Ydinvoimareservaatti

  • Paavo Arhinmäki

Suomalaiset ovat aina äärimmäisen ylpeitä, jos meidät mainitaan ulkomaalaisissa lehdissä. Viime perjantaina Suomi oli etusivulla, ja ei ihan missä tahansa lehdessä.

The New York Timesin maailmanlaatuisen version International Herald Tribunen ykkösuutinen koski Olkiluodon kolmosreaktorin työmaan ongelmia. Rock’n rollissa kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta, mutta en tiedä onko tämä juuri se aihe, jolla suomalaiset haluavat komeilla kansainvälisen lehdistön ykkösuutisena.

Olin mukana vahvasti ydinvoimanvastaisessa liikkeessä vuonna 2002, kun eduskunnassa päätettiin periaateluvan myöntämisestä viidennelle reaktorille. Silloin ydinvoimakamppailua käytiin vähän hassulla tavalla. Ydinvoiman kannattajat puhuivat ilmaston suojelemisesta, me vastustajat arvioimme kriittisesti esitettyjä taloudellisia laskelmia ja suunniteltua prototyyppireaktoria.

Vaikka ydinvoimavastustajien epäilyjä pidettiin ituhippien horinoina, edes me emme osanneet arvioida, kuinka dramaattisen pieleen laskelmat tulisivatkaan menemään. Ydinvoimalatyöt ovat vuosia myöhässä ja hintalappu on kasvanut tässä vaiheessa jo 50 prosentilla.

Työmaa ei ole tuonut luvattuja työpaikkoja suomalaisille, rakennustyöt on järjestäen hoidettu ulkomaalaisilla siirtotyöläisillä. Työmaalta raportoidaan jatkuvasti erilaisista ongelmista ja turvallisuusmääräyksistä lipeämisistä.

Tämä ei ole tuntunut yhtään hillitsevän ydinvoimalobbarien intoa. Valtioneuvoston käsiteltävänä ovat hakemukset peräti kolmesta uudesta reaktorista.

*

Sähkönkulutus on kääntynyt laskuun Suomessa ensimmäistä kertaa toisen maailmansodan jälkeen. Metsäteollisuus sulkee paperitehtaita, mutta haluaa samaan aikaan rakentaa uusia ydinvoimaloita. Monelle herää varmasti kysymys miksi.

Vastauksen tähän antaa ehkäpä Fennovoiman, yhden kolmesta hakijasta, tausta. Fennovoima on kovasti yrittänyt rakentaa itselleen suomalaista brändiä. Se on mm. Suomessa järjestettäviin jalkapallon naisten EM-kisoihin valmistautuvan maajoukkueen pääyhteistyökumppani.

(Palloliiton yhteistyökumppanivalintaa voidaan pitää hyvin kyseenalaisena. Vaikka Fennovoima maksaisi yhteistyöstä vähän enemmän, on kovin vastuutonta valjastaa koko Suomen maajoukkuetta tukemaan hanketta, jota puolet kansasta vastustaa. Kysymys on kaiken lisäksi naisten maajoukkueesta samaan aikaan, kun ydinvoiman vastustajista on suurin osa naisia.)

Fennovoima ei nimestään huolimatta ole kuitenkaan suomalainen projekti. Yhtiöstä omistaa kolmasosan saksalainen energiajätti E.ON. Muu omistajajoukko on pientä silppua erilaisia paikallisia energiayhtiöitä ja teollisuusyrityksiä.

Miksi saksalaiset haluavat tulla suomalaisille energiamarkkinoille, joissa sähkönkulutus on kaikenlisäksi laskussa? Uusien ydinvoimaloiden tarkoitus ei ole tuottaa sähköä kotimaan tarpeeseen vaan ulkomaanvientiin. Kun esimerkiksi Saksassa ja Ruotsissa ei voi rakentaa ydinvoimaa, on Suomi houkutteleva kohde.

Suomesta ollaan tekemässä eräänlaista ydinvoimareservaattia. Tänne ollaan rakentamassa vielä keskeneräisen viidennen ydinvoimalan jatkeeksi kolmea lisää, ydinpolttoainetta ollaan sijoittamassa suomalaiseen peruskallioon ja kansainväliset kaivosyhtiöt havittelevat jo mahdollisuuksia perustaa Suomeen uraanikaivoksia.

*

Ydinvoimaa myydään meille ilmastonsuojelun nimissä. Mielenkiintoista on se, että ne samat ihmiset perustelevat nyt ydinvoiman lisärakentamisen tarvetta ilmastonmuutoksella, jotka ovat kaikkein tiukimmin vastustaneet päästörajoituksia. Ensin teollisuus vastusti esimerkiksi Kioton-ilmastosopimuksen hyväksymistä, nyt he yrittävät väittää sen olevan jonkinlainen pro ydinvoima -sopimus.

Ydinvoimalobbareilla on takanaan rahaa ja valtaa. Konsulttina Suomessa häärii entinen pääministeri Paavo Lipponen ja europarlamentissa ”ympäristömeppi” Eija-Riitta Korhola esittelee ympäristövaliokunnassa ilmastotekstejä, jotka ovat tekstitiedoston tallennustietojen mukaan peräisin suoraan Euroopan rauta- ja terästeollisuuden lobbausjärjestön toimistosta.

Vääntöä ydinvoimasta käydään ensi viikolla eduskunnassa, kun käsittelyssä on hallituksen energia- ilmastopoliittinen selonteko. Periaateluvasta kuudennen, seitsemännen tai jopa kahdeksannen ydinvoimalan rakentamiselle äänestetään vajaan vuoden kuluttua.

Ydinvoiman vastustajia on mielipidemittausten mukaan kysymyksenasettelusta riippuen vähän niukempi tai suurempi enemmistö suomalaisista. Nyt meidän on herättävä ydinvoimanvastaiseen kamppailuun, jotta kansan enemmistön näkemys painaisi päätöksenteossa ratkaisevasti. Ydinvoimalobbarit nimittäin ramppaavat jo päivittäin eduskunnassa.

23 kommenttia

Kivikaja

4.6.2009 10:27

Ilmastonsuojelulliset edut lienee ydinvoimalla kiistattomia, ja varmaa lienee myös se, että ilmasto-ongelma on pakko ratkaista jos tällä pallolla meinataan jatkaa.

Sen sijaan, että argumentoisit vertaamalla ydinvoimaa muihin energiamuotoihin, syytät huonoa toteutusta ja mollaat kannattajia huonoiksi ihmisiksi. Jos rakennusfirma mokailee tai suunnitelmat paukkuvat, ei se ole mikään vastalause itse ydinvoimaa vastaan.

Vastustat siis huonoa toteutusta ja kähmintää, niinkuin varmasti kaikki muutkin. Myös me ydinvoiman kannattajat.

Jos haluat vastustaa itse ydinvoimaa, niin olisi fiksumpaa tehdä se vertailemalla energiamuotoja ja esittämällä parempia vaihtoehtoja.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

4.6.2009 21:32

Ydinvoiman ja uusien voimaloiden suhteen tulisi selvittää seuraavat seikat.

1. Paljonko päästöjä se tuottaa, alkaen uraanin louhinnasta ydinjätteen hautaamiseen.

2. Tiedetään tarkkaan minne ja miten ydinjäte haudataan.

3. Tiedetään paljonko hautaaminen maksaa ja kuka sen kustantaa.

4. Varmistetaan lainsäädännöllä, ettei ydinvoimaloiden ydinjätettä kierrätetä sotilaalliseen käyttöön.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

8.6.2009 18:09

Hienoa nähdä ydinkriittisrtäkin kommentointia läpi ydinkorruptoituneessa Suomessamme. Ydinvoimalassa kolmattakymmenettä vuotta TVO:lla olleena voin lisätä esittämiisi A1 sisäpiiriläisenä muutaman faktan:

A/ 1988 julkaisi MIT USA tutkimuksen, jonka mukaan vuodesta 2008 eteenpäin ydinvoiman uraanin pitoisuus kaivoksissa romahtaa 0,3% alle. Siitä merkittävää, että nykyinen 0,15% uraanimalmin kaivamiseen menee JO 2kWh energiaa fossiilidieselkalustolla tuottaakseen 1kWh ydinvoimaa. EU tuntuu tämänkin laskeneen. Koska 2008 syksystä uraanikaivosten CO2 taseet ja energia on pysyvästi energianegatiivisena määrätty SALAISEKSI.

B/ OL-3 laitos on laiton plutoniumpolttoyksikkö. Kuten kaikki muutkin tulevat ydinvoimalat! 2008 EU teki Cernhissä kokeen, jonka mukaan tulevissa laserisotooppijalostamoissa saataisiin 90% plutoniumsaanto OL-3 tyyppisiin laitoksiin. Koe meni penkinalle ja 11% katastrofiheikko laserisotooppierottimen saanto muutti myös OL-3 tyyppiset laitokset energianegatiiviseksi! Nyt meillä on siis 440 reaktoria, uraanijalostamoja kaivoksineen johon ei ole sen enempää uraania kuin plutoniumiakaan polttoon energiapositiivisen 2% ydinenergianyanssimme katveeksi. Sen seurauksena 2008 lopussa syttyi tutkimuksen jälkeen ydinenergialamamme siitä kuka maksaa megalomaaniset ydinalan tappiot.

C/ Plutoniumpolttolaitos on 10-kertaa säteilevämpi kuin ydinvoimalamme nyt. Henkilökunnan vuotuinen säteilytili menee punaiselle jo kuukaudessa parissa. Lisäksi laitoksen plutoniumjäte on 1000-kertaa nyky-ydinjätettä tappavampaa. Posivan luolassa tällä jätteellä täytetty 8 000kpl 5*1m kuparipullosta jälkisäteilee Posivaonkalossaaan TVO/Posivan 6 haalimin ulkomaalaistuontijätteitten ryydittämänä suuremmalla teholla, kuin maamme KAIKKI sähkövoimalat YHTEENSÄ!

D/Ydinala on lisäksi säteilyenergian päästöillään jo 10-kertaistanut maapallon globaalin taustasäteilytason. Ihmiskunta on vääjäämättä kuolemassa ydinvoiman jatkuviin laitosten, kaivosten ja jätevarastojen päästökertymiin biotoopeissamme. Siksi eläimistöt aina mehiläisä, kaloja, lintuja ja matelioita myöten kiikkuu sukupuuttoon. Esim. TVO on nostanut tritiumsäteilypäästönsä muutamissa vuosikymmenissä 250-kertaisiksi! (SYKEsarja B7).
Peittääkseen kaikki nämä uhat on ydinhallintomme systemaattisesti hyökännyt tietokanaviimme tukkiakseen tällaisten ydinalamme rikollisten taustojensa esiintuojien suut. Suomi on 10-kertaa naapurimaitaan sanavapausrikollisempi ydinpimityksistään JO NYT!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kivikaja

8.6.2009 21:32

Kiitos anonyymi voimalatyöläinen! Vihdoinkin mielenkiintoisia argumentteja ydinvoimaa vastaan.

Etenkin malminkaivuun vaatima energia ja sitä kautta negatiiviseksi jäävä ydinvoiman energiatase kuulostaa ihan mahdolliselta. Jäin tietysti kaipaamaan jotain taustaviitteitä noille väitteillesi. Ja tutkimustuloksille.

Mainitsit kyllä, että tätä tietoa salaillaan, mutta sitten ollaankin pattitilanteessa. Anonyyminä kun on helppo heitellä kaikenlaista puppua takataskusta.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

10.6.2009 10:53

No kai nyt jokainen vähänkin älyä omaava sen ymmärtää, että kyllä siitä uraaniomalmin louhimisesta, rikastamisesta ja sähkön muodoksi muuntamisesta saatava energiamäärä on suurempi kuin se fossiilisen polttoaineen määrä, jota kyseisen prosessin pyörittäminen vaatii. Muutoinhan hommassa tyhjenisi lompakko hyvinkin äkkiä.

Malmin määrite on se, että sen louhiminen on lähtökohtaisesti kannattavaa huomioiden maailmanmarkkinahinnat ja muut tekijät. On siis turha maallikoiden murehtia sitä, että onko jonkun malmiesiintymän hyödyntäminen kannattavaa vai ei sillä siitä asiasta pitää kyllä kaivosyhtiöt varmasti huolen.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kivikaja

10.6.2009 16:45

Anonyymille:

Ei ollut kyse kannattavuudesta vaan energiamääristä.

Malmin louhiminen, siirtely ja jalostaminen ydinpolttoaineeksi vievät kaikki energiaa. Ainakaan minulle ei ole lainkaan selvää onko tuo energiamäärä pienempi kuin ydinvoimalasta jakeluun lähtevä energia.

Siinä olet varmastikin oikeassa, että malminjalostusketju maksaa käyttämästään energiasta vähemmän kuin ydinvoimala saa myymästään sähköenergiasta.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

10.6.2009 22:31

No älä nyt "Kivijalka" naurata! Jos uraanin jalostaminen polttoaineeksi veisi kaikkine työvaiheineen määrällisesti enemmän energiaa, kuin mitä tuosta kyseisestä uraanimäärästä saadaan fission kautta, niin kai se nyt olisi myös taloudellisessa mielessä epäkannattavaa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

11.6.2009 12:33

Näyttää täällä jo "ydintyyliin" katoilevan asialliset vastaukseni. Ilmeistä onkin, ettei ydinalamme lobbarimiliisidiktatuurit haluaisi asiasta juklkaistavan rivin riviä! Totuus kun ON nykytilanteessa se, että uraanimalmista 0,25% pelleluku saadaan sähköksi ja loput menee luontoon! Ilmeisesti tällaisiakaan lausuntojani ei anneta pirää tääklä esillä. kas kun ydinherrojamme ihan sikana sieppaa, että kansa takuaa millainen kupla ydinala on. vaan kokeillaas sitten tällaista, jossei sensorit tutusti iske.
------------
[
Ydinfinansseista.

Muutama vuosi sitten keskustelin TV-kameroiden edessä TVO:n silloisen, nyt jo ydintotuuslipsahduksistaankin hyllytetyn toimitusjohtaja Pertti Simolan kanssa. Minua kun oli alkanut enemmän kuin tympiä ydinrikollistemme tapa mollata joka käänteessä mm. ekotuulivoimaa. Joka TVO:n 1 000kW tuulivoimalakokemuksista oli heille kertynyt "Rauno" tuulivoimalan hankinnoista. Tarjosin kättä Simolalle ja lupasin, että sähköyhtiömme enemmän kuin mielellään maksaa TVO:n tuulivoimalan ja ottaa sen asiallisena investointina MIELELLÄÄN haltuunsa. Maasamme kun on oikeasti tahoja, jotka osaavat antaa arvoa halvalle ja hyväksi koetulle ekoenergialle! Mutta kuin salama ja leimaus TVO:n johto pyörsikin tosipaikassa haukkunsa. Simola oikein närkästyneenä loihe lausumaan, ettei TVO MISSÄÄN NIMESSÄ halua luopua noin hienosta energiainvestointikohtestaan kuin tuulivoimala! Taustalla oli mm. Pohjolan voiman johtajan Rajalan silloinen T.S. artikkelit, jonka mukaan maailmalla tuulivoiman investointikulut olivat OSIA siitä mitä ydinvoimalat tarvitsee! Tämä Rajalan tieto on sittemmin mitä tarkimmin peitety julkisuudesta, mutta nyt sen haluan selittää tarkemmin taustoineen.
http://kuvaton.com/k/h4i.jpg

http://kuvaton.com/k/h4g.jpg

Jos keskustelemme nykyisten maamme teollisuusjohtajien kanssa tulee heti ensimmäisinä esiin RAHA! Nykyisten talouskaavojensa mukaan ei investointiin panneet rahat saa makuuntua kohteissaan edes2-3v. Vaan nykyisellä investointitahdilla takaisinmaksuajat ovat tyypillisesti n. VUODEN! Tai investointiin ei ole minkäänlaisia haluja. Jotakin, jotakin enemmän kuin outoa tässä siis nyt on? OL-3 hankkeessa ei korvia lotkauttaneet samaiset maksajaherrat, kun hanke alkoi hätyytellä pelkkinä viivästymisinä 3v rajapyykkiä! Jokin SUURI mätänee Suomen taloutemme takapihalla, kuin kaskelotti torilla. Tuollainen alussa mainitsemani TVO:n himolla investoima 1MW tuulivoimala kun saatiin pystyyn vain kuukaudessa ja tuotannon takaisinmaksatus käynnistyi heti seuraavalla kuukaudella, pakiko tuollaisen on Simolan reaktioista päätellen olla vallan helmi sijoitus. Vaan jatketaan ydinvoimalavertailuun. Ydinvoimalan hankkeita varten yritykset alkavat koota miljardeja ja miljardeja pankkiholveihinsa vuosia etukäteen makaamaan. Vailla toivoa takaisunmaksusta. Rakentamiseen menee OL-3 mallin mukaan "ikuisuus. Siitä huolimatta, kun joka viivästysvuosi maksattaa yli miljardin saamattomina sähköinä ja korkokuluina. Mutta ydinherrojamme tilanne vaan naurattaa, koska veronmaksajien piikki on TEM:ssä avoinna aina!

Vaan naurattaako tuileva OL-3 konkkurssipesä meitä maksun saajia? No ydinostetuista lehtitiedoista päätellen emme vaivaa päätämme sellaisilla. Vaan hankimme kahta innokkaammin vähintään triplasti suurempia uusia konkkurssipesiä ydinherroiltamme. Mutta, mutta miten ihmeessä tuulivoimalan 1kk takaisinmaksuaikastartti suhteutuu finanssimielessä ydinvoimalan 120-kertaiseen 10v starttiodotteluun? Entä koska ydinvoimala on edes antanut rahansa maksajilleen? 20<v on yltiöotimistin minimi! TVO on pyörinyt ydinkalmojaan pitkälle neljättäkymmenettä vuottaan ja YHÄ VAAN firma mainostaa ydinvoimarakentelunsa velkavankeuttaan! Ottaa alati lisälainoja selvittääkseen mm. 70v jaksoonsa lisärahoitustarpeitaan ydinjätekäsittelyinvestointeihinsa Posivaan. Sielä puhutaan jo nyt ydinvoimalaitoksen suuruisista lisäpakkoinvestoinneista ydinjätteisiin. Puhuuko ydinherat yhtään mitään julkisuuteen 1v JOT-takaisinmaksuaikavaateistaan? Niin, niin. Kuin lukkoon vääntäen ydinala on määrännyt lehdistön vaikenemaan kaikesta. Itse asiassa OL-3 konkkurssipesän tultua selväksi ydinala on systemaattisesti lopettanut keskustelun ydinsähkönsä kilowattituntihinnoista. Koska niiden kustanne on jo kymmeniä kertoja uudisenergiaa kallimpia. Ylittää samoin mm. päästöttömän polttolaitoksen investoinit, niiden sidosajat ja korkokulut ja vastaavat bioenergiahinnat kymmenin kerroin! Miksi sitten lehdistömme ei ala kaivaa esittämiäni julkisuuteen? No ydinalamme niskaperseotteet nykyisistä lehtikeisareista ovayt suorastaan astraalitasoisia. Vain aniharvat kaltaiseni ydinalan A1 sisäpiiriläiset yrittävät asiaa runnoa julkisuuteen ydinmilissien, SUPO:n ja sisäministeriön, STUK:n ja vastaavien ydinrahoissaan suotuisaksi marinoitujen valtiomonopolihallintomme korroidien läpi.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

11.6.2009 13:57

Taitaa nämä "asialliset vastaukset" tuolla yllä olevalla kaverilla sitä luokkaa, että joutavatkin kadota. Ei minkään salaisia vaikutuskanavia omaavan ydin-mafian toimien kautta vaan ihan sen perusteella, että on sen verran paksua jöötiä, että kukaan täysjärkinen ei moiseen skeidaan usko.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kivikaja

12.6.2009 12:48

Anonyymi kirjoitti seuraavasti: "No älä nyt "Kivijalka" naurata! Jos uraanin jalostaminen polttoaineeksi veisi kaikkine työvaiheineen määrällisesti enemmän energiaa, kuin mitä tuosta kyseisestä uraanimäärästä saadaan fission kautta, niin kai se nyt olisi myös taloudellisessa mielessä epäkannattavaa."

Tämäpä olikin vaikuttavasti perusteltu näkemys. Jatkoperusteluja tuskin tarvitaan, sillä "kai se nyt on niin" on sen verran tyhjentävä kuittaus.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

14.6.2009 15:14

Aika ristiriitainen kirjoitus. Alkuosassa ydinvoimaa pidetään niin kalliina, ettei sitä kannattaisi rakentaa lisää. Lopussa se on kuitenkin muuttunut niin kannattavaksi, että ulkomaisetkin sähköfirmat haluaisivat rakentaa sitä Suomeen.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

26.6.2009 14:39

Spallatioreaktiot 2.

Ydinalalla lasketaan 1000MW reaktorin pelkän energiantuoton takia kadottavan n. 100t uraanin polttoaineensa lähtöpainostaan 1kg. Eli kykenemme myös näin osoittamaan, reaktorista katoavan massaa laskettua enemmän. Kun U-235 fissiohaljetessaan, sisäkonverssiossaan menettää n.23kpl neutroneja sen atomin massasta lähtee pois neutroneina -10%. Toisaalta ydinala valehtelee, että reaktorissa muodostuu 300kg/v isotooppeja. MYÖS nämäkään luvut ei pidä paikkansa. Voimme kalkyloida reaktorissa palavan 2,5% U-235 ja päälle muodostuu 2% Pu-239 plutoniumia neutronosumista (U-238) uraaniin. Tästä palaa puolet. Pelkästään tuo 2% plutoniumin osuus muodostaa isotooppeja jo 2 000kg! Päälle U-235 vuosipalamat tuottaa n. 2 500kg isotooppia ydinpolttoaineeseen. Jo näin laskien isotooppia muodostuu ydinjätteeseen 4,5t, tutut 10 kertainen määrä siitä mitä STUK/ydinala väittää! Mielenkiintoista.

Paljonko salattuna biotooppeihimme tieten katoavien neutronien paino-osuus olisi? Plutoniumin STUK myöntää tuottavan yhden ylimääräisen neutronin jonka voimme laskea muodostavan jäävään 1% plutoniumin. Meille jää pelkistäen käsiin n.3,5% palavan U-235 halkeamisessa "mystisesti" katoavat tonnistot. 3,5t v.palamasta katoavat 23kpl n/atomi tarkoittaa (-10%)= 350kg massakatoa/v/reaktori. IAEA seuraa "mielestään" mitä mustasukkaisemmin kautta maailman, ettei jatkuvassa videovalvonnassaan olevista maailman uraanitonnistoista katoa grammaakaan! Tai niin. . siis "väitetään". Kun TVO ylipolttaa uraanejaan reaktoreissaan 4-5 vuotta putkeen on näin laskettu polttoainekato reaktoria kohden 5* 350kg= 1 750kg. Kun tiedämme, että jo 10kg plutoniumia riittää reaktorista otettuna ydinpommiin, niin tajuamme miksei näistä ns. "laskuvirheistä" haluta julkisesti kertoa. Vuosittaishävikkinä 35kpl ydinpommin edustama laskennallinen mykistävänraju massa.

Miten maailman ydinhallinto sitten järjestelee, ettei näitä selkeästi kaavasta kaavaan 10- jopa satojakin kertoja laskennallisesti todellisuutta suurempia tonniluokkien massakatoja huomata? Kuten ydinalan sisäpiiriläisenä tiedän salaamalla, moniopolisoimalla tarkkailunsa sisäsiittoisiin klikkeihinsä. Esim. TVO:ssa kyllä tiedettiin yleisesti, että vuodessa reaktorista katosi "mystisesti" satoja kiloja uraaneita. Mutta koska ko. tietoja ns. virallisesti palkattiin vahtimaan vain 1-2 vaitiolovelvoitettua erikoislaskijaa ei tietoja suuremmin huudeltu julki. Ydinalalle ominainen vaikenemisen omertta lukitsi vastaavat ja siihen koulutetut erikoisydininsinöörit. Niin ja IAEA tietysti rahastaa surutta tässä ylikansallisilla valtioklikkisopimuksillaan. Nimittäin tässä puhutaan 440kpl ydinvoimalan katoavina massoina 154t/v vapaasti liikuvasta mystisissä laskukaavoissa katoavista kultaa moninverroin kalliimmasta, himoituista ydinasemateriaaleista! Ei mikään ihme, tallaiseen systeemiin kytkeytyvä mustan ydinmateriaalikaupan sanotaan edustaneen Neuvostoliiton ja USA:n kilpavarustelun jälkeen maailman 3-suurinta ydinmateriaalitonniston volyymia! Ei siis ihme, että kun aloin kirjoittelemaan neteissä tällaisesta enemmän kuin kuumasta valtioydinkaupan siivuista sain heti seuraavana päivänä maamme ydinhallintovastaavat sananvapautemme estorikolliset sisäministeriötä myöten ennennäkemättömään raivoon. Mahdoin tutusti osua jälleen niin arkaan, ettei ole tosikaan?

Jatkuu . . .

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

26.6.2009 14:46

Spallatioreaktiot 2.
Jatko-osa. . .

Entä mitä tekee sitten satojen kilojen neutronmassaa sisuksiinsa mahduttamaan joutuvat reaktorien herkkää herkemmät rakenteet? Kuten arvata saatta toleranssit vääntyvät sijoiltaan, Mikä liukuu alussa hahloon turpoaa kiini, vääntyilee massanousuistaan kertakaikkiaan tärviölle. Yli 25v lasketun käyttöikänsä muuttavat "neutronien eroosioissaan" äärimmilleen pingottuviksi, yli-ikäreaktoriastiaraudat yhden miehen iskusta halkeaviksi lasihimmeleiksi. Elintärkeitä sähköturvalaitteita myöten kaikki hajoaa hetkessä! Itse asiassa ydinvoimaloille ominainen laitteitten ylirikkoutumisen riskit kertovat JUURI näistä mm. neutronvuoto-ongelmista! Koska neutroni kykenee lävistämään jopa metrin teräksen, neutronivuota reaktoriin sitova alimittainen 20cm peltikuori vuotaa näin laskien 80%< kättelyssä läpi. Kun rauta on neutronylikylläinen ASEA:n tietojen mukaan parin vuoden käytön jälkeen vuotaa neutronit enää reaktorisuojauksiin mahtumatta halukkaasti alati, alati kauemmas 99% lävitse valtoimenaan biotooppeihimme. Tämän ydinvoimalan säteilysuojien ylikylläistymisiän ASEA ilmoitti löytyvän kulkeutuvina metalliatomien merkkereinä. Noin 2-5v siihen meni. Sen jälkeen 10-kertaa ilmoitettua enemmän olevaa neutronivuota ei mittarit mainittavasti mittauta. Esim. TVO:lla ei erityisesti henkilöturvassa juurikaan käytännön tasolla neutronivuomittareita sallita! Eikä sähköneutraaleja ja "liian" hitaina vaikeasti mitattavinakaan niitä tavoitella kuin kosmeettisesti. TVO kyllä kalkyloi neutroneitaan itse reaktorin SISÄLLÄ epätoivoisen paljon epäsuorasti. Mutta jotta neutronoinnin ylimassiivisuus ei paljastuisi, ei ulkohenkilöstöaluedosimetriassa! Lisäksi mm. neutroneita ulkobiotooppeihin kuskaavat esim. deuteriumarvot puuttuvat mm. TVO:n Yhteiskuntavastuuraportoinneista yms..

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

29.6.2009 11:15

Ydinennusteita.

(Aihekimara astuu tässä osiossani niin kaukaiseen menneisyystaustaansa, että tietyillä lukijoillani on taatusti vaikeuksia käsitellä näin esitettyä materiaalia. Mutta koska tämä perustuu kiistattomaan ydinhistoriaamme. Ei tällaistakaan osaa voine sivuutta dokumentoimatta.)
Alkuaikoinaan TVO käytti usein kirjoituksissaan varsin hämäriksi taustoiltaan jääviä paikallisten eurajokilaisten menneisyyden henkilöiden kiinnekohtia ja jopa ennusteita ydinenergiansa kansanomaistamisekseen. "Sähkö" sana on eurajokilaisen keksintöä ja siitä on nyttemmin kunnantalolle pistetty oikein pronssipatsas pihalle keksijänsä kunniaksi. Mutta toinen varsin mielenkiintoinen jutunparsi on joskus 100v (20-luvuilla), ennustettu kansantietäjän kommentti. Siitäkin tämä enne on outo, että vaikka sitä on laajalti kyllä pinnallisesti lainailtu, ei sen KOKO kertomusta ole juuri kukaan ikinä nähnyt. Se mitä kansa aiheesta kulee menee jotenkin näin:" Olkiluodossa asusteli kansannäkijänä tunnettu henkilö. Hän oli ennustanut, että Olkiluodon saarelle tulee massiivinen möykky. Sen päällä on korkea "keppi". Kepin nokassa PALAA massiivinen "kristallikuula". Ja sen "hehkun" vaikutuspiiri on kuin aurinko, joka tuottaa energiaa ympäristölleen".

Heti kättelyssä tässä ennusteessa jää mietintään, että miten ihmeessä tuo hohka on AVOIN ja osuu kaikkiin? vertrattuna nykysuljettuun voimalaan? TVO yrittikin kaikin keinoin esittää tätä ennusteosaa symboliseksi ties minkä "valonjumalansa lahjanaan" ihmiskunnalle. Minulta meni aika tovi selvittää mitä tämä kansantietäjä oli aiheesta OIKEASTI kertonut, Se on paljon karmeampaa ja kertoo valovuosia enemmän. "Kun ihmiskunta alkaa (YK-n raportoimissa 50-luvun säteilydegeneraatioennusteissaan,) menettämään otettaan moraalistaan, elämiseensä. He rakentavat elämäntapansa rappeutumisen kunniaksi itselleen lisää pahuuden symboliksi nouusevaa palvotun, pelätyn ja laajasti maailmalla kumarretun "epäjumalan". Korkean kepin nokkaan nostetun hehkuvankirkkaan kuoleman "valon"! Sitä kansa palvoo suurena edistysaskeleenaan kautta maanpiirin. Niin vaan tulee käymään, mitä enemmän tätä laitettaan myös Suomi palvoo, sitä enemmän se tulee kylvämään kauhua, ja KUOLEMAA palvojilleen! Sokaisten silmät, aivot, sydämet kylmettäen ja kyvyn nähdä tekojensa seuraukset tämä Olkiluodon kepin nokassa palava IKUINEN tuli tulee tuhoamaan kokonaisia kansakuntia. . .!"

Huomatkaa tosiaan, että tämä aikansa hartaan miehen ankara varoittava ennuste tehtiin 100v sitten! Ilman, että ydinvopimasta tiedettiin yhtään mitään! Ja koska sen realistisuus ja varoituksen nyt nähtävät järkiperusta olivat valovuosia edellä aikaansa on sen voimakas herätyksen henki tuleville sukupolville pitänyt ennustuksen tuimasti hengissä. Nyky-ihmiselle sen aikalaisuuden "hurmahenkisyys" tökkii varmasti. Niin salattu tämä materiaali joka tapauksessa on, etten edes minä ole ennustetta kokonaisuutena onnistunut näkemään! Saati sen sanomaa kaikkineen selvittämään taustoineen laajasti suljetusta Eurajoen kirjallisuudesta. Aiheen syväluotaaminen kun on TVO:n toimesta TABU. Eikä muutenkaan tällaiset ikiaikaiset ennusteet tahdo taipua kansan oivallustasoille enää. Mutta on tämä sinällään niin pätevä enneuni, että oksat pois.

Tämä KAIKKI pelmahti mieleeni jälleen kerran kun katasoin ottamiani beettasoihtukuvia. Joissa TVO:n ydsin-möykkyjen yli 100m korkeitten savupiippujen nokassa palaa, loimottaa ja tappaa miljoonia palvojiaan klassinen kilometriluokan pinkkinen beettasoihtu säteilytappaen! Tappaen, tuhoten jo 10 000ha luokissaan biotooppimetsiämme, tuhatmäärin kansaamme, rajoittamatta merielämäämme yms.. Kaikki sen kyllä näkevät tekosistaan. Mutta tuhatpäiset poliisiarmadat ja ydinrikoksiinsa hurmahenkisesti vihkiytynyt erityisesti Helsinki-lehdistön ydinpapistohallintomme ei vaan haluaisi tajuta tekojensa kalmojen vääjäämättömyyttä. YHÄ vaan ydinhallintomme TVO/Posiva/IAEA/ASTUK haluavat uhrata tälle ITSE rakentamalleen "epäjumaluudelleen" kaiken , IHAN kaiken lapsistaan lähtien. Jos tuo varoitusennustaja 100v takaa näkisi mikä palvontakultti tässä meneillään on hän VARMAAN kovakorvaiselle nykysukupolvelle tuskansa vääjäämättömästä tuhon rangaistusennusteestaan kertoisi. Aikani lapsena minullaKIN on vaikeus jäsentää 100v perinnetaustaa ilman asiallisen kattavaa tietokantaa. Saamieni tietojen mukaan takana on suoranainen kirjasarja varoituksineen ydinvoiman kyvystä tappaa käyttäjäkuntansa! Näkee miten vähän ihminen oppii. Ydinhurmahenkinen palvontakultti suorastaan jyrää näennäisateististuvaa maailmaamme. En ole ydinvoimakultin kaltaista mitäänpiittamatonta fanaattisuutta kuolettavampaa juuri nähnyt!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

29.6.2009 11:33

30 Sekuntia kiinailmiöön.

Koska tuo aiempi materiaali oli senverran raskas, että halutaan nykyaikaista ydinalan "viisautta" kontrastiksi sen jälkeen, voin julkaista vaikka seuraavan faktan. TVO on saatuaan Ranskan ydinhallinnolta opetusta ydinturvallisuudesta alkanut soveltaa OL-3 tyyppistä oppiaan myös laajemmin. . .siis MOKA-oppiaan! Kuinkas muutenkaan. Ranska kun on kansakunta joka kadotti kokonaisen imperiumin hetkessä ja mieluusti halkuaa opettaa myös MUILLE kansoillen miten se tehtiin. No TVO/Posiva/Suomea parempaa mätäpaisetta ydinkatastrofioppia imuroimaan ei ole löydettävisssä.

TVO rakentaa parhaillaan hillittömät määrät hengenvaarallisia, perustuslainvastaisia sähköiskusta ihmisiä täppavia rikollisia ja toki laittomia sähköteurastusaitojaan ydinsaaret täyteen. Kuten hyvin tiedämme ydinvoimalan eräs lukuisista heikkouksista on jäähdytysveden tauoton tarve myös alasajettuna vuorokausimääriä jälkilämpönsä takia. Siksi terroriteko juuri siihen on eräs varmin tie ydinekokatastrofiin vailla rajoja. Siksi TVO/Posiva on päättänyt sijoittaa valtavat rahat kontroloidakseen mm. Ruotsista tutuksi tulleita pommilasteja laitosalueille tuovaa liikennettä. Tarvikerekkoja saattaa TVO:n portin vartija aina läpi usemman sulutusportin. Itse asiassa hämäräperäisille rekoille on tehtynä nyt oikein "tarkastus-, läpivalaisuterminaalitilat". Koska ydinvoima on maailman olemasaolon uhkakingi, niin verorahoja syydetään miljoona toisensa perään näihin.

Autoterminaalissa kun laiton räjähdelasti toivotaan näåhtävän. Mutta koska ydinala mokaa AINA, ihan AINA, niin tässä tutusti myös. Noiden rekkalastien alla on hengettömän ohut 3m paksu laaja rakennuskiveksi kelpaamaton kalliotektonisaumakatto vesionkaloineen. Sen alta. . .niin tosiaan terminaalin alta virtaa VARMISTAMATON ja AINOA yli-ikähaperrettu merivesijäähdytinkanava ydinvoimaloille. Eli terroristit tuovat TNT- yms.lastinsa tämän kupolin päälle. Toki tässä vaiheessa porttimeren taakse jumitetun lastin löytyminen on yhdentekevää enää. Lasti voidaan ongelmitta räjäyttää TVO:n kehittämän täsmähotspottialueensa katolla. . .Niin ja loppu on Tshernobyliä kerttaluokkia rajumpaa sulaavien ja palaavienm reaktorien imfernoa, jossa katoaa Pohjolat kerralla!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

29.6.2009 11:42

Spallaatioreaktiot.

Uraanin hajoamisen katsotaan tuottavan 2.5kpl neutroneja. Mutta kuitenkin kolmanneksen ydinreaktorissa palamallaan tuottavasta plutoniumista vapautuu jo tietojen mukaan runsaasti enemmän 3,5 neutronia. Yli 20MeV energiassa fissioreaktorissa fuusioituva uraaniydin pirstoutuu. Vapauttaen suoranaisen ryöpyn neutroneita. Ydinenergiakirjallisuudessa kerrotaan miten reaktorin tehovaste on epäjohdonmukainen, koska haljenneista uraaniatomeista vapautuu neutroneita MYÖS viivästyneinä. Kummallista tässä on se, ettei neutronien kokonaismäärien kiistatonta kasvusta näissäkään perusreaktioista mainita lainkaan. Vaikka atomikohtaisesti fissiossa vapautuu näitä erityisreaktioita runsaasti vapauttavia 200MeV atomikohtaisia tehoja. Reaktorissa muodostuu vuodessa 2,5% palavasta U-235 myös 2% Pu-239 polttoainetta. Eli liki joka toinen vapautuva neutroni sitoutuisi näin U-238 muodostaen neutroniosumastaan siihen tuon määrän Pu-239, polttoainetta! Kaiken tämän päälle sain häkellyttävältä tuntuvan tiedon, että 1950-luvun lopun kirjallisuudesa puhuttiin atomin halkaisussa vapautuvan TODELLISUUDESSA 5kpl neutroneja, kaksinkertainen määrä kerrotusta!

Säteily, sen käyttö ja valvonta". Neutronivuorovaikutusten vaikutusalat ovat erittäin monimutkaisia energian funktioita. . Laskutoimituksia ei suinkaan helpota se, että eri väliaineiden vaikutusalan riippuvuudet energiasta ja sirontasuunnasta tunnetaan vielä varsin puutteellisesti, eikä se, että useiden neutronilähteiden, esim. reaktorien ja (alffa, n)- lähteiden säteilemien neutronien energiaspektri on jatkuva, ts. primaarineutronilla voi tietyn todennäköisyysjakauman puittessa olla mikä tahansa energia tietyn ylä- ja alarajan välillä. Valitettavasti vain menetelmät, jotka eivät vaadi ylen kehittynyttä matemaattista koneistoa, perustuvat niin EPÄREALISTISIIN OLETTAMUKSIIN, tehtävän yksinkertaistamiseksi- että tuloksia voidaan pitää enintään suuntaa antavina. Sitä vastoin ne teoreettiset menetelmät, jopiden tuloksilla on todellsta merkitystä edfellyttävät käyttöön erittäin tehokkaita tietokoneita ja lähes rajattomasti koneaikaa."

Pekka Jauhon "Atomi ja ydinfysiikka" kirja kertookin huolestumiseni pääsyyt lisäksi. Uraani U-235 on protoneja 92kpl ja neutronien ja massan N/Z suhde 1,55. Uraanissa on neutroneja 1,55* 92= 143kpl. Hämmästyttävää tässä on se, että 2-osaan haljenneessa uraanissa on matemaattisesti kyse palladiumin Pd-46 N/Z suhde on ENÄÄ 1,3! Näin siis kaksi uraanin puiolikasta kykenee sitomaan (2* 46)*1,3= 120kpl neutroneja. Meillä on siis matemaattisesti 23kpl ylijääviä neutroneja! Mitä hämmentävintä tämä on?!

Olen jo pitkään tiedostanut, että maailman kvanttiydinfysiikasta löytyy massoittain (80%), tieten tehtyä valehtelua. Joilla ydinala petoksiaan maailmanlaajuisesti ja TIETEN peittellyut. Ne on vaan kyettävä siivilöimään ulos."Säteily- sen käyttö javalvonta", kerrotaan myös seuraavaa tietoa."Neutronin irrottamiseksi ytimestään menee energiaa 10-15Mev energiat. Puolestaan Pekka Jauho kertoo fissiohalkeamisesta vapautuvan 200MeV energiat. Täsmää tämä sen, että halkeavassa atomissa vapautuva energia menee kaikineen laskemieni n.20 neutronin irtirepimisiin! Aika uskomatonta ollakseen pelkkää sattumaa, että reaktori on näin selkeä neutronituottaja! Vapautuvista neutroneista STUK ilmoittaa julkisuuteen 10% siitä, mitä P. Jauhon antaman mallin mukaan kokonaisuudessaan kaikkineen vapautuisi! On selvää, että neutroneista enin osa hajoaa beetta-hajoamisillaan atomin ulkopuolella.

Ovelasti ongelmaa kierretään kertomalla vapautuvista energioista peräti 83,5% olevan epämääräisempää "fissiotuotteitten liike-energiaa". Eli ytimestä pirstoutuvat neutronit synnyttävät tietysti myös tätä.Toisaalta eräs mielenkintoinen yksityiskohta on vaikka se, miten reaktoreissa säteilytettynä muodostuu vuosittain tonneittain neutroneja sisuksiinsa imuroineita, eli säteilyenergian "diffuusoimana" virittyneiksi isotoopeiksi ja myös neutroniylijäämäistä isotooppitonnistoa. Pelkästään 1000MW reaktorissa muodostuu vuosittain 2t verran neutroniylijäämästään plutoniumia. Tähän päälle tosiaan samariniumit, tritiumit, ksenonit, rautaisotoopit yms.. Ennenkaikkea mystisesti ydinvoimaloissa vapautuvaa vedyn ja neutronin sieppauksessaan 2,2MeV sieppausenergian vapauttava DEUTERIUMIN määrä on TVO/STUK kirjallisuuksissa salattua! Näppärä keino pumpata voimalasta ulos niinikää TIETEN HÄRSKISTI mittaamatta jääneitä neutroneita vesissä ja vesihuruina ilmaan! TVO:n edes yhteiskuntavastuuraporteissa ei tätä rajua deuteriumpäästön osuuden määrää uskalleta HIPAISTA!
Jatkuu . . .

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

9.7.2009 18:17

Mehiläiskadot.

Uskomatonta miten moninaisesti maamme ydinpropakandakoneistot vesittää totuuskuvaa, miten ydinvoiman käyttö pala palalta ja vääjäämättä tulee Einsteinin lausuntoa myötäillen tappamaan koko maailmamme elinmahdollisuudet. Kuulin tätä kirjoittaessani suorasukaisen valheen siitä miten Itämeremme ekosysteemit ydinlauhteitten elatusaltaiksi muuttuneet meremme kuolevat myös siinä nyt yhtäkkiä elävillä tulokaslajeilla. Uutisointi systemaattisesti unohtaa mm. vaeltajasimpukat rannoissamme. Vaikka jo ne yksinään tunnetaan maailman tasokkaimpina ydinvoimalan tappajina! Ei sanaakaan valekirjosimpukkainvaasioista. Ei mainintaa laitoksiemme elintärkeät vesijäähdytyskanavat tukkivista kaspian runkopolyypeistä. Joiden takia jopa Venäjä jo sulkee 4 Sosnoviborin nykyistä ydinvoimalaansa hengenvaarallisena! Koko ydinhallinnon energia menee tässä
uutisankassa siihen, että meremme kalat, mätimunat ja planktonit tulee
tuhoamaan sielä parveilevat arktiset samanlaiset maneetit. Uutisointi
valehtelee tietysti myös tarkoin, että pelätyt ameriikan kampamanettikannat on MYÖS löydetty. Niin ja tosiaan, keväällä ydinlauhtevesien todettiin tuottavan kammotut sinileväkukinnot niinikää ydinlauhteen kummuttamista syvänteitten ravinnekuormista valtavine metaanipäästöineen. esim. TVO tuottaa näinkin jo 5 000MW hiilivoimalan edestä kasvihuonepäästölisää. Uups
niin ja keväällä ydinlauhteet houkutti Itämeremme tehotappajan
mustakitatokon myös rannoillemme. Muttei tällaisia ikäviä toki kansallemme haluta kertoa ydinalan väistämättöminä seurauksina.

Vaan eteenpäin. Kansalaisillemme on alettu iskostamaan ydinalan harhana, miten mehiläistuhoa ei yhtäkkiä olisi lainkaan! Miten tämäkin illuusio luodaan kertoo T.S. 05.07.2009:" Bzzzzzz! Nyt liisataan mehiläisiä. Mehiläispesä rivitalon pihalla tai kerrostalon parvekkeella kuulostaa hurjalta jutulta. Mutta mitä New Yorkissa, Lontoossa ja Pariisissa, sitä Turussakin. Pirjo Vismanen. Antti Nieminen ei itse kahteen lähistönsä 50 000kpl mehiläisen pesiin koske suin surmin. Sitä varten paikalle porhaltaa ammattimies Varsinais- Suomen Mehiläishoitajat ry:n puheenjohtaja Aimo Nurminen. Hän omistaa liisatut pöntöt. Ei hunajan vaan sadon takia. Nieminen kasvattaa tontillaan lähes kaikkea mitä syövät. Perunaa, omenoita, marjapensaita. Puutarha tuotti satoa vuosikaudet, mutta sitten tuli toppi mehiläisten poistuttua! Sen jälkeen puutarhan tuotto alkoi vähetä aivan selvästi, Antti Nieminen kertoo. Syynä oli pölyttäjähyönteisten määrän raju lasku. Nieminen ymmärsi oitis, kun luonto ei enää kasvata ampiaisia ja
kimalaisia tarvitaan tarhattuja pölyttäjiä vuokralle.

Suomi jälkijunassa. Pölyttäjien määrän väheneminen on havaittu viime vuosina laajalti. Sen myötä myös kaupunkipuutarhurit on innostuneet mehiläisistä. - Esim. Lontoossa ja New Yorkissa on jo tuhansia mehiläisten pesälaatikoita ihan keskusta-alueella, talojen katoilla, jopa parvekkeilla. Pariisissa, jopa Pompidou-aukioilla, Luxenbourgin puistoissa, Aimo Nurminen kertoo. Jopa Siperiassa pidetään satoja nostavia mehiläispesiä. Mehiläisten vuokraamisesta pölytystyöhön on tulut maailmalla liiketoimintaa, joka tuo jo kasvattajille enemmän tuloja kuin hunajabisnes! Suomessakin Mehiläishoitajaliitto aloitti saman pölytyspalvelun keväällä! Asiakkaina ammattiviljelijät satolisäämiseen. Kysyntä on valtavaa sanoo Nieminen. Mehiläisten kannalta taajamat ovat hyviä pesäpaikkoja. Parempia kuin perinteiset tehoviljelypellot, joissa vuokrapesiä on jo ennestään. Puutarhoja, puistoja, niissä paljon kukkia. Omakotialueella kannattaa ajatella naapureitaan myös. Vaikka kirjallisia lupia mehiläispesiin ei tarvita. - Tapaturmariski on aina olemassa lapsien, hallitsemattomien porukoiden, koirien yms. kanssa. Ihmisistä mehiläiset ei juuri välitä. Mutta mustia vaatteita kannattaa ärsyttäjänä välttää. Mehiläisiä ei kannata myös huitoa pois. Jatkuu .

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

13.7.2009 14:22

Netejä jo jonkin aikaa koluneena voin todistaa, että tuolla (anteeksi tuohtumussanontani, mutta) "vanhojen isomahaisten ikäloppuäijien" foorumeissa ei nykyisin anneta LAINKAAN tilaa ekologiselle nuorison ajatusmaailmoille! Tämä huolestuttaa toki ketä hyvänsä ja syvästi!

Siksi olenki nyt esittämässä ekologisen ajattelufoorumien esiinnostamista edes täällä tulevaisuuden vanhempien fiksummissa ja syystä kriittisemmiksi toivottaviossa nuorisolinjoilla? Olisiko tosiaan aika alkaa myös aktivoitumaan tällaisilla fonteilla. Kas kun altamme kuivettuva ainokainen Telluksemme ei oikein kestäisi nykymenoa. Ja täällä kirjoittelevat ollevat sitten jatkossa nykyisin tehtävät ekovirheet korkoineen maksamassa. Eli jos saisi rahtusen tilaa tällaiselle "hiukan" ekologisemmalle ajatusfooruminurkkauksille. ja tosiaan ilman että ökyherrat HETI alkaa bannaamaan ulos?
---------------
Mallisuuntaa:

Vesi ON KAIKKI!

Olen jo useasti kiteyttänyt sitä faktaa, että maailmanlaajuinen makeanveden kato on aivan keskeinen efekti, joka estää ydinvoiman lisärakentamista. Kuten tiedetään ydinvetoinen 2 000MW peruslauhdetorni on 95% maailman ydinvoimaloiden AINOA kyseeseen tuleva jäähdytysmuoto! Tälle faktalle ei maailmasta tulevan IAEA:n ydinturvamääräysten myötä vaihtoehtoja löydy! Tämän karun faktan on ominut nyttemmin tietoonsa näköjään myös ydinlobbarit. Mutta kuten alan rikosluonteseen kuuluu se tarkoin salataan. Jo siitä syystä, ettei MIKÄÄN tunnettu muu energiantuotantomuoto tuhlaa vettä käytännössä lainkaan. Peruspolttoturbiinit kun ongelmitta lauhduttaa vaikka lentokonemallin suoraan ilmaan. Vaan siis ainoana ei ydinvoima. Koska vesikato on kiistatta de fakto, jonka EU ilmaisi jo vuoden takaisena -40% ydinaavikoitumisreaalina. On mitä tärkeintä poimia aiheesta kaikki lehtitiedotteet. Tajutaksemme miten kriittinen vesi ydinvoiman alasajopakossa on.

L.S.25.08-08. "Biopolttoaineiden tuotannon lisääminen vaikuttaa osaltaan maailman vesivarantojen hupenemiseen vaarallisen matalalle tasolle. Ruotsalaistutkijoiden mukaan energiatuotantoon käytettävä vesimäärä kasvaa biopolttoaineiden tuotannon vuoksi tulevina vuosina huomattavasti nykyisestä. -Vuoteen 2030 mennessä biopolttoaineita pitäisi pystyä tuottamaan suuret mnäärät energiaa kuin nykyisellä fossiilipolttoaineella, sanoo tutkija Tukholman kansainvälisen vesi-instituutin (Siwi) ohjelmajohtajan Jakob Granit. Esim. luonnon ekosysteemit bioenergiatuotantoon tarvitsevat runsaasti vettä uusiutuakseen. Yhtälön tekee ongelmalliseksi se, että samanaikaisesti myös maailman väkiluku nousee. V.2050 mennessä ruokaa tarvitaan tuplasti nykyisen. Siwin tiedotusjohtaja Jan Lundgvist kertoo, että maailman väestö kuluttaa 4 500 kuutiokilometria vettä vuodessa! Ja kipuraja on n.6000 kuutiometrissä!

Lundgvistin mukaan uhkaavan vesipulan välttämiseksi olisi kiinnitettävä huomiota maatalouden kastelujärjestelmiin. Keinokastelu kuormittaa jo nykyisin rajusti jokia, järviä ja pohjavesiä. Keinokastelu on tullut tiensä päähän hän sanoo. Hänen mukaansa maailman maiden tulisi kehittää sadeveden talteenottoa. (Eli suomeksi RUNSAASTI elintärkeitä vesivoimasta tuttuja patoja! Joita ilman ihmiskunta kuolee janoon!) Vesivarantojen riittävyyttä käsiteltiin Tukholmassa viime viikolla järjestetyssä kansainvälisessä vesikokouksessa."

Eli meillä ON VESIPULAKATASTROFI! Joka lisäksi johtuu varsin pitkälle ydinvoiman ydinaavikoitumisista ja sen lauhdetorneihin jo nyt pilatuista puolenmiljardin juomavesistä! Juu on meillä kanssa CO2 lisä. Mutta siitä mielenkintoinen ilmiö, että sen poistoon on AINOASTAAN YKSI keskeinen rarkaisu. Biopoltolla ilmasta poisto päästöttömällä polttoprosessilla! Koska lisäydinvoima VAIN pahentaa vesipulaa ja fossiilienerginen energianegatiivinen uraanikaivuu vain alati pahentaa tilannetta. Koska koko eteläisen pallonpuoliskon suurin makeanveden tuhlari on esim. Australian uraanikaivokset jne. on ratkaisumalli selkeä:

A/Ydinvoiman alasajo on AINOA vaihtoehto hiipuvien vesivarantojemme säästämiseksi kasvavaan peltoruokatuotantoon. MITÄÄN MUUTA ei edes ole!

B/Kasvava peltobiojäte on oivaa biopolttoainetta ja päästöttömään polttoon liitettynä tuottaa tyylikkäästi 100% CO2 poistumaa. Mutta mitä tehdään entisestään näin kasvavalle massiivisemmalle bioeneergiatarpeellemme?

C/Helppo homma. Merien suolavesikasvattamojen 50% rasvalevätuotto on 100% toimiva ratkaisu tähän päälle. Kaikki tämä liitettynä toimivaan tuuli-, aurinko-, aalto-, geotermi- , päästöttömänpolton- ja bioenergian massiivilisään saa ongelmamme kaikoamaan. Mutta VAIN 100% ydinvoimat unohtaen!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

13.7.2009 14:40

Herkkää ilmasta.

Kiinassa. Lentokone pilvettömälle taivaalla alla lepäävän aavikoituvan peltojen päälle. Yhtäkkiä 10 miljoonien seutukunnassa näet herkin käsin piirretyn elämänviivan josta alla oleva imee voimansa ja eloonsa. Ohut liejuisa lössimaata puhkova joki josta jokainen solu alla on täysin riippuvainen soljuu maisemaa kapeankapeana ja herkästi järkkyvänä elämänlähteenä. Joka ikinen silmänkantamattomiin jatkuva vaivoin kasvava peltoruokatilkku on sen viivan elonpiiri. 40 % maapallon pelloista on jo koko kasvukauden riippuvainen auringon armottoman ruoskinnan paineesta keinokastelusta.

Silmiin osuu äkkinäisesti rypäsmäinen nousevan höyryn pilvimuodostelma. Jumbojet ylittää sen huomaat alla 4 massiivisen ydinvoimalan varjot ja niiden makeanveden jäähdytystornit. Laitoksia on neljä, mutta jo alkukesän nouseva aurinko osoittaa armotta, että vain yhdestä nousee enää savua, mistä on kyse? Joki kertoo kaiken hävitessään alajuoksulla haisevasta allikosta pelkäksi silmänkantamattomaksi aavikoituvaksi hiekkaerämaaksi. Ei kasva riisi, ei edes vehnä, alajuoksun miljoonakaupungit. ..niin nääntyvät vedenpuutteeseen nuutuen. Kerta vilkaisulla alkaa hahmottua mikä luonnonvalinta tässä pelaa.

Ranska alkukesästä korkeapaineen selänteessä. Talvesta jokivedet romahtavat kymmenesosiinsa seuraavan kasvujakson 4kk ajaksi. Kuumuvan, pölyttyvän maankamaran myötä massiivisen peltojepaljouden keinokasteluverkoston ylläpitopumput alkavat loputtoman laulunsa. Maailman vesien patoallastäytöistä menee nykyään 50 % tähän, eikä veden tarpeen kasvulle loppua näy. Sitä mukaa kun globaali lämpö nousee alkaa jäähdytyskonearmadat myös tehdä tärkeää työtään. Maailmassa liki kolmannes energiasta ei mene lämmitykseen vaan kesiin keskittyviin valtaisiin jäähdytystarpeisiin. Joka taloudessa konkreettian elinehtona kaikaa ilma- ja jäähdytyskoneitten loputon pauhu. Valtakunnan energiaverkko on ääripaineissaan seuraavat liki puoli kesäkuumuuden vuotta.

Ranskassa, jossa ydinvoima on keskeinen ase tätä vastaan putoaa ydinvoimala toisensa jälkeen pois verkosta JUURI kun sähkön tarve on hirvein. Seuraa jokavuotinen näytelmä. Sitä mukaan kun -40 % kestokuivuus lisääntyy vesi loppuu jäähdytystorneista ydinvoimaloista. Ja Ranska turvautuu siihen mitä jää. Maakaasuturbiinit käynnistetään. Dieselit kiskovat minkä ehtivät kallista hätäenergiaansa. (USA:ssa vastaavissa tilanteissa on turvauduttava jopa sähködieseljuniin syöttämään verkkovirtaa ydinvoiman hyytyessä). Kaikki se naapuriapu, jota Tanskan, Saksan ja Espanjan tuuli-, uudisenergian puistoista on saatavissa imuroidaan Ranskan ydinpysäkkiseuduille. Mitään ei ole silti tehtävissä. Ydinalaansa sokeasti uskonut ja satsannut Ranska kuittaa jälleen kerran kesänsä kaamean saldon 15 000< lämpöön kuollutta ydinsähkön uhria on se mitä uskalletaan kertoa. Mutta miljoonat kituneet, talouden miljardien megatappiot ja kuolleet peltoalat nostavat vuodesta toiseen elinkustannuksiamme pahenevasti pilviin. Luonto, tai paremminkin "elämän vesi" on jälleen kerran otattanut lisäopetustuntejaan. Ydinvoima on maailman ainoa energiantuotantomuoto jossa klassisen Westinghausen lauhduttimen +37C maksimikatto sanelee kuoleman rajat.

Ydinvoimalaan EI missään oloissa voida päästää yli +30C jäähdytettä hajoamisuhasta. Samoin ehdoton raja on myös merivesilauhteen +30C kansainvälinen elossapysymisraja biotoopeille. Tässä keskeisimmät syyt miksei kesän kuumalla lauhdu meriin. Siksi 95 % maailman ydinvoimasta syytää lämpönsä jäähdytystornien haihduttamoihin. 1000MW voimala tuhoaa vettä pahimpiin helteisiin liki 2 kuutiometriä sekunnissa! Hävittäen rajallista juomisen- ja ruuantuotannon "elämän verta" loputtomiin kuin miljoonakaupunki! Espanjassa n.8 ydinvoimalaa tekee tätä, vaikkei maa ole enää vuosiin malttanut laskea valumatippojaan jokipadoistaan meriin. Jokisuut paistavat valmiina hiekka-aavikkoina. Englannin sateista huolimatta Lontoo elää vain kalliin suolanpoistojuomaveden varassa. Eikä kukaan selväjärkinen halua haastaa siellä tilannetta rakentelemalla ydinlauhdevoimaa hankaloittamaan paniikkitunnelmaa.

Saksa, jossa vesi juodaan jo 8-kertaa mikään hallitus yksinkertaisesti selviä kansan kiukulta jos haihduttaa vedet ydinvoimalaratkaisuissaan. Argentiinan pampalla kuivuus opettaa pysäyttäen ydinvoimalat kuukausimääriksi. ydinvoiman hintakustanne sinkoaa pilviin. Apuenergialaitokset ydinvoimalle nostavat ydinkustannukset kattoon. 70 % vuosipysyvyydet vakuuta enää ketään! Tilanne globaalin maailmamme täysin sama, Kiinassa, Etelävenäjällä, Afrikka, Aasian talousjättivaltioissa. Tuuli-, aaltovoimalat, vesiään tuotannossa tuhlaamattomat vesivoimalat, aurinkovoimalat, ja kivihiilikaasutusyksiköt, biokaasuvoimalat, maakaasuturbiinit lauhduttaa ongelmitta suoraan ilmaan vesituhlausta. Vain ydinvoiman Akilleen kantapään efekti räjähtää käsiin. Mitä tehdä energiamallilla, joka loistaa rajuin poissaoloin keskeisinä kuukausinaan, kun energiaa tarvittaisiin, kysyy tilanteessa maksun kansa

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

22.7.2009 21:30

Ydinkaameuksia julki, myös nimim. "Vastaajalta."

"Vastaaja" kirjoitti viestissä
Ydinvoima on varmuudella kestävän kehityksen vihollinen #1, mitä tulee
sähköntuotantomenetelmiin, ja myös suuri luonnonno vihollinen (mm.
tappaa lintuja ja kaloja + myrkyttää ja saastuttaa luontoa
päästöillään). Mutta ei luonto aivan avuton ole ydinvoiman edessä.

Luonnollakin on keinonsa rangaista ydinvoimaa. Ensimmäisenä tulee
mieleen Euroopan helleaaltokesä 2003, jossa Euroopassa kuoli
helteeseen noin 30000 ihmistä, jjoista noin puolet Ranskassa. Tuskin
saamme koskaan selville, kuinka moni menehtyi sen vuoksi, että helteen
vuoksi takkuilevien ydinvoimaloiden ja romahtaneen
sähköinfrastrukuurin vuoksi jäähdytyslaitteet ei saaneet energiaa.
Niitä tapauksia kun ei, ydinvoimatoimijoiden tuttuun salailutyyliin,
haluta kertoa.

Seuraavaksi tulee mieleen maanjäristys Japanissa, jonka johdosta
maailman suurin ydinvoimala (7 reaktoria) suljettiin
turvallisuussyistä. Nyt niistä ehkä jo kaksi on käynnistetty.

Jaoanista tulee myös uusin ja oudoin tapaus: jättimeduusat hyökkäävät
ydinvoimalaan, ovat jo jäähdytysvesipumpuissa:
http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/howaboutthat/5876499/Japan-hit-by-invasion-of-giant-Nomuras-jellyfish.html

Luonnon kanssa olisi syytä elää sopusoinnussa. Viime kädessä luonto
voittaa aina ihmisen.

*Pelkästään Ranskassa kuoli 100% ydinvoiman takia 17 000 henkeä. Asiasta ei tosiaan maamme ydindiktatuurityyliin kerrotu kuin tarkoin peiteltyjä valheita! Tuttua kamaa meille jotka olemme tottuneet katsomaan ydinsikailuverhouksen TAAKSE! Aivan uskomatonta, että kymmeniä tuhansia TÄYSIN TURHIA tällaisiakin teurastuksia ydinalttarille vaadittiin, että Ranska alkoi oivaltamaan mitä ydinvoima on. Sen jälkeen on maa väkisin joutunut turvautumaan ihan uusiin uudisenergioihin. Kaameaa tässä on toki Suomen 100% väkivaltavaientaminen tästäkin ydinkuoleman opeista.

*Juu toi Japanin 7 kerrasta haljennutta reaktoria ylittää ydintuhomenetyksinä määränä jopa Tshernobylin tapahtumat! Mutta ilmeisesti mitä lie 50 miljardin ydintuhot tunnissa on nykymaailmassamme niin arkista katastrofia, ettei siitä kannata puhella rivin riviä? No toisaalta ei tunnetusti säätökyvyttömillä ydinvoimaloilla ole maailman energiamielessä 2008 energianegatiivisina edes arvoa. Vaan olisipa mitä tahansa muuta energiamuotoa tuhoutunut noin megalomaanisesti, niin olisi meuhkattu uutisoinneissa kuukausia!

*Tuostakin meduusainvaasioista tukkimassa ydinvoimaloitten elintärkeitä lauhdutuskanavia hengenvaarallisesti olen lukenut jo vuosi sitten mm. T.K-lehdestä. Artikkelissa sanottiin maailmalla ydinvoimaloitten pysähtelevän hallitsemattomaati Indonesiasta , Suomen kautta Sosnoviborin, mm. kaspian runkopolyyppityyppeihin ja vaeltajasimpukainvaasioihin asti. Sosnoviborin 4 voimalaa suljetaan JUURI SIKSI merilauhteistaan. IAEA on oikeasti määritellyt koko Itämeren kielletyksi ydinlauhteille! Samaan tyyliin kuin mm USA:n suuret järvet. Mutta näistäkään faktoista ei maassamme vaan saa toki lainkaan läpi korruptoituneista julkisnettimiliiseistämme puhua!

*Suomeen ydinlauhdevedet ovat tuoneet toki myös kaspianmaneetit, valekirjosimpukat, petovesikirput, mustakitatokot, vaeltajasimpukat ja vastaavat riesoiksemme pysyvästi. TVO alkaa jälleen keran pumppaamaan loppukesän autonlasteittain rikollisin toiminsa raakaa kloorimyrkytyksiään avovesiimme. YKSIKÄÄN lehti ei näistä ekomegatuhoista poliisien painostuksesta tutusti uskalla kirjottaa. koska. . niin tosiaan, koska suomi on 10-kertaa naapurimaitaan sanavapausrikollisempi! Noita eläinkantoja enemmän kuin ruokkii ne ydinlauhteitten lämmössä kummutetut fossiiliset ravinteet. Niitä kumpuaa esim. TVO:n ydinlauhteista 5 000MW kivihiilivoimalan metaanisine ravinnepäästöineen. Kun merentutkimuslaitos löysi ja halusi julkaista nämä mm. sinilevät riesaksemme kasvattavat ydinlauhdekumpuamisalueet päätti hallituksemme ydinsikailunsa suojaamiseksi hävittää merentytkimuslaitoksen seinään! 90v historia pyyhkäistiin päiviltä parissa viikossa, koska ydintotuutta ei haluttu julkisuuteen!

*Siksi niinikää tällaisiakaan faktoja ei maassamme toki julkasta sallita ydindiktatuurissamme.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

24.7.2009 21:50

[color=#FF0000]*****BEETTASOIHTU 3 +*****[/color]

Nilviäisinvaasioita ydinvoimin.

[quote="J.A.-75"]Kaikki olen lukenut, kyllä vaan. Ja JOS kaikki olis totta
niin erittäin paha tilanne. Ja äskeisessä jutussa ei kyllä kerrottu
varsinaisesti jättimeduusojen "hyökänneen" yhtikäs mihinkään. Kerrottiin
että on kyllä iso ongelma.[/quote]

*Noin, JOS sulle jäi oikeesti vaivaamaan vaikka nää tiedot siitä miten
nimenomaan ydinlauhteessa kasvavat megalomaanisen SUURET ongelma on
kaikkialla maailmalla mm. ydinmvoimalat hengenvaarallisesti tukkivat
nilviäisinvaasiot, niin lukase vaikka tästä. Kyse on tosiaan T.K-lehden No:5
julkaisu jo vuodelta 2008!

http://kuvaton.com/k/kGA.jpg

--------------

http://www.youtube.com/watch?v=LGldduBil_8
>
> Liikkeestä erottuu kirkkaampi kohta ydinvoimalan kohdalla, vaikka siis aika puhkipalanut ja ainoastaan punakanavalla pulaisesti >tehty yritys on. Mutta mielenkiintoinen yhtä kaikki.

*. . . ? Eka reaktio oli toki se, ettei tää nyt ihan. . .mutta muutaman kelauksen jälkeen alkoi aueta. Kaikkialle levittäytyvä PINKKI olikin se hot ja tuo erittäin mielenkiintoisesti voimalasta loitonnuttaessa korostuva agressiivisesti loimottava SYANI edustikin sitten arki-ilmaa! Just joo ja alkoi myös hahmottamaan miten pinkki sopivasti alkoi myös laimenemaan ylöspäin mentäessä.
--------------

Tähän ydinterrorreillemme ymmärtääkseni yllättäen jopa SUPO:n pilaamaton? . . Dokkaripätkäosoite siitä, miten ydinvoima OIKEASTI tappaa ja tuhoaa. Filmatisointi kun tietääkseni on nyky-ydindiktatuurimme vainotuin minuuttipätkä! Niin sen perille saattaminen on ollut hiukkasen onnahtelevaa maailman eräänä tarkimmin vainottuna ilmestymisestään ydinREALIN kohtionamme viime vuoden lopultaan asti.
-----------------

Beta torch. Käänsin itse tuon Beta flareksi, mutta se ei kelvannut.
Lyhyesti: ydinvoimalasta emittoituva soihtu, joka pudottaa lintuja ja tappaa.

http://www.youtube.com/watch?v=P_a19RRo2gY

Matti

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.8.2009 20:43

MILJARDIEN bisnestä!

L.S. 31.2009.(Lyhennelmä):;Suomalaisomisteinen rahtilaiva kaapattiin mystisesti Itämerellä. Suomalaisyhtiön omistama Arctic Sea -rahtialuskaapattiin lyhyeksi aikaa viiko sitten Ruotsin vesillä. Poliiseina esiintyneet 8-10 mustiin vaatteisiin ja maskeihin pukeutuneet kaappausjoukot saapuivat paikalle pikaveneillä. Sitoivat 15-hengen venäläisen laivamiehistön ja poistuivat paikalta 12h kuluttua etsittyään alukselta "jotain". Tapaus on ennenkuulumaton Ruotsin aluevesillä kertoi Ruotsin poliisin tutkinnanjohtaja Ingemar Isakson haastattelussa. Edelleenkään ei kaapattuun alukseen ole saatu yhteyttä kaappauksen jälkeen. Laivan omistaa Helsingissä toimiva Solchart Managment Ab. Laiva oli lähtenyt Pietarsaaresta.( Kuvavaa maamme viranomaisten saamattomuudesta ja peloista mm. ydinsalaisuuksiin, ko. kaappaus tehtiin jo torstaina. Kierreltyään tietoa Suomen keskusrikospoliisien, sisäministeröittemme kautta VASTA MAANANTAINA suomalaisvarustano uskalsi ilmoittaa tapahtumasta vastuualueen ruotsalaispoliiseille. Ja lehtiin uutinen pääsi yli viikon lahottuaan seuraavan viikon perjantaina!) Varustamoyhtiön Solchart Managment Ab:n toimitusjohtaja Victor Matveev vasikenee y h ä laivan tapahtumista vedoten siihen, että tutkintavastuu on nyt poliiseillamme."

Uskomatonta jutussa on tietysti juuri SUOMEN hämäristä kytköksitään kyseenalaistuneen poliisin toiminnat! Mm. Estonia laivakatastrofien kaltaisten tapahtumien tietoisista peittelytyyleistä on kyse. Tunnetusti sisäpiirisen poliisien systemaattinen rikostutkinnan tahallinen hidastelu, pimitys ja tietoinen tutkinnan sabotointi. Uskomaton väite on vaikka se, miten laivassa olisi tehty laajaa tutkimusta, mutta edelleenkään ei päävastuullisella Ruotsin poliisivoimilla olisi ollut mahdollisuuksia edes soittaa laivaan!? Aivan uskomatonta kaikki tyyni. No miksi näin ja mitä maamme sisäministeriö jälleen kerran peittelee?

1985 paikkeilla Italiasta tulleissa ydinhallinnon sisäpiireissä TVO:lla kulki tieto siitä, että kautta eteläisen Euroopan kulkevista ydinvoimaloitten uraanilasteista, erityisesti suojaamattomista rekoista kaapattiin systemaattisesti jo joka viides! Kerrottiin, että mustan uraanin massiivinen kauppa oli maailman kolmanneksi suurinta näillä tuotteilla heti USA:n ja Venäjän jälkeen. Itse asiassa jopa Saksan, Ranskan, Japanin pyörittämä käytettyjen uraanilastien jalostuskeskuksista Sellafieldista, Superphoenixsiata ja Japanin jatkojalostamoissa kulkevista uraanieristä kadotettiin, hukattiin ja kidnapattiin niin valtaisat tonnistot, että olivat pääsyitä Saksan ydinteollisuuden alasajoihin nykymalliinsa. Superphoenix-projektin nykyisiin alasajoihin. Eta kaappasi Espanjan ydinmateriaaleja sellaisella vimmalla, että 3 ydinvoimalaa oli pakko sulkea kidnappaajien miljardikustannusten, henkilökuntalunnasvaateitten ja vastaavien miljarditappioitten takia. Muistamme YLE Katja Juuruksen ohjelman n. 2v takaa siitä miten 100% koko EU:n uraaninjalostiksen heksafluoridilaivakuljetuksesta kulkee Ranskan le Havreata . . niin tosiaan ITÄMERTA pitkin Venäjän Majakkiin ainoaan sallittuun EU:n uraanijalostamoon.

Paljastus oli niin vakava takaisku tähän ultravaaralliseen ja ultrasalattuun piilotoimeen, että suututti Venäjän silloisen presaidentin Putinin. Niin pahoin, että uhkasi koko paljastuneen kuljetusreitin sulkemisella. Jos uraaniheksafluoridissa ollut alus olisi uponnut, olisi kaikki elämä kuolut kuulema yli kilometrin säteellä seuranneessa megaräjähdyksessä. Ohjelma totesi. Kun Suomeemme on TVO/Posiva ollut jo hankkimassa kansainvälisen ydinjätekaupan keskustamme JUURI Ruotsin kautta laivaamalla ei kytköksissä kaappaustaustoihin ole MITÄÄN epäselvyyksiä. Rahakkaat piirit ovat tajuneet mikä on maailman tuottavinta bisnestä myös Itämerellä. Kaapata TVO/Posiva/Arevan uraanilähetyksiä! Kun Tem:ssä odottavat 1 200kpl Arevan Suomen uraanikaivosta ruhjotaan starttiin on Itämeri kuin ydinasetehtailun notkuva vapaantoimen noutopöytä!

Koska megalaajaa, gikakallista ydinmateriaalien kuljetusta ei edes kannata yrittää suojata kuin tuollaisilla nyt testatuilla 15-hengen minimimiehistöllä laivoissamme ei kaappauksia toki edes haluta estää! Lisäksi innostuneille "koekaappaustestaajille" selvisi, ettei maamme läpimätä poliisitoiminta edes USKLLA tehdä mitään muuta kuin peitellä ydintyyliimme tapaukset julkisuudelta. 1980-luvusta asti kaappareille on tarjottu kultavadilla ydinalan toimintapainostuksena, ettei kaappauksia sen enempää tutkita. Kuin julkaista julkiskritiikkiin IKINÄ! Vai moniko on kuullut miten mafian ydinvoimakaappausinnot sulki Italiassa peräti 6 ydinvoimalaa 80-luvuilla? Tuskin lisäkseni koko Suomessa tietää kuin kourallinen hiljaiseksi ostettuja erikoismiliisiryhmäläisiä. Jopa USA:n presidentti Obama on pitänyt JUURI tällaista hyssyttelyä ydinrikollisuudessa alan yhtenä merkittävimpänä uhkana maailmallemme! Jatkuu . . .

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:47

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus