Työväenluokkaisen imagon takana yrittäjäpopulismia

  • Dan Koivulaakso

erussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin valmistellessa 1,5 vuoden ajan [ctrl-c][ctrl-v] -näppäinyhdistelmän painamista ilmastolinjan vetämiseksi, hänen kenttäväkensä on häärännyt omien askareiden kimpussa. “Työväenpuolue ilman sosialismia” esittelee jatkuvasti yhä erikoisempia ajatuksia työväen edun ajamisesta. Selvää on, että siirtolainen ei täytä puolueen kriteereitä työläisyydestä. Viimeisimmän linjauksen mukaan ei myöskään ikääntynyt.

Jo aiemmin on käynyt selväksi, että eläkeiän nostaminen ei ole ongelma perussuomalaisille. Nyt puolueen yrittäjistä koostuvan muutosryhmän mukaan ikääntyneiden kohdalla ei tarvitsisi noudattaa työehtosopimuksiakaan: ”Työntekijän ja työnantajan on mahdollisuus sopia joustavasti työajoista ja työkorvauksesta molempien intressien mukaisesti sen jälkeen kun henkilö on täyttänyt 60 vuotta.” Itselleni on varsin käsittämätön ajatus, että olisi työntekijän ja työnantajan etu maksaa sopimuksia alempia palkkoja tai, että työväen puolustaminen tarkoittaisi palkkojen alentamista.

Muutosryhmän linjaus ei tosin erityisemmin yllätä kun lueskelee muiden perusehdokkaiden vaalimateriaalia. Eräs perusslogan kuuluukin: ”Tiesitkö, että Kokoomuksen voi korvata, äänestä perusporvaria.”

Jussi Halla-aho sanoi vaalikampanjansa avauksessa haluavansa pienentää työnantajamaksuja. Niitä samoja, joita nykyhallitus on jo keventänyt miljardilla eurolla vuositasolla lakkauttamalla työnantajan KELA-maksun. Tämä on linjassa hänen Kauppalehden vaalikoneelle antamien vastausten kanssa. Halla-aholla ei ole mielipidettä eläkeiän nostamisesta, hänen mielestään ansiosidonnaisen päivärahan kestoa pitää lyhentää ja yli tavoiteajan opiskelevilta voidaan periä lukukausimaksua. Lisäksi hän haluaa laskea yritysveroa ja kasvattaa tasaveroja kulutuksen verottamisen muodossa. Työehtosopimuksiakaan ei tarvitsisi miehen mielestä kunnioittaa (lähde: Kauppalehden vaalikone katsottu 14.2.).

Ilmeisesti kaikki voimavaransa maahanmuutton keskittävillä ehdokkailta puuttuu kyky selvittää mitä työnantajamaksut pitävät sisällään. Kun katsomme halvan yrittäjäpopulismin taakse huomaamme, että työnantajan sivukulut koostuvat valtaosin TyEL-vakuutusmaksusta, eli työntekijöiden eläkemaksuista. Vertailun vuoksi todettakoot, että TyEL on keskimäärin 22,4 prosenttia palkasta. Työnantajan sosiaaliturvamaksu (2,12 % palkasta) ja työttömyysvakuutusmaksu (0,8% palkasta) muodostavat siis ainoastaan noin 10% työnantajamaksuista. Kivalta kuulostava palkkaamisen helpottaminen ja sivukulujen pienentäminen tarkoittavat siis käytännössä työeläkkeen rahoituksen leikkaamista.

Suuri osa Perussuomalaisten ehdokkaista täysin samoilla linjoilla oikeistosiiven kanssa; työntekijöiden oikeuksia halutaan polkea. Tämä ei kuitenkaan saa huomiota, koska maahanmuuttajista, EU:sta ja vanhoista puolueista pidetään niin paljon meteliä ja uutisointi keskittyy puolueen kannatuslukemiin eikä politiikkaan.

Lopuksi vielä puolueen vasenta laitaa edustavan puheenjohtajan Timo Soinin näkemyksiä. Persupomo ei ole Kauppalehdelle perustellut mitään näkemyksistään, eikä hänellä ole mielipidettä lukukausimaksuista, yritysverotuksesta tai työehtosopimusten noudattamisesta. Etenkin jälkimmäinen tuntuu erikoiselta henkilöltä, joka telkkarissa joka väliin huutaa ”suomalaisen työmiehen puolesta.” Työväen eduista puhuminen onkin puolueelta pelkkää fuulaa. Tämä on syytä pitää mielessään kun tekee lopullista äänestyspäätöstään.

Kirjoitettaessa soi Juno, V-tyyli

33 kommenttia

mop737_iherb

17.2.2011 14:25

Et osaa muuta tehdä, kuin ratsastaa parempiesi eli Perussuomalaisten, Timo Soinin ja Jussi Halla-Ahon menestyksellä.

Jos Vasemmistoliitolla olisi uskottava sanoma, olisi sen kannatus nykyistä suurempi. Faktat puhuvat teitä vastaan ja tunteisiin vetoamalla ei nyky-Suomessa pääse isoon kannatukseen. Koettakaa siis jatkossa faktapohjalta ja jos faktat ovat ideologiaanne vastaan, muuttakaa ideologiaa.

Jussi Halla-Aho äänesti aiemmin Vihreiden Osmo Soininvaaraa ja hän argumentoi muslimien maahanmuuton puolesta Suomen Sisun keskustelufoorumilla. Sitten hän huomasi vastustajiensa FAKTOIHIN perustuvat mielipiteet omiansa paremmiksi ja käänsi takkinsa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mop737_iherb

17.2.2011 14:37

Esimerkiksi tässä sinulla on Dan ihan hullunkurinen mielipide:
- Haluat Suomen lisää ulkomaalaisia siivoojia.
- Haluat lisää palkkaa matalapalkka-aloille.

Palkat noudattavat ei-kommunistisissa maissa kysynnän ja tarjonnan lakeja, eli jos ulkomaalaista halpatyövoimaa haalitaan lisää kuten sinä Dan haluat, palkat laskevat.

Syntyperäinen Helsingissä asuva henkilö, joka ei ole saanut kaupungilta ilmaista vuokra-asuntoa, kuten suojavärityksen omaavat maahanmuuttajat, ei voi siivoustyötä pienellä palkalla ottaa vastaan vaan hän joutuu muuttamaan toiselle paikkakunnalle.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Dan Koivulaakso

17.2.2011 14:44

Alonsolla ei tainnut olla faktaa oikein mistään. Omasta mielestäni politiikan olennaisin kysymys on miten hyvinvointi jakaantuu. Tähän kaikkein tärkeämpään kysymykseen ei peruss. tarjoa mitään.

http://blogit.iltalehti.fi/dan-koivulaakso/2011/02/01/vieraskirjoitus-paaministeri-testaa-kansalaisten-kukkarolla/

Viimeisten viidentoista vuoden aikana on tehty useita päätöksiä, joilla yritysten maksamia veroja ja niiden osallistumista yhteiskunnan menojen maksuun on vähennetty. Arvonlisäverouudistus vuonna 1993 siirsi välillisiä veroja yrityssektorilta kuluttajien maksettavaksi, ja samana vuonna palkansaajilta alettiin periä työeläkemaksua. Yhtiöiden verokanta laskettiin vuonna 2005 26 %:iin. Työnantajien kansaneläkemaksu poistettiin vuoden 2010 alusta. Hyötyä yrityksille näistä muutoksista on tullut nykyrahassa mitaten lähes 10 miljardia euroa vuodessa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Dan Koivulaakso

17.2.2011 14:49

Suosittelen Alonsoa76:a tarkistamaan vuokra-asuntojen ja asumistuen kriteerit. Ne ovat kaikille samat. Samoilla tuilla saa yhtä paljon asumistukea, se ei ole kansalaisuudesta (,eikä tietenkään ihonväristä) kiinni, kuten Alonso76 esittää.

Minä en ole raahaamassa Suomeen jengiä, mutta haluan, että kaikkien ihmisioikeuksia kunnioitetaan. Työntekijän kansalaisuudella ei ole väliä, mutta en halua, että siivoojaa riistetään koska hän on ulkomaalainen ja heikko oikeudellinen asema (oleskeluluvan lyhyys ja sidonnaisuus työnantajaan) estää häntä vaatimasta parempaa.

Kysynnän ja tarjonnan lakia säätelevät kauppatieteellisen kirjallisuuden ulkopuolella tosielämässä monet muutkin asiat, kuten työehtosopimukset, mahdollisuus käydä palkkataistelua, yms. Alonso76:n logiikalla esim. voitot olisivat fiksattuja. Itse haluan pienentää niitä ja jakaa vaurautta tasaisemmin, sekä korottamalla palkkoja, että nostamalla veroja. Teksti johon Alonso76 viittaa löytyy täältä: http://blogit.iltalehti.fi/dan-koivulaakso/2011/01/21/oleskelulupakaytannot-ja-kahdet-tyomarkkinat/

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

17.2.2011 19:18

Jos nyt Dan kertoisit omin sanoin mitä tarkoittaa työväki ja työväenluokka?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

17.2.2011 23:48

Hyvä Dan, asiaa.

Persut olisivat täysin naurettava junttiporukka elleivät olisi onnistuneet niin hyvin kusemaan silmään suomalaista tavista. Puolueella ei tosiasiassa ole minkäänlaista yhtenäistä linjaa mihinkään, paitsi maahanmuuttoon, mukaan mahtuu kaikkea aina perusduunarista, kokoomuslaiseen yrittäjään, maajussiin ja kuulapää nasseen. Todellista populismia parhaimmillaan, ilman minkäänlaisia meriittejä ja vastuuta mistään on tietysti helppo huudella sloganeita vaikka saunan lauteilta, mutta todellisuus haisee ja pahasti.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

18.2.2011 00:10

Alonso76:n kommentit olisivat huvittavia elleivät ne olisi niin typeriä.

Otetaan esimerkiksi harmaantalouden, laittoman virolaisen työvoiman ja luultavasti Venäjän mafian hallitsema rakennusala Suomessa. Kuka on peräänkuuluttanut tiukempaa kuria touhuun? Aivan, ei suinkaan kokoomus vaan vasemmisto, joka ajaa suomalaisen yhteiskunnan, ei ylikansallisten korporaatioiden asiaa. Vasemmistoliitto ei ole taatusti tuonut tänne surkeisiin oloihin pennipalkalla köyhiä virolaisia töihin vaan haluaa samat pelisäännöt kaikille: virolaiselle sama palkka kuin suomalaiselle Suomessa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

18.2.2011 01:54

Huomaatko Dan, tässä vaiheessa on ihan mahdotonta voittaa keskustelua ainakaan internetissä persuja vastaan; sanoitpa mitä tahansa, siis ihan mitä tahansa, vaikkapa "Timo Soini on suomalainen", löytyy aina Alonson kaltaisia palkattuja trolleja, jotka vievät threadin sivuraiteille.

Vaikka tyhmää on ikävä lyödä, otetaan pari iskua Alonson idiotismia vastaan:

"Jos Vasemmistoliitolla olisi uskottava sanoma, olisi sen kannatus nykyistä suurempi." - virhe, koska kyseessä on kehäpäätelmä, jossa vallitsevalla olotilalla perustellaan väite jolla ei ole siihen selvää syy-yhteyttä.

Koska jos uskotaan tätä kehää, kysynpä, Alonso, että kun kerran persujen kannatus viime vaaleissa oli muutaman prosentin luokkaa, tarkoittiko tämä että persuilla _ei ollut_ tuolloin uskottavaa sanomaa? Ja jos näin oli, mikä on se persujen nykyinen sanoma joka on selvästi tuota edellistä uskottavampi?

Toinen, huhhuh, eli väite "Koettakaa siis jatkossa faktapohjalta": voitko Alonso nyt vastata isompiesi eli Soinin ja Halliksen puolesta faktakysymyksiin, mikä on persujen kanta 1. eläkeiän nostoon 2. työehtosopimusten yleissitovuuteen 3. kansalaispalkkaan; noin ihan aluksi. Koska olet sitä mieltä että persut antavat faktoja toisin kuin muut, osaat varmasti kertoa vastaukset?

