Liiton Mies

  • Ike Novikoff

Seisomme pienessä huppelissa 3T-raitiovanussa, ulkona raivoaa talven ensimmäinen lumimyräkkä, raitiovaunu taistelee selvitäkseen Töölöstä Kamppiin, minulla on lumesta märät pikkukengät jalassa. Takanamme on pikkujouluillallinen, seisomme raitiovaunun taitekohdassa, heilumme aina kun raitiovaunu kääntyy. Seuranani matkustaa yrityksen johtoryhmä, naureskellemme ja keskustelemme äänekkäästi. Töölöntorilta kyytiin nousee laiha hoiperteleva rääsyihin puketunut mies, hän kantaa muovipussia ja mumisee, hänen ryhtinsä on vähän huono, hän on nuorehko ehkä 35-45-vuotias.

Alkoholin kuluttamilta kasvoilta näkyvät eletyt kilometrit ja hengityksestä aistii kyseessä olevan pidemmän putken. Hänen saapuessaan kohdallemme raitiovaunu heilahtaa ja katseemme kohtaavat, nyökkään kohteliaasti. Mies huomaa minut, hän katsoo minua ja mumisee lausetta "liiton mies", "sä olet jumalauta liiton mies", "sä olet liiton mies". Vastaan miehelle, että kyllä ja tervehdin häntä kättelemällä räppärimäisesti. Minulla ei ole hajua mitä liiton mies tarkoitta, mutta haluan olla kohtelias. Mies alkaa kaivamaan rikkinäisen takkinsa taskuistaan vanhoja valkoisia paperinenäliinoja, hän avaa liinat yksi kerrallaan, niiden sisällä ei ole mitään, hän selkeästi etsii jotain. Liinat tippuvat yksitellen lattialle, niitä kertyy useita.

Hän kertoo, että hänellä on minulle aarre, muut johtoryhmäläiset katselevat minua ja hymähtelevät. Pidän ystävällisen katseeni kuitenkin miehessä, välillä hän vilauttaa ranteen sisäpuolella olevaa pientä symboolimaista tatuointia, niinkuin se olisi jonkun klaanin tunnus, samalla toistellen tuskaisesti "missä se aarre on?" Hän panikoituu, yhä usempi liina tippuu lattialle tyhjänä, hän näyttää hukanneen jotain...

Juodessani kännit minulle tulee usein krapula, seuraava päivä valuu hukkaan ja edellisen illan muistikuvat pätkivät. Kännissä aivotoimintani ei ole erityisen aktiivista ja rahaa palaa valtava määrä. Toisin on nauraessani vaimoni tai ystävieni kanssa hyvän sätkän jälkeen. Nauramme villeille ajatuksille, hulluille ideoille. Pohdimme ääneen kansakuntamme ja maapallomme tulevaisuutta. Pilvessä olemme innovatiivisia, keksimme uusia yritysideoita, tunnemme poistuvamme hetkeksi pois tästä lokeroidusta "normaalista" aivotoiminnasta, johon yhteiskuntamme on meidät opettanut... Mielestämme emme tee mitään väärin, päinvastoin nautimme elämästä. Olemme kaikki "menestyneitä" aikuisia ihmisiä, mutta Suomen lain silmissä olemme rikollisia.

Vuonna 1972 Suomessa äänestettiin huumausainelaista, joka koski myös kannabiksen kriminalisointia. Äänestys meni tasan Suuressa valiokunnassa ja arpa päätti, että huumeiden käyttö kriminalisoidaan. Suomi on onneksi kehittynyt valtavasti vuodesta 1972, mutta osa laeistamme ei ole seurannut tätä kehitystä. Maailmalla tiedetään, että tehokkain keino huumeiden käytön vähentämiseen on dekriminalisointi ja tehokas valistus eikä kriminaloisinti. Miksi silti toteutamme kriminalisoinnin strategiaa vielä vuonna 2013?

Kannabiksen vastustajat väittävät sen käytön aiheuttavan mm. masennusta, riippuvuutta, ahdistusta jne jne... Kokemuksesta tiedän, että jatkuva krapula masentaa enemmän kuin pössyttely silloin tällöin. Tässä maassa pieni jointti silloin tällöin tulee kyllä tarpeeseen. Aivomme ja ajattelumme kehittyvät ainoastaan niitä haastamalla, perinteisten ajatuksien ja rajojen murtaminen sekä laajan perspektiivin hakeminen on hyvästä. En väitä, että marisätkä on tähän paras ratkaisu, mutta minulle se toimii.

Faktat:

Suomessa alkoholiin kuolee n. 4000 ihmistä vuodessa, kannabikseen ei tiedetä kenenkään vielä kuolleen.

Kannabiksen käytön tyypillisiä vaikutuksia ovat mm: mielihyvän tunne, innovatiivisuuden ja ajattelukyvyn lisääntyminen, ruokahalun lisääntyminen, lisääntynyt passiivisuus, naurukohtaukset, rentoutuneisuus (Wikipedia).

Alkoholin käytön odotetut ja toivotut vaikutukset: Alhainen määrä virkistää, vilkastuttaa, kohottaa mielialaa ja vähentää estoja. Ei-toivotut vaikutukset: Pahoinvointi, kömpelyys, puheen sammallus, valppauden ja reagointikyvyn alentuminen, onnettomuusalttius, arvostelukyvyn lasku seurauksineen (Wikipedia.

Kannabis on laillistettu Hollannissa 30 vuotta sitten, Yhdysvalloissa Colorado ja Washington ovat laillistaneet kannabiksen lääkekäytön ja dekriminalisoineet "hupikäytön". Hollannissa on pienin vakituisten käyttäjien määrä Euroopassa, vaikka se on ainoita maita Euroopassa jossa kannabiksen käyttö on sallittua. (Lähde: Breaking the Taboo film.)

Kannabiksen mahdollisuudet Suomelle:

Hollannissa myydään vuodessa 2,4 miljardilla eurolla kannabista. Tästä koituu valtiolle vuosittain 450 miljoonan euron verotulot. http://bit.ly/bKI6IB

Suomessa kannabista saa puhelinsoitolla. Ongelma on että viljelijä, kenties maahantuoja ja myyjä eivät maksa tulostaan veroja. Perusmyyjä voi tienata tuhansia euroja kuukaudessa verottomasti. Pahimillaan rikollisliigat käärivät voitot ja tällöin kansantaloudesta katoaa valtava määrä rahaa. Kotiviljelijät joutuvat viljelemään salaa komeroissaan ja kehittämään mitä oudoimpia tekniikoita yritäessään kasvattaa kukkaa kotona. Ajatelkaa kuinka absurdia!

Takaisin raitiovanuun... Lopulta mies avaa yhden viimeisistä nenäliinoista ja yhtäkkiä tuoreen ruohon tuoksu täyttää kaikki sieraimeni, hänen harvahampainen suu hymyilee minulle, hänen silmät kirkastuvat, hän murtaa minulle puolet tuosta ihanan vihreästä nupusta. Katson häntä epätodellisen huumantuneena. En olisi ikänä uskonut, että hän lopulta ojentaa minulle tälläisen aarteen... ruohoa. Olen niin innossani, että unohdan ruohon olevan laitonta Suomessa, haistelen ruohoa sieraimiini pitelen sitä ilmassa ja kateselen sitä valoa vasten, päästän hymähteleviä ääniä, koska tiedän polttavani sen tänään illalla. Mies on selkeästi iloinen ja vaatii minua ottamaan puolikkaan. Hän sanoo, että "puolikas kuuluu aina liiton miehelle". Jäämme pois Kampin pysäkillä, hyvästelen miehen, kiitän häntä ja lupaan täyttää velvollisuuteni liittolaisena. Idea blogikirjoituksesta syntyy kohtaamisemme innoittamana, polttaessani tuota kyseistä marihuanaa samana iltana.

Sinä olet liiton mies/ nainen

Nyt kun tiedät mitä tarkoittaa liiton mies niin sinäkin voit olla liiton mies tai nainen! Lähetä kansanedustajallesi kysymys, tai tämä artikkeli. Pyydä häntä katsomaan linkissä oleva elokuva Breaking the Taboo ja kysy miksi me emme voisi dekriminalisoida kannabista Suomessa, se tullaan tekemään kuitenkin pian. Nyt voisimme näyttää olevamme kehityksen kärjessä.

Mahdollisuus

Suomella on nyt ainutlaatuinen mahdolisuus laillistaa kannabis ja olla suunnanäyttäjä Euroopassa: saisimme valtavasti lisää verotuloja, positiivistä PR:ää (vrt. Colorado, USA), loisimme satoja työpaikkoja, mahdollistaisimme maatalouteen uuden suuntauksen, saisimme lisää ystävällisiä turisteja ja ehkä osa meistä hymyilisi enemmän.

Jos olet eri mieltä kanssani, katso alla oleva elokuva:

PS: Kannabis on luonnon tuote, Kannabiksen laillistaminen voitaisiin toteuttaa anniskeluluvan lailla. Myyjäksi haluavan on täytettävä kriteerit, läpäistävä testit. Hän ei saa mainostaa tuotteita, tuotteita ei saa brändätä, tuotteita saa myydä ainoastaan täysi-ikäisille ja ainoastaan viisi grammaa päivässä per henkilö kuten Hollannissa. Kannabista ei saisi myydä päihtyneille, myyntipaikkana voisi toimia vaikka coffee shopit, joissa istutaan porontaljoilla ja juodaan kaakaota kuksasta.

Sallitaan kannabiksen käyttö ja tehdään tästä maasta vähän parempi paikka

T: Liiton mies

18 kommenttia

Anonyymi

4.1.2013 14:34

Uujee, makea jazz. Vihreellä S-etukortilla sitte bonukset messii :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

4.1.2013 14:35

Pilvi on känniä kiistatta harmittomampi olotila. Ylilyöntejä voi tehdä molemmissa ja pieniä ei edes huomaa. Mutta. Onko rinnastus mielekäs? Asiathan eivät oikeasti mene niin, että ne olisivat jotenkin laitettavissa haitallisuuden mukaan järjestykseen ja sitten viivan alle jäävät kielletään ja yläpuoliset sallitaan. Alkoholin ja kannabiksen suhteen meillä on seuraavat vaihtoehdot:

a) molemmat kielletty
b) alkoholi sallittu, pilvi kielletty
c) pilvi sallittu, alkoholi kielletty
d) molemmat sallittu

Vaihtoehdon c) voi sanoa olevan "vähemmän haitallinen" kuin vaihtoehdon b), mutta voiko kukaan väittää että d) olisi vähemmän haitallinen kuin b)?

Yksi näkökulma on se, että kannabiksen haitoista nostetaan esille (vasta tällä viikolla luin) 1) nuorten positiivisen suhtautumisen lisääntyminen 2) rikosrekisterimerkinnän aiheuttama hidaste nuoren urakehitykselle 3) dullakaupan kytkökset järjestäytyneeseen rikollisuuteen... Jos nämä ovat pahimmat(?) niin silloin on perusteltua sanoa, että kannabiksen laillistaminen olisi todella hyvä juttu. (ihan riippumatta siitä mitä viinan suhteen tehdään)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

4.1.2013 15:40

Ei alkoholiakaan voida kieltää, ainekaan tässä vaiheessa. Budi lailliseks verotuloja ja töitä tähän uppoovaan laivaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

4.1.2013 16:01

Tässä kirjoituksessa on unohdettu kokonaan kannabiksen pahimmat haittavaikutukset. Itse kannabista (sekä kukkaa että hashista) monta vuotta polttaneena voin puhua aiheesta ilman mystifiointia ja aiheeseen liittettyä, lähes uskonnolliseksi kohoavaa paatosta. Kannabis sopii joillekin, toisille taas ei. Monilla se ei todellakaan lisää aivotoimintaa, ainakaan positiivisia ajatuksia. Masennusta ja passiivisuutta se aiheuttaa kaikille. Masennuksen huomaa vasta jonkin ajan kuluttua, ja se voi johtaa helposti ja huomaamattomasti muihin elämänhallinnallisiin ongelmiin. Esim. sosiaalisten suhteiden muutoksiin, opiskelun tai työssäkäynnin vaikeuksiin ym. Yksi sivuutettu fakta on, että kannabis laukaisee psykoosin siihen taipuvaisilla ihmisillä. Näin on käynyt monien tuntemieni ihmisten kohdalla. Psykoosiin taipuvaisuutta ei voi tietää etukäteen, se on tietääkseni geneettinen ominaisuus, (mikä kannattaa myös ottaa huomioon täällä homogeenisessä takapajulassa).
Kun kyllästyy kannabiksen aiheuttamaan masennukseen ja passivisuuteen, maistaa helpommin muita huumeita. Tämäkin on tapahtunut sekä omalla kohdalla, että lähes kaikille kannabista polttaneille kavereilleni. Kannabiksen aiheuttama masennus laantuu vasta viikon - kuukauden kuluttua viimeisetä polttokerrasta, joten jos poltat kerran viikossa, älä ilmettele, miksi olet niin flegmaattinen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

4.1.2013 16:05

Puolesta puhujat tietävät perusteluidensa faktapohjan kisällihengen mukaan. Vastustajat liian usein vain sen mitä valistajat valistavat.
Työni vuoksi joudun kuukausittain huumeluukkuihin ja törmäämään siellä aikaansa viettäviin ihmisiin. Ja nythän on niin että väite jonka mukaan kannabis on portti kovempiin huumeisiin on riippuvainen tästä jakeluportaasta. Nuoret ja erityisesti tytöt saavat helpon suojan pajauttamiseen ja moninkertaisen mahdollisuuden saada vain kokeilla piriä, lakkaa, raksuja tai alkoholia...
Pitäkää vain kannabismörkö elossa mutta älkää pohtiko mihin suomalainen osaaminen jää! Se jää kriminalisoituna ja dristettynä kotiin istumaan tai tyytyy toimeentuloon jonka saavuttaa ilman pelkoa että työpanokseen vaikuttamaton päihde vapaa-ajalla käytettynä aiheuttaa työpaikan menestyksen ja rikollisen leiman.
Kotona kasvava laillinen hamppu pitäisi katukaupan ylläpidon hyödyttömänä, eikä nuoret etsisi siltaa tuonne oikeisiin huumeisiin.

terv. Liiton mies 420

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Victor Motas

4.1.2013 22:38

Lähetin jo kyseisen dokumentin sekä a) amerikan presidentille että b) päivi räsäselle toistaiseksi c) kumpikaan ei ole vastannut suoraan tai välillisesti julkilausumissaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

4.1.2013 23:48

"Kannabis sopii joillekin, toisille taas ei. Monilla se ei todellakaan lisää aivotoimintaa, ainakaan positiivisia ajatuksia. Masennusta ja passiivisuutta se aiheuttaa kaikille. Masennuksen huomaa vasta jonkin ajan kuluttua, ja se voi johtaa helposti ja huomaamattomasti muihin elämänhallinnallisiin ongelmiin. Esim. sosiaalisten suhteiden muutoksiin, opiskelun tai työssäkäynnin vaikeuksiin ym. Yksi sivuutettu fakta on, että kannabis laukaisee psykoosin siihen taipuvaisilla ihmisillä."

Toinen vuosia poltellut Anonyymi: Pähteissä pitää muistaa kohtuus. Huomasin itsekin, että päivittäin polteltuna hamppu aiheutti passiivisuutta ja lievää masennusta, mutta todellakin sai poltella päivittäin. Päivittäis polttoon itse ajauduin nykyisen työn ja yhteiskunnan aiheuttaman stressin takia. Silti kävin 40h/viikko töissä ja hoidin työni. Haittapuoli näkyi enemmänkin siivilissä. Liikunta väheni ja muutenkin sai vähemmin aikaa. Nyt päivittäis polttoon kyllästyneenä on taas normaali oma itsensä, liikunta maistuu ja elämä hymyilee. Silti edelleen polttelen useamman kerran kuukaudessa, koska hamppu sopii itselle paremmin kuin alkoholi. Hampulla en ole saanut ikinä itseäni siihen kuntoon, että kontrolli olisi kadonnut. Toisin, kuin alkoholilla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.1.2013 09:48

Tämä lause särähti aika pahasti:"Kokemuksesta tiedän, että jatkuva krapula masentaa enemmän kuin pössyttely silloin tällöin." Masentaako juominen silloin tällöin enemmän kuin jatkuva pössyttely?

Viimeisin anonyymi käytti termiä 'homogeeninen takapajula'. Tähän voisin sanoa, että ainakin wikipedian mukaan suomalaisten keskuudessa yksilöiden tai Suomen eri aluella asuvien kansanosien keskinäinen geneettinen etäisyys on harvinaisen suuri, joten siinä valossa tämä takapajula olisi heterogeeninen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.1.2013 12:10

unikkokin on luonnon tuote, eikö se oo sama viljellä sitten sitä?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.1.2013 14:32

ajo- tai kelarortin viivakoodilla olis heleppo valavoa tuota 5g/päivä jutskaa eikä vahingossa myytäs alaikäsille.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.1.2013 15:10

"Tämä lause särähti aika pahasti:"Kokemuksesta tiedän, että jatkuva krapula masentaa enemmän kuin pössyttely silloin tällöin." Masentaako juominen silloin tällöin enemmän kuin jatkuva pössyttely?"

Samaa mieltä. Olisi fiksua, jos vertaukset eivät olisi avoimen tarkoitushakuisia. Alkoholin satunnaiskäyttöä (pari lasia silloin tällöin)pitäisi verrata kannabiksen satunnaiskäyttöön (pössyttely silloin tällöin) ja ongelmakäyttöä (jatkuvat kaatokännit ja krapulat) ongelmakäyttöön (jatkuva pössyttely)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Franny_Berry

5.1.2013 17:49

Alkoholi on myrkympi aine kuin kannabis, ja silti sitä saa luvan kanssa kaupoista. Molemmat sallituiksi! Oma valinta ja kukaanhan ei pysty todistamaan, että kohtuukäyttö kummmassakaan olisi haitallista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

6.1.2013 00:16

nimenomaan lailliseksi ja samalla valistukset niinkuin alkoholi/tupakka tms. että mitkä haitat (hyödyt?) kyseinen tuote "aiheuttaa", seurataan muita maita..viina alkoon ja tupakka tuotteet ja kannabis erillisiin kauppoihin ja 21v. ikäraja, rajoitetaan hallussapitoraja esim. 21g!? luulen että ei ainakaan suurempaa haittaa ole koska silloin ei tule ns. "turhia tuomioita" niille joille tötsyt maistuu mutta ei välttämättä uran tms. takia saa ottaa merkintää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

6.1.2013 02:47

Kannabiksen haitat ja hyödyt riippuvat lajikkeesta mitä ja miten nauttii. Oliko tämä uutinen?

On lajikkeita jotka eivät esim. kannusta inspiroivaan aivotoimintaan lainkaan sekä lajikkeita jotka niin tekevät, jokaisella käyttökerralla. Kaiken A ja O on se kuinka kannabista pyrkii nauttimaan. Siinä pitää käyttää järkeä.

Jos pyrkii olemaan jatkuvasti pilvessä niin onnea vaan yritykselle sillä onnistumiselle löytyy aika huonot takeet ja käyttömäärät karkaavat käsistä, aina ja näin ollen myös mahdolliset haittavaikutukset takuuvarmasti korostuvat. Kenellä enemmän, kenellä vähemmän.

Tuollaisesta kannabiksen käytöstä ei ilmene mitään olennaista hyötyä (Liimaa ym. imppaamaan vaan, tulee halvemmaksi ja tuhoaa aivosolujakin tehokkaasti eikä ole edes laitonta.) ja se onkin ns. junnujen toimintaa joita ei ole opastettu kannabiksen järkevässä käytössä. He ovatkin usein saaneet oppinsa välittäjiltä joiden ainoa motiivi on myydä mahdollisimman paljon sekä mahdollisimman hyvällä voitolla. Muusta viis. Heistä olisi hyvä päästä eroon.

Jos ymmärtää kannabiksen olevan aine joka oikein/harvakseltaan nautittuna tuo iloa/hyötyä elämään niin osaa olla haluamatta kannabiksesta liikoja: Ei pyri olemaan koko ajan pilvessä koska elämässä on muutakin kuin kannabis. Näin toimii aikuinen, omasta elämästään vastuullinen ihminen. Jokainen kannabiksen käyttäjä voi hallita täydellisesti kannabiksen käyttöään, ilman mitään haittavaikutuksia. (Samaa ei voi sanoa alkoholista.)

Nykylain mukaisesti tämä "utopia" ei ole mahdollinen. Tarvitaan muutos.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

6.1.2013 20:00

Asia leffa ja vähän pössyttelevänä tiedän ettei oo haittaa, rentouttaa mukavasti, ei krapulaa jne.jne komppaan. Tutustuu hyviin, rentoihin tyyppeihin ja avartaa ajattelua. Mitä pahaa siin on?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

7.1.2013 11:17

Heido!

Olisiko mahdollista saada samankaltainen kirjoitus myös heroiinista...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

7.1.2013 14:52

^Heroiinin haittavaikutukset ovat kaikkien tiedossa.

Huomattavaa on myös se että kannabis on sallittua Suomessakin lääkekäyttöön ja monissa USA:n osavaltioissakin hiljattain laillistettua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ike Novikoff

5.2.2013 11:24

Tänään yle suoralinja: http://yle.fi/uutiset/suora_linja/ Keskustele miten suhtaudut kannabiksen käyttöön!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi