Rapsakkata

Näytetään kirjoitukset elokuulta 2013.

Vuoden 2013 jalkapallohuoltajakisan finaali huipentumassa  1

Jalkapallon vuoden 2013 huoltajakisan finaali päättyykin maanantaina 26.8. Joten vielä ennättää. Äänestä ohjeiden mukaan. Pelkkä ehdokkaan kohdalla Tykkää-napin painallus ei ole äänen antaminen.

Ajantasaohjeistusta Cramon Facebook-sivustollta.

Yli 200 ehdokkaan joukosta finaaliin pääseminen on kullekin vuoden 2013 jalkapallohuoltajakisan ehdokkaalle mielestäni kova juttu. Och samma på svenska.

Vuoden 2013 jalkapallohuoltajakisan finaali. Laita Sinäkin äänesi kuulumaan.
Vuoden 2013 jalkapallohuoltajakisan finaali. Laita Sinäkin äänesi kuulumaan.

Äänestykseen tästä linkistä.

Avoimesti fanittamastani Itä-Suomen finaaliehdokkaasta löytyi yksi hyvä lehtijuttu. Tosin taisi ilmestyä juuri ennen kuin finaaliehdokkaat oli julkistettu.

Viikkosavo kertoi numerossaan 7.8.2013 sivulla 25 olleessa erinomaisessa jutussaan Itä-Suomeen finaaliin selviytyneen ehdokkaan, Kari Julkusen, ajatuksia huoltajan työstä:

Huoltajan harrastus vaatii todellista intohimoa (.pdf)

Vaan nyt tarvitaan apua tarvitaan tiedonlevitykseen, sillä kilpailu on hauska, mutta kisa kova ja määräaika finaalivaiheelle todella lyhyt.

Kari tuli valituksi finaaliin 200 ehdokkaan joukosta. Joten toivottavasti paikalliset tiedotusvälineet uutisoivat saavutuksesta ylpeänä. Oman kulmakunnan ehdokasta tulee mielestäni aina tukea.

Samalla kun porukalla autetaan hyvää koko Itä-Suomen ehdokasta vuoden 2013 finaalivaiheen voittoon. Samalla kun huoltajien työtä tehdään tunnetuksi.

* * * *

Kaikkien finaaliehdokkaiden tukiryhmiä Facebookissa 23.8.:
- tähän mennessä vajavaisilla atk-taidoilla löytyneet
- kaikki ryhmien tykkääjät eivät ole vielä äänestäneet.
- pois lukien tässä listauksessa viimeisenä olevan Kari Viertolan, jonka ryhmä on saanut porukkansa yli 100 prosenttisesti liikkeelle!
- osa ryhmistä ei tiedä tätä kirjoittaessani äänestyksen jatkoajasta maanantaille 26.8.

* * * *

Seuran kohdalla linkki, internetin uutisvirrasta löytyneeseen artikkeliin, jos ehdokkaalle ei ole löytynyt Facebookin tukiryhmää.

Pauli Suominen, Helsinki, FC Hifk
Sami And, Valkeakoski, Valkeakosken Koskenpojat
Pasi Kivimäki, Pori, Musan Salama
Heikki Lehtonen, Turku, Åifk
Heikki Orasmaa, Tammisaari, Eif (seuran jalkapallo-osaston etusivulla kuva ja linkki äänestykseen)
Juha Grönholm, Vaasa, Vps
Risto Saxman, Ylivieska, FC Ypa
Reijo Muuriaisniemi, Turku, Tps
Kari Julkunen, Kuopio, Itä-Suomen piirijoukkueet
Mika Hotokka; Mikkeli, Mikkelin Kissat
Kjell Sipinen, Maarianhamina, Åland United
Maarit Rautio, Vantaa, Tips
Kari Viertola, Akaa, Kylmäkosken Veikot

* * * *

Kjell Sipisellä tällä hetkellä eniten tykkäyksiä 605 kappaletta, mutta johdossa on Kari Viertola 444 tykkäyksellä, sillä vain ohjeiden mukaan annetut äänet lasketaan. Ymmärrysongelmaa äänestäjien keskuudessa isomminkin?

Äänestäminen ohjeiden mukaan tökkii. Porukat käyneet vain tykkäämässä.
Äänestäminen ohjeiden mukaan tökkii. Porukat käyneet vain tykkäämässä.