Ai niin, mutta sinä olitkin vain säälittävä trolli. Tulethan takaisin kun sinulla on omia oikeita ajatuksia eikä vain käskyjä ylempää?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

18.2.2011 09:02

Hyvä Dan! Miellyttävä lukea argumetointia, joka perustuu tietoon eikä ns perstuntumaan ja tiedotusvälineiden pinnallisiin lööppeihin. Sivistymätön on se, joka arvostelee ihmistä ulkonäön perusteella, mutta ei kykene avaamaan korviaan sillä mitä kyseinen henkilö sanoo. Pettymyksen ymmärrän ja turhaumankin, mutta ei aina se joka huutaa kovimpaan ole oikeassa. Aukaiskaa silmänne ja korvanne!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

18.2.2011 11:48

Vasemmistoliitto taitaa olla ainoa puolue nykyään, jolla on jonkinlaista oikeudenmukaisuuden tajua ja suoraselkäisyyttä. Dan, jos olet Jyväskylässä päin niin tarjoan bissen. Täältä on tulossa lähipiiristä äänet Vasemmistoliitolle.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Dan Koivulaakso

18.2.2011 13:40

Kiitos kommentteista, yritän kaivaa lisää persujen näkemyksiä esille kun meuhkaavat vaan kaikesta muusta kuin tuloerojen kasvun syistä.

dAn

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

18.2.2011 16:27

On tietysti totta, että työnantajien maksuja on vähennetty. Mutta mietitäänpä, miksi työnantajan pitäisi maksaa veroa siitä, että antaa työtä? (kelamaksu). Työnantajahan tekee yhteiskunnalle palveluksen kun ottaa ihmisen töihin.

Eikö riitä, että on yhteisövero 26% ja pääomatuloista maksetaan veroa 28% ja maksetaan eläkemaksuja työntekijän puolesta nuo 10% palkasta. Kuinka paljon työnantajan sinusta pitäisi yhteiskunnalle maksaa työntekijästä?

Yhteiskunta toki kouluttaa työntekijöitä, mutta minusta koulutuksensa maksaminen kuuluu sille joka koulutuksen saa, eli työntekijän on itse maksettava yhteiskunnalle takaisin siitä mitä yhteiskunnalta saa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

18.2.2011 17:29

Se jo riittää syyksi olla äänestämättä Soinia, että mies on fundamentalisti-katolilainen, joka kaikessa hiljaisuudessa hyväksyy kirkkonsa harjoittaman pedofilian ynnä muut moraalisesti kyseenalaiset jutut, kuten ehkäisyn kieltämisen. Ei kiitos keskiaikaisen paavisvallan kannattajalle.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

18.2.2011 21:06

Nyt et Dan vielä vastannut kysymykseen, että mitä tarkoitat työväellä ja työväenluokalla.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mop737_iherb

22.2.2011 13:13

"Suosittelen Alonsoa76:a tarkistamaan vuokra-asuntojen ja asumistuen kriteerit."

Miksi sitten kaupungin asunnoissa on paljon ei-työperäisiä maahanmuuttaija? Joissakin kaupungin vuokrataloissa on jo niin paljon etnistä varinää, että kaikki kynnelle kykenevät valkoihoiset muuttavat pois, "white-flight".

"kuka on peräänkuuluttanut tiukempaa kuria touhuun? Aivan, ei suinkaan kokoomus vaan vasemmisto"

En ole sanonut Kokoomuksesta sanaakaan, en tiedä mitä Kokoomus on asiasta mieltä enkä aio äänestää Kokoomusta, joten ei voisi vähempää kiinnostaa. Muistan kyllä, että juu, olette peräänkuuluttaneet tiukempaa kuria touhun ja pisteet teille siitä!

"Tulethan takaisin kun sinulla on omia oikeita ajatuksia eikä vain käskyjä ylempää?"

En kuulu mihinkään puolueeseen. Joten jos haluat tietää jonkun puolueen kannan esim. eläkeasioihin, älä kysy minulta.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mop737_iherb

22.2.2011 13:33

"Anonyymi 18.2.2011 09:02 Hyvä Dan! Miellyttävä lukea argumetointia, joka perustuu tietoon eikä ns perstuntumaan ja tiedotusvälineiden pinnallisiin lööppeihin. Sivistymätön on se, joka arvostelee ihmistä ulkonäön perusteella"

Kuka on arvostellut kenen ulkonäköä ja missä yhteydessä? Avaisitko vähän, Mr. Anonyymi?

"Se jo riittää syyksi olla äänestämättä Soinia, että mies on fundamentalisti-katolilainen, joka kaikessa hiljaisuudessa hyväksyy kirkkonsa harjoittaman pedofilian ynnä muut moraalisesti kyseenalaiset jutut, kuten ehkäisyn kieltämisen. Ei kiitos keskiaikaisen paavisvallan kannattajalle."

Onko sinulla vaikkapa nettilehteen linkki, jossa kerrotaan katolisesta pedofiliasta Suomessa? Onko esim. suurin osa italialaisista pedofiileja? "Italian suurin uskontokunta on katoliset, johon kuului 87,8 % väestöstä".

Eikös pefofilia ole Suomessa enemmänkin muslimeihin liittyvä ominaisuus, jos vaikka lukee Vartti-lehdestä, mitä Itäkeskuksen uimahallin lastenaltaassa tapahtuu?

Vartti-lehti:
"Helsingissä Itäkeskuksen uimahallissa on havaittu kiusallinen ongelma. Viimeksi noin kuukausi sitten hallin lastenaltaassa jäi kiinni masturboiva mies. Sekä hallin uimavalvoja että asiakas havaitsivat tilanteen. Poliisi kävi hakemassa miehen huostaansa.

Hallin laitospäällikön Teemu Raatikaisen mukaan kyseessä on tänä vuonna jo viides vastaavanlainen tapaus, josta on tehty poliisille tutkintapyyntö. Kaikissa tapauksissa kyseessä on ollut ulkomaalaistaustainen mies. Raatikainen arvelee, että tapausten lisääntyminen voi olla yhteydessä siihen, että asiakasmäärät ovat laman vuoksi kasvaneet."

Mikähän saa maahanmuuttajat masturboimaan lastenaltaassa, onko kyseessä jokin kulttuurillinen väärinymmärrys, epäyhteensopiva tapakulttuuri vai jonkin postraumaattisen stressin aiheuttama oireilu?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mop737_iherb

22.2.2011 13:52

"Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin valmistellessa 1,5 vuoden ajan [ctrl-c][ctrl-v] -näppäinyhdistelmän painamista ilmastolinjan vetämiseksi".

Eiköhän kaikkien puolueiden puheenjohtajilla ole taustakirjoittajia, ei niitä ilmastolinjoja kukaan puheenjohtaja yksin kirjoita.

Tuskin se Soini ilman Matin lupaa on ilmastolinjaa puolueen viralliseksi ohjelmaksi ottanut.

"Matti Putkonen ryhtyy perussuomalaisten vaalityön vetäjäksi."
http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Sdpst%C3%A4+eronnut+Putkonen+perussuomalaisten+vaality%C3%B6h%C3%B6n/1135259333132

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mop737_iherb

22.2.2011 14:06

Joten miten Dan perustelet 1,5 vuoden odottelun, jos ilmastolinjan isä Matti loikkasi elokuussa 2010 SDP:stä Perussuomalaisiin eli puolisen vuotta sitten?

"Koska jos uskotaan tätä kehää, kysynpä, Alonso, että kun kerran persujen kannatus viime vaaleissa oli muutaman prosentin luokkaa, tarkoittiko tämä että persuilla _ei ollut_ tuolloin uskottavaa sanomaa? Ja jos näin oli, mikä on se persujen nykyinen sanoma joka on selvästi tuota edellistä uskottavampi?"

- Mikään puolue ei kasva isoksi yhdessä yössä, vaikka sanoma olisi oikea.
- Perussuomalaisten viime vaalien sanoma on nyt uskottavampi, koska EU:n ongelmat ovat viime aikoina tulleet hyvin esille.

- On upotettu miljarditolkulla rahaa euron pystyssä pitämiseen.

- Mitä enemmän ihmiset käytännössä kohtaavat monikulttuuria, sitä enemmän ihmiset kääntyvät sitä vastaan. Esim. pääkaupunkiseudulla niissä kaupunginosissa, missä on eniten ei-työperäisiä maahanmuuttajia, on eniten kannatusta Peruossuomalaisilla. Eli lisääntyneet kohtaamiset eivät ole lisänneet suvaitsevaisuutta.

Lisäksi on nähty, millaista värinää uudet EU-jäsenmaat Romania ja Bulgaria ovat Suomeen tuoneet. Rikollisuutta.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Dan Koivulaakso

22.2.2011 14:28

Alonso yrittää siirtää keskustelua pois minun pointeistani sekoittamalla eri vastauksia ja tarttumalla epäolennaisuuksiin.

Toki kaikilla on taustakirjoittajat, mutta Soini itse väitti valmistelleensa Metalliliiton jo julkaisemaa mallia 1,5 vuotta. Kiinni jäi...

Alonson vastauksessa ei käsitellä mitenkään sitä, että asuntojonot ovat samat kaikille ja liian pitkät koska vuokra-asumista tuetaan liian vähän. Sen sijaan omistusasumiselle syydetään satoja miljoonia verotukea, mikä asuntojen hintaa ja vuokria.

"Suosittelen Alonsoa76:a tarkistamaan vuokra-asuntojen ja asumistuen kriteerit."

Miksi sitten kaupungin asunnoissa on paljon ei-työperäisiä maahanmuuttaija? Joissakin kaupungin vuokrataloissa on jo niin paljon etnistä varinää, että kaikki kynnelle kykenevät valkoihoiset muuttavat pois, "white-flight".

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mop737_iherb

22.2.2011 14:30

"Otetaan esimerkiksi harmaantalouden, laittoman virolaisen työvoiman ja luultavasti Venäjän mafian hallitsema rakennusala Suomessa."

Ettei menisi pelkäksi valitukseksi, tosiaan kiitos puolueenne Paavo Arhinmäelle, että hän on eduskunnassa avautunut tästä epäkohdasta:

http://www.paavoarhinmaki.fi/blogi/2007/puolalaiset-rakennustymiehet-ja-palkkariisto/

"Suoraan eduskuntatalon edessä, musiikkitalon työmaalla, on törkeällä tavalla riistetty puolalaisia rakennustyömiehiä. Hommia on paiskittu ilmeisesti alle kahden euron tuntipalkalla. Tilaajavastuulain mukaan tilaaja ei voi luistella valvontavelvollisuudestaan, vaikka töitä ketjutettaisiin alihankkijoille."

Omasta mielestäni tällekin tontille olisi voinut rakentaa vaikka puiston tai 20-kerroksisen asuintalon. Vaikka musiikkitalon rakennus- ja huoltokustannuksia ei huomioitaisi, siellä pidettyjä konsertteja joudutaan tukemaan isolla rahalla eli lippuja myydään alle tuotantokustannusten.

Ja tämä tosiaan ei ole minkään puolueen ehdokkaan mielipide, olen vain äänestäjä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mop737_iherb

22.2.2011 14:48

Anteeksi Dan, että vastasin myös kommentoijille täällä, en pelkästään sinun kirjoituksiisi.

Jos Soini on tosiaan väittänyt 1,5v ilmasto-ohjelmaa valmistelleensa, niin sitten Soini on valehdellut tai hän on tehnyt Matin kanssa yhteistyötä jo ennen Matin loikkaamista SDP:stä. En tunne kumpaakaan henkilöä enkä ole lukenut alkuperäistä juttua jossa Soini on tällaista väittänyt, joten paha mennä sanomaan.

Siinä olet Dan oikeassa, että omistusasumisen verotuki on järjetöntä. Mutta lähes yhtä järjettömiä on vuokra-asumisen asumistuet, sillä nekin valuvat vuokrien korotuksiin ja johtavat kikkailuun: ihmiset muuttavat kirjansa eri osoitteeseen, kuin missä oikeasti asuvat. Kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja pitäisi olla, mutta asumistuet eivät ole siihen oikea ratkaisu.

Kenties työsuhdeasuntojen, opiskelija-asuntojen ja vanhusten palveluasuntojen lisääminen olisi paras ratkaisu? Nimittäin, jos joku ei ole töissä, koulussa tai eläkkeellä, hän voi aivan hyvin asua edullisemmin esimerkiksi Imatralla, missä saa edullisen asunnon kaupungin keskustasta kaupungin suuresta työttömyysprosentista johtuen.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Dan Koivulaakso

22.2.2011 14:50

Sun alkuperäinen pointti oli, että siirtolaisia kohdellaan jotenkin erityisesti vuokra-asuntojonoissa, etkä ole esittänyt mitään sen tueksi paitsi fiilispohjaisia heittoja.

Asumistuesta voidaan puhua sitten erikseen, olenkin valmistelamassa asuntoaiheista tekstiä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mop737_iherb

22.2.2011 16:39

Tiedätkö Dan yhdenkin somalia, joka olisi joutunut nukkumaan Helsingissä kadulla? Tai jonottamaan leipäjonossa?

Valtion ja kuntien välisissä sopimuksissa on lähdetty siitä, että kunnat järjestävät ensiasunnon vastaanottamilleen pakolaisille. Käytännössä tämä tarkoittaa yleensä kunnan vuokra-asuntoa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_somalit
"Suomen somalit
Kokonaismäärä : yli 11 000
Asuinalue: 84 prosenttia Suomen somalinkielisistä asuu Uudenmaan maakunnassa"

Tilanne 2010.08 ja toki jono on tämän jälkeen kasvanut:
"Oleskelupäätöstä odottaa nyt lähes 5 000 somalialaisten perhesidehakemusta."
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Maahanmuuttovirasto+ruuhkautunut+somalialaisten+kasvattilapsihakemuksista/1135259707578?ref=rss

"Joka kuudes helsinkiläinen asuu kaupungin vuokra-asunnossa."
http://www.hel.fi/hki/kv/fi/Asuntoasiat/Vuokra-asunnot

"Kunnallisella vuokrasektorilla on erittäin tärkeä merkitys somalien asumisessa, sillä esimerkiksi vuonna 2003 noin 70 prosenttia Helsingin somalinkielisistä asui kaupungin omistamissa vuokra-kiinteistöissä".
www.stakes.fi/yp/2008/6/virtanenhanna.pdf

Asiaan liittyen:
"Kiintiöpakolaisia vastaanottaa tällä hetkellä kuusitoista maata, yksi näistä Suomi. EU-maista kuusi ottaa vastaan kiintiöpakolaisia.".
http://fi.wikipedia.org/wiki/Pakolainen#Kiinti.C3.B6pakolainen

Suomeen itse matkustavat somalit eivät kuulu kiintiöpakolaisiin, eivät myöskään perheenyhdistämisen kautta tulevat, jolloin Suomen valtio maksaa matkat.

Pelkästään YK:n kiintiöpakolaisten ottaminen Suomeen olisi oikeudenmukaisinta, jolloin pahiten hätää kärsivät tulisi autettua.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Dan Koivulaakso

22.2.2011 17:16

Tunnen useita asunnottomia useista eri maista. Heitä yhdistää köyhyys. Koska asunnottomuus on mielestäni todella törkeää olen vuosia toiminut asunnottomien yön kansanliikkeessä. Asunnottomuus on Suomessa vähentynyt samaan aikaan kun maahanmuuttajien määrä on lisääntynyt, joten sikälikin pointtisi on erittäin ontuva.

Et edelleenkään osoita millä perusteella siirtolaisia kohdeltaisiin eri tavalla kuin Suomen kansalaisia. Kaikki artikkelit ovat varsin tuttua kauraa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mop737_iherb

22.2.2011 19:11

"Et edelleenkään osoita millä perusteella siirtolaisia kohdeltaisiin eri tavalla kuin Suomen kansalaisia."

Eikös tämä käynyt edellisestä kirjoituksestani ilmi? Mitä kohtaa et ymmärtänyt?

"Asunnottomuus on Suomessa vähentynyt samaan aikaan kun maahanmuuttajien määrä on lisääntynyt, joten sikälikin pointtisi on erittäin ontuva."

En ole väittänyt asunnottomuuden lisääntyneen. Totesin, että somalit asuvat kantaväestöä huomattavasti useammin kaupungin asunnoissa. Kaupungin asuntoihin haluaisivat muuttaa myös kantasuomalaiset: pääkaupunkiseudun kuntien vuokra-asuntojonoissa on yhteensä yli 50.000 taloutta eli jonossa on karkeasti arvioiden noin 100.000 ihmistä. Korjaa toki, jos sinulla on Dan alan asumisalan asiantuntijana tarkempaa ja ajankohtaisempaa tietoa.

Et vastannut kysymykseen:
"Tiedätkö Dan yhdenkin somalin, joka olisi joutunut nukkumaan Helsingissä kadulla? Tai jonottamaan leipäjonossa?"

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mop737_iherb

22.2.2011 19:33

http://www.kansanuutiset.fi/mielipiteet/nakokulma/2157129/rotuhygienian-perinto
Dan Koivulaakso kirjoitti:
"Helsingin kaupunginjohtajan Jussi Pajusen avaukset kertovat siitä, että kerjäämistä on paheksuttava, koska emme halua kohdata sitä, että Itä-Euroopan romanit ovat antaneet köyhyydelle kasvot Suomessa. Tämähän ei tosin pidä paikkaansa, sillä Suomi on ainoa Pohjoismaa, jossa on mittavia leipäjonoja. Ne vaan eivät sijaitse ydinkeskustassa."

Kun kerta tunnet niin hyvin leipäjonot: oletko nähnyt yhdenkin somalin leipäjonossa?

http://www.kansanuutiset.fi/mielipiteet/lukijoilta/1917292/suurin-osa-islam-kritiikista-virheellista
Dan Koivulaakso kirjoitti: "Suurin osa islam-kritiikistä virheellistä"

Miltä osin islam-kritiikki EI ole virheellistä, jos "suurin osa" on virheellistä?

Jos "suurin osa" on virheellistä, osaat varmaan sanoa usean kohdan, joissa Halla-Ahon islam-kritiikistä on virheellistä:
http://www.halla-aho.com/scripta/
"Kirjoituksia uppoavasta Lännestä".

Ei pitäisi olla vaativa tehtävä, sillä Halla-Ahon Scriptassa on jo 299 kirjoitusta.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

22.2.2011 20:46

Nyt et Dan vieläkään vastannut kysymykseen, että mitä tarkoitat työväellä ja työväenluokalla.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

22.2.2011 21:18

*reps*

Dan Koivulaakso kirjoittaa tänään (22.2.) klo 14.50:

"Sun alkuperäinen pointti oli, että siirtolaisia kohdellaan jotenkin erityisesti vuokra-asuntojonoissa, etkä ole esittänyt mitään sen tueksi paitsi fiilispohjaisia heittoja."

Ja vajaat 2,5 h myöhemmin (klo 17.16):

"Asunnottomuus on Suomessa vähentynyt samaan aikaan kun maahanmuuttajien määrä on lisääntynyt, joten sikälikin pointtisi on erittäin ontuva."

Hyvä herra Koivulaakso, jos katsot olevasi oikeutettu nälvimään muita "fiilispohjaisista heitoista", niin olisiko liikaa pyydetty, että itse esittäisit omien väitteidesi tueksi jotakin?

Noissa kommenteissasi, joita tuossa yllä siteeraan, on nimittäin melkoisen surkuhupaisa ristiriita...

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

22.2.2011 22:06

Lue tarkemmin Alonso, vastauksethan löytyvät blogimerkinnöistä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

23.2.2011 09:39

1980-luvulla (jollon siirtolaisuus Suomeen oli lähes olematonta) oli asunnottomuus noin kaksinkertaista nykytasoon nähden. Silti se on edelleen häpeätahra.

Mielipiteitä kannattaa perustella, numerot ovat numeroita.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

23.2.2011 09:41

Rasismia ei tosin kannata edes yrittää perustella jos ei halua vaikuttaa täyspelleltä .

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

29.3.2011 15:26

Hyvä kirjoitus Dan.

Keskustelu täällä onkin sitten sitä perinteistä verkon vänkäämistä. hohhoijaaa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:39

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus