Blogi

Näytetään kirjoitukset syyskuulta 2007.

KUUMA!  1

26.08.07
Sunnuntai klo 18:50

OMGOMGOMG!!
Kaytiin just pikkusella elainfarmilla kattelemassa meininkia. KENGURUNPOIKANEN NUOLI MUN SORMEA!!1 Pitelin sit sylissa ja se oli maailman pienin ja sopoin ja ihanin, oisin voinu kaaria sen kainaloon ja panna juoksuksi. Ja se naytti kuin se ois hymyillyt koko ajan! MA HALUUUUN!
Sitten paastiin todistamaan kukkotappelua, nahtiin iso musta porsas iltapalalla, lintuja, marsu, tipunen, kolme koirulia, pieni krokotiili, 16 hamahakkia (vessassa...) ja Buffalo 6kk vanhan poikasesa kanssa. Se iso buffe maistoi ullan katta :D Oikein meheva pusu.
Ja yhyy mun kantapaahan oli jotenkin uponnu joku kaktuksen piikki (?), teki kipeeta kaivaa se ulos.

28.08.2007
Tiistai klo 14:15
Yovyttiin pari yota Matarankassa. Kun sunnuntaina saavuttiin "keskustaan" (oli ihan pikkunen sentteri, ihan vaan muutama kauppa ja pubi) ni ehdittiin ensimmaisen viiden minuutin sisaan todistaa myymalavarkautta, katutappelu ja pummaaja.
Oltiin pubinmyyjan lisaksi AINOAT vaaleeihoset koko hiton kylassa. Hitto et ne aboriginaalit on pelottavia! Ne vaan norkoilee ympariinsa rasasissa kuteissaan tukat porrossa ja kyttaa meita silmamunat kovina. Tuli tuplasti kovempi ikava aitia.
Ei tosiaan pitkaan keskustassa viihdytty, kivuttiin pikasesti takasin autoon ja kaasuteltiin Mataranka Thermal Poolille. Ja se vasta oli jotakin:
Kuuma lahde palmujen keskella kuun ja tahtien loisteessa, WAU!
Liotettiin itseamme siella varmaan kolme tuntia, ai etta teki gutaa parin yhtajaksoisen autovuorokauden paatteeksi!
Eilen aamulla tehtiin muutaman tunnin patikkaretki Waterhouse Riverille katsomaan vesiputousta. Sinne ei ollut kuin 4 km kavelymatka, mutta kuumalla, upottavalla hiekalla polttavassa auringonpaisteessa se tuntui ikuisuudelta. Ja tietty sit pitaa kavella viela takasinki.. Vaikka juotiin rampimisen aikana yli 4 litraa vetta ja oli paahineet paassa ni silti alko nupissa heittaa. Joelle vihdoinkin paastyamme saatiin todeta etta taa "vesiputous" olikin astetta pikkuruisempi kuin mita meidan oli annettu ymmartaa: korkeus reilun metrin, hahhah!
"Kiipesin" sen paalle ja sain teravista kivista haavoja jalkapohjiin ja kammeniin, hyva blondi!
Illalla kaytiin taas parissa kuumassa lahteessa ja lilluttiin itsemme rusinoiksi.
Ja tutustuttiin Aussi-Alexiin joka puhui hassusti, seka kolmeen saksalaiseen backpackeriin: Mario, Lena ja Claudia, joiden kanssa leiriydyttiin metsaan yhdessa ja jaettiin reissuvinkkeja.
Tanaan saatiin ilmaset lampimat suihkut (HURRAA! SUIHKU!) ja lahdettiin kiitamaan Stuart Highwayta pitkin kohti Katherinea, vaikka eras kiltti tati Deborah (jolla oli kengurunpoikanen sylkyssa) tuli tarjoamaan meille ilmasta motellimajotusta (SANKY! SAHKOO!) silla ehdolla etta Alex soittaisi tunnin verran yleisolle didgeridoota tanailtana. Mut oltiin tosiaan heiluttu siella jo pari paivaa ja pitais joskus paasta sinne Darwiniin, ni oli pakko kieltaytya (ja Alexia taisi vahan ujostuttaa isolle yleisolle esiintyminen) :)

----

Noniin. Nyt mulla on enaa 28 sivua rastissa tanne kirjotettavaksi. Tunti netissa per viikko ei oo mitenkaan tarpeeksi :(
Oli kiva kirjautua tanaan galleriaan: 26 uutta kommenttia :)
Eli mut muistetaan viela, kiitos!

