Rapsakkata

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2009.
Edellinen

Enemmän avoimuutta rkp!  1

Juuri STT:n kautta julkisuuteen tullut Haglundin Callen vaalirahailmoitus eurovaaleista 2009 herätti ainakin itsessäni ajatuksia, että kiva on kuulla Callelta avoimesti lisää:

"Ruotsalaisen kansanpuolueen Carl Haglundin eurovaalikampanja oli yli kaksi kertaa kalliimpi kuin Hassin. Rahaa hankittiin ja kulutettiin yhteensä 94 000 euroa.

Valtaosan Haglundin kuluista maksoivat puoluejärjestöt. Niiltä saaduista 66 000 eurosta 40 000 maksoi RKP:n kannatusyhdistys. Tämän tarkemmin rahanlähteitä ei ilmoituksessa eritellä.

Omia rahojaan Haglund ilmoittaa käyttäneensä 2 500 euroa."

-----> Joten avoimesti vaan tietoomme kenen kaikkien yritysten, etujärjestöjen, yhdistysten vaiko säätiöiden rahalla onnistunut vaalikampanja tehtiin? Calleeee!


Iltalehden vittuilijaveljekset?  2

Iltalehden kolumnistina kirjoittava Aarno Laitinen tykittää täyslaidallisen kohti nuorempia toimittajakollegoitaan.

Viikonlopun Iltalehdessä julkaistun kirjoituksensa hän otsikoinut osuvat nimellä "Median jesuiitat".

Parit osuvat lainaukset kertovat mielestäni jotain Laitisen maailmasta:
http://www.iltalehti.fi/kolumnistit/200907259961355_k6.shtml

* * * * *

"Suomessa on ikimuistoinen tapa, että köyhimmässäkin torpassa pöytä pannaan koreaksi, kun vieras tulee taloon.

Miten tästä arkisesta vieraanvaraisuudesta on tullut rikos, kun vaikkapa vakuutusjohtaja tarjoaa lounaan?

Kymmenistä ylipainokiloistani suuren vastuun kantavat työnantajajärjestöt, ammattiliitot, puolueet, ministerit, puhemiehet, suurlähettiläät, valtion virastot, suuret ja pienet yritykset. Mutta niitä minun on kiittäminen siitä, että tunnen tämän maan päättäjät, heidän ajattelutapansa ja taustansa. Kaikki tärkeä tieto ei ole yliopistoilla tai kirjoissa. Rapukutsuilla olen saanut paljon tärkeämpää tietoa kuin googlesta.

Journalismista on tulossa uuden ajan jesuiittapappien suvaitsematonta ja ahdasmielistä vainoamista. Siitä on seurauksena, että asioista ryhtyvät päättämään mitättömät pelkurit, jotka virheitä vältellessään eivät uskalla ottaa riskejä ja tehdä päätöksiä."

* * * * *

Käsittääkseni Aarno Laitinen on päässyt Suomessa sellaiseen asemaan, että Suomen pelkokerroin on saanut lihallisen ilmentymänsä.

Vakuutusjohtajakaan ei uskalla olla tarjoamatta hänelle lounasta silloin tällöin. Rosso tai muut ketjuravintolat tulevat tuskin kysymykseen.

Kuulemani anekdootin mukaan ilmapiirin muutos eduskunnan kahvilassa tapahtuu alta aikayksikön. Varsinkin, kun rehevöittynyt Aarno Laitisen jätkä-habitus astuu areenalle.

* * * * *

Mattiesko Hytösellä tuntuu olevan talutusnuorassaan kaikki Suomessa julkkiksiksi noteerattavat henkilöt.

Aarno Laitisella taas; hänen itse mainostamansa vatsakummun pumpsauttelu etäisyydellä, liike-elämän, julkisen hallinnon, kulttuurin ja politiikan tekijät.

Kumpikin ansaitsee elantonsa suhteillaan. Nostaen ja pudottaen henkilöitä jalustaltaan.

* * * * *

Joten en ihmettele yhtään, jos politiikan tekijät ovat vaatineet toimittajien sidonnaisuuksia julkisuuteen.

Kysymyksiä tiettyihin isoa valtaa omaaviin toimittajiin ei tosin kukaan poliitikoista uskalla kohdentaa.

Joten tehdään se tässä nyt. Kertaluontoisesti, nopeasti ja puolella suulla kuiskaten.

Kuka bunkkaa Laitisen Aarnon kanssa? Vai onko Aarno sittenkin gay? Missä mahdollinen elämänkumppani työskentelee? Onko Aarno oikeiston miehiä? Vai sittenkin piilovihreä?

Psst! Ja tästä jutusta ei sitten kerrota muille. Kiitos.


