Vuoden vartalo -titteli!

  • Sunniva Strömnes

On taas se aika vuodesta. Verotiedot ovat taas täällä, ja suurin osa suomalaisista ahmii tietoja siitä, miten paljon julkkikset ja korkeissa viroissa olevat tienaavat. Selasin iltapäivälehtien nettisivuja enkä voinut välttyä huomaamasta, että juontaja Vappu Pimiä on saanut 5 374 euron mätkyt. Minua ei oikeastaan jaksa kiinnostaa, kuinka paljon joku tienaa, mutta Vapun kommentti mätkyistä Iltalehdelle sai hymyn huulilleni. Vappu sanoi, ”ettei hän joudu tonnikalakuurille”, vaikka mätkyjä tulikin. Kuulostaa niin ihanasti Vapulta. Selitän miksi.

Vapun ollessa Tanssii Tähtien Kanssa -kisassa säkenöivä nainen laihtui ja kiinteytyi, koska tanssi monta tuntia päivässä. Tietenkin kuka tahansa laihtuu, jos liikkuu koko ajan. Suurin osa mediasta huomasi Vapun laihtumisen ja halusi häneltä kommentteja ”uudesta hyvästä olosta” ja tietoja kiloista. Vappu ei kuitenkaan suostunut puhumaan asiasta. Syykin oli mielestäni todella hyvä: Vappu oli aidosti oikeasti huolissaan naisten hyvinvoinnista eikä halunnut, että suomalaistytöt ja naiset lukevat ”julkkisnaisen laihduttamisesta”, koska hän ei ollut laihduttanut vaan olosuhteiden takia laihtunut. Siinä on vissi ero.

Vappu oli siis todella huolissaan naisten ulkonäköpaineista ja syömishäiriöistä eikä halunnut edistää niitä. Se on ihailtavaa ja jos voisin, antaisinkin Vapulle ”vuoden vartalo” -tittelin. Vappu kun on aivan ihastuttavan näköinen Big Brotherissakin. Hän on normaalikokoinen eikä ole suostunut laihduttamaan siksi, että on juontaja ja julkkis. Vaalealle juontajalle tärkeää on urheilu ja elämästä nauttiminen, sen hän on kertonut monessa haastattelussa. Olen iloinen, että kerrankin meillä Suomessa joku julkkis ei ihannoi anorektista laihuutta. Eikä minua haittaa yhtään, että BB-juontaja on avoimesti tunnustanut välillä ottavansa vähän enemmän alkoholia tai saaneensa parkkisakot. Vappu on ihanan inhimillinen, ei sellainen vahanukke, jonka elämä on täydellistä ja jonka tasolle kukaan tavallinen pulliainen ei yllä. Lisäksi Vappu on ehkä maailman positiivisin ihminen. Hei kuka oikeasti jaksaa nauraa, kun on juuri saanut yli viiden tonnin mätkyt. Vappu jaksaa :). Aion löytää oman sisäisen Vappuni tänä talvena ja nauttia elämästä.

6 kommenttia

Anonyymi

4.11.2009 17:59

Oikeesti hei, ketä viittii kiinnostaa toisten verotiedot tai elämä? Eikö oma elämä ole tarpeeksi mielenkiintoinen? xP

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

BarbieQueen

4.11.2009 20:54

siis sinäkö sen voitit:) onntelut ...ja kummiski:)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

7.11.2009 12:55

Noita vartaloita kun muokataan nykyään. Katsokaa vaikka keskustelua http://www.silikonit.info sivustolla...
Kauneuskirurgia taitaa olla se päivän sana

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Antti

8.11.2009 03:33

Kuka hullu maksaisi ennakkoon valtiolle ylimääräistä? Mieluummin mätkyjä (=ilmaista lainaa) kuin veronpalautusta !

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sunniva Strömnes

9.11.2009 16:42

No tässä on yksi hullu, joka tykkää saada palautusta mätkyjen sijan, vaikka se olisi kuinka tyhmää. Palautuksen saamisesta tulee huomattavsti parempi olo kuin mätkyjen saamisesta. Ihminen on siitä kumma olio, että se tekee paljon asioita hyvän fiiliksen takia. Joka viikko minä esimerkiksi lottoan, vaikka tiedän, että tuskin koskaan tulen voittamaan niitä miljoonia. Eli tavallaan on myös tyhmää lotota. Mutta kun siitä saa niin hyvän fiiliksen niin jatkan sen yhden lottorivin ostamista viikosta toiseen. Its all about the feeling :).

Ja Vapusta vielä: mielestäni hänellä on oikein hyvä imago. Tuskinpa BB-juontajana oleminen on sitä pilannut. Vappuhan on lisäksi Voicen juontaja, oli Tanssii tähtien kanssa -juontaja ja esiintyy tasaisin väliajoin naisten lehtien ja iltapäivälehtien kansikuvissa. Vappu on symppis ja loistava juontaja :).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Priscilla

10.11.2009 14:44

aah77, jotkut taas osaa suunnitella veronsa niin, ettei tarvita kumpaakaan. Noita palautuksia ei yleensä muuten pysty sentilleen ennakoimaan, varsinkin jos käyttää omaa autoa työmatkoihin (kilometrejä ei voi etukäteen tietää, koska voipi vaikka sairastua tai jotakin muuta) tai saa jotain muita vähennyksiä, joista ei ole varmuutta.

Itse rukkailen veroprosenttiani pitkin vuotta, koska en tahdo jäännösveroja maksella ihan siitä syystä, että en tiedä millainen taloudellinen tilanteeni on silloin, kun ne tulevat maksuun.

Viime kerralla taisi tulla palautuksia 5,25 €, nyt tulee useampi satku juuri johtuen noista vähennyksistä.

Saahan sille vähän korkoakin.

Minusta on jokseenkin koomista, kun ihmiset kuvittelevat että nämä "mätkyt" ovat jotain ylimääräisiä maksuja tai tuo veronpalautus jotain ylimääräistä rahaa.

Koskahan ihmiset oppisivat että jäännösvero on ihan omaa hölmöyttä jos ei ole älynnyt tarpeeksi maksaa veroja ajallaan.

Noille mätkyille naureskeleminen on varsinkin hauskaa, mätkythän tarkoittaa tulojen radikaalia nousua :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi