Köksää

  • prefect

Uunin käytön jatkokurssi edistyneille käyttäjille.
Osa: paperit

Vietimme viime marraskuussa työpaikan pikkujouluja, jotka menivät perinteisesti. Myös seuraavan päivän ohjelma oli ennalta tiedossa, syvä ja pitkä kooma.
Heräilin siinä alkuillasta ja mielessä olivat ne perinteiset seuraavan päivän lääkkeet: korjaussarja, salmiakkia, pizza, coca cola ja no joo.
Päätin ryhtyä käsitöihin helpottaakseni oloani. Vettä, jauhoja, hiivaa, nousemaan. Paseerattua tomaattia, mausteita. Juustoa raasteeksi, paprikaa, sipulia, tonnikalaa, ananasta paloiksi, jauhelihaa.
Pohja nousi täydelliseksi, tomaattikastike oli täydellistä. Täytteet päälle ja pizza uuniin.
Varttitunti ei olisi voinut tuntua pidemmälle. Verensokeri putosi juuri nollaan kun vedin pizzaa uunista. Tärisevin käsin leikkasin sen paloiksi ja yritin saada paperista irti. Tuntuu kuin paperi ja pohja olisivat tehneet liiton, jota ei erota mikään maallinen valta.
Otin selvää tämän salaliiton osapuolista. Jauhot olivat samoja mitä olin ennenkin käyttänyt, paperi voipaperia. Voi vtu paperia, ilmeisesti kaupasta oli sitten tullut otettua leivinpaperin sijaan voipaperia kun ei vielä kolmikymppisenä tiennyt eroa.
Itkun sekaisen raivon vallassa, itse alusta loppuun saakka tehty, höyryävä, elämäni pizza edessäni piti päättää nieleekö tappion kuin nainen ja syö päältä täytteet vai paiskaako miehisesti pellisen roskiin palaakaan maistamatta. Päädyn jälkimmäiseen vaihtoehtoon ja se tuntui jyrkkyydessään vähän helpottavalta kun ajatteli, että aina on Kotipizza.

Sanelin kiihkossa tilaukseni ja annoin osoitteeni. Puhelin ei meinannut pysyä kädessä kun poika ilmoitti, että heillä on vähän ruuhkaa, puolitoista tuntia. Puolen toista tunnin päästä se pizza olisi pitänyt laittaa suoraan suoneen tipasta. Kannattiko herätä? Tämän täytyy olla näitä seuraavan päivän unia!

Pizzaa tehdessä oli tullut oloa paranneltua korjaussarjalla sen verran, ettei voinut tarttua enää auton rattiin. Loppuilta meni sitten etsiessä ohjetta molo-tovin-koktailien tekoon ja selvittäessä missä voi-vtu-paperia valmistetaan...

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:46

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus