Shamppanja-aamiainen

  • prefect

Tilipäivän ajankohdasta riippuen myös skumppa ja cava käyvät loistavasti. Eli oikotie onneen käy Alkon kautta, mutta ukottaminen sikseen ja sieltä piccolopullollinen tai korkeintaan kaksi kuivaa tai erittäin kuivaa kuplivaa. Kyllä, piccolopullo on 2 dl, eli yhdet lasilliset kummallekin. Jos ilme ei kirkastu, niin voi kokeilla toista pullollista ja jos ei sittenkään, niin valitettavasti olet maallisen avun ulkopuolella.

Kuplivan kyytipoika syntyy seuraavasti.
Croissantteja. Kaupoista löytyy einestiskistä sellaisia pahvisia hernerokkapurkin näköisiä tötsiä, jossa on taikinaa valmiiksi margariinisarviksi leikattuna. Sellaisia yksi. Purkin kyljestä löytyy kasaamisohje. Eli purkista suoraan leivinpaperille rullattuna ja 200 asteiseen uuniin. Katso, että rullailet kolmion leveämmästä päästä aloittaen ja löysästi. Unohda maidolla ja varsinkin munalla sivelyt.
Vartin päästä, kun croissantit ovat valmiit, anna jäähtyä hetki ja halkaise sitten siten, että kansi jää kiinni yhdestä nurkasta. Ja käytä sahalaitaista veistä ja pomminpurkajan otteita, jotta crossantti näyttää halkaisun jälkeen vielä tunnistettavalta.
Jokaisen croissantin väliin tulee yksi lehvä salaattia. Tammenlehväsalaatti on parasta tähän tarkoitukseen.
Lisäksi jokaisen croissantin väliin tulee yksi ohut siivu (4 - 4,5 mm) brie-juustoa.
Sitten tuleekin se vaikein rasti. Pitäisi löytää puolikas Cantaloup-meloni, joka on kypsä. Kylillä liikkuu sitkeä uskomus, että K-kaupoissa on tarpeeksi riiputettua tavaraa yleisesti tarjolla. Kypsän melonin tuntee siitä, että se tuoksuu voimakkaan makealle ja hedelmäiselle jo ulko-ovelle asti. Eli nokka kiinni kelmuun ja härskisti puristelemaan. Jos mieleen tulee jotain imetysajoista, on kyseessä todellinen löytö.
Cantaloup-melonista leikataan brie-juustosiivua hieman reilumman kokoinen pala (6 - 6,5 mm), ilman kuorta ja sitä vihreää kerrosta kuoren vieressä. Myöskään siemenet eivät kuulu reseptiin. Ja hei, kotikokit siellä patojen äärellä, täytteiden järjestys on sitten esitetyssä järjestyksessä - ei mennä heti tuunaa ja pimpaa toimivaa reseptiä.
Sitten grammariin klassista, vaikkapa Vivaldin Neljä Vuodenaikaa ja pusuttelemaan honeypuppeli hereille.

Kirjoitettaessa soi Vivaldi: Four Seasons

2 kommenttia

Kazaboug

13.8.2009 15:44

Testattu. Kaikessa yksinkertaisuudessaan TOIMII! En kyllä tuhlaisi tuota herkkua cavan tai kuoharin kanssa. Kunnon samppanjaa saa pitkäripaisestakin alle 40 eurolla ja se investointi takuulla kannattaa. Lisää samppanjasta vaikka http://www.samppanjaa.fi tai Wikipediasta.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:46

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus