Rapsakkata

Näytetään kirjoitukset joulukuulta 2008.
Edellinen

Kameliparat  1

... vaiko paremminkin naisparat...?

Nämä tulivat mieleeni kun luin uutisesta männä viikolla, että USA:n joukot maksavat palkkioita Ialebanista kertoville paikallisille pienillä Viagra-pillereillä.

Tietokauppa käy kuulema kovana, mutta sitä ei uutinen kertonut, mikä muukin käy kaupankäynnin tuloksena kovana.

Kun rupesin miettimään, mistä tämä juttu on alkanut, niin löysin paljon puhuvan piirroskuvan menneiltä vuosilta.

~ Clintonin Bilin salaisuus? ~
~ Clintonin Bilin salaisuus? ~

Hauskaa uuden vuoden iltaa ja hyvää alkavaa vuotta 2009 Teille kaikille!


Onko finanssikriisi psykologiaa?  1

Monenlaisia juttua virtaa nykyisestä finanssikriisistä eetteeriin.

Mikä jutuista on totta ja mikä ei?

Näin maallikkona voi vain arvailla, mitä kaikkea tällä kertaa meille veronmaksajille jätetään kertomatta.

Laskuthan tulevat perinteisesti takuuvarmasti tästäkin finanssikriisistä meidän kaikkien maksettaviksi.

1990-luvun pankkikriisistä on jätetty paljon kertomatta. Onneksi Promerit-yhteisön porukat ovat jaksaneet kaivaa ja pitää esillä niitä asioita, joita valtameediat eivät ole jostain syystä halunneet käsitellä kokonaisvaltaisemmin.

Tällaiseen keskusteluketjuun törmäsin, josta löytyi hyvä tiivistelmä menneisiin. Kuin ennustaen pian kohdallemme tulevaa....?

Finanssikriisi onkin psykologiaa:
http://www.promerit.net/forum/index.php?topic=1051.0

tai http://www.promerit.net/forum/index.phpHarmageddon ja nahkurin orret  2

Aina kun Lipposen Paavo jyrähtää, niin sieltä aina julkisuuteen hyviä tiedon siemeniä nokittavaksi pyrähtää.

Viikonlopun aikana tiedotusvälineissä vilisi taas uusia oraakkelimaisia ennusteita, että ainakin heikompihermoista hirvittää.

Seuraavaksi muutamia poimintoja.

- TV1:n Ykkösaamussa Lipponen piti "harmageddoniksi" kuvaamaansa talouskriisiä jopa pahempana kuin 1990-luvun kotikutoista lamaa.

- Entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd) kannattaa presidentin valtaoikeuksien voimakasta karsimista.

- Suomalaista nykymallia hän luonnehti "itäeurooppalaiseksi".

- - - - - -

Toisaalta julkisuudessa on vakuutettu, että valtiontalous on priimakunnossa, pankkien tilanne on verrattuna 1990-luvun pankkikriisiin erinomainen.

Jenkeissä ja Tanskassa on jo paljastunut omat pyramidihuijauksensa ns. virallisen pankkijärjestelmän puitteissa.

Koska Suomessa?


Kari Pekkonen ja motiivit 3  1

HS 13.12.08 Katarina Baer:

TUKHOLMA -"Ei tullut edes mieleenkään", presidentti Martti Ahtisaari vastasi kysymykseen, miksei hän kutsunut Suomen tasavallan presidenttiä Tarja Halosta Nobel-palkintojuhlallisuuksiin.

Voisiko siten tämä ihmeelliseltä vaikuttava Kari Pekkosen juttu ollakin sitä, että kun väitetyillä Mäntyniemen jatkoilla olisikin ollut muun muassa presidentti Martti Ahtisaari, niin näin päästiin näpäyttämään eri demaripresidenttileirien välillä toinen toisiaan?

Vaan yksi asia on tämän Kari Pekkosen kohun myötä varmaa.

Hakuosumat internetissä hakusanoilla – Kari Pekkonen ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti.

* * * * * *

Yksi mielenkiintoisimmista hakuosumista tuli tällaiseen linkkiin:
http://yle.fi/aohjelmat/apiste/arkisto/id15537.html

Kuin sattumalta nämä aiheet Kari Pekkosen lisäksi ovat juuri nyt ajankohtaisia:

* Onko Nokia alkanut harjoittaa luottamusmiehiinsä hajota ja hallitse -politiikkaa?
* Työeläkeyhtiöt, ministeriö ja sisäpiirin salaisuudet.


Madonnaa Suomen odotellessa  1

Ahtisaaren Nobel - juhlissa esiintyi myös Up side Down” hittitähti Diana Ross.

Hänestä muistuikin vanha vitsi mieleeni.

Se meni muistaakseni jotenkin näin.

* * * * * * *

Suomalainen maailmanmatkaajamies oli Las Vegasissa Diana Rossin konsertissa. Hänen paikkansa oli kuin sattumoisin ison konserttisalin edessä.

Koko konsertin ajan hänestä tuntui, että itse Diana Ross piti silmäpeliä hänen kanssaan ja ei ollut uskoa korviaan, kun konsertin jälkeen yksi Diana Rossin henkivartijoista tuli pyytämään häntä back - stagelle.

”Ei voi olla totta! Tätä eivät kyllä kaverit Suomessa usko”, suomalainen maailmanmatkaajamies ajatteli mielissään, mutta uskaltautui lähtemään back - stagelle, kun oli ensin varmistanut, että lompakko löytyi varmasti takataskusta.

Back - stagella oli paljon kansainvälisiä silmäätekeviä. ”Ei voi olla totta! Tätä eivät kyllä kaverit Suomessa usko”, suomalainen maailmanmatkaajamies ajatteli mielissään ja huomasi Diana Rossin vilkuttavan ja iskevän silmää hänelle. Wau!

Konsertin jälkeiset pikkujuhlat olivat loppumaisillaan, kun taas yksi Diana Rossin henkivartijoista tuli pyytämään häntä Diana Rossin pukuhuoneeseen. ”Ei voi olla totta! Tätä eivät kyllä kaverit Suomessa usko”, suomalainen maailmanmatkaajamies ajatteli mielissään, kun oli ensin varmistanut, että lompakko löytyi varmasti takataskusta.

Pukuhuoneessa tämä suomalainen maailmanmatkaajamies pääsi sitten juttelemaan kahden kesken Diana Rossin kanssa. Ja juttua piisasi. Pienten suolapalojen ja virvokkeiden piristäessä mukavasti tunnelmaa.

Kello alkoi olla jo paljon suomalainen maailmanmatkaajamies ajatteli tehdä lähtöä, kun Diana Ross ehdotti, että lähdettäisiin hänen sviittiinsä viettämään yötä kahden kesken.

”Wau! Ei voi olla totta! Tätä eivät kyllä kaverit Suomessa usko”, suomalainen maailmanmatkaajamies ajatteli mielissään, kun oli ensin varmistanut, että lompakko löytyi varmasti takataskusta.

Niin mentiin Diana Rossin sviittiin, jossa tunnelma oli pikkuvarpaita myöden kihelmöivän intiimi. Pikku hiljaa suomalainen maailmanmatkaajamies ja Diana Ross antoivat rakkauden työkalujensa työstää toisiaan ja Las Vegasin yössä kuultiin monikulttuurillista satiinilakanoiden sinfoniaa. Nautinnollisten huokausten kera.

”Wau! Ei voi olla totta! Tätä eivät kyllä kaverit Suomessa usko”, suomalainen maailmanmatkaajamies ajatteli mielissään.

Yö sujui kuin siivillä ja pikku hiljaa suomalainen maailmanmatkaajamies sekä Diana Ross nukahtivat onnellisena toistensa syliin.

Yhteisen aamupalan ja aamun uusintakierroksien jälkeen suomalainen maailmanmatkaajamies teki pois lähtöä ja Diana Ross kysyi kohteliaasti, että saako hän kysyä vielä yhden kysymyksen?

”Totta kai”, vastasi suomalainen maailmanmatkaajamies.

”No, kaiken eroavaisuuden välillämme ymmärrän, mutta miksi pidit koko ajan rakastellessamme toista kättäsi pakaran päällä!”

” Ei siinä mitään. Viimeksi, kun pääsin olemaan julkkiksen kanssa tällä vissiin; taisi olla Madonnan kanssa, niin lompakkoni vietiin ”, vastasi suomalainen maailmanmatkaajamies tyynesti ja Diana Rossilla oli naurussa pitelemistä.


Lisää syrjääntyneitä vai selviytyjiä?  2

Varatuomari Leeni Ikosen tuore kirjoitus kertoo karutonta asiaa Suomen ihmisoikeustilanteesta vuonna 2008.

Virallisen Suomen mukaan tätä(kään) ongelmaa ei taida olla olemassakaan.

Ellen sattumalta oman lähipiirin kautta tuntisi ko. aluetta, missä tämä alla oleva tapaus on tapahtunut, niin saataisiin kuitata asian sillä, että eihän tuollaista voi Suomessa sattua.

Tai olla olemassakaan.

~ Bonuksia huostaanotoista 1 ~
~ Bonuksia huostaanotoista 1 ~
~ Bonuksia huostaanotoista 2 ~
~ Bonuksia huostaanotoista 2 ~

-------------------------------------

Tämän; mielestäni järkyttävän, ongelmakentän poistamisesta kirjoittivat Hesarin mielipidesivulla 14.12. Laura Lehtonen ja Mika Huhtanen (Varhaisen tuen – Vartu ry) seuraavaa:

”Suurin syy sijoituksiin ovat nykyään lapsen kouluvaikeudet, kun koulut seulovat lapsia ja siirtävät heitä sosiaalitoimen hallinnonalalle.

Valtion tulee pikaisesti ohjata kuntia perusopetuksen laadun parantamiseen, luokkakokojen pienentämiseen ja koulukiusaamisen poistamiseen.

Opettajakoulutus tulee uudistaa siten, että myös yläluokkien opettajilla on riittävät valmiudet ja halu vastata lapsen kasvusta.

Kaikille lapsille on turvattava toimiva kouluterveydenhuolto.

Opettajat tulee ohjata toimimaan vanhempien kanssa, ei sosiaalitoimen kanssa.

* * *

Vanhempien tai lapsen sairaus tai perheen varattomuus ei saa johtaa huostaanottoon.

Kunnissa on oltava palveluista vastaava koordinaattori, joka yksittäisen lapsen kohdalla vastaa välittömän tuen saannista.

Moniammatillisen toiminnan tulee perustua omakohtaisiin tutkimuksiin, havaintoihin ja selkeään näyttöön, ei toisen käden tietoon.

Vain tällä voidaan vähentää väärien diagnoosien ja tarpeettomien leimaamisten syntymistä, ja vanhemmat saavat todellisen tuen lapselleen.”

-------------------------------------

Miksi esimerkiksi koulujen toiminta kunnissa on ohjautunut sosiaalitoimeen päin?

Taustalla on käsittääkseni sellainen lakimuutos, jossa kuntia palkitaan bonuksilla niiden suorittamien huostaanottojen kasvujen suhteessa! Huostaanottojen oikeellisuudesta ei ole niin väliä! Käsittääkseni sosiaali- ja terveysministeri Liisä Hyssälä tuntee aiheen hyvin.

Tätä kautta kaikki ne koulukäyntiongelmista kärsivät lapset ja lapset, joilla on jo diagnosoitu ADHD - oireyhtymä tai sitten mitään tarkentavaa diagnoosia ei ole vielä jostain syystä tehty, saattavat olla huostaanottouhan alaisia.

Miksikö?

ADHD - oireyhtymästä kärsivä lapsi tai nuori on monesti se ensimmäisenä näkyvä ja kuuluva kohde koulussa, joihin eivät ns. normaalit pedagogiset niksit tehoa.


Sisäministeriössä kiehuu  1

... tai ainakin porisee.

Kokoomus on selkeästi suuttunut tasavallan presidentti Tarja Haloselle.

Ja aika kunnolla.

Sisäministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljasen päällystakiksi tehty valtiosihteerin nimitys lienee vasta alkusäveltä.

Varsinkin, kun ulkoministeriö jäi ilman omaa kokoomuksen mandaatilla istuvaa valtiosihteeriä.

Vaan kaipa aiheesta kuullaan lisää ja mahdollisesti noista kansliapäällikkö Ritva Viljasen lukuisista sivuviroista. Joita ei käsittääkseni ole ainakaan julkisessa keskustelussa pahemmin kerrottu.

http://www.promerit.net/viljasen.sivuvirat.htm

...saati sen kummemmin yksilöity.


Kari Pekkonen ja motiivit 2  1

Spekulointi eri kanteilta jatkuu.

Tuttuni mukaan Kari Pekkonen on päässyt selkäkipujen takia työkyvyttömyyseläkkeelle 48-vuotiaana jo vuonna 1994. Mistä tehtävästä, niin sitä tuttuni ei osannut sanoa.

Tsekkasin netistä, että Kari Pekkonen on toiminut ainakin Työeläkeliiton tiedotuspäällikkönä sekä Kainuun maakuntaliiton seutukaavajohtajana.

Yksi taloudellinen loukku saattaa siten piillä siinä, että mikäli hänen tuolloinen työkyvyttömyyseläkkeensä kuukaudessa on ollut noin 60 prosenttia hänen silloisesta keskimääräisestä ansiotasostaan ja siihen on tullut normaalit indeksikorotukset, niin nyt on tapahtunut seuraavaa.

63-vuotta täytettyään hän on päässyt nauttimaan työeläkettä, joka on taas noin 70 prosenttia työkyvyttömyyseläkkeestä.

Hän on saattanut yrittää vedota suhteisiinsa, jolloin hän on vaatinut työeläkkeekseen 15 vuotta nauttimaansa työkyvyttömyyseläkettä. Tietysti indeksikorotuksin.

Kun tähän ei ole jostain syystä suostuttu, niin tuttuni mukaan (tällä hetkellä julkisuudessa olevien tietojen valossa) hänen on ollut pakko alkaa myydä itseään lehdille.

Kuten Seiska-lehdelle. Jonka siis myönnän ensimmäistä kertaa nyt ostaneeni omaan käyttöön ja omilla rahoillani. Vaan kyllä tuossa numerossa 50/2008 oleva tohtori Arajärven ilme on näkemisen arvoinen...


Kari Pekkonen ja motiivit  2

Ostin sitten elämäni ensimmäisen Seiskan!

Varsinkin kun sain kuulla, että numerossa 50 esiintyy kuvan kera tasavallan presidentin ex-mies Kari Pekkonen kättelemässä tohtori Pentti Arajärveä.

Kuvakulma ja ilmeet ovat mielestäni vähän enemmmän kuin onnistuneet.

Seiskan jutussakin kerrotaan Mäntyniemessä olleen jatkojuhlat.

Vaan Seiskan tekstiä lukiessa tuli ainakin minun mieleeni, että onko teksti lainattu 9.12. asian ensikertaa uutisoineesta Iltalehdestä vai onko Kari Pekkonen tiedottanut Mäntyniemen juhlista lehdistöä erillisellä tiedotteella?

Eniten mietityttää se, että miksi Tasavallan Presidentin ex-mies Kari Pekkonen vuodattaa tällaista juttua jatkojuhlista julkisuuteen?

Varsinkin, kun lukiemieni tietojen mukaan Pekkosella on erinomaiset suhteet presidenttipariin. Ainakin omien sanojensa mukaan.

Edellinen