Nova Group ja toimittajien kestitys  1

Näitä vaalirahakohuun liittyviä uutisia tuntuu tupsahtelevan taas sakenevaan tahtiin. Tämä vaikutti mielenkiintoiselta, joten laitan sen muistaessani esiin.

Toivottavasti tällä uutisella ei ole tiedotusvälineiden riippumattomuuden ja puolueettomuuden suhteen mitään tekemistä. Onhan tietojenkin saaminen eräänlaista kaupankäyntiä, jota voidaan myös kutsua lihallisin termein.

Yllättävän vähän kolmas valtapuolueemme SDP on joutunut mahdollisista rahoituskytköksistään esille. Ainakin toistaiseksi.

Sehän on ollut kuitenkin vaalirahakohuun liittyvissä isoissa työeläkelaitoksissa erittäin merkittävä hallitsija.

- - - - - - - - -

YLE UUTISISTA 23.7.09
Nova kestitti toimittajia kymmeniä kertoja

Keskiviikkona julki tulleesta Nova Kiinteistökehityksen velallisselvityksestä ilmeni, että yhtiö on kestittänyt toistuvasti useita toimittajia ilman selvää liiketoiminnalista syytä. Yksi mainituista, vapaa toimittaja Aarno Laitinen myönsi torstaina YLE Uutisille osallistuneensa peräti kymmeniin Novan entisen toimitusjohtajan Arto Merisalon isännöimiin ”kestityksiin”. Journalistiliitto siirtää asiassa vastuun toimittajille.

Iltalehden kolumnistina tunnettu Laitinen kertoo avoimesti viettäneensä aikaa Merisalon kanssa helsinkiläisissä ravintoloissa ja kahviloissa. Hänen mielestään kyse on ollut normaalista kanssakäymisestä.

Laitisen mukaan kestittäminen on ollut molemminpuolista, sillä hänkin on usein maksanut Merisalon kuluja. Laitisen mielestä tapaamisissa on pyritty luomaan kontakteja ja keräämään tietoa.
Tapaamisiin osallistui useita toimittajia

Nova Kiinteistökehityksen velallisselvityksessä mainittiin Laitisen lisäksi toimittajat Nina af Enehjelm, Rita Tainola ja Seija Sartti. Selvityksessä toimittajatapaamiset esitetään Novan konkurssin kannalta merkityksellisinä tapahtumina.

Koko uutinen 24.7.09 kello 15,31 osoitteessa:
http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2009/07/nova_kestitti_toimittajia_kymmenia_kertoja_884167.html


Paavo Lipponen  2

Vuosikymmeniä Suomen politiikassa ja demareissa vaikuttanut Lipposen Paavon on jäänyt itselleni melkoiseksi mysteeriksi. Vaikka onkin todistettavasti Kuopijjon poekia!

Politiikan saralla olen ymmärtänyt, että hän oikeistolaisempi kuin kukaan kokoomukselainen. Ja se on Suomessa paljon se!

Mielenkiinnolla odotan tekeillä olevia Lipposen muistelmia ja sitä kuinka sanasäilä sivaltelee "saatanan tunareiden" suuntaan.

- - - - - - - - - - -

Itse hätkähdin kun eilen uutisointiin, että Uralin urahtelija - genreen luokiteltavissa olevaa Lipposta haalitaan EU:n presidentiksi!

Uteliaisuuttani tyydyttäkseeni menin lukemaan Paavon antamaa tietoa vaalirahoituksestaan 29.4.2003.

Ei kovin hyvältä näytä, jos mahdollisen tulevan EU:n ankkurimiehen avoimuutta sidonnaisuuksien ilmoittamisen suhteen katsoo.

Omaa rahaa ei tosin oltu tarvittu, joka siten osoittaa, että rahoittajia löytyy. Vaan keitä he ovat? Ja keiden alkuperäisellä rahalla he pelaavat?

- - - - - - - - - - -

Ehdokkaan täydellinen nimi
Paavo Tapio Lipponen
Puolue / valitsijayhdistys
Suomen Sosialidemokraattinen Puolue/ Helsingin vaalipiiri

Summat euroja. Yhteissumma 42 505,54.

Tuki yksityishenkilöiltä 3 205,54
Tuki yrityksiltä 6 100
Tuki puoluejärjestöiltä 7 100
Tuki etujärjestöiltä, säätiöiltä, yhdistyksiltä ja vastaavilta 14 000
-Viestintää ja vuorovaikutusta -seminaarin tuotot 12 000

HUOMIOITAVAA - Kuluista ei ole annettu mitään tietoa.

- - - - - - - - - - -

Sitten Paavollekin tiedoksi häntäkin koskevan lainsäädännön avainteesit I-III

I
Laki ehdokkaan vaalirahoituksesta 414/2000 oli voimassa kaikkia valtakuntamme vaaleja koskevana 30.4.2009 asti.

"Lain tarkoituksena on vaalirahoituksen avoimuuden lisääminen ehdokkaiden mahdollisten sidonnaisuuksien selvittämiseksi."

Lain henki on siten selkeä ja yksiselitteinen. Vain täydellinen avoimuus ja rehellisyys riittää.

II
Lain (414/2000) avoimet ja taitavasti rakennetut sanamuodot antavat täydet mahdollisuudet politiikkojemme kavahtamalle takautuvalle selvittelylle.

Koski sitten tuo rahan tai vastikkeellisen rahasuorituksen antaminen etujärjestöä, yhdistystä, säätiötä ja/tai yritystä. Nimikkeenä esimerkiksi seminaarilippu, taidehankinta, golf-tapahtuma tai vastaava.

Takautuvaan selvittelyyn voidaan siten ottaa kaikki 2000-luvun vaalit, jotka on pidetty ennen 30.4.2009. Kuten presidentinvaalit, EU-vaalit, eduskuntavaalit ja kunnallisvaalit.

Laki (414/2000) sallii ko. nimitietojen antamisen takautuvasti ilman keinotekoiseksi luotuja eurorajoja! (Koska ne voidaan aina kiertää.)

III
Laki (414/2000) sallii antamaan alkuperäiset lahjoittajan nimitiedot kaikista noista tahoista, vaikka rahoja on siirretty kampanjaa varten perustetun yhdistyksen tai mahdollisten välikäsiyhdistysten kautta. Nk. mahdollisen kansainvälisen ja vaalirahan peseminen kansalliseksi.

- - - - - - - - - - -

Sitten on tietysti näin ohimennen huomioitava, että samanlainen suljettu avoimuus heijastuu Paavo Lipposen puolison Päivin vuoden 2007 eduskuntavaalien vaalirahoitusilmoituksesta...

Vuoden 2003 eduskuntavaalien vaalirahoitusilmoitukset:
http://www.vaalit.fi/18880.htm

Vuoden 2007 eduskuntavaalien vaalirahoitusilmoitukset:
http://www.vaalit.fi/38746.htm


Suomen vaalirahakohusta  1

Työeläkelaitosten vaalirahoituskohun selvittelyn toivottavasti jatkuessa; on hyvä saada laajemminkin tietää se, että miksi työssään sairastuneen tai vammautuneen työntekijän jäljellä olevaa työkykyä rehellisesti mittaava PCA-menetelmä (nk. Englannin malli) haudattiin kaikessa hiljaisuudessa piiloon.

Mahtoiko yksi syy olla se, että vuonna 2005 julkistetut PCA-menetelmän koekäyttö Suomessa osoitti, että tutkimustulosten mukaan 40 prosenttia työeläkeyhtiön hylkäävistä päätöksistä koskien työkyvyttömyyseläkkeitä oli valmiiksi väärin perustein tehtyjä!

Kuitenkaan Suomen ihmisoikeustilanteesta kertovissa raporteissa tästä(kään) tuhansiin suomalaisiin vuositasolla kohdistuvasta ongelmasta ei ole mitään tietoa...Puolueiden "kansalaisjärjestöt"?  1

Keskustan suurvaikuttaja Seppo Sarlundin "Politiikan pöydän alta" - kirjassa itse Paavo Väyrynen visioi vuoden 1969 loppupuolella (lainaus luvusta - Köyhän asialla):

- Katsokaa demareita. Ne ovat vallanneet kaikkien epäpoliittisten kansalaisjärjestöjen johtopaikat. Niillä ja ay-liikkeellä ne pelaavat. Keskustapuolueen on vallattava järjestöt, neuvoi nuori mies.[/b]

Myös muut puolueet ovat käsittääkseni onnistuneet tässä tehtävässä erittäin hyvin. Vaan ovatko äänestäjät tietoisia niistä?

Tietääkö joku minkä rekisterin kautta voi katsoa esimerkiksi kaikkien eduskuntapuolueiden tosiasiallisessa hallinnoinnissa olevat yhdistykset?

Vai onkohan tämäkin alue jostain syystä sellainen, että siitä ei ota Erkkikään selvää...


Karvaista kesähuumoria  1

HÄÄYÖN TOTUUKSIA

Uskovainen nuorimies alkoi seurustella mukavan tytön kanssa.

Periaatteen miehenä hän ei kuitenkaan halunnut harrastaa seksiä ennen avioliittoa vaikka tyttö sitä joskus halusikin. Sitä paitsi mies oli tottumattomuuttaan ns. pihalla seksihommien käytännön toteutuksen suhteen.

Nainen oli kärsivällinen ja aikanaan pariskunta meni naimisiin..

Koitti hääyö. Morsian opasti pikaisesti sulhasta, mitä tulee laittaa ja minne.

Mies vallan innostui, ja vuosien selibaatti päättyi erittäin intohimoiseen neljä tunnin sessioon.

Kun puuhan päätyttyä osapuolet oikaisivat sängylle raukeina ja väsyneinä, nosti morsian kätensä ylös päänsä taakse paljastaen tuuheat kainalokarvat.
Lopen uupunut ja hiestä märkä sulhanen parahti:

"Ei Herra Jumala, vieläkö niitä on kaksi?"

BALLERINA BAILAAMASSA

Iso ruma nainen vyöryy kuumana kesäiltana baaritiskille hihattomassa T-paidassa, kohottaa kätensä paljastaen samalla erittäin karvaiset kainalokuoppansa ja sanoo kovaan ääneen:
- No niin! Kuka herroista tarjoaa leidille drinkin?

Baarissa vallitsee hetken kiusallinen hiljaisuus.

Sitten kovassa soosissa oleva asiakas ojentaa baarimikolle setelin ja sopertaa:
- Anna ballerinalle mitä hän haluaa!

Nainen ottaa viskin ja heittää sen helttaansa kädenliikkeellä, joka palljastaa jälleen karvaisen kainalokuopan. Sitten hän sanoo toistamiseen kovaan ääneen:
- No niin! Kuka herroista tarjoaa leidille drinkin?

Taas samainen mies työntää baarimikolle setelin ja sanoo:
- Anna ballerinalle mitä ballerina haluaa!

Baarimikko tekee työtä käskettyä, mutta kysyy mieheltä:
- On tietysti täysin oma asiasi kenelle tarjoat paukkuja, mutta miksi ihmeessä kutsut tuota naista ballerinaksi?

Mies katsoo baarimikkoon kuin tämä olisi vähämielinen ja sanoo:
- Jos nainen pystyy nostamaan jalkansa noin korkealle, hänen on pakko olla ballerina!


Hurjaa menoa kirjastossa  1

Kirjaston hiljaisuudessa jostain kumpuavat sanalliset nirhaisut eivät tuntuneet minusta kuuluvan kirjastokäyttäytymisen perusteisiin.

"Vitun homo!", "Painu vittuun!" , "Mä tapan sut!" toistuivat tasasin välin.

Uteliaisuus voitti ja kiroilijaksi paljastui 8-10 vuotias pleikkaa pelaava poika. Pelikonenurkkauksessa oli tilaa, joten kysyin, että onko jokin hätänä?

Poika vastasi, että ei ole. Varmistin, että sinäkö se tällä noita ilmaisuja ilmoille latelet. Poika vastasi, että kyllä. Kun kysyin uudestaan, niin pari muutaa pelaava poikaa sanoi, että se latelee niitä kaikille, jotka yrittävät pelata muilla koneilla. Sammutellen niitä, jos eivät sanalliset uhkailut riitä.

Pyysin kirjastonhoitajan paikalle, joka kertoikin, että tämä on se heidän uusi ongelmakenttä. Tunsi kertomani tapauksen valitettavan hyvin. Porttikieltojakin annetaan, mutta tehoa niillä ei tunnu olevan. Vanhemmatkaan eivät tahdo uskoa lastensa käytöstä.

No eipä tuo asia minulle kuulu, mutta eipä ole helppoa tänä päivänä kirjastonhoitajillakaan.


Lisää tällaista graffitii  1

Led Zeppelinin Physical Graffiti osui käteen kirjastossa käydessäni ja otinpa sen taas kerran lainaan.

En tiedä mikä tässä levyssä viehättää ja kolahtaa edelleen.

Jotenkin tässä on mielestäni päästy siihen musiikilliseen pyhään asteeseen, että myös Robert Plantin ääni ja sanoitukset ovat integroituneet osaksi toimivaa kokonaisuutta.

Vähän niin kuin Hurriganesin Remu Suomessa samoihin aikoihin. ;-)

Moneen musiikin nykytekijään nähden levyn äänimaailma on edelleen ihanan rosoinen ja kuitenkin niin raikas.

Tärkeintä lienee löytää useammankin kokeilun jälkeen löytää se kunkin bändin oma juttu.

Hiton kovaa työtä läpilyönti tämän päivän musiikkimaailmassa vaatii, vaan Suomessa sirisee musiikkirintamilla mukavasti.

Edellinen