Blogi

Näytetään kirjoitukset tammikuulta 2009.

"I am God"  1

Maailmantalouden romahdettua, alamme ymmärtämään kuinka se kokoajan oli vain ihmisen luomaa, kokoelma sääntöjä päänsä sisällä. Tästä alkaa matka seuraavaan heräämiseemme, jolloin alamme käsittämään, että myös moni muu asia ympärillämme on vain luomaamme, päässämme. Historiasta mukana kannettuja palasia, jotka kuvastavat korjaavansa ongelman, johon sillon ei ollut toimivaa ratkaisua, kykyä ymmärtää.


Säkenöivä peilikuva, tukahdetut vahvuudet  1

Jos minä jossain fiktiivisessä maailmassa tahtoisin saavuttaa täydellisyyden. Kuinka tekisin sen? Uskon että reittejä on kaksi.

Toinen niistä ohjeistaisi varmaankin käymään vielä hieman kouluja, ottamaan vastaan paljon vastuuta. Olemaan pirteä aamuisin. Ajamaan partani useammin. Syömään terveelliseemmin Hymyilemään enemmän. Lisäämään smalltalkkia. Olemaan vetovoimainen ja siisti.
Hommaamaan naisen jonka kanssa arki ei tuota kitkaa, naisen joka heijastaisi sitä fiktiivistä täydellisyyttä takaisin itsestäni?
Mutta uskon vahvasti että tämä täydellisyys olisi sairaan ympäristön luoma illuusio jostain määnpäärästä. Ei sitä voisi edes saavuttaa, se on vain asetettu ylimpään olemuksemme tasoon. Asetettu meille, jotta moni meistä käyttäisi koko elämänsä tavoitellen jotain mitä kukaan ei voi saada, jotta ei ajautuisi pois ohjatulta polulta.

En tiedä mitä se toinen täydellisyyden reitti on.
Mutta uskon että osa sitä reittiä on ymmärtää sen olemassaolo ja todellisuus.


Oi suuri ja mahtava televisioliitto  1

Vanha pariskunta käsi kädessä. Niin pirteinä kävelevät aamuisessa Helsingissä. Lumen ja rännän risteytyksen suojassa, omassa sateenvarjossaan kahdelle.

Olen havaitsevani Rakkautta. Sitä yli cliseistä käsitettä, jolla helppoutta etsivät täyttävät voimakkaat lauseensa.

Mutta tua näky, määrittää omalla tavallaan termin.
Tiedänhän itse että Rakkaus voi olla todellista. Moni asia meidän päässämmehän tulee todeksi.

Silti pelkään ajatella että se on totta vain sokeassa maailmassa, että jokainen rakkaus katoaa todellisuuteen, jos tilannetta tahtoo katsoa avatuin silmin.

Rakkaus on televisio, rakkaus on televisio, rakkaus on televisio, rakkaus on perjantai-illan viihdeohjelma.