Amerikan sirkus

  • Iiro Lehtonen

Viikon loppupuolella starttaa taas käyntiin jääkiekon ammattilaissarja NHL, joka kiinnostaa täällä Suomessa etenkin liigassa pelaavien kotimaisten kiekkotaiturien osalta. Tänä vuonna on jälleen mahdollisuus kokea konkreettisesti kauden alku, kun NHL tulee kylään kahden joukkueen voimin.

Tai oikeastaan joukkueet ovat jo kylässä. Minnesota Wild lämmitteli maanantaina Tampereen Ilveksen nurin luvuin 5-1. Wildin vastustajana Helsinki Areenassa torstaina ja perjantaina oleva Carolina Hurricanes puolestaan otteli harjoituspelin Pietarissa. SKA Pietarin huippujoukkue näpäytti "ylivoimaisia" NHL-tähtiä ja otti varmasti maukkaalta tuntuneen 5-3 -voiton. Kyseisestä ottelusta tuli paljon Ilveksen ja Wildin peliä vakavahenkisempi mittelö, jossa muun muassa Hurricanesin suomalaispakki Joni Pitkänen hölmöili itsensä suihkuun.

Wild ja Hurricanes kohtaavat torstaina ja perjantaina virallisissa NHL-otteluissa Helsinki Areenalla. Kuten tappiosta SKA Pietarille voi jo hieman päätellä, mukana ei ole aivan maailman parhaaksi kiekkoliigaksi tittelöidyn sarjan kovimmat joukkueet, vaan enemmänkin pudotuspeleihin pääsystä taistelevat ryhmät. Muutamia kiistattomia tähtipelaajia joukkueista löytyy, ja mukava määrä suomalaisväriä. Toivottavasti yleisö Helsingissä syttyy Jussi Jokisen, Joni Pitkäsen, Tuomo Ruudun, Mikko Koivun ja Antti Miettisen visiitistä hieman enemmän, kuin viimevuotisesta Chicago Blackhawksin ja Florida Panthersin välisistä kamppailuista.

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi