Poliitikot tekevät "töitä"

  • Paavo Arhinmäki

Viime viikolla Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä piti kesäkokousta Joensuussa. Toritapahtumassa puimme päälle haalarit ja kilpailimme tukkien kuljettamisesta. Siitä sai ihan kivannäköisiä kuvia lehtiin ja televisioon.

Tukkien kuljetuksella halusimme nostaa esille kahta teemaa. Suomessa pitäisi panostaa kestävään kotimaiseen puuenergian käyttöön, ydinvoiman lisärakentaminen on syytä hylätä. Toisaalta Suomessa käytetään puuta rakentamiseen hämmästyttävän vähän siihen nähden, että metsä on Suomen ”vihreä kulta”.

Joku saattoi kokea Vasemmistoliiton kansanedustajien ”paiskoessa töitä” myös myötähäpeä. Ja kieltämättä puolueiden järjestämät mediatempaukset horjuvat monesti nolouden partaalla.

Tiedottajien duuni ei ole helppoa. Tylsien kokouskuvien sijaan pitäisi saada toimintaa, mutta sen pitäisi olla uskottavaa. Harvoin tässä onnistutaan.

Samaa tasoa Vasemmistoliiton tukinkannon kanssa oli kokoomuksen Ben Zyskowicz ”oikeissa töissä” hitsipilli kädessä telakalla. Tämä sai tietenkin median innostumaan. Jos kansanedustajan hitsaus oikeasti olisi se juttu, löytyisi eduskunnasta myös niitä, jotka ovat ihan työkseen telakalla hitsanneet.

Tällaiset tukinkannot ja hitsipillin heiluttamiset menevät, ehkä nolona, mutta harmittomana poliittisena viihteenä. Jossain menee kuitenkin raja.

Lauantaina Vihdissä kokoomuksen Jyrki Katainen johdatti uusintavaaleihin valmistautuvat kokoomuslaiset toivotalkoisiin ulkoiluttamaan palvelutalon vanhuksia.

Koko kesä on puhuttu siitä, miten vanhukset ovat joutuneet katsomaan likaisten ikkunoiden läpi kauniita kesäpäiviä, kun kunnilla ei ole ollut varaa palkata riittävästi työntekijöitä huolehtimaan ulkoiluttamisesta. Valtiovarainministeri Katainen on vielä päälle vaatinut kunnilta tiukempaa menokuria ja hallitus pakottaa valtioapupolitiikallaan kunnat leikkaamaan palveluja ja lomauttamaan työntekijöitä.

Tätä taustaa vasten on suorastaan vastenmielistä hurskastelua sitten pitää televisiokameroiden edessä yhdet vanhustenulkoilutustalkoot. Palveluita ei kuitenkaan todellisuudessa talkoilla vaan ammattitaitoisella henkilökunnalla.

Heittäkää tännepäin heti se ensimmäinen kivi, kun itse hurahdan samanlaiseen (tai ehkä olen jo hurahtanut huomaamattani).

23 kommenttia

WilleWau

25.8.2009 21:25

Se on ihan hyvä juttu, että tulette sieltä graniittikukkulaltanne tavallisten tallaajien joukkoon. Entistä useammin.

Keskittäkää myös voimavaranne siihen tehtävään johon Teidät vaaleilla on kulloinkin valittu. Kuunteleva korvakin on bluffia, jos ette tee muistiinpanoja siitä mistä ihmiset Teille kulloinkin kertovat.

Tänäänkin Method-Tabermannin isä tunnusti kyllä reilusti oman "hitsailunsa" karanneen käsistä, mutta jotenkin sain iltapäivälehdistä kuvan, ettei kansanedustaja duuni ole ainakaan hänelle se ykkösasia.

Siksi olisi reilua kerrata ne asiat, joita eduskunta tänä päivänä tosiasiallisesti hoitaa ja mitkä ovat ulkoistetut nelikannalle. Tunnetaan myös mystisemmällä nimellä "On Sovittu Että"-järjestelmä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

25.8.2009 22:19

Ensimmäinen ajatus joka tuli näin tekstisi alun vasta luettuani mieleen on seuraava: Suomessa puu on aika kallista siihen nähden kuinka paljon sitä tuotetaan.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

26.8.2009 08:00

Miksei kansanedustajat voi tehdä noilla "hurahduksillaan" mitään yleishyödyllistä vaan aina pitää jotain esittää. Olisitte nyt edes pesseet ne vanhusten ikkunat tai jotain!

Kun ette mitään hyödyllistä siellä eduskunnassakaan saa aikaan, niin oikeisiin töihin mars.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

26.8.2009 11:46

Jos nyt oikein puuenergian ymmärsin, tässä puhutaan siitä että kaadetaan pari metsää, poltetaan puut ja saadaan sähköä? Ei kuulosta kovinkaan kestävältä jos ajatellaan siltä kantilta, että kuinka kauan sillä metsällä kestää kasvaa.

Hamppu. Siitä saataisiin vuosittain satoa, ja samaista kasvia voitaisiin käyttää todella moniin eri tarkoituksiin kankaista, papereista ja muoveista aina diesel-öljyn kaltaiseen polttoaineeseen, joka tosin on puhtaampaa. Siinä sivussa onnistuisi aivan mainiosti myös tämän puuenergian korvaaminen, sekä selluteollisuus voisi siirtyä käyttämään hamppua raaka-aineenaan, jolloin ei tarvitsisi niitä metsiä kaataa, ja odotella vuosia, että uusi kasvaa tilalle tai kaataa loppujakin.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

26.8.2009 14:16

Joo Paavo! Kyllä mä näin niitä kuvia, missä sinä punnertelit hiki hatussa jotain reilun ranteen paksuista "tukkia" sellaisten Aatamin aikaisten pihtien kanssa. Mitä tolla touhulla sitten on niiden "oikeiden töiden" tai vakavasti otettavan energiantuotannon kanssa tekemistä, jääkin ainakin minulle hieman hämäräksi. Kyllä sillä kuvassa nähdyllä menetelmällä ei taida tulla lämpimät oltavat kuin Paavolle itselleen ja mummoilta loppuu villasukat kesken talvipakkasilla.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

27.8.2009 13:52

Voisit tosiaankin joskus ottaa rohkeasti hampun ja maatalouspolitiikan puheeksi sopivassa yhteydessä. Miten olisi jokin sellainen tilaisuus jossa keskustalaisilla olisi mahdollisuus tulla kuulluksi julkisesti aiheen tiimoilta?

Kannabiskauhistelu on jo aikapäivää sitten käynyt puisevaksi, ja puita on todella turhaa hakata energiaksi kun vähällä vaivalla saataisiin suuri osa Suomen kesantopelloista pukkaamaan valtavat määrät biomassaa ilman ylimääräistä lannoitusta. Miksi asia ei etene?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

27.8.2009 20:16

Omasta mielestäni ei olisi liian paljon pyydettyä kansan puolelta mikäli kansanedustajat alkaisivat ottamaan selkeätä kantaa heidän blogiensa kirjoituksiin kommentoiviin kansalaisiin. Edes ajallisesti..

Herättäisivät siten luottamusta kansan parissa aivan toisella tavalla kuin viimeaikoina on ollut nähtävillä, suosiessaan sivistynyttä ja kaikinpuolin kehittävää keskustelua kansan parissa suoraan vaikka näin netin välityksellä, kansan omien keskusteluaiheiden mukaan eivätkä pyrkisi vain pitämään kuivahkoja dialogeja joistain itseään kiinnostavista aiheista, aina silloin tällöin kun siltä itsestään tuntuu.. se kun ei nyt vaan herätä minkäänlaista luottamusta äänestäjissä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

31.8.2009 11:07

"Suomessa puu on aika kallista siihen nähden kuinka paljon sitä tuotetaan."

Näin pienenä puuntuottajana sanoisin että aika vähän siitä rahaa saa kustannuksiin nähden per vuosi. Ei mitään ihanne bisnestä. Ongelmana on se että arvopuun jalostajia ei Suomessa ole isossa mittakaavassa.

Voisimme kasvattaa vaikkapa tammea ihan hyvin mitä tulee ilmastoon mutta kuka ostaisi nämä tammet?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

31.8.2009 15:39

Arhinmäki se jaksaa olla katkerana, kun Kokoomus keksi Toivo-Talkoot eikä Vasemmistoliitto. Puolueiden uskottavuuden ongelma on juuri se, että ne yrittävät esittää muuta kuin ovat. Jos toiminta olisi avointa ja siihen todella haluttaisiin uusia ihmisiä joiden perehdyttämiseen myös paneuduttaisiin, niin uskottavuusongelmaa ei olisi. Nykyinen tilanne on kuitenkin se, että kannanottoja mihinkään tulee nuorisojärjestöiltäkään hädin tuskin yhtä vuodessa ja nekin ovat linjaltaan "Sosiaalituet pois suomalaisilta - sosiaalitukia romanian kerjäläisille" akselille sijoittuvia älyttömyyksiä joita laatineita ei kukaan normaalijärjellä varustettu ihiminen halua tavata. Sisäpiirin selkääntaputtelua ja piirileikki-henkistä "oo sää tämä vuosi puheenjohtaja niin mää oon varapuheenjohtaja, tsihihii"-tyyppistä pelleilyähän se on ja ihan yhtä tiiviisti olipa kyse nuorisojärjestöstä tai vanhemmasta puolueväestä.

Ensimmäinen puolue joka lähtee sisäänpäin lämpenevästä leikkimisestä oikeasti kohti kansalaista saa ainakin minun ääneni. Vaalien aikaan kaikki puolueet kerääntyvät julkiseen p****ennuolentaan toreille joka viikonloppu mutta moniko puolue järjestää mitään vaalien välillä? Aivan, ei yksikään. Vasemmistoliittoa jonka periaatteisiin kuuluu "ympäristötietoisuus" ja "feministinen ajattelu" en kuitenkaan voisi koskaan kannattaa, enkä ole kannattanutkaan. Perussuomalaiset tai Kokoomus tulee ääneni saamaan, hieman riippuen kummalla on joku tuttava ehdokkaana. Tuttuja miltään sosialistien listoilta en äänestä ja jää joulukorttikin tulematta.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tero

3.9.2009 08:38

Ja sä uskot, että solvaamalla muiden puolueiden juttuja, sä saat lilliputti (sori et mäkin solvaan) puolueesi rankaan nosteeseen?

Tietkö, mun vanhempani ovat koko elämänsä äänestäneet aikakauden mukaan milloin SKP, SKDL, DEVA ja nyt tää "vasemmistoliitto". Aika suppea liitto taitaa olla...

Itse äänestin ensimmäisen kerran Mikko Kuoppaa, kodin vaatimuksesta. Todellista kansandemokratiaa sekin oli. "jos täällä meinaat olla, niin äänestät sitä tai tätä"

Vuosikausia äänestin "tylyttäjä" Lipposen esdeepeetä... Paskaisia valheita hekin vain tarjosivat....

Maisteri Soini toi taas hieman uskoa tämänkin työttömän suhteessa politiikkaan joka musta alkaa lähentelee laillistettua petosta ja petoksen yrityksiä. Totuus on se, että kepulaisten penskat äänestää kepua. ruotsalaiset ruotsalaisia, kristilliset kristillisiä, koulutetetut kokoomusta ja nuoret kaupunkilaiset vihreitä ja me pitkäaikaistyöttömät ja nuoret työttömät perussuomalaisia, de facto! Mistä äänestäjät teille ja "esdeepeelle", haudan pohjiltako aiotte ne kaivaa?

Politiikka ei ole minusta työtä... Se on vallan säätelyä ja sen etuisuuksista nauttimista mutta kaukana "työn käsitteestä".

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tero

4.9.2009 10:51

Hienoa Tepa, onnisutut aina kirjoituksissasi kun olet vihainen!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Herode

4.9.2009 21:21

A -Puuvoimalla ei suomea sähköistetä. Tehkää ennemmin niitä tuulimyllyjä. Käyppäs kolilla katsomassa hakkuiden jättämää jälkeä suomen "vihreään kultaan"

B -Poliitikot puhuvat paskaa ja esittävät välittävänsä esim. vanhuksista. Väitätkö ettei kyseessä ole äänestyskikka? Mikseivät poliitikot pesseet niitä ikkunoita? Naurettavaa käytöstä aikuisilta ihmisiltä.

C -Miten kantamalla puita torilla saadaan pätkätyöt vähenemään?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

gelatin

6.9.2009 03:22

To Anonyymi 27.8.2009 20:16:
Veikkaisin, että jos kansalaisten kommentit olisivat hieman tasokkaaampia, voisi poliitikoille olla järkeenkäypää niihin kirjoittaa vastineita. Tämä on toki ainoastaan henkilökohtainen mielipide, mutta ottaen huomioon että me loppukädessä maksamme heidän palkkansa, olen useimpen kommenttien osalta ihan tyytyväinen että eivät ole kirjoittaneet.

Paavo Arhinmäen kolumnista:

Paavo Arhinmäen blogissa tökkäsi yksi seikka aika pahasti: Arhinmäki tulkitsi itse, mitä Kokoomus ja Katainen toivotalkoilla halusivat saada aikaan, ja että talkoiden tavoite ei ollut linjassa Kokoomuksen muun toiminnan ja puheiden kanssa.

Jos miettii blogin otsikkoa - poliitikot tekevät "töitä" - niin ketkä edellä mainituista tahoista tekivät jotain, jota työksi voisi kutsua ja josta myös jollekulle tuli työstä saatava tuotos.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä? Ei.
Ben Zyskowicz? Ei.
Jyrki Katainen ja toivotalkoolaiset? Kyllä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

6.9.2009 20:35

Mistä tulee se käsitys et se "biomassan" pukkaaminen on "ilmasta" eikä kuluta maa perää esim.. vihreys tulee kans jostain ;) esim. tiedättekö paljo kurkku tai tomaatti kuluttaa kasvihuoneessa sähköä ja vettä lannoitteita jne... Shokki vaikutus... = julkisuus = paljon asioista puhutaa = ja kaikki tietää miten tarinat muuttuu suusta suuhun.... ensi käden tietoutta vaa esille... Mut ei sitäkää kukaa usko jos ei oo lähdettä... Kaikki me ollaa jostain... on se sit sörkästä tai lapista ;) keep up the good work vaa arhinmäelle... nostat niskavilloja pystyy... ja kun ne nousee pitäs ihmisten miettii miks.... mukavaa että kaikki ei koita aivopestä... nimim. sut tavannut ;) (ja flyereitas jakanut)
Ei se äänestäjä vaan se ääni... Suomi on vapaa maa ja kommentit kasvattaa maailmaa... ratkaisuja tiedä mut ansaitseeko maailma ne toiminnallaan, siinä se pulma ;) Kysyä voi mut vastaanko se onki oma asiani, tämänkin viestin lähettäjäksi voi kuka vaa esittää olevansa... totuus on että se olen minä sen tiedän vain minä.. ja todistan itse... ei sitäkään ehkä kukaan usko... eikä se ole uskon asia... Tässähän minä kirjoitan ;)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

10.9.2009 21:13

"
Paavo Arhinmäen blogissa tökkäsi yksi seikka aika pahasti: Arhinmäki tulkitsi itse, mitä Kokoomus ja Katainen toivotalkoilla halusivat saada aikaan, ja että talkoiden tavoite ei ollut linjassa Kokoomuksen muun toiminnan ja puheiden kanssa.

Jos miettii blogin otsikkoa - poliitikot tekevät "töitä" - niin ketkä edellä mainituista tahoista tekivät jotain, jota työksi voisi kutsua ja josta myös jollekulle tuli työstä saatava tuotos.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä? Ei.
Ben Zyskowicz? Ei.
Jyrki Katainen ja toivotalkoolaiset? Kyllä."

Ja mitähän konkreettista nämä toivotalkoolaiset ovat saaneet aikaan? Kyseessähän oli mitä törkein kusetus, ei kokoomus voi olla vasemmalla ja vasemmistoliitto päin vastoin. Kokoomusta ei oikeasti kiinnosta Suomen prekariaatin hyvinvointi, eikä sen tarvitsekaan olla siitä kiinnostunut. Kokoomus on syntynyt nimenomaan elinkeinoelämän tarpeisiin ja yhä edelleen elinkeinoelämä sanelee kokoomuksen päätösten ehdot.

Kokoomus on suuri kupla, ja on vasemmiston tehtävä puhkaista se.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

16.9.2009 09:28

Mitä ajoi Arhinmäki takaa sillä, että kehui Kataista ja Vanhasta 180 euron "lahjasta" köyhille. Kohteliasuusfloskelit voivat käydä kalliiksi!
Laskutoimitus on nopea, 180 euroa vuodessa on 50 centtiä päivässä.
Joku pienituloinen lupailikin tuon "suuren rahan " vuoksi netissä äänensä keskustelle ja käski kiittää myös Kataista. Tässä valossa Arhinmäen kiittelyt ovat "samaa luokkaa" eikä kuplan puhkaisemista.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

22.9.2009 14:27

Meinaatko ihan tosissasi että haukut kokoomusta jos ne ulkoiluttaa mummoja kun samalla kanneskelette jotain tukkeja edes takaisin...?
Tule käymään ja tuo kiviä tullessasi! Olenkin aina ajatellut että taidat olla aika hölmö ja itsekeskeinen ihminen, nyt vaan asia tuli todistettua!

On aina helppoa kritisoida muita, mutta jonkun oman asian keksiminen on sitten jotain muuta. Ja siinä et näytä millään onnistuvan. Ja ihan totta, tiedätkö miten paljon puun poltto vapauttaa hiilidioksiidiä, huomattavasti enemmän kuin muut lämmitysmenetelmät. Kaikista tyhmintä on polttaa puuta joka on hyvä raaka-aine.

Mutta taisit olla kerrankin oikeassa paikassa, sinusta taitaa olla paljon enemmän hyötyä siirtämässä tukkia, tai tässä tapauksessa oksia, kun eduskunnassa koska juttusi on yleensä jostain syvältä!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

17.10.2009 02:05

"tiedätkö miten paljon puun poltto vapauttaa hiilidioksiidiä" - Saman verran kuin puu on kasvuaikana ilmasta varastoinut? Jos puita istutetaan poltettavaksi, ei se siis vaikuta hilidioksidin määrään mitenkään.

"Meinaatko ihan tosissasi että haukut kokoomusta jos ne ulkoiluttaa mummoja kun samalla kanneskelette jotain tukkeja edes takaisin...?" Tekstissä rinnastettiin toiminnat aika selkeästi ja esilletuotu koomisuus kohdistettiin myös omaan puolueeseen. Lue vaikka siitä blogista!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

17.10.2009 18:23

Et sinäkään kovin viisas ole! "- Saman verran kuin puu on kasvuaikana ilmasta varastoinut? Jos puita istutetaan poltettavaksi, ei se siis vaikuta hilidioksidin määrään mitenkään." Eli sinun mielestä voimme surutta polttaa kaikki metsät koska hiilidioksiidi on jo olemassa? Järki hoi! Jos sinulla ei ole ajattelukykyä keksiä puulle parempaa käyttötarkoitusta niin varmaan kannattaisi olla hiljaa eikä paljastaa omaa tyhmyyttä. Eikö äitisikin ole jo sitä sinulle opettanut?

"Tekstissä rinnastettiin toiminnat aika selkeästi ja esilletuotu koomisuus kohdistettiin myös omaan puolueeseen. Lue vaikka siitä blogista!"
Niin, eli väännetään vaikka rautalangasta! Niitähän ei voi rinnastaa, mummojen ulkoiluttaminen on paitsi hyödyllistä myös kiitettävää työtä! Hyvä että keksivät sellaisin tempauksen. Jokainen meistä voisi kerran viikossa ottaa aikaa ja tehdä samoin! Tukkien/risujen kantaminen edestakaisin torilla on hölmöläisten hommaa, ketä siinä autetaan tai kuka siitä hyötyy, ei kukaan! Eli, solidaarisuudesta tehdään tyhmiä asioita, mutta itse on aika hölmö jos sitä lähtee vielä puolustamaan.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

fenderbender

8.11.2009 22:50

Oon lukenu blogin joskus, nyt en jaksanu. Musta olis ollu fiksumpaa, kun Kuopiossa sikana influenssapiikin kiilannu olis käyttäny verukkeenaan sitä, että menee päivä arvokasta työaikaa hukkaan, kuin sitä 1,3 k egee, jonka valtio säästää, kun hän lennättää ittensä eestaas kalakukkolaan. Joku suhteelilsuudentaju olis suotavaa, vaikka realismi oliskin hukkunu vallan sokaisemana.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

29.12.2009 20:46

"Koko kesä on puhuttu siitä, miten vanhukset ovat joutuneet katsomaan likaisten ikkunoiden läpi kauniita kesäpäiviä, kun kunnilla ei ole ollut varaa palkata riittävästi työntekijöitä huolehtimaan ulkoiluttamisesta. Valtiovarainministeri Katainen on vielä päälle vaatinut kunnilta tiukempaa menokuria ja hallitus pakottaa valtioapupolitiikallaan kunnat leikkaamaan palveluja ja lomauttamaan työntekijöitä."

Miksi kaikki pitää laittaa yhteiskunnan taakaksi? Ts. Miksei ihmiset huolehdi lähimmäisistään, kuten vanhuksista ja lapsista itse enemmän sen sijaan, että sysäävät niitä pois silmistä ja sitä mukaa pois mielestä laitoksiin "hoidettavaksi ja huollettavaksi"? Miksi sukulaiset ja omaiset voi tulla enemmän niitä vanhuksia viemään ulos jne.?

Kaipaan Suomeen enemmän perhehenkeä, oikeata lähimmäisen rakkautta ja yhteen hiileen puhaltamista. Täällä ollaan totuttu sitä hakemaan sossun luukusta. Mites se Katainen just Cityn haastiksessa muotoili; "yhteiskunnan ei kuulu rakastaa, vaan tueta tarpeen tullen, rakkaus tulee oikeilta ihmisiltä ja perheiltä."

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

11.1.2010 15:10

Mikä ettei. Katainen voisi aloittaa henkilökohtaisella toiminnalla läheisten hoitamisen ja huolehtimisen. Siinä eivät ministerin ja eduskunnan kiireet saa olla esteenä. Aina väliajalla ehtii käydä mummua juoksuttamassa ja antamassa murkinaa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:45

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus