Thaikanaa

  • prefect

Otin tämän reseptin muistoksi Marikalta, joka on ehkä suomen parhaimpia kampaajia.
En ole koskaan käynyt Thaimaassa ja en ole edes varma olenko koskaan syönyt muuta Thai-ruokaa kuin tätä. Tosin tämä on niin hyvää, että se on riittänyt minulle tähän asti. Näin se menee ja vie varmasti mennessään:

- 2 dl Thai Kitchen Jasminriisiä
- 3 dl vettä
- 2 kpl kanan rintafileitä
- öljyä
- inkivääriä
- valkosipulin kynsi
- ½ chilipaprika
- ½ keltainen paprika
- ananasrenkaita
- Thai Kitchen Red Curry Paste
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- pitkiä vihreitä papuja (pakaste)
- 4 dl purkki Thai Kitchen kookosmaitoa

Ensimmäiseksi kookosmaitopurkki laitetaan pakkaseen, jotta kookosmaidon "kerma" saadaan erotettua vedestä. Tämä käy 10-15 minuutissa, jos olet pitänyt kookosmaitopurkkia jo valmiiksi jääkaapissa. Muutoin varaa aikaa 30-45 min pakkasessa.
Thai-kanan valmistus aloitetaan Jasminriisistä. Mittaa kattilaan riisit ja vesi ja nosta vesi kiehuvaksi. Kansi päälle heti kun vesi kiehuu ja lämpö ykköselle. Riisi on valmista 20 minuutin päästä kun kaikki neste on imeytynyt.
Kuori inkivääristä peukalon kokoinen pala ja hienonna se puolikkaan chilipaparikan kanssa, josta on poistettu siemenet. Kuori ja paina rikki valkosipulin kynsi.
Siivuta ½ paprika ohuiksi siivuiksi ja pilko 3 ananasrengasta. Kuutio kana.
Kuulota kuumalla pannulla öljyssä hetki inkivääriä, chilipaprikaa ja valkosipulia. Älä anna ruskistua. Lisää kana joukkoon ja paista pinta kiinni. Lisää 2-3 teelusikallista Thai Kitchen Red Curry Pastea ja paprika. Kun paprika on hiukan pehmentynyt lisää kookosmaitosta ainoastaan pakkasessa hyytynyt kerma. Kaada vesi pois.
Lisää ananas ja kourallinen papuja. Ripaus suolaa ja sokeria. Älä keitä vaan annan hautua hiljaisella lämmöllä sen aikaa kun riisi vielä kypsyy.

Ruokajuomavalinta voi olla vaikea tulisten ruokien kanssa, kuten Thai ja Meksikolaiset ruuat ovat. Kyseisissä kulttuureissa ruokajuomana on yleisesti olut, koska alkoholi voimistaa ruuan tulisuutta entisestään. Meksikolaisen ruuan kanssa olut sopii parhaiten, mutta Thai ruuan kanssa yksi erityinen valkoviinilajike, Gewurtztraminer, sopii erittäin hyvin. Suosittelen Alsacen Gisselbrechtiä tämän ruuan kanssa.

Jälkiruoka kruunaa aterian kuin aterian ja tämän ruuan jälkeen suu kaipaa rauhoittavia makuja. Carte Dorin Mascarpone jäätelö jättää tämän aterian nauttialle sellaisen kestohymyn, että posket tulevat kipeiksi.

Kirjoitettaessa soi Katri Yländer

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:46

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus