Fiuhahtaen federalismista

  • WilleWau

Nuorissa on rohkeutta ja toivoa. Niin 2020- kuin 2030-lukuja silmällä pitäen. Tässä aiheessa pidän nuorena alle 50-vuotiaita. Ja toivon, että naiset uskaltavat ottaa EU-liittovaltiota koskevat aiheet puheeksi. Niin ennen vaaleja kuin vaalien jälkeen.

Nykyisen kansanedustajan ja kokoomuksen meppiehdokas Aura Sallan avauksia suomalaisen federalismin next-levelistä odotellessa. Hänellä on mielestäni tietoa ja taitoa nostaa aihe avoimeen keskusteluun. Toivottavasti hän saa tukea oman puolueensa sisältä. Federalismin suhteen maailmalta löytyy erilaisia toimintamalleja, joita muuttamalla EU:n maiden näkökantoihin päästäneen eteenpäin niin, että valtaosa puoluejohtajista ja puolueiden jäsenistä pystyvät muuttamaan mielipiteitään.

Fiksusti federalisimiin etenemisestä.
Fiksusti federalisimiin etenemisestä.

Mobiiliflaijerin aiheesta lisää Suomi 2017 verkoston blogin "EU-vaalit 2024 – Suomalaisen federalismin next-level?" - artikkelista.

Mehän olemme jo raha-asioissa tiukasti euron kautta kahlehdittuja yhdenlaiseen federalismiin. Naton kautta toisenlaiseen. Schengen-alueen kautta kolmannenlaiseen. Maatalouspolitiikan kautta neljännenlaiseen.

Kirjoitettaessa soi Kaseva - Kun maailma elää

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus