Rapsakkata

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on EU-pankkivalvonta.

Kahdesti perustettu EU-pankkivalvonta  1

Onko tiedonvälitys nykyään tiedon"mani"pulointia? Vai voiko olla niin, että EU-tason pankkivalvonta on perustettu kahteen kertaan?

Vuosina 2009 ja 2012.

1. Yle uutisoi EU-pankkivalvonnasta vuonna 2009 näin:

Talous 3.12.2009 klo 10:58 | päivitetty 29.5.2012 klo 9:42
Katainen: EU:n uusi pankkivalvonta turvaa myös Suomen edut

"Eurooppalaisesta pankkivalvonnasta saatu sopu on lisännyt myös uskoa Suomen vaikutusvallan säilymiseen EU:n talousasioissa. Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) on vakuuttunut, että uusi ylikansallinen finanssivalvonta ottaa eri kokoiset maat tasapuolisesti huomioon."

2. Helsingin Sanomat uutisoi EU-pankkivalvonnasta vuonna 2012 taas näin:

Katainen: EU-huippukokouksen suurin uusi päätös koskee pankkivalvontaa
29.6.2012 17:30 STT

"Pääministeri Jyrki Kataisen (kok) mukaan suurin uusi asia, josta EU-huippukokouksessa sovittiin, koskee eurooppalaista pankkivalvontaa. Kataisen mielestä päätös yhteisen pankkivalvojan perustamisesta oli pohjoisten EU-maiden aikaansaannosta."

Muuten.

Vallalla oleva setelisolidaarisuus avautuu meille kaikille parhaiten, kun ruvetaan puhumaan konkreettisista eurosummista. Sutkien rahanaisten ja -miesten suoltamien prosenttien tai erilaisten vipuvarsien sijaan.

Jokohan viimeinkin saamme tietää valtiovelkojen tarkat kokonaissummat euromaittain ja euron ulkopuolella olevien maiden suhteen? Paljonko niistä on niin sanotusti mätiä?

Sitten myös sama erittely kyseisten maiden pankeista?

Vai onko meidän loppulaskun maksajien hyväksyttävä se tosiasia, että euron suhteen menossa maailman taloushistorian suurin huijaus? Rehnponzi.

Ja siis vain siitä syystä, että jonkin sortin EU-pankkivalvonta tulee olemaan uutistietojen mukaan toiminnassa aikaisintaan vuonna 2013. On myös hyvä muistaa, että Suomen valtion vuosibudjetti on vain luokkaa 55 miljardia.

Kuitenkin noiden kahden uutisenvälinen hinta-arvio Suomelle ja meille suomalaisille on jo haarukassa 30-50 miljardia euroa....

Noiden summien maksamiseksi pitää saada Suomessakin käyntiin maailmanhistorian suurin talouskasvu tai sitten vain todeta, että meitä on vedetty höplästä ja kunnolla. Etenkin kassan puolelta.

Tosin taitaa olla, että yksittäiselle ja tavan velanmaksajalle nyt paljastumassa olevan koko luokan velkaantuminen tuskin on mahdollista?

Mahtaako Suomen oman pankkikriisin 1990-luvun malli olla käytössä nyt Euroopan mittapuissa?

Taloussanomat 9.7.2012 - Eurokriisi:
Lähteet: Espanja perustaa roskapankin

- - - - - - - - - -

← Euro saa kaatua
LJL 3/2011 eli HE 60/2010 eduskunnan toisessa äänestyksessä perjantaina →

Joukkoistaminen toimii erinomaisen hyvin Suomessa
http://suomi2017.wordpress.com/2011/10/19/joukkoistaminen-toimii-erinomaisen-hyvin-suomessa/

Julkaistu lokakuu 19, 2011

Karjalan Kuvalehden numero 6/2011 “Toistuuko Suomen pankkikriisi EU-rahoituskriisissä”- reportaasin soisin jokaisen omasta taloudestaan kiinnostuneen suomalaisen lukevan. Miksei myös kaikille EU:n kielille käännettynä muillekin.