Ainiin kai kaikki huomas et mulla on kohta synttarit??!?
Tassa on mun tilinumero: 800028-16280241 :D:D:D
Pusipusi!


Vihdoinkin Darwinissa!  1

Ihanaa paasta viimeinkin kaupunkiin, mua alko jo ketuttaa se metsissa hyppely!
Ja aijai miten sormet sakenoi nyt kun paasin koskettelemaan tata konetta :)
Oon kirjottanut ihan sikana reissuvihkoon noina metsapaivina, tassa esimakua viimeviikosta:

Tiistai
21.08.07
klo 04:46 pm

Ja matka jatkuu. Eilen ajettiin Bundabergiin johon sitten jaatiin yoksikin avattuamme pankkitilit Commonwealth Bankissa. Vietettiin ilta hostellin pubissa pelaillen biljardia ja tutustuen paikallisiin, hyva meininki, kaikki on tosi ystavallisia! Tanaan lahdettiin vahan myohemmin ajamaan, koska piti paasta nettiin, kauppaan ja Jonaksella oli kaamea kapula. Ollaan taas etsimassa puistoa johon pystyttaa leiri. Saatiin hyva vinkki muuten: useimmissa kirjastoissa on ILMANEN internet! Muissa mestoissa 3-9 dollaria tunti. Ollaan ehka viikon paasta Darwinissa, pitka ajo edessa, uujea!
Ajettiin Villen poppoon kanssa Deepwater National Parkiin ja laitettiin yhdessa iltaruokaa, oikein kivoja tyyppeja! Eliran ja Lee opetti meille hepreaa!
Bokir tov = hyvaa huomenta
Laila tov = hyvaa yota
Leitraote = hyvasti
Sataa taas vetta, teltassa oli lammikko kun sinne asken yritin asettua, niin kerasin kimpsuni ja ankesin autoon. Meita olisi nyt sitten viisi ihmista nukkumassa yhdessa autossa.. This should be interesting!

Torstai
23.08.07
klo 02:01 pm

1 week in Australia! Aika kova koti-ikava iski eilen illalla. Olis ihanaa paasta puhumaan aitikan ja kavereiden kanssa :(
Ja mun tukka on niin saastanen etta se alkaa tippua pois paasta, kengat on litimarat kuin myos teltta ja pyyhe, BYAAA!!
Tuntuu kuin kaikki olisi huonosti tanaan. Mut ei se mitaan, ma tiedan etta taa menee ohi, pian (?) paastaan Darwiniin ja kaikki jarjestyy. Varmasti.
Nyt ollaan matkalla Eurimbula National Parkiin paivalliselle Villen, Leen ja Eliranin kanssa, jee ruokaa!

Perjantai 24.08.07
klo 10:50

Tunti sitten heitettiin hyvastit meidan kolmelle uudelle kaverille. Vedettiin kimppahalit jonkun cowboyn nakosen miehen hevostilan vieressa Rockhamptonissa siina kohtaa missa nukuttiin viimeyo: moottoritien ja junaradan vieressa :D:D Siina oli heppa!
Herasin aamulla 9 aikoihin siihen kun mun korvaan satoi vetta (teltta ei oo hirveen vedenpitava) ja Eliran huusi "kukkerikuu!". Kaperryin kauemmaksi vuotavasta teltanseinasta, siirsin makuupusiiani sivuummalle latakosta ja sammuin uudestaan.
Nyt sitten otetaan takasin niita kilometreja jotka missattiin hurvittelemalla retkeilijoiden ja Goon-lootien (lue = halvan viinin) kanssa metsissa: aiotaan kaasutella yotapaivaa kunnes paastaan Matarankaan jossa meita odottaa pari kuumaa lahdetta joissa saa ilmasiks kylpea! KUIN SIISTII!
Hahaha naa Aussit on upeita! Nahtiin just tien vieressa liikennemerkki johon oli painettu:
"Tired? Take a break!
Dopey? Just keep on smiling!"
Eihan tallasta voi olla missaan! Ja toisessa luki "Rest or RIP" Hohhoh!

Lauantai
25.08.07
klo keskipaiva (?)

Ollaan siirrytty Queenslandista Northern Territoryn reunalle yhdessa yossa. Ajettiin koko yon lapitte, varmaan 12 tuntia (taisiis pojat ajo, me tipuset torkuttiin makuupussivuoren alla takapenkilla sellasissa asennoissa joita ei pysty sanoin kuvailemaan) ja nyt tamanhetkinen sijaintimme on Mount Isa City, The Rodeo Capital Of Australia.
Taalla on kuuma ja karpasia. Vedin just maailman lyhkasimmat shortsit jalkaan ja lapsyttelin itseni suojakerroin 30 all over. Jos kaikki sujuu niin kuin ollaan nyt suunniteltu, niin saavumme huomenna sinne Matarankaan ja paastaan lillumaan lahteisiin. Se olisikin jo kolmas pesu talla viikolla joka on muuten aika hyvin kodittomalle :D
Asken saatiin lampimat (!!!!) suihkut Mount Isan infopisteessa, voittajafiilis!
Taalla menee valilla sellasia rekkoja ohi etta joutuu hierasee silmiaan ja kattoo uudestaan. Niita kutsutaan road traineiksi ja niissa on pituutta neljan rekan verran. Renkaitakin laskettiin niilla olevan yli 30 kpl! Aikamoisia..
Pian kun kuskit on nukkuneet paivaunensa loppuun alkaa taas vuorokauden ajot. Meilta alkaa takapenkilla jo loppua laulettavat biisit kesken ja pyllytkin puutu jo Queenslandissa.
Alex kertoi etta se tuntee jonkun mangonviljelijan Darwnissa ja se saattas ottaa meijat sinne toihin kun syyskuussa alkaa sadonkorjuu. Ihan sikahieno homma kun ei tarvi itekseen menna vieraaseen kaupunkiin ettimaan duunia huuli pyoreena tietamatta mistaan mitaan.
Ainiin! Tamanhetkinen kengurulukema on varmaankin noin 100. Osa oli kylla kuolleita ja puoliksi syotyja\ litteita, mut silti. Ne pohkelot tulee autotien viereen syomaan ruohoa koska siina se on vihreampaa kun autotielle satanut vesi valuu tien reunoille. Sitten kun pimeydesta tulee auto hopso kenguru kaantaa paansa kohti valoja, sokaistuu hetkeksi ja siina paniikissa se sitten hyppaa auton eteen, eika siina aina ehdi vaistaa tai jarruttaa ajoissa.
Tuolla teilla joilla me ajetaan ei tosiaan oo katuvalaistustakaan kun ei siella asu missaan vakea. Ikkunoista nakyy vaan karua punaista maata josta kohoaa erimittasia termiittipesia ja kitukasvusta kasvistoa.
Joillakin teilla ei ole asfalttia ollenkaan ja valilla ajetaan metsapolkuja pitkin ihan huvin ja jannityksen vuoksi.
Ja toissapaivana vedettiin kunnon mudracing-skabat Villen ja noiden kanssa metsassa!
Ne mutalammikot oli aika petollisia: niin muhkuraisia ja yllattavan syvia, etta piti ihan kunnolla pitaa jostain kiinni ettei loisi paataan ikkunaan tai kattoon.
Valilla olin ihan varma etta auto kaatuisi kyljelleen kun se rytisteli eteenpain 45 asteen kulmassa, mut ei, pystyssa pysyttiin :)

----
Etta nain. Multa loppuu nettiaika justiinsa, palaillaan myohemmin!
Ma lahen nyt tyonhakuun, ciao!