Aviomies vs. kaviomies

  • Tuija

Meille hevostytöille meidän hevoset ovat maailman tärkeimpiä. Monella hevostytöllä on myös mies. Minulla ei. Mutta koska minulla on kuitenkin ollut parisuhteita, niin tiedän yhtä sun toista myös miehistä. Siksipä pistän nyt vertailuun aviomiehet ja kaviomiehet. Olkaa hyvä.

Raha

Jollein kaviomiehesi tottele nimeä Brad De Veluwe, niin rahaliikenne on aina poispäin, se on niin itsestään selvä asia, ettei tätä edes käsitellä tämän enempää. Mutta kuka sitä nyt rahan takia kaviomiestä hankkii.

Olen joskus kuullut, että aviomiehen mukana on tullut ns. naitua rahaa. Rahalla saa lisää kaviomiehiä. Jei!

Aviomies voittaa.

Vastaanotto

Olen onnekas tätiratsastaja, sillä tätiratsukseni eli kaviomiehekseni on valikoitunut poikkeuksellisen ihmisrakas yksilö. Käytännössä se näkyy hevoseni käytöksessä muun muassa siten, että se ilahtuu minun näkemisestäni aina niin kovasti, että muut hommat jäävät kesken. Olipa kaviomieheni sitten laitumella ruohostamassa tai vastajaetun heinäkasan ääressä tai hevoskavereiden kanssa pelmuamassa, minun tervehtiminen menee aina kaiken edelle. Kaviomies tallustaa minua vastaan ja kurkusta kumuaa tuttavallinen hörinä. Sydän täyttyy ilosta ja riemusta jokaikinen kerta ja stressi helpottaa välittömästi.

Moi!
Moi!

Entäs aviomies sitten. Tulet kotiin pinnan kireänä. Sinut on suututtanut asiakas, työkaveri, pomo, bussikuski, kaupan kassa, sää tai huonot kengät, mitä näitä syitä nyt on. Kotona odottaa aviomies, jolla on ehkä samat tunnelmat. Ja vaikka olisikin hyvällä tuulella, niin oliko käynyt kaupassa, kuten sinun mielestäsi oli selvästi sovittu ja vastasiko päivällä tekstariisi? NO EI! Kyllä noista jo riidan saa aikaiseksi.

Tämä erä meni kaviomiehelle. Heittämällä.

Kengät

Tämä menee tiukaksi. Jos minulla olisi aviomies, joka laittaisi kahdeksan viikon välein noin 125 euroa uusiin kenkiin, niin eihän nyt hyvänen aika mitkään tilat niille riittäisi. Toisaalta, jos hän heittäisi vanhat kengät menemään aina uusien tieltä, niin eihän sellaista kerskakulutusta voisi katsella muuta kuin paheksuen.

Toisaalta, kun kaviomies tallustaa laitumelta vastaan kuraisena ja kengän hukanneena, niin reaktio on välitön huoli ja hössötys. Että eihän ole lohjennut kavio ja onko nyt liukastunut kengättömänä ja satuttanut jalkansa. Hössön hössön.

Kuvitellaanpa tilanne, missä aviomies tulee reissulta kotiin toinen jalka paljaana. Voipi olla, että ilmasto viilenee niin, että termostaattipatterit parahtaa.

Menköön tasapeliksi.

Karkaaminen

Sinne meni!
Sinne meni!

Kun hevonen karkaa, juoksee se aina kotiinsa. Tämä on tietysti älyttömän kätevää. Tietysti ihanuus on suoraan verrannollinen siihen, miten kaukaa joudut jalkamieheksi joutuneena tallustamaan hevosesi perässä tallille.

Entäs aviomiehet sitten. Omakohtaista kokemusta ei ole, mutta olen käsittänyt, että aviomiehet karkaavat nimenomaan pois kotoa.

Paitsi tietysti, jos ovat jonkun muun kuin sinun aviomiehiä, silloin ne loppupeleissä karkaavat aina takaisin kotiinsa.

Kaviomies voittaa.

Sairastaminen

Kun kaviomies sairastaa tai se tarvitsee jotain ylläpitävää huoltoa, kuten rokotteita tai hampaiden raspausta, kutsutaan paikalle eläinlääkäri, joka hoitaa homman eikä kaviomieheltä kysellä mitään. Hirmu yksinkertaista.

Kun aviomies sairastaa, pitää puolison kuunnella hurjaa valitusta ja ruikutusta siitä, miten vointi on kauhean huono. Mutta lääkäriin ei voi mennä. Ei vaan voi. En tiedä onko jollekin naiselle joskus selvinnyt, että miksi ei. Minulle ei ainakaan ole.

Toisaalta taas, eläinlääkäri jättää aina laskun, jonka maksamisessa yhteiskunta ei auta yhtään. Jos aviomiehen on valinnut oikein huolellisesti, hän on työterveyshuollon piirissä ja laskut kuittaa joku muu. Siis olettaen, että sinne lääkäriin on menty (yleensä ei).

Olin jo julistamassa tämän erän kuitenkin kaviomiehelle, kunnes tajusin, että onhan tuossa valittamisessa hyvätkin puolet. Kaviomiehet eivät nääs valita, koska sehän olisi suorastaan kutsu hevosia syöville petoeläimille. Ei ei, kaikki kipu pitää piilottaa ja näyttää se korkeintaan aavistuksen verran poikkeavana käytöksenä ja ajaa näin omistaja hermoromahduksen partaalle huolesta. Jotta poikkeavaa käytöstä voisi edes analysoida ja sairauksilla spekuloida, pitää taustatyön olla tehtynä; jokainen kaviomiehen morsian tuntee esimerkiksi tarkasti hevosensa kakan koostumuksen – niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä.

Ehkäpä aviomies kuitenkin voittaa…

Kaviomiehenkin kanssa voi olla romantillista <3
Kaviomiehenkin kanssa voi olla romantillista <3

7 kommenttia

Lilikki

26.9.2013 21:35

Tää on hyvä! Ihan uusi näkökulma naimisissaoloon, en ole tullutkaan ajatelleeksi aviomiestäni tästä näkökulmasta.....uutta pohdittavaa ;-)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tuija

26.9.2013 21:45

Kiitos :-). Toivottavasti pysyy kengät jalassa laitumilla :).

licence27

26.9.2013 23:06

Mies voi kuitenkin hätätlassa ruokkia sen hevosen ja ehkä ottaa sen kiinni karkuteiltään. Jos taas mies karkaa niin ei se hevosta kiinnosta, paitsi jos juoksee viimeinen kaurasäkki/heinäpaali selässä.

Miehen voi jättää viikoksi yksin kotiin, mutta jos teet sen saman hevoselle niin aika hyvä laidun/pihatto/talli tarvii olla että on hengissä kun palaat. Mies korkeintaan karkaa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Franny_Berry

27.9.2013 12:34

Kaviomiehet! <3

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Franny_Berry

3.11.2015 14:34

Tuli tämä merkintä mieleen toisesta blogista (liitteenä). Voisi tietenkin huolestua, että muistan vuosia sitten lukemani blogimerkinnän sormien näpäytyksellä tai sitten keskittyä vaan siihen, että SAMAA ASIAA! :D

http://hevosurheilu.fi/blogit/reipin-pehtoorin-ploki/hevosnaisten-anonyymit-uhrit-ry/

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tuija

20.11.2015 20:28

Älä! Olen otettu!!!

Anonyymi

5.12.2021 10:34

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus