Jatkuvakäyttöiset piilolinssit

  • yrjora

Jatkuvakäyttöiset piilolinssit tai yötäpäivää piilolinssit voivat olla oikea ratkaisu sinulle, jos haluat herätä aamusi kirkkain silmin.

Pitkäaikaisia piilolinssejä on olemassa kahta tyyppiä:

1. Kuukausipiilolinssit
2. Jatkuvakäyttöiset piilolinssit

Mitä näillä kahdella on sitten eroa? Suurin osa jatkuvakäyttöisistä piilolinsseistä ovat ohuempia kuin kuukausipiilolinssit ja ne on valmistettu silikonihydrogeelistä. Tämän materiaalin ansiosta jatkuvakäyttöiset piilolinssit ”hengittävät” paremmin kuin normaalit kuukausipiilolinssit, päästäen enemmän happea sarveiskalvolle. Tämä ominaisuus on erittäin tärkeä, kun piilolinssejä pidetään silmissä jatkuvasti.

Jatkuvakäyttöisiä piilolinssejä voi pitää silmissä yötä päivää jopa 7, 14 tai 30 päivää peräkkäin, riippuen valmistajan antamista ohjeista.

On tärkeää huomata, että nämä ovat piilolinssien maksimikäyttöaikoja. Vaikka piilolinssejä voisikin pitää silmissä valmistajan mukaan kaksi viikkoa, niin silti niiden käyttö riippuu aina henkilöstä. Monet henkilöt eivät voi pitää jatkuvakäyttöisiä piilolinssejä silmissään muutamaa päivää kauemmin. Osa taas ei voi pitää jatkuvakäyttöisiä piilolinssejä yöllä lainkaan.

Jatkuvakäyttöisten piilolinssien käytöstä täytyy aina ensin konsultoida optikon kanssa. Optikko antaa jatkuvakäyttöisille linsseille käyttö- sekä käsittelyohjeet sekä tietoa siitä, kuinka monta päivää voit pitää linssejä silmissäsi.

Jatkuvakäyttöisten piilolinssien käytössä täytyy tietenkin myös tarkkailla omia silmiäsi. Jos silmäsi kipeytyvät tai et näe niillä kunnolla, niin silloin linssit kannattaa poistaa silmistä ja tarvittaessa ottaa yhteyttä optikkoon.

Jatkuvakäyttöisten piilolinssien riskit

Vaikka silikonihydrogeelistä valmistettuja linssejä voikin pitää silmissä yön yli, niin niiden käyttöön sisältyy aina riskejä. Tutkimuksissa on todettu, että silmätulehdusten määrä oli korkeampi henkilöillä, jotka käyttivät piilolinssejä jatkuvasti silmissään useita päiviä putkeen.

Monet silmälääkärit suosittelevat piilolinssien ”joustavaa käyttöä”. Piilolinssien jatkuvaa käyttöä tulisi välttää ja jatkuvakäyttöiset piilolinssit tulisi ottaa yöksi pois silmistä parin kolmen päivän käytön jälkeen. Näin silmät saavat lepoa eivätkä altistu helposti infektioille. Joustavan käytön noudatus ei tietenkään ole yhtä helppoa kuin piilolinssien jatkuva käyttö, sillä joustavassa käytössä piilolinssit täytyy aina puhdistaa erittäin huolellisesti.

Jatkuvakäyttöisten linssien edut

Jatkuvakäyttöisillä linsseillä on tietenkin myös etuja. Ne ovat erinomainen vaihtoehto esimerkiksi viikonloppureissuun lähdettäessä, mökillä tai pidemmällä lomamatkalla. Jatkuvakäyttöisten piilolinssien kanssa voi myös ottaa päiväunet, ilman, että sinun täytyy ottaa linssejä pois silmistäsi.

Hengittävä silikonihydrogeeli läpäisee paremmin happea kuin mikään muu piilolinssimateriaali. Silmiesi terveys pysyy siis myös paljon parempana. Jatkuvakäyttöisten linssien ansiosta voit unohtaa silmälasit jopa kuukaudeksi. Linssejä voi myös käyttää samaan tapaan kuin normaaleja piilolinssejä, eli voit käyttää niitä halutessasi pelkästään päivisin.

Jatkuvakäyttöisiä piilareita on saatavana myös hajataitteisuutta korjaavina ja monitehoisina. Värillisiä linssejä ei kuitenkaan ole, sillä värjätyn linssin hapenläpäisykyky heikkenee merkittävästi.

Jatkuvakäyttöisiä piilolinssejä voi kysyä optikkoliikkeestä tai ne voi ostaa suoraan netistä Piilareita.com verkkosivulta. Sivulla on myös hyvä opas piilolinssien käyttöön ja ostoon liittyen.

Tämä blogikirjoitus ei ole kommentoitavissa.