Kuultua - Mansen maistajat

  • Nina Niskanen

Enemmän Tampereella vierailevat ihmiset kertovat aina toinen toistaan värikkäämpiä legendoja kaupungin yöstä. Kuulin viimeisimmän vähän aikaa sitten, ja jos faktat vuotavat, enemmän tietävät voivat korjata.

Tämän kertomuksen johdosta olen alkanut entistä enemmän ihmettelemään myös sitä, miksei Turun yöstä kerrota ikinä tarinaa. Ei, vaikka jonkun vuonna nolla tehdyn tutkimuksen mukaan siellä asuvat Suomen kauneimmat ja sinkuimmat ihmiset. (Onko tässä joku ”What happens in Turku, stays in Turku-tyylinen salainen sopimus?)
Jottei jumituttaisi liikaa tois puol jokkee, kerron nyt kuulemani.

Kaikkien tietämät esitanssijat ovat jo niin viimesesonkia. Huhujen mukaan Soittoruokala Sahassa on baarin puolella iltaisin esijuojat (2). Tyypit on valittu ilmeisesti enemmän tai vähemmän random-periaattella ja tuttuuden mukaan. Bostailijoiden tehtävänä on yllätys yllätys, juominen. Laskun joutuu maksamaan jos lähtee kotiin ennen pilkkua (Sammumis- ja ulosheitto-tapauksista en tiedä.). Jotta esijuojat tunnistettaisiin, heille annetaan rakennustyömailta ja esikoululaisten päältäkin tutut huomioliivit.

Tällaiselle innovatiivisuudelle pitäisi antaa tunnustusta. Epäselväksi jää vain se, miksi tamperelaiset tarvitsevat esijuojia. Tanssiin kannustamisen ymmärrän täällä jurossa (joskin maailman parhaassa) maassamme, mutta että täytyy ihan juomiseenkin kannustaa… Ollaankohan mansessa keskimääräistäkin ujompia?

Iltauutisten loppukevennyksen tavoin laitan tähän vielä kuvan viime torstaina juhlituista Apocalyptican levyjulkkareista. Niitä ei järjestetty Tampereella. Mutta niissä oli tarjolla salaattia. Lihaa näkyi vain lavalla.

Apocalyptican levyjulkkareissa hevimiehetkin söivät salaattia.
Apocalyptican levyjulkkareissa hevimiehetkin söivät salaattia.

Kirjoitettaessa soi M.I.A - Paper Planes

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi