Blogi

Näytetään kirjoitukset helmikuulta 2008.

Lankku vai lyyra  2

Ihminen kokee näkemänsä oman sisäisen minänsä heijastumana.
Kaksi miestä kulki likomärällä tiellä. Toinen surkutteli likaantuneita kenkiään. Toinen totesi näkevänsä tähtien peilikuvat vedessä. Ihminen näkee vain sen mitä ajattelee. Kun puutavarakauppias näkee puun se tuo hänen mieleensä lankun. Kun runoilija näkee saman puun, ripustaa hän ajatuksissaan sen latvan täyteen kultaisia lyyria.

Ei ole helppoa arvostella ihmisiä eikä oppia tuntemaan heidän taipumuksiaan ja kykyjään. Kauniilta näyttävät hedelmät saattavat sisältää tappavaa myrkkyä, kun sitä vastoin rumat voivatkin olla terveellisiä.
Suuri ja ylevä ihminen ei mainosta itseään. Hän liikkuu enimmäkseen tuntemattomana lähimmäistensä keskuudessa. Mutta on niitä, jotka puheillaan, kirjoituksillaan ja jokapäiväisellä käyttäytymisellään osoittavat olevansa tietämättömiä, ylpeitä ja tyhjänpäiväisiä, siis täysin toiselta planeetalta.


Kaikki muu paitsi hiihto on turhaa  2

Lasse Mårtenson tokaisi jotenkin tuohon tyyliin purjehduksesta ja oikeassahan hän oli.
Mitäs muuta niin.

Tapasin eilen vanhan kilpailijani liikealalta. Edessäni oli melkoinen haaste, sillä olin kohdellut häntä aikas kaltoin viitisen vuotta sitten.
Kaveri ei harrastanut oikein fiksun tuntuista kilpailua ja päätimme firmani tiimin kanssa lähettää miehelle hamekankaan. Saatteeksi laitoimme asiallisen kirjeen, jossa kerroimme rakastavamme kovaa kilpailua ja haasteita, mutta emme ymmärrä naisellisia juoruja. Kuulimme jälkeen päin, että kilpailijamme oli meinanut repiä pelihousunsa. Nyt olin myymässä hänelle pientä erikoisalan varastoa, joka minulle oli jäänyt.
Tiesin, että jos saan vastapuoleni tuntemaan itsensä tasavertaiseksi ja hyväksytyksi, niin teemme kaupat.
Keskustelimme toista tuntia menneitä ja nykyisiä ja kävimme lounaalla, itse kaupan teimme viidessä minuutissa ja molemmat olimme tyytyväisiä. Jotain olen oppinut.

Kehitysyhteistyöprojektiimme etsin uutta puhelinmarkkinointiyritystä, koska nykyinen ei haastetta hallitse. Kotisivut rakennamme yhdistykselle kokonaan uusiksi, sillä joku saksalainen opiskelija on ne aikanaan rakentanut harjoitustyönään ja sen kyllä huomaa.
Vuoden päästä järjestettävän matkan järjestelyt aloitamme heti kuun vaihteen jälkeen, sillä ryhmän koko on niin suuri, että lentoliput on varattava mahdollisimman aikaisin, jotta kaikki saataisiin samaan koneeseen.

Kuun vaihteessa näyttää olevan nuo kovin odottamani hiljaisuuden retriittien ohjaajapäivät.

Lapin retkelle yritän maaliskuun ekalla viikolla, sillä lumilautahammastani kolottaa jo kovasti.

Ja tänään olin hiihtämässä viimeisen treenin ennen viikonloppua aurinkoisella ilmalla, josta nautin suuren suuresti. Ihan muxava hiihtoloma viikko.

ED


Mojusin punavalkoset  1

Finlandia, Pirkka ja Lapponia hiihto talven tuloksena näillä sivakoilla perinteiseen tyyliin.
Finlandia, Pirkka ja Lapponia hiihto talven tuloksena näillä sivakoilla perinteiseen tyyliin.

Päivällä oli pakko mojuta tuollaiset, kun olivat niin söden väriset.
Kyllä kai niillä jotain tekemistä keksii viikonloppuna.
Oon tainnut muuten ostaa huonon laatuisia housuja, kun vyötäröstä venyvät ja reidestä kutistuvat.

ED



Näin olen kuullut  1

Sitä mitä ihminen todella on, emme pysty silmin näkemään. Voimme nähdä ainoastaan tilapäisiä käyttövälineitä.
Henkinen olemuksemme hallitsee sielullista ja astraalista ja nämä puolestaan fyysistä olemustamme. Me emme ole yhtä ruumiin kanssa, emmekä näin ollen sano: Minä olen silmä, käsi ja jalka.
Sähkölamput valaisevat huoneessa, mutta lamput eivät käytä sähkövirtaa. Sähkö käyttää lamppuja valaistukseen. Samalla tavoin on fyysinen ruumiimme elinvoiman käyttöväline.
Mutta työkalu on ainoastaan väline, jota käytetään määrättyä tarkoitusta varten ja pannaan sitten syrjään.
Kehityksellä ei ole alkua eikä loppua. Fyysinen kehitys on hengen voiman vaikutusta aineessa, joka pukeutuu niihin muotoihin, joita se tilapäisesti tarvitsee pyrkiessään kohti suurempaa täydellisyyttä.
Tosi yksinkertaisesti sanottu, vai mitä ja kunto nousee kuin häkä, myös tänään lepopäivänä. Suosittelen kuitenkin Axel Fredenholmin kirjaa. Ens viikolla vois kirjuutella jotain asiallistakin, mutta nyt elän jo mielessäni viikonloppua, dibba dabba dui.

ED


Säätöä  1

Oon oppinut nauramaan itelleni ja joskus niin hassulta tuntuville urheiluharrastuksilleni.
Liikuntatapahtumat ovat kuitenkin antaneet hyvän motivaation kohottaa ja ylläpitää fyysistä kuntoani.
Fyysinen viriiliys antaa kummasti ruutia henkiselle puolelle, niin työhön kuin kaikkeen luovaan toimintaan.

Tänään kuitenkin nautin aamulla pitkästä aamiaisesta ja mietiskelystä. Järjestelin kevään työ, urheilu, matka ja muita harrastusaikataulujani. Ensimmäiset asiat ensiksi.
Laitin suksiboxin auton katolle ja tein pikku siivoskelua.
Tänään teen ainoastaan tunnin irroittelevan kävelylenkin ja paljon venyttelyä.

Huomenna varustaudun energian ja juoman kera viimeiselle pidemmälle lenkille. Hiihdän tuollaiset 30 kilsaa ja totuttelen tankkaukseen. Viikon alussa muutama lyhyempi lenkki ja loppu viikko lepoa ennen lauantain Finlandiaa.
Ensi viikonloppuna on muutakin mukavaa ohjelmaa, jeps.

ED