Rapsakkata

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2021.

Kuopion uusi jalkapallostadion

Kuopio on lukinnut uuden jalkapallostadionin suunnitelmat Mölymäellä sijaitsevalle Keskuskentälle.

Sijainnin ja yleisön kannalta huonoin vaihtoehto.
Sijainnin ja yleisön kannalta huonoin vaihtoehto.

Julkisen liikenteen vakiovuoroilla Kuopioon saapuvien kannalta, juna- ja linja-autoasemilta on kävelymatkaa kävelymatkaa noin 30 minuuttia. Riippuen matkan lopussa olevan jyrkän mäkinousun selvittämisestä..

Satunnainen Kuopiossa kulkija huomasi sen, että liikenteellisesti parhain uuden jalkapallostadioinin sijaintipaikka on aivan toisella suunnalla. Hatsalan kaupunginosan suunnalla, jossa on jo olemassa erilaisten urheilupaikkojen keskittymä. Keskuskenttään verrattuna sinne rakennettava uusi stadion on helposti saavutettavissa, niin jalkaisin, fillaroiden, julkisilla kuin omalla autolla ottelutapahtumiin saapuville.

Jo purettujen vanhan keila- ja uimahallin kohdalle voitaisiin rakentaa autoilijoille maksulliset parkkitalot, jotka palvelisivat talviaikaan viereiseen jäähalliin saapuvia. Kuin ympärivuoden palvelevaan uuden uimahallin asiakkaita. Kuin junaradan toisella puolella sijaitsevan Kuopio-hallin kävijöitä

Uutistietojen mukaan, ilmansaasteiden takia, huonoksi sijainniksi nuorten kannalta osoittautunut legendaarinen Hatsalan koulu puretaan. Kuitenkin saman Opistotien alkupäässä oleva ja aivan moottoritien kupeessa sijaitseva Klassinen lukio voi turvallisesti jatkaa.

Eikä tuossa mitään.

Paras paikka uudelle jalkapallostadionille on yleisön ja stadionin helpon saavutettavuuden kannalta, jo puretun Kuopion teknillisen oppilaitoksen tontti. Tontille pystytettyjen mainostaulujen mukaan erittäin vilkkaasti liikennöidyn tontin viereen rakennetaan uusia asuntoja. Joita Kuopion keskustan alueelle on noussut viimeisen kymmenen vuoden aikana runsaasti.

Joten, jos ja kun uusi jalkapallostadion rakennetaan kuitenkin Keskarille (Keskuskentän kutsumanimi Kuopiossa), niin räväkätkin ehdotukset on hyvä ottaa huomioon. Tässä yksi niistä.

Uusi idea jalkapallostadionin hyödyntämiseen.
Uusi idea jalkapallostadionin hyödyntämiseen.

Hintaa jalkapallostadionille tulee varmasti lisää, mutta kaavailtua leasing-aikaa pidentämällä kuukausi- tai vuosierät saadaan kohtuulliselle tasolle. ;-)

Oli lopullisen uuden jalkapallostadionin malli mikä tahansa, niin tärkeintä lienee tarkistaa, varmistaa ja tuoda julkisuuteen se, että sopimuskauden jälkeen, rakennusliikkeiden ja sijoittajien himoitsema jalkapallostadionin maapohja Mölymäellä säilyy Kuopion kaupungin omistuksessa. Vink-vink.