Paras tällä äänestystyylillä voittakoot ja Cramon muovaamaa vuoden 2013 huoltaja manttelia tyylillä kantakoot!

Hienoa, että erilaisten hiljaisten puurtajien työtä tuodaan esiin.

Kun kaikki tietävät. Kaikki ymmärtävät. Etteivät kaikki asiat maailmassa tapahdu vieläkään enter-näppäimen painalluksella saati pelkän älypuhelimen ajatuksen nopeudella.

* * * *

Äänestykseen tästä linkistä.

* * * *

Mielenkiintoista seurata ennätääkö Åland Unitedin tukiryhmä muuttaa, ehdokkaalleen Kjell Sipiselle annetut tykkäämiset ääniksi? Juuri nyt 611.

Äänien perusteella johdossa olevalla Kari Viertolalla on 444 tykkäämistä, mutta tilannegrafiikan perustella ennemmän ohjeiden mukaan annettuja ääniä.

Ge Kjelle din röst ! (innehåller info hur ni skall göra)

Som ni kanske har läst i tidningarna så är Åland Uniteds serviceman Kjell Sipinen nominerad till utmärkelsen ”Årets serviceman” bland 12 andra medtävlande. Kjelle gör ett ytterst värdefullt arbete i det tysta som är värd all tänkbar uppmuntran.

Kjelle har många likes, men alla har inte röstat ! Följ informationen nedan för att säkra att Kjelle får Din röst !

Eftersom omröstningen avslutas redan imorgon så hoppas jag att ni alla, vill hjälpa till att sprida information om omröstningen till alla era vänner och bekanta och på så sätt bidra till att rösta fram Kjelle till utmärkelsen Årets serviceman 2013.

Omröstningen hittar man på denna länk

Tyvärr är sidan på finska. För att rösta på Kjelle skall följande göras:

1. Klicka på denna länk.
2. Själva omröstningen sker via Facebook. Man måste därför först logga in på Facebook genom att trycka på knappen ”Kirjaudu sisään Facebook-tuunuksellasi”
3. Sedan skall man ”Gilla” (”Tykkää”) Cramo som är det företag som håller i själva omröstningen.
4. Först därefter kan man scrolla neråt på sidan till ni hittar Kjell Sipinen och Rösta (Anna äänesi).

Observera att det är viktigt att proceduren sker i dessa steg, då Kjelle för tillfället har flest ”gilla”-noteringar men inte alls flest röster ännu.

ERT STÖD ÄR DÄRFÖR MYCKET VIKTIGT !!

Lähde: Åland Unitede nettisivusto

Publicerad 13:56 22 aug
Nyheten visad 306 gånger

* * * *

Näköjään suuria tunteita synnyttäneen finaalin takia pidän tärkeänä, että Palloliitto ja Cramo julkaisevat tilastot ehdokkaittain:

* tykkäämiset
* annetut äänet
* edellisten erotukset taikka ylitykset

Näin ehdokkaiden tukiryhmät sekä järjestäjät saavat tietää sen, miten paljon tykkääjistä sekä omista Facebook - kannattajaryhmistä jätti äänestämättä? Kulkiko tieto finaalivaiheen käynnistymisestä ongelmitta?

Samalla selviää se, että olivatko äänestysohjeet selkeästi ymmärrettävissä? Myös ruotsia äidinkielenään puhuville. Oliko äänestyksessä teknisiä ongelmia? Miten ne ilmenivät ja miten ne ratkaistiin? Miten tukiryhmät parantaisivat äänestyksen toimivuutta ja siitä tiedottamista? Riittääkö 1 viikko finaalivaiheeseen vaiko olisiko aikaa tarvittu 2 viikkoa?

* * * *

Äänestykseen tulleen jatkoajan tulon on herättänyt myös Kylmäkosken Veikot toimintaan, oman johdossa olevan ehdokkaansa puolesta:

Kylmäkosken Veikot
22. elokuuta
Facebook

Täähän on kuin Bernien valtakunnassa jossa säännöt tehdään Ferrarin edun mukaisesti...

Eli Cramo on päättänyt jatkaa äänestysaikaa maanantaihin 26.8. asti. Jalkapallossa ja futsalissa on kyllä totuttu ettei säännöt muutu kesken ottelun

Jokatapauksessa nyt kaikki näytetään asennetta ja viedään Vili voittoon. Äänestetään Viliä ohjeiden mukaisesti.

1. huoltopelaa.fi sivulla kirjaudu sisään
2. tykkää Cramosta
3. Anna ääni Vilille
4. Pyydä kavereitakin tekemään näin
5. Kun kilpailu on ohi lakkaa tykkäämästä Cramosta

* * * *

Ehken selkeintä saattaa olla se, että eniten tykkäyksiä ja ääniä saaneet palkitaan. Eli kaksi vuoden huoltajaa. Toinen manner-Suomesta. Toinen saaristo-Suomesta. ;-)

Sen verran isoja tunteita äänestyksen viruminen tuntuu synnyttäneen.


Vuoden huoltaja 2013 jalkapallossa  3

HUOM! Äänestysaikaa jatkettu 26.8. maanantaihin asti.

* * * *

Lajina on tällä kertaa jalkapallo. Äänestystä vetävän sponsorin eli Cramon osoitteessa Huolto Pelaa on käynnissä finaaliäänestys vuoden 2013 huoltajaksi ja hyvää tietoa jalkapallon parissa toimivista huoltajista.

Kesän aikana tapahtuneiden esikarsintojen jälkeen finaaliäänestys tapahtuu Facebookin avulla.

Oma suosikkini on Kuopiosta ehdolla oleva Kari "Toke" Julkunen. Hänen fanitussivunsa kautta pääset halutessasi alkuun. Jos olet Facebookissa, niin laita Sinäkin äänesi kuulumaan ja vinkkaa tästä äänestyksestä myös omalle verkostollesi.

Tästä oman suosikkini Facebook-sivuille:
Kari "Toke" Julkunen

Mielestäni on hienoa, että joukkuelajien huoltajia aletaan muistaa ja nostaa tällä tavalla parrasvaloihin. Huoltajan rooli on iso, mutta suurelle yleisölle näkymätön ja aika tuntematon.

Lämpimät onnitteluni ja isot yläfemmat kaikille huoltajan isotöistä roolia hoitaville. Oli laji sitten mikä tahansa. Ilman Teidän panosta homma ei toimi.

* * * *

22.8. tilannepäivitystä:

Pikaiseen sosiaalisen median toimintaan tottuneet ovat vain käyneet tykkäämässä suosikistaan. Ja jättäneet annettujen ohjeiden mukaisesti äänestämättä. Jälkikeskustelua varmasti käydään, mutta toivottavasti ohjeet saadaan jatkossa tämänkaltaisissa äänestyksissä sellaisiksi, ettei väärinymmärrysten mahdollisuuksia synny.

Ahvenanmaan porukoilla on saattanut syntyä ihan oikeasti kiellinen väärinkäsitys. On minun mielipiteeni. Eniten tykkäyksiä, mutta Kjell Sipinen ei ole kärjessä, koska ääniä on annettu eniten Kari Viertolalle.

Jonka Facebook - ryhmässä on taas annettu huolelliset äänestysohjeet.

Tilanne 21.8.2013. Ohjeiden mukaan äänestämisessä ongelmia.
Tilanne 21.8.2013. Ohjeiden mukaan äänestämisessä ongelmia.

Oikeusministerio pyytää palautettasi  1

Nyt, kun taitaa käydä niin, että kansalaisaloitteella ole tule olemaan mitään käytännön merkitystä, niin ihmetyttää tällaisen yhteiskunnallisesti merkittävän uudistushankkeen hautaaminen kesäaikaan? Tai sitten kyseessä on vain yksi osa maan tapaa hoitaa asiaa. Sillä olisihan se aikamoinen työmäärä käsitellä vastauksia, jos jopa 50 000 suomalaista antaisi palautetta.

"Kysely: Miten kuulemista lainvalmistelussa tulisi kehittää?"
11.6.2013 – 7.8.2013, 32 vastausta

Laita Sinäkin äänesi kuulumaan, jos haluat saada nykymenoon aikaiseksi oikeita parannuksia.

Poliitikkojen ja tiedotusvälineiden paljon mainostamat muutokset eivät ole aina täältä ruohonjuuri- ja katutasolta katsottuna parannuksia.

Tutustu kaikessa rauhassa ja anna palautetta oikeusministeriölle sekä levitä kyselystä tietoa edelleen omissa verkostoissasi.

Lämmin kiitos Sinulle ja sutjakkaan hauskaa loppukesää 2013.