Rapsakkata

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2010.
Edellinen


Vappuna Kallion patsaalla?  1

Mitähän tapahtuu, jos vaalirahoituksen avaamisesta kiinnostuneet kansalaiset menevät audiovisuaalisin tallennuslaittein varustettuna Kallion patsaalle kysymään puuttuvia tietoja pääministeri Vanhaselta?

Kuten voiko 30 Nuorisosäätiöön liittyvässä kokouksessa istua yhtäaikaa ja nostaa kokouspalkkiot?

Vihjeen tälle vapunalus pohdinnalleni antoi vasemmistoliiton kansanedustaja Erkki Virtanen videoraportissa, joka löytyy nimellä Demokratian Hautajaiset osa II 1.10.2009 ja osoitteessa:
http://www.youtube.com/watch?v=03K5rAyXzAc


Hallitusohjelman tekijät 2007  1

Samoin kuin puolueiden, kansanedustajaehdokkaiden ja ministereiden vaalirahoittajat ovat edelleen valtaosin pimenossa.

Laillista estettä vaalirahoittajien nimeämättä jättämiselle ei ole eikä ole ollut.

Hallituksen myöntämiin ydinvoimalalupiin ja nk. risupakettiin paketoidut kokonaishankkeet kertonevat vaalirahoittajista jotain?

Kova kohuhan siitä syntyisi, jos esimerkiksi ympäristöministeri Paula Lehtomäen omaan vaalikampanjaan paljastuisi virranneen ydinvoimamyönteistä vaalirahaa.

Varsinkin, jos hän(kään) ei ole siitä vaalirahailmoituksessaan mitään maininnut.

Vaalirahoitusilmoitukset - http://www.vaalit.fi/15005.htm


Kaiken takana vaalirahoitus?  1

Todellinen Suomen ihmisoikeustilanne poikkeaa mielestäni entistä enemmän virallisesta.

* * *

Käsittääkseni vakuutuslakimiehet, vakuutuslääkärit ja vakuutuslääketiede ovat pörssin listattujen vakuutusyhtiöiden keskeisimmät tuloksentekoon osallistuvat instrumentit; kuitenkaan heistä ei löydy mitään mainintoja osakkeenomistajille suunnatussa materiaalissa?

Samoin kuin osakkeenomistajille suunnatussa materiaaleissa ei ole mainintaa paljonko vakuutusyhtiöt tytäryhtiöineen vuositasolla tukevat poliittisia puolueita ja ehdokkaita? Kuten itsenäisiä puolueiden paikallisyhdistyksiä.

Näitä tietoja ei löydy kyllä yhtiöiden asiakkaillekaan.

* * *

Suomi express ohjelmassa oli keskiviikkona 21.4. kello 19.20 TV2 - Taistelu paperilääkäreitä vastaan. Tulee uusintana nyt torstaina TV2 kello 14,45. Sen jälkeen jutun voinee katsoa jonkun aikaa Yle Areenalta.

Ohjelmassa on muun muassa stm:n vakuutusosaston ylijohtaja Outi Antilan haastattelu. Hänet muistetaan potilaiden keskuudessa mm. vuonna 1999 esitetystä Ari Korvolan MOT-ohjelmasta Vakuutuslääketiede - lääkärietiikan aivotärähdys.

Tässä uudessa ohjelmassa stm:n Outi Antila käsittääkseni väittää, että mitään ongelmia ei vakuutuslääkärisysteemissä ole ja valvonta on hänen mielestään kunnossa.

Tuo varatuomari Antila on saanut muuten aiemmin leipänsä vakuutusyhtiöiden kustantamien lautakuntien puheenjohtajana. Joten hän lienee lunastanut toimillaan paikkansa vakuutusalan ylimpänä virkamiehenä.

Ensimmäisen asteen tuomioistuimena toimivan tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunnan (entinen tapaturmalautakunta) voittoprosentti vakuutusyhtiöille on pysynyt vuosien ajan vakaana.

Kun kirjallisesti käytävistä tuomioistuinkäsittelyistä vakuutusyhtiöt voittavat keskimäärin 90 prosenttia, niin jotain lienee potilaiden kannalta pielessä?

Onneksi tässä Suomi expressin ohjelmassa haastateltu eduskunnan sosiaali-ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Juha Rehula (keskusta) on stm:n Outi Antilan kanssa eri mieltä. Ainakin toistaiseksi.

* * *

Aiheista voi keskustella esimerkiksi Suomi expressin sivuilla:
http://ohjelmat.yle.fi/suomiexpress/keskustele


Vakuutuslääkärit ilman valvontaa?  1

Tänään vakuutusalan ylin virkamies stm:n ylijohtaja Outi Antila sekä eduskunnan sosiaali-ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Juha Rehula/kesk. kertovat käsityksiään vakuutuslääkäreistä.

Tänään (21.4.) TV2 Suomi express - ohjelmassa kello 19,20 - Taistelu paperilääkäreitä vastaan.
> http://ohjelmat.yle.fi/suomiexpress/etusivu

Ohjelman keskustelupalstalle avattu alue - Onko vakuutuslääkäreillä liikaa valtaa?
> http://ohjelmat.yle.fi/suomiexpress/keskustele

Arkisto aiemmista muun muassa vakuutusturvaa koskevista jaksoista:
http://ohjelmat.yle.fi/suomiexpress/kerro_oma_tarinasi/tuhansien_tarinoiden_maa


Vaalirahoituksen juuristo vihertää jo  1

Unohtumaan on päässyt tässä keskustan puoluesihteeriä kohtaan kohdistuvassa hyökkäysaallossa se; mikä on ollut puoluesihteeri Korhosen rooli kokonaisuudessa. Hänhän on hoitanut omaa palkkatyötään. Yhdessä pääministeri Vanhasen kanssa.

"Puoluesihteerinä en ole pitänyt asiallisena puuttua julkisuudessa Keskustan kansanedustajien ja ministerien vaalirahailmoituksiin ja niissä mahdollisesti ilmenneisiin puutteisiin.

Ne ovat yksittäisten edustajien ja heidän tukiryhmiensä asioita.

Puoluesihteerinä olen vastannut puolueen varainhankinnasta, yhdessä puheenjohtajan kanssa. Saadut varat on käytetty puolueen vaali- ja varsinaiseen toimintaan."

Lähde: Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhosen tiedote 13.7.2009

- - - - - - - - - - - - - -

Iltalehti kirjoitti ja listasi osuvasti vaalirahoituksen avaamiseen kuuluvaa asiaa 15.5.2008:

"Suurimmalla osalla kansanedustajista löytyy taustalta joku tukiyhdistys, joka on lahjoittanut rahaa ehdokkaan vaalikampanjaan.

Läheskään kaikki eivät ole eritelleet tarkemmin jopa kymmenientuhansien eurojen edestä saamiaan lahjoituksiaan yhdistyksiltä.

Alla muutamien ehdokkaiden vaalirahoitusilmoituksia, joiden vaalikampanjaa on rahoittanut joku tukiyhdistys ilman, että kansanedustaja olisi tarkemmin eritellyt rahojen alkuperää."

Keitä vaalirahoittajiensa tietoja salaavat kansanedustajat ovat ja ketkä ovat olleet heidän vaalirahoittajiaan? Mitkä ovat olleet vaalirahoittajien yhteneväisyydet hallitusohjelman tekijöihin?

Ai, niin. Eihän heitäkään vielä tiedetä...


Pettääkö kepu aina?  1

Jotain hyvääkin tässä pitkittyneessä vaalirahaskandaalien jatkumossa on.

Pikku hiljaa kaikki puoluekantoihin katsomatta ovat yhtä mieltä siitä, että koko 2000 - luvun vaalirahoitus on saatava auki.

Ensin puolueiden kuin ehdokkaiden ja valittujen osalta. Sitten puolueiden paikallis- kuin tukiyhdistysten kautta koukanneiden rahavirtojen osuus.

Sitten meidän pitää mielestäni saada tietoon kaikkien; vuoden 2003 ja 2007 eduskuntavaalien jälkeisten. hallitusohjelmien valmisteluun osallistuneiden henkilöiden nimi- ja pääpalkanmaksajatiedot.

Näin päästään pikku hiljaa vaalirahoittajia vertaamaan hallitusohjelmien tekoon osallistuneisiin tahoihin.

Tästä linkistä alustavaa ja pitävää tietoa keskustan leiristä:
http://vivalarevolution09.wikispaces.com/message/view/Etusivu/17741099


Vaalirahoituksen avaaminen jo hilkulla?  1

Eihän sitä tiedä, vaikka saamme jo tämän vuoden aikana tietää sen, että kuka ja ketkä tahot ovat vaalirahoittaneet kansanedustajiamme sekä ministereitämme. Siis vuoden 2007 eduskuntavaaleissa. Vuoden 2003 eduskuntavaaleista vihjaisemattakaan.

Sitten tarvitaan vielä kattavat tiedot hallitusohjelmien tekoon osallistuneista henkilöistä ja heidän palkanmaksajistaan.

Tuon jälkeen pääsemme vertailemme minkälaisista jutuista, suhteista ja vaalirahoittajista maan tapa muodostuu.

Maan tapa ei liene ollut vain kansanedustaja Tiuran varassa:
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/hs-tiura-lobbasi-vaalirahoittajien-toiveiden-mukaan/175852


Vaalirahoituksen avaamisesta  1

Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen eilen eduskunnan kyselytunnilla - Yle Uutisten mukaan:

- Kuka ministereistänne on Merisalon, kuka (Toivo) Sukarin ja kuka (Kyösti) Kakkosen rahoittama ministeri, jotta Suomen kansa tietäisi, kuka on kenenkin rahoittajan asialla, Oinonen kovisteli.

- Ei kukaan, Vanhanen vastasi.

Oinonen halusi myös tietää, miten Vanhanen on varmistanut sen, ettei hallituksen päätöksiä ohjailla kiristyksellä tai uhkailuilla?

- Kun katselee ministeririvistöä, se osoittaa, että jos tämmöistä vaikuttamista on ollut, sillä ei ole ollut mitään vaikutusta. Tuli todistetuksi se, että jos joku on yrittänyt vaikuttaa, niin se ei ole vaikuttanut, Vanhanen sanoi.

Muuta keskustelua aiheesta ei käyty.

- - - - - - - - - - - - - - -

Ja jatkot osoitteessa:
http://www.promerit.net/forum/index.php?topic=1032.0

Edellinen