen. Parhaimman turistisesongin aikana kauppahallien jäähdytyslaitteet tekivät kaikkensa pitääkseen tuotteet käyttökelpoisina ja tämä puolestaan lisäsi työntekijöiden ja asiakkaiden tuskaa. Helsingin Vanhassa Kauppahallissa työskenneltiin pahimmillaan lähes 40 asteen kuumuudessa.

Terveystarkastajat olivat kieltäneet hallin ovien ja ikkunoiden avaamisen elintarvikehygienialain nojalla: niistä saattaisi lentää lintuja sisään. Vartijat valvoivat tarkasti määräyksen noudattamista.

Lopulta järki voitti ja ovet avattiin.

Hienoa. Olisi ollut ikävä odottaa kuolemantapaukseen.

Uimarannat

Kuva: Elliot Brown / Flickr

Jyväskylässä suljettiin tänä kesänä 19 yleistä uimarantaa ja samanlaista kehitystä on tapahtunut eri puolilla maata. Kaupungin mukaan rantoja on liian tiuhassa ja niiden ylläpitäminen maksaa liiaksi. Etenkin haja-asutuksen rantojen ylläpito tuli kalliiksi suhteessa käyttömääriin.

Mitä käytännössä tarkoittaa uimarannan lakkauttaminen? Rantoja, joilla lapset ovat uineet sukupolvien ajan, ei voida ottaa poiskaan.

Sitä, että rannoilta viedään varusteet, välineet sekä kalusteet ja huoltokäynnit lopetetaan.

Rannoilta viedään uimakopit, ettei kannustettaisi ihmisiä uimaan. Vaikka Tukes kritisoi päätöstä, kaupunki oli järkkymätön: myös pelastusrenkaat on vietävä pois lakkautettavilta rannoilta, sillä ne kuuluvat “uimarannan tunnusmerkkeihin”.

Wikipedia-lahjoitukset

Kuva: Dmgultekin / Wikipedia

Wikipedian vuosittainen rahankeräyskampanja herätti Poliisihallituksen huomion. Rahankeräyslain puitteissa rahan pyytäminen julkisesti ilman vastiketta on tiukasti luvanvaraista.

Poliisihallitusta kiinnosti, mikä on Wikipedia Suomi ry:n ja Wikimedia Foundationin suhde ja liikkuiko keräyksen yhteydessä rahaa Suomeen. Wikimedia Foundation vastasi poliisihallitukselle, että sen tulkinta Suomen rahankeräyslaista johtaa mahdottomaan tilanteeseen globaalissa internetympäristössä ja Wikimedia Suomi ry, ettei sillä ole mitään tekemistä keräyksen kanssa.

Poliisihallitus tajusi pian haukanneensa liian ison palan väärää puuta, ja ettei asia edes kuulu heidän toimivaltaan. Piti vain päästä sanomaan.

Leikkikentät

Kuva: drx / Fotolia

Kuten kaikki tietävät, leikkiminen on hengenvaarallista ja lapsiamme pitää suojella kaikin keinoin leikkimisen vaaroilta. Työ on hyvällä alulla, kun suomalaiset kaupungit ovat alkaneet sulkemaan leikkikenttiä, koska niillä ei ole varaa täyttää tiukentuneita määräyksiä.

Yle kertoi kesäkuun lopussa kuinka muun muassa Pirkanmaalla ja Hämeenkyrössä pistetään leikkikenttiä matalaksi. Leikkikentän pitää olla säännösten mukaan ehdottomasti sellainen, ettei lapsi voi jäädä kiinni, pudota tai kuristua.

Aitojen on oltava tietyn korkuiset ja sellaiset, etteivät lapset saa kiivettyä niiden päälle. Hämeenkyrön ammattikoulun pihan leikkipuisto ei täyttänyt määräyksiä, koska siellä kukki ruusupensas, jonka piikkeihin lapsi voi pistää itsensä.

Hyvä homma, saadaan lapset leikkeinensä kuriin.

Gluteenittomat leivokset

Kuva: Tiler84 / Fotolia

Jos haluat tehdä leivoksia vaikkapa kaverisi kahvilaan, sinulla pitää olla hommaan terveystarkastajan hyväksymä elintarvikehuoneisto ja laadittu omavalvontasuunnitelma. Kotikeittiökin kelpaa elintarvikehuoneistoksi, jos se läpäisee tarkastuksen.

Gluteenittomien tuotteiden kohdalla homma ei ole niin helppoa, sillä ne vaativat tarkastuksen, jossa todetaan gluteenipitoisuus. Terveystarkastaja ei saa tulla kenenkään kotiin edes kutsusta, joten omavalvonnan osaksi tulee reissut laboratorioon.

Kuopiolaisnainen törmäsi näihin vaatimuksiin. Paikallisen puodin yrittäjä oli halunnut leivonnaisia myyntiin ja sivutoiminen leipuri halusi niitä kotonaan leipoa. Laboratoriomatkojen kustannukset olisivat kuitenkin syöneet tuotot, joten homma kuivui kasaan.

100 kommenttia

AikuistenHohous

4.10.2014 14:49

Pahinta holhousta Suomessa on se, että terveitä työkykyisiä ihmisiä elätetään kotisohvalle työttömyyskorvauksilla. Aikuisilla terveillä ihmisillä pitäisi olla itsellään vastuu toimeen tulostaan! Virostakin lähtevät maailmalle töihin jos ei kotimaasta löydy, virolaisia ei holhotakkaan kuin sylivauvoja kuten suomalaisia!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

läskisohvaperuna

4.10.2014 15:33

vituttaako maksaa mun makoilut?

Qellaa

4.10.2014 15:50

Noniin otetaanpa ne lääkkeet ja palataan maanpinnalle sieltä pienestä omasta narsistisesta mielikuvitusmaailmasta.

nosohvaperuna

4.10.2014 16:21

On se kuitenkin jännä että saadakseen työttömyyskorvausta pitää olla, yllätys yllätys työtön. Minulla itselläni alkaa työttömyys 16 päivä (koko ajan työnhaku päällä, mutta ei se seuraava työ heti 17 päivä ala, harvoilla näin) niin työttömyyskorvaus, selvitäkseni siltä ajalta on pakollinen, jos haluan maksaa vuokran, syömiset, yms. Mutta onhan se totta että monet jäävät sitten paikoilleen lepäämään, mutta usein kun sitä on tarpeeksi pitkään, lähtee tuet pois, varsinkin jos kieltäytyy työstä. Sitähän varten työkkäriin mennään, hakemaan lisää työtä, ja tuet lähtevät, jos et hyväksy työkkärin tarjoamaa työtä.

Minua varsinkin huvittaa se, että minä tässä paremmin perustelin sinun kommenttisi tarkoituksen toteamalla sen, että monet jäävät sohva perunoiksi työttömäksi joutuessaan. Mutta kuvittelepa itsesi kohdalle, vuokra 600e, sähkölasku 2 kuukauden välein, puhelinlasku, internet (ei toki välttämätön, aina on kirjastot) ruoka 100-200e kk, riippuen vähän, työttömyys alkoi, ja et ole ennen sitä hakiessa vielä löytänyt töitä, sanotaan vaikka sähkömiehen koulutuksella. Milläs elät ne pari-kolme kuukautta, jotka saattaa mennä työtä hakiessa? Ole hyvä ja kerro minulle, haluaisin kovasti tietää koska pelkään että itselläni on sellainen aika pahimmillaan edessä. Olen toki varautunut ja säästänyt rahaa noin kahden kuukauden vuokran verran, mutta sepä siinä onkin, ne on vuokraan, mikä on mielestäni se prioriteetti mikä pitää saada maksettua, ainakin oman kokemuksen mukaan pari kertaa käynyt niin että ei olekaan pystynyt maksamaan vuokraa (yksi oli sairaalareissun takia, joka oli suht kallis, toinen oli odottamaton lasku, jota en ollut muistanut syystä tai toisesta, näitä sattuu parhaimmillekin). Joten minä toistan vielä kerran, aina kun jostakin löytyy joka valittaa vastaavaa: "työttömille ei mitään tukea, omapahan on vikansa", paskapuhetta, niin valista minua, kun on niitä meitä, jotka haluavat oikeasti tehdä työtä, ja etsivät sitä, mutta käy joko paska tuuri, tai ei löydä sellaista mihin ottaisivat, niin kerro sitten minä elän. Pyhällä hengellä?

Järki käteen jooko

4.10.2014 16:42

Mikäli näin radikaaleja muutoksia lähdetään ehdottamaan, niin olisi mukava tietää mitä ehdottaisit tilalle. Mistä nämä ihmiset saavat elantonsa? Kuinka työtön voi elättää perheensä ilman toimeentulotukea? Totaalinen köyhyys ajaa radikaaleihin tekoihin kuten rikoksiin. Olisiko viisasta laittaa kaikki työttömät suoraan vankilaan?

Ottaen huomioon että suomessa työttömyys hipoo monissa kunnissa 20% rajaa - ei työttömyys ole vapaaehtoista. Työpaikkoja ei yksinkertaisesti ole tässä taloustilanteessa kaikille.

Ja vielä tuosta ulkomaille lähdöstä. Mikset itse lähde jos hyvinvointivaltiossa eläminen on niin tuskallista?

....

4.10.2014 18:08

Idiootti.

jep jep

4.10.2014 18:17

Toivottavasti kommentin kirjoittajaa ei koskaan kohtaa lomautus tai irtisanominen.

K.H.

4.10.2014 18:55

Pakko holhota tuolla tavalla, kun itsenäinen yrittäminen (tai mikä tahansa muua pienimuotoinen ansainta) on tehty täysin mahdottomaksi, eli jos et ala rikolliseksi ei saa hankkia tuloja mistään, ellei se heti alusta asti ole vähintään 1500€ kuukaudessa että pystyy elättämään itsensä ja perheensä. Meidän neljän hengen perhe elää tuilla, 1000€ kuukaudessa jolla pärjää todella hyvin, mutta mitään pikkuhommia ei todellakaan kannata tehdä "lisätienestinä" koska heti tulojen määrä vähennetään täysmääräisenä tuista.

Työtön

4.10.2014 19:23

Työttömäksi ei tulla omasta tahdosta. Firma jolla menee huonosti käy yyteeneuvottelut ja antaa sitten henkilökuntansa keskuudesta valitsemilleen uhreille kenkää. Näiltä kestää aikansa ennen kuin löytävät uutta työtä. Milläs elävät tuon väliajan ellei työttömyyskorvauksilla?

ei kyl

4.10.2014 19:29

kuka ny halluu lähtee ulkomaille hakkee töitä ite en ainakaan haluis ja mistä sitä tietää et sielkää on töitä parempi se o auttaa niitä nii kaua et töitä saavat ja sit pikkupalkkaset työt pitäs järjestää nii et siitä ei sais niin pientä palkkaa et kandee sossul mieluummin

HoleHead

4.10.2014 19:34

Kyllä ne virolaiset lähtevät maailmalle ihan vaan siksi, kun he tienaavat pirun paljon enemmän muualla kuin kotinurkillaan.

Kaikkensa antava

4.10.2014 20:30

Muuttaisitko itse oman perheesi ja ystäviesi luota ulkomaille jotta _saattaisit_ saada töitä? Se vaatii aika paljon rahaa sellainenkin ja mistäs moiset rahat revit kun ei ole töitä ja Kelalta saa 500e kuussa. Ja kun jatkuvasti etsii töitä sen minkä kerkeää, mutta niitä ei saa, koska ei ole oikeaa koulutusta tai työkokemusta. Koulutusta ei saa koska opintotuella ei makseta edes 250 euron vuokraa ja kokemusta ei saa ilman töitä, joita ei saa ilman kokemusta.
Ajattelisit vähän ennen kuin kirjoitat tuollaisia viestejä -.-

Etzuak

4.10.2014 20:39

Eipäs siinä trollata. Kysymys on työttömyysvakuutuksesta, joka on kaikissa länsimaisissa maissa käytössä: yksityisenä tai julkisena tai näiden sekoituksena.

Mitä näissä artikkeleissa unohtuu on, miksi tällaista holhousta on olemassa. Ei kysymys ole mistään virkaintoisesta byrokraattilaumasta vaan erilaisista intressiryhmistä, jotka näitä ajavat.

Kaikkien päihteiden osalta pohja on uskonnollisissa herätysliikkeissä (lestadiolaiset, helluntalaiset ja viidesläiset) ja toisaalla sosialistien raittiusliikkeessä. Näistä ryhmistä päästään eroon, jos vaan vaaleissa äänestäjät ja toimittajat suoraan kysyvät sen kysymyksen miten se on: Aiotko vähentää ja vai lisätä rajoituksia? Aiotko toimia sen puolesta että ihmiset ovat vapaita vai oman uskonnollisen kantasi mukaan? Varsinkin maaseudulla ihmisten pitäisi avata silmänsä.

Se mikä unohtuu usein on se, että nämä samat ihmiset ovat juurikin niitä jotka ajavat muitakin rajoituksia. Uskontojen ulkopuolella on vain erilaisia intressiryhmiä, jotka edistävät rajoituksia omien kaupallisten tai muiden (kuten ay-liike jonkun ryhmän palkan mukaan) mukaan. Niistä pääsee eroon äänestämällä ja vakuuttamalla muutkin äänestämään sellaisia ehdokkaita, jotka eivät toimi toisten käsinukkeina, vaan ajavat oikeasti ihmisten toiminnanvapautta.

Jalkanen

4.10.2014 20:59

Juuri niin! Niiden 200 000 työttömän pitäis vaan täyttää ne 30 000 avointa työpaikkaa ja lakata laiskottelemasta sohvalla. Ja siis kyllähän ne 170 000 jäljelle jäävää jostain töitä löytävät. Liikkeelle vaan! Jokainen laittaa vaikka yrityksen pystyyn.

keeppu

4.10.2014 23:40

MInä lähdin tästä kurjalasta, jossa on vain tuollaisia itseriittoisia sikoja, ulkomaille töihin. Ja hei, täällä saa jopa palkkaakin, jolla elää. Suomeen en tulisi ikinä takaisin ja perheeni katoaa sieltä juuri näinä tunteina.

Nuori Eläkeläinen

5.10.2014 02:29

Aikuisten HOHOAJALLE. Huoh... Sulla on ny menny tän em. jutun termi "holhous" vähän väärinymmärryksen puolelle. Ei tossa jutussa puhuttu mistään laiskojen paapomisesta, vaan turhista säännöistä.

Walkan kundi

5.10.2014 11:49

Työttömyysturva on keskeinen yhteiskuntarauhan takaaja Suomessa. Tarkemmin sanottuna sosiaaliturva.

Itse olisin valmis kolkkaamaan ravintolasta palaavia syyntakeettomia ihmisiä tai pankkiautomaateilla öiseen aikaan asioivia, jos nälkä olisi riittävän kova. Olisin valmis varmaan paljon radikaalimpiinkin toimiin, jos nykyinen hyvinvointiyhteiskunnan alasajo jatkuu nykyisen pääministeripuolueen linjausten mukaisesti.

Sitä odotellessa... Ei siis kannata olla liian ahne, koska muuten joudut asumaan useiden lukkojen takana tai porteilla suljetuilla alueilla.

Ulkomaille

5.10.2014 13:14

Enpä olisi itse päässyt ulkomaille hakemaan töitä ilman tukea. Ja silläkin rahalla juuri ja juuri selvisi ennenkuin töitä sai alkaa tekemään. Ulkomailla hankit ensin maan sotun että voit maksaa verot palkasta, sen saantiin voi vierähtää kuukaus pari, itsellä meni kaksi. Ja väitän että ennenkuin sain tukirahaa olen suomessa tehnyt niin paljon töitä ja maksanut veroja että muutaman sadan takaisin saantiin tukien muodossa olen oikeutettu.

Tyhmä töitä tekee

6.10.2014 12:48

Hahahaha maksat mun elämisen etkä voi asialle mitään ;)

sähkömies*

6.10.2014 13:32

Samaa mieltä, varkaisiin ja kerkäämään vaan suomalaisetkin köyhät!
Suuri osa suomalaisista pienyrittäjistä kuten pikkukaupat, kioskit ja kuppilat elää köyhien ihmisten tukien varassa, joten samaan jonoon pääsee sekin loisporukka.
Sitten olisi suomi paljon parempi paikka elää..?

vätys

6.10.2014 14:00

oha se nannaa kun ei aamul tarvi mihinkää nousta :)

Apua Viroon 64

6.10.2014 14:11

Niin ja minne ne virolaiset sitten menee, Suomeen tottakai, kun saavat suomalaisen sosiaaliturvan, akka makoileevi Virossa sohvallansa ja saa Suomesta rahaa, kun ukko on Suomessa töissä"lue" tyhjentämässä kesämökkejä.

toinensohvaperuna

6.10.2014 14:25

Huh huh kohta pitäs jaksaa taas sossuu mennä et sais rahat riittämään, onneks jotku jaksaa käydä töissä et mun ei tartte

Nkkk

6.10.2014 14:28

On olemassa muutakin työtä kuin vain ne oman alan työt. Jos on sähkömies eikä oman alan hommia löydä niin sit etsimään muuta, esim varastotyöt, golfkenttien hoito, siivoominen yms.
Työpaikkojen vähyys on todellisuudessa monesti vain harvoin asuttujen ongelma ja muualla sitten pelkkä nirsous hakea sitä työtä mistä tahansa. Toki valtion tulisi myös tehdä kaikkensa työpaikkojen lisäämisen suhteen.

Työtön

8.10.2014 09:18

Holhousta tai ei, luulenpa silti että työttömistä suurin osa ei haluaisi elää kotisohvallaan työttömyyskorvauksilla (mitkä muuten ovat nykyään jo nii alhaiset ruuan yms. hintoihin nähden ettei niillä tuilla paljon muuta kun alennusjauhelihaa osteta, vaatteista ja muusta voi vain haaveilla. Oikeastaan se kotisohva on tuossa tilanteessa jo melko luksusta, jos siis sattuu moisen omistamaan.

Virosta lähdetään tänne töihin kyllä, mutta ei sen takia ettei virossa olisi töitä.

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/293230-yle-virolainen-perhe-voi-nostaa-tuhansien-eurojen-tuet-suomesta

Ja mitä tämä aiheuttaa? No juurikin sitä että suomalaisille ei ole niitä töitä ! Mitä eduskunta tekee asialle? Nostaa joko veroja, tai leikkaa suomalaisten palveluista. On tämä vaan hieno valtio.

rungary

8.10.2014 18:15

Joo pitäisi kaikkien päästä töihin, työnantajan kustannuksella nettiin surffaamaan. Mistä sitten valitettaisi.

nevFin

9.10.2014 17:49

esimerkiksi Suomalainen peliteollisuus ei olisi syntynyt mitenkään jos remedy, roviolaiset jne. eivät olisi ensin voineet rauhassa syventyä omaan intohimoonsa himassa sosiaaliturvalla ja työttömyyskorvauksilla.
He ovat kuitenkin maksaneet veroina varmasti aika moninkertaisesti takaisin saamansa edut. tosin tällä menolla älyävät viedä tienestinsä pois täältä hyvin sukkelaan.

Rillit puhtaaksi

9.10.2014 19:31

Mieleeni herää kysymys, että seuraako nimimerkki Aikuisten hohous paljonkin uutisia ja Suomen talouden selontekoa? En tiedä millaisten lasien läpi maailmaa katsot, mutta on erittäin kohtuutonta väittää, että "terveet työkykyiset aikuiset" ovat kaikki vapaaehtoisesti työttömiä.

AnttiJJH

4.10.2016 21:20

Joo olisi mukava nähdä mitä tapahtuu jos sosiaaliturva lakkautettaisiin, kun kaikille ei kuitenkaan töitä riitä. Alkas varmaan tapahtumaan ihan kivasti ku jengi pöllis ruokaa ja mitä nyt sattuu, puhumattakaan että kaduilla vois alkaa olemaan kohtalaisen turvatonta. Se kun tuppaa vaan olemaan niin että kyllä ne "aikuiset ihmiset" todellakin itselleen toimeentulon keksii....vaikka sitten yhteiskuntarauhan kustannuksella ja laeista piittaamatta.

saikkukeisari

4.10.2014 15:25

Tähänhän se suomalainen sosialidemokratia kiteytyy. Tärkeintä on ettei kukaan pärjää muita paremmin ja kaikkia v*tuttaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nöttö

5.10.2014 11:23

Niin, kyllä porvarihallitukset olisivat pistäneet asian kuriin. Vastahan tässä on 11 vuotta odoteltu :D Kokoomuksesta näitä sikiää!

Slothking

5.10.2014 12:59

Se on mielenkiintoista kuinka kaikki nämä holhouslait ovat tiukentuneet kokoomuksen ollessa vallassa.

Tatu I

4.10.2014 16:42

AIkuistenHohous, onko käynyt mielessä, että kaikki tämä byrokraattinen sääntely yms. PAKOTTAA ne aikuiset istumaan persiillään kotona, kun mitään ei saa tehdä puoliteholla, tai katkaistaan kaikki yhteiskunnan tukiverkot? Työmarkkinat ovat globaalit, ja senpä takia ei myös mistään muualta saa oman alan töitä. Tämä tarkoittaa sitä, että pitää uudelleenkouluttautua, ja sekin on teikäläisten mielestä aikuisten holhousta, kun tuilla opiskelee uuteen alaan, eikä voi tehdä iltatöitä kun niitä ei ole.

Minua ketuttaa Suomen byrokratia erittäin paljon, mutta eniten minua vihastuttaa ihmiset, jotka haukkuvat ja syyttävät ihmisiä jotka ovat juuttuneet byrokratian hammasrattaitten väliin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

eiootöitäkaikille

4.10.2014 17:14

ole trolli hiljaa ja mee takas sillan alle

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ahnenrbe

4.10.2014 17:44

Mutta toki tällä kaikella holhoamisella saavutetaan myös eliitin haluama tulos. Passiivisia ja muutoksenhaluttomia vätyslampaita jotka uskovat mitä valehdellaan ja eivät vaadi oikeutta ihmisarvoiseen elämiseen. Ei mikään ajatteleva kansa olisi luopunut itsenäisyydestään ja omasta valuutastaan saadakseen vastineeksi pussillisen tyhjiä lupauksia? Vai olisiko?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

rox92

5.10.2014 21:28

niinpä!!!

Saryo

4.10.2014 17:55

Poliitikoiksi ja virkamiehiksi tuntuu hakeutuvan narsisteja jotka haluavat päästä mielivaltaisesti päättämään paitsi omasta myös muiden elämästä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mage3

4.10.2014 18:03

Ai sinua harmittaa kun vedän 1.5k liksaa kotona vaikken tee mitään kun mulle ei oo sopivaa työtä tarjolla? =)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lapset holhoaa

4.10.2014 19:39

Itsehän me sen työttömyyden aiheutamme aika pitkälle, sen päälle vielä joudutaan maksamaan sitten työttömyyskorvausta. Kalliiksi tulee tarjouskansan arvot.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Aivassama

4.10.2014 19:45

Pahinta trollausta Suomessa on se, että terveitä työkykyisiä trolleja elätetään kotisohvalle työttömyyskorvauksilla. Aikuisilla terveillä trolleilla pitäisi olla itsellään vastuu toimeen tulostaan! Virostakin lähtevät maailmalle trollaamaan jos ei kotimaasta löydy, virolaisia ei holhotakkaan kuin sylivauvoja kuten suomalaisia!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kysympähän vaan!

4.10.2014 19:56

Nehän vievät loputkin työpaikat meiltä suomalaisilta, onko se sitten mukamas hyvä asia?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Barrikaadit.

4.10.2014 20:04

Tämähän on kaikki vain hyväksi teille kanssakansalaiset! Olisitte tyytyväisiä että joku teitäkin viisaampi päättää siitä mitä te haluatte ja voitte tehdä! Sillä ei ole väliä, onko asiassa järkeä vai ei. Päättäjät, pomot, virkamiehet- ja naiset eivät kuitenkaan kuuntele kansalaisia. Se kel valta on se valtaa turhaan käyttäköön, jotta virka kuitenkin säilyy. Olettekos muuten huomanneet hauskan sanaleikin poliitikon tittelissä? Kansanedustaja. Edustaako se enää kansaa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

antigovernment

4.10.2014 20:24

toimeentulo on yhdyssana

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Salme Pasi

14.12.2014 01:04

Näppärää... Juuri tuohon kannattaakin takertua..

Salme Pasi

14.12.2014 01:06

Näppärää...Juuri tuohon kannattaa takertua...

Seponseppo

4.10.2014 20:33

Haluaisin lisätä ensimmäiseen kommenttiin vielä maahanmuuttajat, neekerit ja homot.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

1 miljardi

4.10.2014 20:52

Afrikasta on tullut kansaa paikkaamaan työvajavuutta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kulle

4.10.2014 21:17

Virolaiset tulevat sSuomeen nostamaan tukia, Helsingissä vuodessa menee 2,3 milj heille.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

post scriptum

4.10.2014 21:17

Tämähän menee samaan malliin kuin Nokian kanssa! Taitaa olla jokin ulkomainen yritys tai maa joka on hallitukseen palkannut "maasyöpön" tekemään taloudelle hallaa.?. Sitten tulee esim. Jenkit ja ostaa suomen pois!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Franny_Berry

4.10.2014 22:33

Idiootti säännöksiä joka paikka täynnä. Ei meillä hyvin mene.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

asdfas

4.10.2014 23:02

Helppo mennä töihin kun jokaista vapaata työpaikkaa kohti on 20 työtöntä, ja valtio pahentaa tilannetta TUKEMALLA työpaikkojen täyttämistä ilmaistyövoimalla. Järki hoi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Olli Kuhta

5.10.2014 03:07

Itse läksin ulkomaille hommiin ja tienaan n. 9000,- / kk kateen. Eikä muualla holhota niinkuin Suomessa. Viinaakin sais kellon ympäri 7 päivää viikossa jos haluaisi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

maikkikakkonen

5.10.2014 08:37

Jos lapselle sattuu jotain leikkipuistossa ketä syytetään? Kuntaa (ja tietysti hallitusta ja 'yhteiskuntaa' joka olemme me itse), joka ei ole pitänyt huolta, että leikkikenttä on turvallinen. Jos ravintolan asiakas saa ruokamyrkytyksen, syytetään puutteellisesta valvonnasta.
Ei muuallakaan saa viedä omia juomia massatilaisuuksiin, tietysti erona on se, että paikan päällä olevat osaavat juoda humaltumatta, kun se ei ole paikallaolon tarkoitus.
Sen sijaan aurinkosähköjuttu on uskomaton. Muualla osataan hyödyntää mahdollinen ylimääräinen sähköntuotto, siitä jopa maksetaan aurinkopaneleita käyttäville!!
Tässä täytyy perussyynä olla suomalainen kateus, joka valitettavasti muutenkin estää tämän maan normaalin kehityksen toimivaksi länsimaaksi. Tasa-arvo on täällä este, ei voimavara.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

masa666

6.10.2014 09:13

Ei tarvitse mennä kuin Tanskaan, jossa omien juomien tuonti massatapahtumiin on ihan tapahtumajärjestäjien oman harkinnan piirissä.

Sä oot syöpä.

8.10.2014 19:01

Noniinjoo. Samalla vois asettaa ulkonaliikkumiskiellon ettei kenellekkään vaan käy mitään.

Nettoveronmaksaja

5.10.2014 09:16

En jaksanut lukea kaikkia kommentteja, mutta jutusta puuttui ehdottomasti siihen kuuluva Eiran Kirppis ja sen perustamiseen liittyvät koukerot. Lisätkää se ihmeessä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kainuu 27

5.10.2014 09:58

Suomi on täynnä ressukoita, jotka EIVÄT TAHDO töihin. Ovat tyytyväisiä siihen mitä kelalta saa. Todellisuudessa työtön saa samanverran kun pienituloinen palkansaaja kun laskee yhteen kaikki etuudet , asumistuki,toimeentulotuki,työmarkkinatuki, ja mahdolliset yksilölliset harkinnanvaraiset tuet hankintoja varten.sähkölaskujen maksukuitit voi kiikuttaa sossuun,jonka sossu maksaa sitten takaisin tilille.työttömälle asuminen on halpaa. Tottakai toimeentulo on taattu valtion puolesta ja niin pitää ollakkin, mutta pitkäaikaistyöttömien kotonamakaamisen maksaminen on saatava loppumaan. Ilman ammattia kotona työttömänä viihtyviltä alkaa tietyn ajan jälkeen portaistetusti pienenemään tukien määrä, mikä mielestäni pitäisi tapahtua kaikille pitkäaikaistyöttömille.aktiivinen työnhakija löytää töitä. Itse työskentelen rakennusalalla jossa työllisyystilanne syksyisin hankala, lomautetuksi olen joutunut monet kerrat, mutta olen heti löytänyt töitä henkilöstönvuokrausfirman kautta, vaikkei oman alan töitä ole ollutkaan.koittakaa hyvät ihmiset reipastua ja hakekaa aktiivisesti töitä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

somelainen

6.10.2014 12:44

Kyllä on kateus taas huipussaan kun joku saa enemmän vähemmällä vaivalla kuin sinä.

raksalaisen unelma..

6.10.2014 16:01

riippuu minkä ikäinen olet? ei kuule 62v.ota eres erkkikään ..45vuotta raskasta rakennustyötä tehneenä ,en kyllä enää pidä väliäkään..

Hjenna

5.10.2014 10:37

Jutussa on muuten ihan hyviä pointteja, mutta joskus näistä turhista säännöistä lukiessa tulee mieleen, että kyllä kansalaisetki vois joskus peiliin katsoa. Esimerkiksi muistan vielä mikä itku ja poru oli joku kesä siitä, että miksi kunta ei ollu huolehtinut uimarannalla sitä ja tätä (siis esim uimavalvontaa) ja joku sitten hukku. Eli ainakin tuo ranta esimerkki on mielestäni huono. Jos sinne se pelastusrengas jätetään ja joku silti hukkuu, nii varmaan sitten se onkin sen vika kun kunta on sen renkaan sinne jättäny.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

huuhhuuuuuuuu

5.10.2014 21:43

No kai nyt jos yhteiskunta antaa sellasen käsityksen että parhaiten meistä huolehtii päivi räsänen ja kumppanit. mutta joo ehottomasti peiliinkattomista.

PaaPaaPaijataanVaan

5.10.2014 11:18

Länsi-Uudellamaalla maitotilan omistaja joutuu rakennuttamaan navetan virolaisilla ja hoidattamaan suurtilan arkityöt ukrainalaisilla ja latvialaisilla, koska suomalaisia työnhakijoita tai yrittäjiä ei ole saatavilla.

Meanwhile in city.fi keskustellaan oikeudesta elää Helsingin seudulla "ihmisarvoista elämää" veronmaksajien piikkiin ilman turhaa pakkoa ottaa vastaan ei-kivaa työtä. Ihanan kallista - elämä on!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

maajuntti

5.10.2014 22:20

Tee ite ne vittumaiset hommat. Voin tulla halvalla käskemään sua.

hieno hallitus

5.10.2014 11:21

La ja su aamuisin kun liikennettä ei ole juuri yhtään, niin hki ssä pidetään liikkenevaloja päällä. Kätevää näin saadaan autot seisomaan valoissa ja saadaan syntymään 4 - 5 auton jonoja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ei tuu mitään

5.10.2014 11:23

Sitten kun keksitään jotain, joka piristäisi taloutta ja panisi rahan taas liikkumaan, niin siihen puuttu sitten verottaja ! On se vaan kätevää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Matti Keskinen

5.10.2014 11:42

Miten helvetissä tästä tuli työttömyyskorvaus- ja maahanmuttoväittely … satans idioter.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Duunari69

5.10.2014 11:43

Ymmärrän kyllä sellaiset ns. työttömät joille ei vaan yksinkertaisesti löydy töitä....mutta nämä vitun vätykset jotka ei oikeesti mitään tee...Vittu niskalaukaus kaikille vitun laiskoille vätyksille...Ja turha vetää tähän keskusteluun mukaan ulkomaalaisia...Niistä kuitenkin suurin osa tekee töitä toisin ku nää saatanan isänmaan toivot jotka makaa kotona tekemättä mitään...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hämmentynyt

5.10.2014 23:52

Duunari69 kommentti pitäisi kieltää - on säädytön, hävytön, sivistymätön ja kaikin tavoin hyvien tapojen vastainen! Hyi! Yök!

lonkanheittelijä

6.10.2014 14:43

tekstistäsi käy kyllä selväksi katkeruutesi meitä kohtaan joilla on täysi 24/7 vapaus ynnä kaikki etuudet..ei passaa valittaa..afrikas voidaan huonommin..viimeyönä toikkaroin pyörällä humalassa ja nyt on kyynärpää hiukan hellänä..joten en vois ees tällä kädellä töitä tehdä ainakaan tämän viikon aikana..aamul piti hakea korjaussarja 24päkki näihin kipuihin ja tulen itseasiassa niin tekemään pitkin kuluvaa viikkoa. Pst NHL alkaa ke-to välisenä yönä =)

Alamäki

5.10.2014 12:26

Ja kritisoijat, luuletteko, että työttömyysturva on köyhien/työttömien ihmisten keksimä asia? Eiköhän se ole alunpitäen keksitty täysin itsekkäistä syistä. Varjellaan omaa hyvinvointia antamalla hieman niille, jotka muuten ottaisivat sen väkisin. Ihmisillä kun on loppujen lopuksi taipumus selviytyä. Haluaisitteko kritisoijat, että nälkäinen koditon murtautuu kotiisi, syö jääkaappisi tyhjäksi, ryöstää korusi ka raiskaa lapsesi vielä kaupan päälle. Kaikki tämä vain siksi, että ei ole enään mitään menetettävää. Haluatteko tosiaan ajaa tämän "rakkaan" isänmaan tähän pisteeseen?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

työtön opiskelija

5.10.2014 12:50

Sepposeppo mitenkäs se homous liittyy työhön tai työttömyyteen, sosiaaliturvaan tai oikeastaan yhtään mihinkään muuhunkaan? Lähinnä ihmettelen sitä, että oman kansan tukia (lapsilisää, vanhustenhoidon ym) leikataan ja sit halutaan lisää kalliita elätettäviä muualta (esim. Somaliasta). On tietenkin inhimillistä auttaa lähimmäisiä ympäri maailman, mutta miksi omat unohdetaan?
Vieläpä jos ottaa huomioon, että Suomessa suomalaisia lapsiperheitä pitäisi tukea, tuleehan sieltä toki lisää mahdollisia veronmaksajia. Vanhustenhoitoon pitäisi löytyä varaa, sillä ovathan ne sentään isänmaamme rakentajia olleet ja kaikkihan me vanhenemme omasta tahdosta riippumatta.
Opiskelijat ovat asia jo erikseen. Suomessa koulutetaan korkeakouluissa ja yliopistoissa työttömiä, kun ei tajuta, että kaikki eivät voi olla työnjohtajia, tutkijoita tms. Eli tekijät puuttuvat. Tämäkään siis ei ole opiskelijoiden vika, vaan pieleen menneen koulutustarpeen arvioinnin. Resursseja on, mutta niiden kohdentaminen ja priorisointi on nyt pahasti persiellään!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

työtön opiskelija

5.10.2014 12:59

Ja se vielä piti sanoa, että kaikki vuokratyöfimat pitäisi hävittää. Ne vain tukevat ja edistävät tätä suohon uppoamista, kun kenelläkään ei ole oikeaa työtä jonka varaan voi suunnitella tairakentaa yhtään mitään. Kaikki on vain lampaita jotka odottaa kotona josko sitä tänään tai huomenna pääsis töihin... Työnantajat naureskelee, kun ei tarvitse kenellekkään vakituista työtä tarjota takuupalkkoineen lomarahoineen ym sen suomine etuineen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kaikki käytössä

5.10.2014 13:08

Hyvä teksti, kommentit taas ihan omaa luokkaansa :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

4plmk

5.10.2014 13:22

Mites toi talkooverotus?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Yrittäjä.

5.10.2014 13:44

Kyllä hommia on, ihan oikeasti. Siivoomaan, puhelinmyyntiin (sielläkin on oikeasti hyviä firmoja), vanhuksia auttamaan yms. Mutta nämä "paskahommat" ei kiinnosta. Älkää sit valittako, jos hommat ei kelpaa...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Holhomisaurus vex

5.10.2014 13:45

Yhteiskuntajärjestelmän pitäisi muuttua perinpohjin, mutta ei se muutu, jos ei suuri määrä ihmisiä ymmärrä mikä on perimmäinen eli varsinainen ongelma ja ratkaise sitä. Voin suositella tutustumaan Alkuajatukseen, siitä löytyy selkeää tietoa ongelman ratkaisemiseen. Löytynee googlaamalla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kyttäysriittäkele

5.10.2014 17:18

Kyllä ois hienoo ku kaikki suomalaiset sais juoda enemmän viinaa. Kaikki ois helvetin hyvällä tuulella ja hoitais työn ja perheen paremmin ja menis maallakin paremmin, kun byrokraatit ja kukkahattuädit pantais viralta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

pellemaa

6.10.2014 09:51

Venäläisten taktiikka, jolla saadaan kansa hiljaiseksi. Suomessa ei hallitus/"kansanedustajat" välitä pätkän vertaa miten kansalaiset voivat. Kunhan omalla perseellä menee hyvin.

Kyösti Ihmemaassa

5.10.2014 19:42

Työttömiä täytyy olla, jotta työllistyneet voisivat saada 20% suurempaa palkkaa, julkinen sektori saisi paisua ja, jotta eläkekattoa ei tarvitse asettaa. Myös yksityispankit hyötyvät syömävelkaa ottavista valtioista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jarkko Yli-Heikkuri

6.10.2014 00:30

Olipas hauska kommenttirypäs työttömyyteen liittyvistä tuista, kai nämä ihmiset tajuaa sen että työttömyys loppuu vain poliittisella päätöksellä ja sitten ne suomalaiset palkansaajat vain hyväksyvät sen tosiasian että heidän palkkansa on vain murto osa totutusta koska paljon halvemmalla on tulossa suomalaista osaavaa työntekijää tekemään sitä samaa työtä, jos osaamista puuttuu se voidaan hoitaa niin että sinä opetat työsi kymmenes osa palkalla sille halukkaalle tulijalle, pistetään vain työelämässä palkanmaksu markkinalähtöisesti hinnoitelluksi ja lailla kielletään ammattijärjestöjen paikallinen palkka sopiminen. Loppuu työttömyys yhdessä yössä suomesta ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kotiäiti

6.10.2014 09:09

Se on se kateus, joka on suomalaisen perisynti. Kun joku keksii jonkun hyvän idean, josta olisi iloa toisille (esim. se kahvila, kirpputori, kotileipomo tms), naapuri haluaa saada siitä heti osansa. Tehdään ilmoituksia ja valituksia. Sitten yhteiskunta haluaa osansa ja keksii rajoituksia, ettei kukaan pääse velmuillen eli yritteliäisyydellään aiheuttamaan toisille iloa vaikka katukahvilan muodossa.
Suomi on sellainen piilokommunistinen perähikiä, kaikkea säädellään niin, että olisi tasavertaista ja yhdenmukaista. Onhan se niin palkoissakin: vaikka olisit käyttänyt elämäsi opiskeluun ja hyväpalkkaisen työn tavoitteluun, viimeistään silloin rankaistaan ottamalla suurin osa palkasta veroina pois. Sillä eihän se nyt sovi, että joku työtä tekemällä rikastuisi... Joku voi vaikka pahoittaa mielensä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

St'One

6.10.2014 11:18

Hei, olen työtön. En laiskuudesta tai jaksamisesta. Tiedän vain arvoni, enkä mene töihin 8-16 5pv/vk. Mielummin vietän päiväni läheisteni ja rakkaitteni kanssa, kuin olen suuren osan elämästäni töissä tekemässä jollekin muulle rahaa (itselleni ilman muuta mutta ovat tehneet yrittämisestä aivan liian hankalaa), kaiken lisäksi eivät arvosta työntekijää. Elämä on liian lyhyt ollakseen töissä 1/5 elämästä. En ymmärrä mikä työssä niin kiehtoo, noh raha. Okei mutta ihminen on selvinnyt ennenkin ilman rahaa tuhansia vuosia. Kokeilkaa vaikka itse kasvattaa ruokanne yms. niin huomaatte kuinka raha ja terveys säästyy. Perma -ja Agrikulttuuriin suosittelen tutustumista. MINÄ EN MAKSA SIITÄ, ETTÄ PÄÄSEN VIETTÄMÄÄN HETKEN AIKAA TÄSSÄ ERITTÄIN UPEASSA MAAPALLOSSA JA IHMEELLISESSÄ UNIVERSUMISSA.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Joonas223

6.10.2014 11:32

Jyväskylän uimarannat suljettiin verukkeilla, koska kokoomuslaiset halusivat ostaa ne itselleen rantatonteiksi. Samaa kehitystä on muuallakin. Tähän tulisi saada stoppi sekä peruutus välittömästi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kekkoslovakkialainen

6.10.2014 13:25

Siis aihehan oli holhousyhteiskunta, joten mielestäni pahin ongelma tässä on se, että se tappaa innovatiivisuuden ja ideoinnin, kun kaikkeen on joku kielto - tai ainakin se näyttäisi menevän vaan pahemmaksi. Joku tolkkuhan se täytyy olla, ettei kaikki tee miten sattuu, mutta vittu mitä liiottelua ja hysteriaa Suomi syytää kansalaistensa päälle. Minä ainakin haluasin syödä esimerkiksi tekstissä mainittuja kananmunia, siksi että se hyödyttää kaikkia. Voi olla jopa parempikin. Syytän siis Kokoomusta ja kehotan äänestämään järjellä, ei pärstäkertoimella. Et kai haluaisi idiootinkaan hoitamaan sinun henk. koht. raha-asioita, kun se on niiiiin nätti tai komee. daa??!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

elkää syytelkö :(

6.10.2014 14:05

Holhous johtuu useimmiten siitä, että ilman tiukkoja säädöksiä ja lakeja mielensäpahoittajilla on mahdollisuus haastaa oikeuteen ihan kaikista vastoinkäymisistä joita heille on sattunut.

Esimerkiksi jos kunnan ylläpitämällä uimarannalla oma Jarmo-Paula nielaisee vähän rantavettä ja saa ripulin, on syy tähän onnettomuuten ilman muuta kunnan, joka ei ole ylläpitänyt riittävää hygieniaa rannalla! Tai jos keittiössä kokki murehtii reseptin epäonnistumista erikokoisten kananmunien takia, osoittaa syyttävä sormi Eviraa ja huonoa valvontaa. Valtio, virastot, kunnat ja muut tahot suojelevat itseään niuhottavien ja mieltänsä pahoittavien kansalaisten syytöksiltä asettamalla absurdin tiukkoja määräyksiä ja rajoitteita.

Jos jokainen hyväksyisi henkilökohtaisesti sen, että aina ei välttämättä löydy jotakuta ketä syyttää omalle kohdalle osuneesta vastoinkäymisestä ja tappio pitää vaan imeä lihakseen, olisi tämäkin yhteiskunta hieman paremmassa jamassa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Fiksu kapinallinen

6.10.2014 22:22

Aivan samaa mieltä. Tämä kaikki on vastuun työtämistä pois. Suurin osa "turhista" holhouksesta voi kuintenkin kiertää/rikkoa todella pienellä riskillä mutta ku ihmiset on niin vitun pelkureita. Huom! Tietäminen on myös valinta. Useinmiten sulle tullaan varoittamaan/huomauttamaan näistä holhouksesta vain kerran. Se tarkoittaa vaan että voit jatkaa sun toimintaasi mutta älä tee sitä niin näkyvästi toista kertaa. Poliisit ja muut valvojat ovat normaaleja ihmisiä jotka tekevät vain työtään. Ja uskokaa pois joskus he tietävät sun tekemisistä mutta he päättävät olla tietämättä jos kyseessä on tuontapaiset "turhista" holhoukset. Kunhan näytät jonkun verran kunnioitusta poliiseille/valvojille. Ja se kunnioitus tarkoittaa vaan että yrität parhaasi mukaan rikkomaan näitä sääntöjä/lakeja mahdollisimman piilevästi. Ja jos/kun melkein jäät kiinni niin poliisit tietää kuitenkin että olet yrittänyt parhaasi sen takia he joskus päättävät olla huomaamatta:)

Hauis

6.10.2014 14:19

Musta jokainen saa maata sohvallaan ihan just niin paljon kuin haluaa, mutta en ymmärrä miksi helvetissä mun pitää se maksaa. Sama pätee mm. terveydenhuoltoon. Miksi ihmeessä minä lapseton maksan jonkun viisikakaraisen perheen korvatulehdukset? Tästä järjestelmästä pitäisi voida irtisanoutua. Nyt kaikki kaduille polttamaan autoja, niinhän muun maailman tyytymättömät tekevät. Suomalaiset ovat kermapersenörttejä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mr Skylight

6.10.2014 16:17

Pummeja vaan on maa pullollaan... Kaikki torttu"kondiittorit", korunnysvääjät ym taiteilijat kerronpa teille: Mikä ei elätä, ei ole työtä vaan harrastus. Sit perkeleen kotiäidit, ne on työttömiä torakoita jotka ei edes harrasta töitä.
Pultsarit on pummeja reilummasta päästä niillä on vaan slowsuicide projekti kesken. Mutta ikiopiskelijat, kotiäidit, ym itsensätoteuttajapummit nylkee yhteiskuntaa vielä vanhainkodistakin käsin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kanssaidiootti

6.10.2014 17:45

Välillä tällaisten artikkeleiden alla olevia kommetteja lukiessa tulee mieleen eräs yksinkertainen seikka kansastamme; täällä on helvetin tyhmää porukkaa. Mielipiteitä jaellaan suuntaan ja toiseen ja haukutaan kaikkea mikä eroaa itsestä tai omasta toiminnastaan, esim. työllinen haukkuu siltä seisomalta työttömän ja maalaa stereotypioita, eikä koskaan voida ymmärtää sitä faktaa, että ei ole olemassa yhtä ainoaa totuutta.
Herätkää ihmiset, halukkaat voi muuttaa sinne ulkomaille ja lopettaa mussuttamisen. Työttömät saa olla työttömiä niin halutessaan ja siihen haluttomat voivat etsiä töitä. Homot saa jatkaa homouttaan, rakkaus on aina positiivinen asia. Ja lopuksi, neekerit ovat mielestäni aina tervetulleita, monikansallisuus on rikkaus. Jokaisen positiivisen asian mukana tulee jotain negatiivistakin. Puolia ei koskaan ole yksi, mutta silti tämä melankolinen kansa löytää aina vaan ne negatiiviset seikat (kuten ulkomaalaisista sen, että he "vievät" meidän rahamme. Kukas ne lait onkaan säätänyt niin, että ulkomaalainen saattaa helposti saada enemmän tukia kuin me suomalaiset? Eivät itse ulkomaalaiset ainakaan, joten älkää heitä syyttäkö). Älkää pelätkö erilaisuutta. Monet täällä puhuvat narsisteista ja sitten itse arvostelevat kaikkea mahdollista, mitä se tekee heistä?
Häpeän olla suomalainen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pjotrprkl

7.10.2014 14:46

Sosiaaliedut on alunperin säädetty siten että niitä ei ole ajateltu käytettävän väärin. Road to hell is paved with good intentions.

joumän

7.10.2014 01:55

Rakastakaa lähimmäistänne niinkuin rakastatte itseänne.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jygemään

7.10.2014 03:18

äÄänestäkää lisää kokoomusta kokoomus auttaa varmasti veroja on saatava lisää ei toimi muutten euroopan yhteiskunta rahat loppuu

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

happy face

8.10.2014 10:31

Minusta monien suomalaisten pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni ja lopettaa turhat valittelut holhouksesta. Hallitus ja kunnat hoitavat työtään ja haluavat turvata jokaisen kansalaisen turvallisuuden. Eri maissa asuneena voin silti todeta että Suomessa, yleisesti ottaen, hoidetaan asiat korkealaatuisesti. Monet ihmiset ympäri maailmaa ovat kateellisia meille ja me emme osaa kuin valittaa pienistäkin asioista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jumalanne

10.10.2014 13:28

Ootteko vähän kateellista sakkia te suomalaiset? Ihan kaikesta kateellisia. Kateellisia ja ahneita. Mua hävettää mun oma kansa. Aatelkaa, että teillä on mahdollisuus kirjotella kesken päivän tämmösen paskalehden sivuille näinkin turhanpäiväseen asiaan internetissä teidän turhia kommenttejanne. Teidän elämänne on täysin turhaa ja koska te olette niin typeriä että kommentoitte täällä paskajuttuihinnne niin menetätte kaiken muun mihin te voisitte ryhtyä elämässä ja tulette vaan kateellisemmaksi niille jotka elänsä osaa elää ja pyritte täydentämään sitä tyhjää koloa pienessä sielussanne haalimalla lisää materiaa mikä teille koskaan ei riitä. Se ei riitä että naapurilla on vähemmän vaan kun ylipäätään naapurilla ON. Se on jo aihe ahneuteen ja kateellisuuteen. Maailmaa te ette uskalla lähteä tutkimaan. Viisautta teissä ei ole. Tieto vain oman "tehtävän" suorittamiseen päivästä toiseen ja sillä te lisäätte kollektiivista pahoinvointia tässä maassa. Tämän maan ja planeetan hyvinvoinnin kannalta olisi huomattavasti tehokkaammin käytetty tämäkin aika ja energia, joka teidän kommentteihinne menee, jos vain tutkisitte googlelta, kuinka saada kivuttomasti itsensä hengiltä. Kipu nimittäin on tunne, joka saattaa vielä herätellä teidät kuplastanne ja viimeisenä tänne tarvitaan hysteerisiä katkeruuden täyttämiä läskejä puskajuntteja juoksentelemaan kaduille todellisten ihmisten riesaksi. Ette ansaitse edes kipua. Eläisitte tyyväisenä jos eläisitte lainkaan. Tällä hetkellä olette vain biomassaa jonka tehtävä on kuluttaa. Jos ette osaa itse tätä hahmottaa niin pitäkää turpanne kiinni ja menkää töihin pyytämään anteeksi olemassaoloanne kun kirkko ei enää ole muodissa typerykset.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jessen kätyri

11.10.2014 10:22

Touche!

KKalle

11.10.2014 10:17

Sosiaaliturvaa leikattava rajusti ja tuloveroon maltillinen tasaverotus. Tällä menolla ei ole kohta valtiolla rahaa maksaa laiskottelijoille mitään. Luottoluokitus jo laski ja kilpailukyky surkealla tasolla. Sosialistit pois hallituksesta ja yksilön vastuuta ja vapautta lisää, muuten sa pian Suomesta viimeinen sammuttaa valot.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tolzai

16.10.2014 11:48

Ei jumalauta. Kyse oli holhouksesta pilke silmäkulmassa -asenteella, ja jengi jaksaa tapellajostain vitun työkkärikorvauksista 94 kommenttia. Vittu huhhuh...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Rujokki

26.10.2014 09:28

Oli niin pitkä kommenttiketju, ettei siitä jaksanut aivan kaikkia lukea. Ehkä siellä on ollut jo maininta työttömistä, jotka eivät saa duunia ikänsä vuoksi ts. ovat "liian vanhoja"? Tähän on allekirjoittaja törmännyt kuluvana vuonna - haku toisensa perään tullut hylkärinä. Näin ollen nautin työttömyyskorvauksista hyvällä omallatunnolla, joskin nautinta on liioiteltu sana: kiinteiden menojen jälkeen jään yhä pakkaselle.

Toinen hyvään omatuntoon vaikuttava tekijä on, että ansiotuloista on tähän ikään mennessä ehditty rokottaa niin paljon, että mielestäni olen oikeutettu erilaisiin tukiin ja korvauksiin. Paraikaa uudelleenkouluttautuvana en myöskään makoile sohvaperunana vaan saan joka päivä uutta pääomaa - tuottipa se uutta työpaikkaa tai ei.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tommi

3.11.2014 15:02

http://youtu.be/F0_8Gtry-c0

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi